СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 869
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 080
Ако първият и вторият чужд език са профилиращи в 11 и 12 клас учениците ще имат общо 6/7 часа. 2 часа ЗП и 4/5 часа ПП.
Дидева да ме поправи, ако греша.
Не може да се определи еднозначно. Зависи от разни неща. Дали са от профилиращите предмети, определени на национално ниво или не. Но да допуснем, че говорим за профил Чуждоезиков. Пак зависи от това дали учениците ще имат 3 или 4 профилиращи предмета и как часовете за ИУЧ ще са разпределени между тях. Санитарният минимум е 2+4, но общият брой часове може да достигне и 10. Като добавим възможността за ФУЧ  и предмети, изучавани на чужд език, си става сериозно число. Всичко обаче зависи от конкретното училище.

# 1 081
  • София
благодаря, Светле! Това е много интересно, доста различно от това, което аз съм учила.
И Андрешко чак в 11 клас - при нас беше в 7 като че ли.
Знаеш ли какво означават различните цветове?

# 1 082
  • София
Виж ти!
Ние не сме учили Балзак и Бодлер в училище. Simple Smile
Интересно.

# 1 083
  • у дома
благодаря, Светле! Това е много интересно, доста различно от това, което аз съм учила.
И Андрешко чак в 11 клас - при нас беше в 7 като че ли.
Знаеш ли какво означават различните цветове?
Изобщо не знам-даже и до Андрешко не съм стигнала,че се учи...Събирам багажа за морето. Обаче ми се стори полезно и го копирах да си го имаме...

# 1 084
  • София
Нова драма на хоризонта....Докато де наслаждаваме на плажа са раздавали свидетелствата в училище.Снимали да се.Само щерката не е била.Стана й тъпо.На мен  още повече.Незавсимо че не си харесваше нито училището нито класа.... Sad

# 1 085
Здравейте! Благодаря за полезната тема!
Моето дете завърши МГ в нашия град. Със сигурност иска да продължи в МГ, но се колебае каква паралелка да избере - математика с немски или софтуерни и хардуерни науки.  Аз не искам да се бъркам в избора му, но да си призная и аз имам същите колебания.
Ако някой може да сподели предимства и недостатъци на двата избора, ще съм много благодарна.
Накрая ще вземем да теглим чоп, та да се приключи Rolling Eyes

# 1 086
О, при нас няма нищо изгубено - чака ме и служебната бележка, и свидетелството /да ги ламинирам и сложа в сейф. Даже и грамота имало, а той не ми каза. Е, постарали са се хората. И книжката е интересна - на Джон Конъли, той даже я е почнал.
След него се наредих и аз да я чета.
Утре сутрин пускаме заявлението и - каквото.

Здравейте! Благодаря за полезната тема!
Моето дете завърши МГ в нашия град. Със сигурност иска да продължи в МГ, но се колебае каква паралелка да избере - математика с немски или софтуерни и хардуерни науки.  Аз не искам да се бъркам в избора му, но да си призная и аз имам същите колебания.
Ако някой може да сподели предимства и недостатъци на двата избора, ще съм много благодарна.
Накрая ще вземем да теглим чоп, та да се приключи Rolling Eyes

Няма как общо да се каже. Зависи от учителите. И от класа, който ще се падне.
Каквото и да решите - важно е детето да е избрало.
Успех!

# 1 087
И ние утре подаваме - математическата паралелка в неговото си училище. Гледахме статистиката за успеваемост. Не можа да стане първенец. Трети е по математика в областта, втори от момчетата. По БЕЛ има доста момичета преди него. По сбор БЕЛ + математика е четвърти и пак втори от момчетата. Доволна съм, направи бал, който дори и в София  би му стигнал за прилично училище 441 или 446, с три пъти математика. Та така, подаваме, записваме и забравяме седмокласните одисеи. Дано си учат присъствено догодина, че не искам ДО, освен, ако не е за кратко.

# 1 088
И ние утре подаваме - математическата паралелка в неговото си училище. Гледахме статистиката за успеваемост. Не можа да стане първенец. Трети е по математика в областта, втори от момчетата. По БЕЛ има доста момичета преди него. По сбор БЕЛ + математика е четвърти и пак втори от момчетата. Доволна съм, направи бал, който дори и в София  би му стигнал за прилично училище 441 или 446, с три пъти математика. Та така, подаваме, записваме и забравяме седмокласните одисеи. Дано си учат присъствено догодина, че не искам ДО, освен, ако не е за кратко.

Често казано и аз това повече го мисля в момента.
Вчера говорих с майка на второкласник. Тя заяви, че говорила с други майки и решили - ако е пак ДО - ще си заведат децата в училище и ще ги оставят на двора. Всичките!
С малки  деца това ДО е много трудно. Аз моето от години мога да го оставя самО, то порасна, но тези деца?
Разцелувах я тази жена. Страхотна идея. Дано устискат и я реализират, наистина.
Стига толкоз, викам и аз. ДО бива - за домашна работа и проверка, да не се губи време в училище.
Но и в 8-ми клас е крайно лоша идея да се започне с ДО.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 07:29 от Judy

# 1 089
  • Някъде в Европа...
Аз малко от рода на ЕЖК, но вчера позната учителка (след като й пожелах нормална следваща учебна година) ми каза, че ги подготвяли за дълго време ДО и меко казано ме отчая...

# 1 090
  • София
Ако първият и вторият чужд език са профилиращи в 11 и 12 клас учениците ще имат общо 6/7 часа. 2 часа ЗП и 4/5 часа ПП.
Дидева да ме поправи, ако греша.
Не може да се определи еднозначно. Зависи от разни неща. Дали са от профилиращите предмети, определени на национално ниво или не. Но да допуснем, че говорим за профил Чуждоезиков. Пак зависи от това дали учениците ще имат 3 или 4 профилиращи предмета и как часовете за ИУЧ ще са разпределени между тях. Санитарният минимум е 2+4, но общият брой часове може да достигне и 10. Като добавим възможността за ФУЧ  и предмети, изучавани на чужд език, си става сериозно число. Всичко обаче зависи от конкретното училище.
Дидева правилно ли разбирам, че за профил Чуждоезиков минимумът часове по чужд език ,,, независимо дали е първи или втори е 6 часа седмично (2+4) през 11 и 12 клас.

# 1 091
Аз малко от рода на ЕЖК, но вчера позната учителка (след като й пожелах нормална следваща учебна година) ми каза, че ги подготвяли за дълго време ДО и меко казано ме отчая...
Министъра не спомена нещо такова, напротив каза , че въпреки успеха на ДО, то си остава краен вариант.

# 1 092
Министъра няма да го обяви отсега, бъдете сигурни. Има много време до 15 септември.

# 1 093
Министъра не спомена нещо такова, напротив каза , че въпреки успеха на ДО, то си остава краен вариант.
Имам близка приятелка, която е учител и наистина през лятото усилено ще ги готвят за ДО...

# 1 094
  • София
Днес получих на лични съобщение, което ще споделя, но понеже не съм запозната детайлно с условията за кандидатстване на близнаци, ще помоля за помощ Дидева.
Цитирам:
"Здравейте, тъй като разбрах че сте учител да ли може да ми помогнете : какъв е  за записване на втория близнак в училището, в което е приет първият ?
Може ли първия след като се запише в училището, в което е приет ,  вторият да продължи да участва на второ,трето и четвърто класиране?
И ако не е приет в желаното от него училище дори след четвърто класиране ,може ли да се запише в училището , където вече е записан първият близнак?
Трябва ли да фигурира в желанията на вторият близнак училището, в което е записан първият?
Благодаря предварително !"

Общи условия

Активация на акаунт