СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 253
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 210

Според учителката на място, която предоставяше достъпа, обстоен оглед е прекалено сложен израз за дете на възрастта на Досьо, а нали се преразказва от негово име... Сякаш децата имат поглед над цялото повествование и героите.
                 Е,за това днес два пъти минах покрай у-щето с работите на децата и не пожелах да вляза,че си спомням как миналата година беснях ,че краката на момъка трябва да са "здрави",а не "бързи" както беше написал внука.Сега пък Досьо бил....малоумен и глупав та "обстоен оглед" е недостъпно за него....Да се смея ли ,да плача ли?!? Тези хора с деца не работят ли?

# 211
Как се сравняват два тотално различни профила - физика в НПМГ и японски. Има сериозни шансове и за двете. И как да му помогна в избора без да му натрапя моя такъв?
Щом и двете са му еднакво силни желания, спретнете един разговор на тема "Какъв искам да стана като порасна" 🙂 Ще му помогне ли японския, ще му трябва ли физика за това...Само да не е решил да следва физика в Япония 🙂Време им е да почнат да мислят в тази посока...

Не е в мой интерес Simple Smile и ние заглеждаме физиката и сме малко на ръба Simple Smile, но...

За японския има добра алтернатива - фондация "Се.св.Кирил и Методий" . Учителката е японка, методиката е добра. Синът ми е много доволен (ходи и в Агора, но от фондацията е супер доволен, и учители и учебници...) На нас ни беше препоръчана от приятели, които са учили там и после живяха и учиха в Япония.

За физика, тя е основа за всичко. Дава знания, логика, мислене, база. (А в Япония, в университета за инженерни и математически специалности, изпитите са математика, физика и химия Simple Smile )

# 212
  • София
Същото мога да кажа и аз за учителката на дъщеря ми по математика в 145-то.
Коя учителка имате предвид?Малкият ми син учи в 145 и много се чудя дали да го местя след 4 клас...точно защото нямам никакво инфо за преподавателите в 5-7клас

Perunika77, имам предвид госпожа Любка Раденкова, но мисля, че не преподава в 5-ти и 6-ти клас.
Погледнете резултатите на 145-то през последните години на НВО и тогава помислете за местене.

# 213
  • София
Как се сравняват два тотално различни профила - физика в НПМГ и японски. Има сериозни шансове и за двете. И как да му помогна в избора без да му натрапя моя такъв?
Щом и двете са му еднакво силни желания, спретнете един разговор на тема "Какъв искам да стана като порасна" 🙂 Ще му помогне ли японския, ще му трябва ли физика за това...Само да не е решил да следва физика в Япония 🙂Време им е да почнат да мислят в тази посока...

Не е в мой интерес Simple Smile и ние заглеждаме физиката и сме малко на ръба Simple Smile, но...

За японския има добра алтернатива - фондация "Се.св.Кирил и Методий" . Учителката е японка, методиката е добра. Синът ми е много доволен (ходи и в Агора, но от фондацията е супер доволен, и учители и учебници...) На нас ни беше препоръчана от приятели, които са учили там и после живяха и учиха в Япония.

За физика, тя е основа за всичко. Дава знания, логика, мислене, база. (А в Япония, в университета за инженерни и математически специалности, изпитите са математика, физика и химия Simple Smile )
Ако вече има насоченост към физиката и инженерните специалности, да набляга на нея, а допълнително да учи японски. Ако няма такава васоченост, но го кефи Япония и японския, да записва японски, а по-нятатък ще реши с какво да се занимава.
Японският може до го научи допълнително на школа, физиката и точните науки-не  Wink

# 214
Разбира се, че може да се научи език с курсове. Моята племенничка се подготви с курсове и уроци за три годин /да, доста интензивни/  и замина в Германия да учи. Там обаче научи още повече. Не си мислете, че след езикова и са перфектни всички с езика. Като отидеш на място продължаваш да го учиш. И С1 по английски се взима от Британика. Езикът е богатство, но не е кой знае колко сложно - изключвам разни азиатски езици Simple Smile
Само желание и мотивация да има човек, всичко може да научи. Да, струва пари ходенето по уроци и курсовете, ако това е минусът.

# 215
  • sofia
Здравейте! Тъй като дъщеря ми има доста висок бал, който ще стигне за желаната гимназия още от пети клас - 91 НЕГ, но е приета и в АК,където също желае да учи, може ли да споделите опита си с двете училища - ученето на език, различните организации, защото догодина не се знае все още дали ще сме с ДО, изобщо ако може да опишете учебния процес. Не съм забравила, че АК е частно училище все пак.

# 216
  • у дома
В какво трябва да го убедиш? Sunglasses
Аз съм за НПМГ...

# 217
И аз, но съм силно пристрастна и моят глас не се брои. Joy
Само да кажа, че   резултатите от състезанието вече са качени и на страницата на НПМГ.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 19:55 от Анонимен

# 218
  • София
Вкъщи и аз, и баща му сме за НПМГ. Обаче, така да ме е шубе.
Мислех, че най-трудното е минало.

# 219
  • София
И аз съм за НПМГ. 😁

# 220
Грийн, не искам да ти влияя, само ще разкажа лична история:
Винаги съм обичала математика, кандидатствах след 7 клас в СМГ и в кварталното 18-то. Приеха ме и в двете, като в 18-то ме приеха персийски език. Толкова много исках СМГ, но нашите казаха, че е далеч и ме записаха в 18-то. Към днешна дата изобщо не мога да кажа 1 изречение на персийски, 5 загубени години, 5 години ме беше яд. Но пък сама си учих математиката, със сборници и списание Математика (аз нямам нито един взет изпит по математика, който да не е с макс). После си мултиплицирах мечтата върху детето и го обучих за СМГ. Този ми житейски опит може да даде няколко извода: 1. Детето ако има желание, трябва да се се остави да го следва; 2. От източния език не винаги има смисъл; 3. Всяко нещо може да се научи самостоятелно, дори и във време, когато нямаше интернет, а сега  - съвсем; 4. Родителите избиват неосъществените си мечти върху децата си, което не винаги е добре за детето.
Аз бих оставила детето да направи избора си. Но му обясни всичко: за възможностите, за средата, за профилите... пък той да си каже какво иска.

# 221
  • София
Вкъщи и аз, и баща му сме за НПМГ. Обаче, така да ме е шубе.
Мислех, че най-трудното е минало.
От какво? Да не го объркаш? Да не се справи?
Била съм в твоите обувки почти, както казах. Почти бях убедена, че ще търся спасителен вариант по никое време.
Сега ме е срам от мене си, че ме съм вярвала повече в способностите му!
Вчера мислех на Гадамер да дам този съвет, сега ще го напиша на теб: Децата ни все още са деца и не бива да усещат нашата колебливост, неувереност и страхове. Вие познавате детето, знаете какви наклонности има, къде са му силните страни. Без да притискате, просто му дайте увереност, като за награда му подарите курсове по японски! Joy

# 222
  • София
В какво трябва да го убедиш? Sunglasses
Мисля да му пусна оня албум с рисунките от клуба по ИИ на НПМГ Simple Smile
И да допълниш, че "госпожата" (май е госпожица) е голяма сладорана Joy

# 223
  • София
Допълвам се: Най-важното е да избистрите неговите желания, като той сам трябва да повярва, че го иска! В НПМГ насила не става! Бъдете умни! Wink

# 224
  • София
Да си споделя и аз терзанията.
В случай, че действителността се окаже напълно различна от прогнозните балове, които дадоха момичетата тук, още имаме колебания какво да пишем след двете английски и френската - 35-то или СГСАГ Архитектура.
Мисля, че везните се накланят в полза на 35-то. Малко ме плаши професионалната паралелка с оглед хорариуми и бъдещи университети, въпреки че с тази техничарка у дома, дето редовно ми краде клещите, сигурно и с това няма да сбъркаме.

Общи условия

Активация на акаунт