Бебешката количка - цяла наука за второ висше №45

• 54 013
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Моята не мърдаше, но пък тя имаше краче, което се захваща допълнително долу между гумите. Не е проблем да има движение, стига да не скърца и да ви дразни вас. За бебето може дори да е по-успивно Grinning

# 121
Момичета,

пристигна и моята количка,която бях поръчала от online4baby.Бях си пресметнала,че кг.ще са 22,но се оказаха 32.Не съм настоявала да ги мерят пред мен отново..
Въпросът ми е към тези от вас,които са поръчвали от гореспоменатият сайт:
Вие получихте ли някакви документи-фактура,гаранционна карта ?
Защото аз освен книжки с инструкции не намерих нищо друго в кашоните и евентуално как се процедира ако някой механизъм се повреди и трябва да я изпратя за ремонт по гаранцията?

# 122
И е моят пакет няма нищо друго, освен количката и упътване към нея.
Иначе е супер, но бебето без борд не иска да седи, затова ще я изпизлваме когато ни пристигне.

# 123
Здравейте,

Очаквам зимно софийско бебе живот и здраве. Бюджетът ни за 3 в 1 е в около 2000 лв. Много съм харесала Сайбекс Приама, но поради факта, че за всяка негова част се плаща отделно, надминава общия бюджет. А същевременно много ми харесва колко е компактна сгъната. Та питането ми е може ли все пак да се изгледа зимно бебе със Сайбекс Приам летен кош + порт бебе, или просто да се ориентирам към друга марка и коя да е тя долу-горе. Няколкото изисквания е да се сгъва лесно, че ще се мъкне по стълби, да е с големи гуми и голям багажник.

# 124
Здравейте,

Очаквам зимно софийско бебе живот и здраве. Бюджетът ни за 3 в 1 е в около 2000 лв. Много съм харесала Сайбекс Приама, но поради факта, че за всяка негова част се плаща отделно, надминава общия бюджет. А същевременно много ми харесва колко е компактна сгъната. Та питането ми е може ли все пак да се изгледа зимно бебе със Сайбекс Приам летен кош + порт бебе, или просто да се ориентирам към друга марка и коя да е тя долу-горе. Няколкото изисквания е да се сгъва лесно, че ще се мъкне по стълби, да е с големи гуми и голям багажник.
В Рая Тойс много често пускат Сайбекс-а с 20% намаление (реално е).Ако дебнеш мисля,че ще се впишеш в бюджета.Аз съм със Сайбекс лукс платинум.Вярно е,че всички аксесоари се плащат отделно,но от опит тиказвам,че чадър и чаша ще са ти излишни.Аз ги купих и така стоят с етикетите вече 9 месеца.Чашата се захваща отдтрани на шасито и е абсолютно неудобна вещ.От лятната седалка детето съвсем спокойно може да вземе това,което е поставено в нея.Сенника на седалката 6+ е огромен и чадъра е излишен.Дъждобраните и за двата коша са включени към шасито.За първата зима поне няма да ти трябва зимно чувалче за коша 6+,защото ще си с коша за новородено.Комарника също не съм го ползвала-детето изпада в истерия ,ако е покрито.

# 125
Здравейте,

В Рая Тойс много често пускат Сайбекс-а с 20% намаление (реално е).Ако дебнеш мисля,че ще се впишеш в бюджета.Аз съм със Сайбекс лукс платинум.Вярно е,че всички аксесоари се плащат отделно,но от опит тиказвам,че чадър и чаша ще са ти излишни.Аз ги купих и така стоят с етикетите вече 9 месеца.Чашата се захваща отдтрани на шасито и е абсолютно неудобна вещ.От лятната седалка детето съвсем спокойно може да вземе това,което е поставено в нея.Сенника на седалката 6+ е огромен и чадъра е излишен.Дъждобраните и за двата коша са включени към шасито.За първата зима поне няма да ти трябва зимно чувалче за коша 6+,защото ще си с коша за новородено.Комарника също не съм го ползвала-детето изпада в истерия ,ако е покрито.

По-скоро ме вълнува дали мога да заменя коша за новородено с летен кош с портбебе и има ли смисъл да се прави тази маневра?

# 126
Здравейте,

По-скоро ме вълнува дали мога да заменя коша за новородено с летен кош с портбебе и има ли смисъл да се прави тази маневра?
Аз лично не бих,но това е мое мнение.Седалката 6+ не е подходяща за новородено,въпреки,че е с пълно легнало положение и я водят 0+.За мен коша за новородено е задължителна покупка.

# 127
Според мен лично, ако има хубава лятна седалка, варианта с порт бебе е супер. Аз определено за второто не бих взела кош до 6м, най- вече ако зимата е като тази. Аз родих октомври, спокойно можех да изкарам с порт бебе и ако трябва в най големият студ да не излизаш.
Моята количка е baby design Lupo и летният кош е страхотен, но разбира се количката е огромна и мн тежка.

# 128
Друг вариант според мен е да купите само шаси, кош за новородено и столче за кола (споменахте, че търсите 3в1). После може да прецените дали да си докупите кош 6+ или да си купите направо лятна количка.

Иначе, аз съм с Приам и не бих заменила коша за новородено.

# 129
За мен кошницата е абсолютно излишна покупка. Прекалено е тежка да се размъква извън колата, а в нея ще се използва твърде кратко. А да стои в кошница върху рамата също няма да стане, ако си има кош за новородено.
Ние от раждането сме със Cybex Sirona S i-size, а количката си беше 2в1 и чаркалъците ѝ си бяха предостатъчно.

# 130
Enter, това  с кошницата е твърде индивидуално, според мен.
Аз пък се спуках да използвам кошница и с двете си деца. Имахме кошове за новородено, но сме използвали и върху рамата на количката.
В случая ние сме използвали Cybex cloud q и cloud z, така че ми беше много удобно ако детето е дълбоко заспало и сме някъде за кратко, да сложа столчето на шасито и детето да спи.

Детето ми е на 7 месеца и все още си седи комфортно настанено в кошчето. За мен не е била напразна покупка, но пак казвам- много зависи от нуждите, предпочитанията и начинът на живот🙂

# 131
Кошчето за кола няма как да е излишна покупка. Ако трябва да стигнете от точка А до точка Б  как ще го направите безопасно? Не е безопасно бебето да бъде гушнато от Вас или някой друг в колата. Разбира се, ползването варира от начина на живот- някои хора имат достъпно всичко необходимо на пешеходно разстояние, други се налага да ползват автомобил. Но все пак без столче за кола няма как да се мине.  https://www.online4baby.com/cybex-priam-lux-platinum-aton-q-i-size-travel-system-with-base-princess-pink-grape-juice Около 1500 лв, Misery. ако чакаш момиче -взимай ! Мен много ме е яд, че нямаше в цветове за момче Simple Smile И аз от тук поръчах, само коша 0+ взех от една мама и съм супер доволна. Всичко ми излиза 1810лв, сега търся изофикса на промоция Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 10:35 от Caprice®

# 132
Кошчето за кола няма как да е излишна покупка. Ако трябва да стигнете от точка А до точка Б  как ще го направите безопасно? Не е безопасно бебето да бъде гушнато от Вас или някой друг в колата. Разбира се, ползването варира от начина на живот- някои хора имат достъпно всичко необходимо на пешеходно разстояние, други се налага да ползват автомобил. Но все пак без столче за кола няма как да се мине.  https://www.online4baby.com/cybex-priam-lux-platinum-aton-q-i-si … -pink-grape-juice Okolo 1500 лв, Misery. ако чакаш момиче -взимай ! Мен много ме е яд, че нямаше в цветове за момче Simple Smile И аз от тук поръчах, само коша 0+ взех от една мама и съм супер доволна. Всичко ми излиза 1810лв, сега търся изофикса на промоция Simple Smile

Не говоря за коша за кола. 😀 Той ми е безценно важен и компромис с него няма да направя. Просто се чудех тоя кош за новородено, който е 600 лева, ще се ползаа ли повече от 3-4 месеца, разбира се с това на ум, че зависи от зимата и от размерите на бебока и малко не мога да знам предварително. Даваш ми обаче добра идея - да взема кош за новородено втора ръка. Иначе точно момче чакам, не държа на син цвят, ама поне унисекс.

# 133
Айде сега, разбрали-неразбрали. Не столът за кола беше обсъждан, а кошницата от комплекта за количка.
Аз останах с впечатлението, че 3в1 вариантът ще идва скъпо и се обсъжда некупуването на кош за новородено. Аз просто вметнах, че за мен е по-добре да се спести от кошницата.
Иначе всеки си избира. Аз сигурно с това дете можех да бъда и съвсем без количка, но то ми е такова - не стоеше там. Да съм знаела, да си бях взела слинга още преди да се роди, ама хем ми е първо и не знаех за възможностите, хем самото то е подходящ типаж.

# 134
  • Anywhere
Кошчето за кола няма как да е излишна покупка. Ако трябва да стигнете от точка А до точка Б  как ще го направите безопасно? Не е безопасно бебето да бъде гушнато от Вас или някой друг в колата. Разбира се, ползването варира от начина на живот- някои хора имат достъпно всичко необходимо на пешеходно разстояние, други се налага да ползват автомобил. Но все пак без столче за кола няма как да се мине.  https://www.online4baby.com/cybex-priam-lux-platinum-aton-q-i-si … -pink-grape-juice Okolo 1500 лв, Misery. ако чакаш момиче -взимай ! Мен много ме е яд, че нямаше в цветове за момче Simple Smile И аз от тук поръчах, само коша 0+ взех от една мама и съм супер доволна. Всичко ми излиза 1810лв, сега търся изофикса на промоция Simple Smile

Не говоря за коша за кола. 😀 Той ми е безценно важен и компромис с него няма да направя. Просто се чудех тоя кош за новородено, който е 600 лева, ще се ползаа ли повече от 3-4 месеца, разбира се с това на ум, че зависи от зимата и от размерите на бебока и малко не мога да знам предварително. Даваш ми обаче добра идея - да взема кош за новородено втора ръка. Иначе точно момче чакам, не държа на син цвят, ама поне унисекс.
И според мен е най-доброто ви решение е да си купите кош за новородено втора ръка. Те се ползват кратко и след едно бебе са си като нови.

Общи условия

Активация на акаунт