СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 983
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 855
Ау, Дидиа, това твоето хич не ми изглежда за завиждане в момента! Grinning
                Поне не ме оставят да бездействам! Yum Е ,не са ме докарали до лудост все още,но ...догодина може и да се случи.Малкият овен само гледа да се спаси от всичко и хич не проявява интерес освен към английския.Да знаете у-ще ,в което се влиза с изпит по АЕ? В 3-ти клас сам се записа на състезание по АЕ и отида на национално където спечели 3-то място без грам уроци или интерес от страна на родителите му.Да,ама сега....просто ужас.Само аз успявам да сложа ред.Мама и тати ги прави на маймуни.Сега му тупнах на бюрото куп сборници,учебници и всичко наследено от другите двама по МАТ и БЕ и му казах,че започваме с него след като приключи сагата с братовчедка му.

# 856
  • у дома
elf575 Възможно е след 5 години ДЗИ да са вход в университета, хубаво е да има желаният профил, щом е ориентирано вече. Ако пък има и профил език, може да държи него евентуално.
Ако сте в паралелка биология и химия в 11 и 12  кл първите два ПП са тези но задължително има и 3ти ПП -децата най-често избират АЕ и по него ще си се явяват на ДЗИ,а даже някъде има и 4ти ПП-по него също може ДЗИ.
От друга страна ако е ЕГ то първите два ПП са езиците,но ако гимназията реши да избере да има само 3 ПП тогава ке трябва да се лишите от ученето или на биология или на химия в 11 и 12 клас. А даже училището може да няма казри и въобще да не предлага тези два ПП-малко вероятно,но  все пак-или пък да няма достатъчно желаещи и да не се сформира група...

при положение, че за втората матура в 12-ти клас, след АЕ най-много зрелостници са държали изпит по биология - много се съмнявам, че една добра гимназия, каквито са ЕГ, ще остави учениците без възможност за профил природни науки.
също толкова ме съмнява, че елитните топ 10 гимназии в страната не разполагат със свестни учители по природни науки.
За съжаление медицина имат желание да учат и децата извън 10те топ гимтазии в страната...
В нашата ГПЧЕ ръководството е решило да има само 3 ПП-1 и 2 са езиците,о 3ия го избират между 5-6 предмета,между които има биология,но не и химия.Децата са 10ти кл и при кандидатсванено след дми кл въобще не е имало информация за броя ПП.Доста от тях имат желание да учат медицина и сега са в чуденка какво ще правят като 2 год няма да учат химия,а пък профилирана,която би им била от полза пък хептем.

# 857
  • София
По-скоро от чисто формална точка трябва да са им притесненията. Като материал профилираната подготовка едва ли ще им е толкова от полза за изпита, освен ако МУ не си променят конспекта. За момента той включва само материал от ООП, и по химия, и по биология, въпреки че профили имаше и по старата програма. Но ако включат материал от профилираната подготовка, това означава изобщо да ограничат достъпа до университета за деца, които не са били в такъв профил. А поне засега, това ми се вижда малко вероятно.

# 858
  • София
Затова за медицина най- добрата комбинация е от 3 и 4 профил= Химия и Биология.
Факт е, че за кандидатстване за Медицина изпитът по Химия е по-тежък от изпита по Биология.

# 859
Или направо профил " Природни науки".

# 860
  • София
И изпит Wink

# 861
  • София
Е, то изпитът си го има. И не вярвам МУ скоро да започнат да приемат по резултати от ДЗИ.

# 862
Да не станат, викаш, докторите като юристите Simple Smile ! Прием според ДЗИ.

# 863
  • София
Ако миналата година ми го бяха казали, нямаше да го повярвам.

# 864
Имаше ли някаква постната в темата таблица с училища, с по-нисък бал от 400? Или трябваше да си я поискам от някого на лични ?

# 865
  • София
Имаме си номер на медицинското и ние, също пише карта за предварителен преглед. Цветоусещането го провери личната, но ходи някъде в друг кабинет да подпише друг лекар. Сканирах, готова съм за подаване.
Утре ще ни дават пак някакви служебни бележки, а в петък вече и удостоверението.

# 866
  • София
Имаше ли някаква постната в темата таблица с училища, с по-нисък бал от 400? Или трябваше да си я поискам от някого на лични ?
Не, няма специална таблица за по-нисък бал от 400. Можеш да ползваш общата таблица на Дидева https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1134887007 и да търсиш такива - скролването с мишката е сравнително лесна операция, а и в тази таблица училищата са подредени по класация на минимален бал.

# 867
  • София
Да, Gina L беше пуснала линк, но иска парола за отваряне на файла. Към нея трябва да се обърнем. Как се тагва тук? Simple Smile

# 868
  • София
Ми не е баш така, Amanda. Някои мечтаят не за тези хубави училища. И най-прецакани са баш математиците, каквото и да си говорим. Защото те могат да решат много по-сложни задачи от задължителния материал, но никой не им дава шанс да го покажат. И те не могат да се възползват от своите много по дълбоки знания (следствие много труд) и трябва да се примирят с онези добри училища, които не са за тях, но не могат да се развиват с математика, защото не могат да пишат тези и преразкази. И всичко това, защото "по селата" не е добре да са с 30, а с 40 точки от нво. Ми гадно е.

Още от предишната дискусия за НВО в началото на темата си мисля, че тъй като НВО изпълнява двуяка функция, не върши работа. За мен най-логично е да има НВО за абсолютно всички 7ци, което да мери ниво и допълнителни изпити по бг и мат на държавно ниво, за тези които искат да се явят на тях. Така математическите гимназии ще приемат истински можещи да решават задачи, и езиковите гимназии ще приемат можещите по БЕЛ. Ще има училища, които ще приемат само с НВО, такива само с Мат, други само с Бел, трети и двата.

Проблемът с ощетяването на математиците идва от другаде - в София, където има 10600 седмокласници,  приемат 208 деца с математически профил (СМГ +НПМГ), което прави по-малко от 2 %. Повечето от останалите са езици и професионални гимназии. Ако има поне 5 % профил математика като първи профил,  дори да има възможност да не е само в комплект с информатика,  то тогава не би го имало бал за СМГ клонящо към 500, а и малко конкуренция би се отразило стимулиращо на СМГ. Друг е въпросът - дали училищата, ако не са МГ имат право да го предлагат.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 01:06 от pkrassimira

# 869
Аз продължавам да твърдя, че ЕГ не са хуманитарни гимназии. В тях също има деца с профил математика. За тях също кандидатстват деца със силна математика.

За оставащите 2 години нво по този формат никой няма да се наеме да коригира нещо. Та това си е само дъвка. Но ме провокира мнение, че нво в този му вид е най-добро за математиците, а това изобщо не е така.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 06:45 от maria77bg

Общи условия

Активация на акаунт