Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 201
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 1 545
Много благодаря!  Аз се чудя как да постъпя, ако няма риск- не смятам да казвам. Но, ако съществува такъв, може би е по-добре да се обсъди, не знам. 

Здравейте, в понеделник пуснах пакет Niptify на cellgenetics и бих искала да помоля за информация, кога и как да очаквам резултати. В онлайн платформата ли ги прикачат, звънят или по имейл?
 Предстои ми ФМ другия петък, искам да се ориентирам дали пренаталния ще е готов до прегледа.

Около 5 работни дни. Качват ги онлайн, както и звънят по телефона. Трябва да са ви дали номерче и парола. Аз на моята ФМ нарочно не казах, че имаме пренатален тест, защото не исках лекарката да има предубеждения.

# 1 546
Да, точно така мислих и аз. При мен нямаше риск, тя ме попита правила ли съм тест - казах, не, защото исках много хубаво да огледа.
Ако има риск, кажете. Може би ви е готов резултата, иначе. Проверете още сега

# 1 547
Проверявам цял ден, но не е. Най-вероятно в понеделник.

Да, точно така мислих и аз. При мен нямаше риск, тя ме попита правила ли съм тест - казах, не, защото исках много хубаво да огледа.
Ако има риск, кажете. Може би ви е готов резултата, иначе. Проверете още сега

# 1 548
На мен ми взеха проба понеделник сутрин и на следващия понеделник към 14ч ми ги изпратиха на мейл и ми звъннаха.

# 1 549
  • 🌊
При мен пробата беше в сряда, вторник следобед имах резултати. Първо ги качиха в сайта и след няколко часа ми се обадиха

# 1 550
Здравейте! Има ли специални условия за този тест: на гладно ли е, в определени часове?
Благодаря ви!

# 1 551
Няма условия освен ако се приемат лекарства, разреждащи кръвта, да не се пият на този ден

# 1 552
Здравейте, в понеделник пуснах пакет Niptify на cellgenetics и бих искала да помоля за информация, кога и как да очаквам резултати. В онлайн платформата ли ги прикачат, звънят или по имейл?
 Предстои ми ФМ другият петък, искам да се ориентирам дали пренаталния ще е готов до прегледа.
Преди година и полови правих, излезнаха след точно 7 дни, пратиха ми ги на мейл и след това веднага ми звъннаха Simple Smile

# 1 553
Не знам какво се случва, но днес им звънях с идеята, поне да ми кажат дали феталната фракция е достатъчна и евентуално кога е регистрирана пробата. Вдигна ми някакъв мъж с обяснение, че са в срок с резултатите и принципно излизат до 7 дни, но такъв ми бил късмета. Никакво друго инфо. Малко избързах с разширения вариант, понеже ние имаме изследвания за микроделеции и кариотип, а аз имам вече здраво-живородено дете и без фамилна обремененост. Така, че само възрастовия риск е наличен т.е. основния пакет щеше да ми е достатъчен. Надявам се, да не ме върнат за повторен тест и да си удължавам агонията с още 10дена.

Предстои ми ФМ другият петък, искам да се ориентирам дали пренаталния ще е готов до прегледа.
Преди година и полови правих, излезнаха след точно 7 дни, пратиха ми ги на мейл и след това веднага ми звъннаха Simple Smile

# 1 554
Малко странично, но тъй като CellGenetics и Cells4Life са заедно, но второто е банката им за стволови клетки, а ние решихме да запазим към тях, защото останахме доволни откъм организацията им с пренаталния.
По принцип няколко пъти ни казаха, че  сметка за третата такса и сертификат за успешно съхранени клетки ще получим до месец или максимум 40дни след раждането, след като направят нужните изследвания на материала. Месец мина, 40 дни минаха, представителката им, с която общувахме ме препрати към други нейни колеги и на мен спря да ми отговаря. Свързахме се с нейната колежка да питаме все пак дали всичко е наред с пробите, защото срокът е минал, а наши приятели също запазваха към тях и за по-малко от месец се свързаха с тях, а ние чакаме над месец и половина вече. Каза, че имали забавяне и ще се свържат с нас до няколко дни. След седмица май беше се свързаха с нас да кажат, че резултати имат и всичко е наред, но не могат да ми ги изпратят, защото имат технически проблем и до 3дни ще се свържат с нас, но да не се тревожим. Чак след още една седмица и вече няколко дни преди да станат 2 месеца от раждането ни изпратиха сертификат и потвърждение за съхранението. Нямаше да се тревожа, ако бяха казали по-дълъг срок, но успях да се притеснявам през цялото им забавяне след дадения срок дали всичко е наред с изследванията.
Не знам единичен случай ли бях, но тъй като са обвързани двете им лаборатории/банки реших да споделя, че може заедно да имат някакво забавяне в момента. При нас сагата се разви преди две седмици.

# 1 555
Доста неприятна е тази дезорганизация. Аз много време ги проучвах и последното на което се надявах е, че ще ме бавят 2 седмици, а и много държах резултатите да са готови преди ФМ. Навсякъде имаше отзиви от клиенти, че до 7 работни най-късно излизат, освен ако не се налага да повтарят резултати. Да, ала и затова попитах, в случай на ниска фетална фракция, кога известяват в края на периода за изчакване или по-рано, и пак нищо конкретно не чух. Не знам, сигурно и аз преекспонирам в неистовото ми желание всичко да е наред, и да се успокоявам вече.

# 1 556
Защо държите резултатът да е готов преди феталната? Нали няма да казвате така или иначе,че сте правили нипт? Ако не дай,Боже, нещо излезе на фм, вероятно ще Ви посъветват за тест, който вече е направен и със сигурност ще имате резултат. След това ще може да се обсъди с лекаря. Стискам палци всичко да е наред и притесненията да са излишни! Simple Smile

Едит: ще си позволя да споделя един съвет, понеже и аз съм страшно нетърпелива и все бързам,искам всичко да стане вчера. Някъде бях срещнала изказването, че основното качество,което е хубаво да притежаваш по време на бременност/особено/, е търпението и способността да чакаш. Защото неслучайно се казвало "чакам дете". Нямате представа колко вярно се оказва. При мен на нипт и първа фетална всичко беше без грешка. На втора фетална излезе гранична стойност на един орган и трябваше да чакам до 3та, за да се види дали е регулирана. Стойността излезе в норма на 3тата фетална, но чакането да дойде,търпението..
Абе, въоръжете се с търпение е моят съвет. Успех!

# 1 557
  • София
Момичета, защо не искате да казвате на лекарят, че правите пренатален тест? Днес пуснах моя, а в петък съм на ФМ, но смятам да кажа. Защо трябва да се крие?

# 1 558
Според мен няма смисъл да се крие. Ако лекарят е адекватен и на място, няма да ти претупа феталната,щото имаш тест. Поне моята е такава. Аз й казах,че ще си правя тест, тя ми каза, че реално според данните от ехографа няма нужда,но вижда ,че съм решила,така че щом ще ми е спокойно, да го правя.

# 1 559
Ако всичко е наред, се колебаех дали изобщо да го споделя, иначе не виждам смисъл да го крия. Но предполагам, че въпросът Ви е по-скоро риторичен, тъй като на хипотезата ‘ако’ отговора е ясен.  Въпросите ми бяха свързани с подобен на моя опит с лабораторията 😉
Благодаря Ви за пожеланията! ☺

Доста неприятна е тази дезорганизация. Аз много време ги проучвах и последното на което се надявах е, че ще ме бавят 2 седмици, а и много държах резултатите да са готови преди ФМ. Навсякъде имаше отзиви от клиенти, че до 7 работни най-късно излизат, освен ако не се налага да повтарят резултати. Да, ала и затова попитах, в случай на ниска фетална фракция, кога известяват в края на периода за изчакване или по-рано, и пак нищо конкретно не чух. Не знам, сигурно и аз преекспонирам в неистовото ми желание всичко да е наред, и да се успокоявам вече.

Общи условия

Активация на акаунт