СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 815
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 485
Добро утро и ние пуснахме желанията ,вече има и оценки.В нашия малък град сме ограничени с малко училища.Да попитам в отделна ,графа ли ще виждаме класирането когато излезне?😍

# 1 486
  • Бургас
Мен това ме притеснява в избора на моя син - предимно женски паралелки. В сегашните осми класове има по 2-3 момчета. Той ми го изтъква като предимство, но не съм сигурна в това. Да не съжалява после.
Иначе живеем точно до гимназията и ще е за минути там.

# 1 487
  • гр.София
Но Бузема е и партизанското име на СМГ /най-високобаловото училище в София/  -) . Нали така?

Бяхте коментирали вчера- и на мен специалността цветарство много ми дърпа окото.   Остава Мончовци да се  захванат с истинска реформа и да уеднаквят качеството на образование във всички училища.
На техникумите средните резултати от ДЗИ по БЕЛ се въртят около 3.50.

# 1 488
Да попитам в отделна ,графа ли ще виждаме класирането когато излезне?😍
Под секция Желания ще се появи секция Класиране.

# 1 489
Подадохме grinning:Вече мога да тичам, да чистя, да се разхождам. Благодаря на всички за мненията!

# 1 490
  • Варна
[/quote]
Да, обаче баща му настоява да учи немски. Аз съм ок, но не и ученика. Вярно, че звучи кофти, но знаете колко се използва в Европа. От практична гледна точка е добре да го знае. Но на сила хубост не става. От друга страна на тази възраст не знаят кое е добре, кое е зле за тях.... Като цяло не знам какво да правя.
Ноел, сега остава да кажеш коя си. 😀
[/quote]

Ами, немски не се използва особено в Европа с изключение на Германия, Австрия и немската част на Швейцария. Като оставим настрана английския, най-разпространения европейски език е френският. Големите международни организации (а покрай тях и много мултинационални корпорации) са базирани във френско-говорящите държави - Белгия, Франция, Люксембург, Швейцария. Да не говорим, че в световен мащаб, френският е много по-разпространен - все пак Франция за разлика от Германия е била колониална империя. Популярността на немския у нас е функция преди всичко на безплатното висше образование в Германия.

И затова при (почти) всички мултинационални компании, без значение къде са позиционирани, официалният език си остава английски Simple Smile.

# 1 491
Бяхте коментирали вчера- и на мен специалността цветарство много ми дърпа окото.  ...

На мен ми е най- на сърце каменоделството.

http://pgss-buzema.eu/priem-i-obuchenie/specialnost-kamenodelstvo.html

# 1 492
  • Стара Загора

Ами, немски не се използва особено в Европа с изключение на Германия, Австрия и немската част на Швейцария. Като оставим настрана английския, най-разпространения европейски език е френският. Големите международни организации (а покрай тях и много мултинационални корпорации) са базирани във френско-говорящите държави - Белгия, Франция, Люксембург, Швейцария. Да не говорим, че в световен мащаб, френският е много по-разпространен - все пак Франция за разлика от Германия е била колониална империя. Популярността на немския у нас е функция преди всичко на безплатното висше образование в Германия.
И пак стигаме до о.Мавриций Simple Smile))))
Обратният словоред доста бърка според мен. Отделно близкото, но по-твърдо звучене на доста думи...Не знам...лично мен не ме бърка, но живея с тези два езика вече доста години.
Ще видим...да се джурне колелото и пак ще пиша.
Oska успех....и аз се радвам да те видя.

# 1 493
  • София
Бяхте коментирали вчера- и на мен специалността цветарство много ми дърпа окото.   Остава Мончовци да се  захванат с истинска реформа и да уеднаквят качеството на образование във всички училища.

И на мен - затова ще ни бъде и първо желание. 😂 😂 😂

# 1 494

И на мен - затова ще ни бъде и първо желание. 😂 😂 😂

Виждам - битка се задава!
Връзки ще се пускат!
Всички средства за постигане на целта са позволени.

# 1 495
Усещам , че с blanc  ще сме на една рс:-)

Judy, специално за теб:

# 1 496
[/quote]
Да, обаче баща му настоява да учи немски. Аз съм ок, но не и ученика. Вярно, че звучи кофти, но знаете колко се използва в Европа. От практична гледна точка е добре да го знае. Но на сила хубост не става. От друга страна на тази възраст не знаят кое е добре, кое е зле за тях.... Като цяло не знам какво да правя.
Ноел, сега остава да кажеш коя си. 😀
[/quote]

И затова при (почти) всички мултинационални компании, без значение къде са позиционирани, официалният език си остава английски Simple Smile.

Така е, но .... Стажувал съм в Брюксел и да ви кажа честно и в компаниите и в институциите ежедневния работен език си е френски. Същото важи и за Люксембург. Там имам впечатления от Европейския съд. Всички говорят английски, но в институцията си общуват само на френски.

# 1 497
Мерси, Бисе, то човек като си го влече...

# 1 498
  • Някъде в Европа...

И пак стигаме до о.Мавриций Simple Smile))))
Обратният словоред доста бърка според мен. Отделно близкото, но по-твърдо звучене на доста думи...Не знам...лично мен не ме бърка, но живея с тези два езика вече доста години.
Ще видим...да се джурне колелото и пак ще пиша.
Oska успех....и аз се радвам да те видя.
Ще се съберем "октомвриичета" - та 2006 😉
Моят хубостник спи още, желания не са подадени 😃

# 1 499
  • София
И ние подадохме. Чакаме джуркането Simple Smile
Дано да имаме късмет да влезне там, където ще се чувства най-добре следващите 5 години Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт