СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 000
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 410
Кога се актуализира статуса "незаписал се" , вчера я записахме, днес още си е така
Сега проверих и е променен, а подадох в 10,30ч.

п.п. Кога се разбира кой ще е класен ръководител?
И какво мислите да правите с тия униформи?

При нас изрично казаха, че класните ще се определят след приключване на приема, през септември, преди започването на учебната година.
Нищо не купувам, освен учебници, на този етап. При нас са пет - поръчахме ги.

Допреди няколко години и аз смятах, че изборът на гимназия, нейният вид и профили по никакъв начин не предопределя и не ограничава бъдещия избор на висше образование и професионална реализация /и все още смятам, че така трябва да бъде/. Имам редица примери за юристи, завършили СМГ, архитекти, завършили НГДЕК, лекари, завършили НТБГ и т.н. Само искам да обърна внимание, че и моите примери, както и всички посочени в предходните страници, са за деца, учили и завършили по старата програма, поради което са с неясна степен на релевантност по отношение избора на вашите деца.
Обсъждаме наличните примери, защото бъдещи не можем.
Поради пълната липса на информация по въпроса. Но и това го споменахме вече.

# 1 411
  • София
Така е. Релевантни налични примери ще има, когато изпищи първият випуск по новата програма.

# 1 412
Аз заради вас не писАх всички паралелки, и се дзверих по профили. Досега доста училища даваха възможност за смяна на профил, ама знам ли след 2-3 години ще дават ли тази възможност.
Пояснявам- с добро чувство го пиша, защото се дъвка доста време и си е важно.

# 1 413
СХН далеч не е само компютърна грамотност. Програмата за ПП е добър ориентир за това, какво се изучава.
А и още нямаме налични доказателства кой университет какви изисквания ще има, но нещата полека се променят. Слънчевата беше пуснала малко инфо от чуждестранни университети в темата за НПМГ.

# 1 414
То пищене има и сега - по какъв ли не повод.
И сега има университети, които искат определен хорариум или положена матура, например.
Но на 14 години децата най-често все още не са избрали университети, за да имат предвид политиката им на прием. Още по-малко са наясно каква ще бъде тя след пет години. В момента университети променят своите политики и този процес е постоянен. Смятам, че няма да е устойчив и занапред. Особено с оглед това, което се случва в момента в световен мащаб.
Затова посоката, отново в световен мащаб, следва да бъде не в насока преждевременно целеполагане, а възможности за допълнително дообучение и полагане на нужни изпити, ако такива са необходими.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 14:10 от Judy

# 1 415
  • София
Ние подадохме заявление за участие във второ класиране. Ще се бори за немските паралелки в СМГ младежът.
Успех, Зазу! Сигурна съм, че ще се пребори. Heart Exl

# 1 416

И още един въпрос, накой има ли представа защо интериорен дизайн в Елисавета Вазова, вече две паралелки, са по 22 деца, а не по 26 в паралелка?
Да не би да има по 4 деца с хронични заболявания,приети с протокол от ЛК-не мога да се сетя от предишни години,ама те май не бяха надпланов прием.

В клас може по две деца със заболяване.

# 1 417
Броят на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания и на учениците със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 ЗПУО, насочени по реда на ал. 1 на места, определени с държавния план-прием, не може да надвишава 4 ученици в паралелка, от които учениците със специални образователни потребности не може да са повече от 3.

Паралелките в " Елисавета Вазова" са си заложени с 22 ученици още в ДПП.

# 1 418
Аз оставам за второ класиране стискаите ми палци. 🍀🍀🍀

# 1 419
Аз оставам за второ класиране стискаите ми палци. 🍀🍀🍀
Подаде ли заявление?

# 1 420
Нашите доводи да заложим на математически профил.
Математиката, на този етап, е това, което най-много се отдава на младежа. Не че е влюбен в нея, просто схваща с минимални усилия. При добър учител интересът му със сигурност много ще се засили. Дали в гимназията ще попадне на такъв, предстои да разберем.
Информатиката. Вече доста години само компютри, програмиране и подобни са му основно в главата. Твърди, че иска с това да се занимава. Отново предстои да видим. Изобщо няма да се изненадам, ако интересът му се изпари по някое време.
ЕГ категорично отказа. Има много силна памет и мисля, че лесно би учил и друг език освен английския, но не иска, сега.
Харесва химията и физиката, но не и биологията, а профил Природни науки е с Б и Х. Освен това ми се струва по-тясно специализирано, а него не го виждам да учи медицина и производните. Не е проявявал и грам наклонности в тази насока.
Бъдеща реализация с история и БЕЛ, ако изведнъж реши, че поиска право или филология, мисля, че би се осъществила без проблем въпреки математическия профил, защото ще е с кандидатстване в България. Сигурна съм, че в нашите университети ще могат да кандидатстват всички. Все пак няма блъсканица от желаещи.
И така математиката в крайна сметка остана нещото, което впоследствие дава най-широк спектър от възможности и в България и в чужбина - технически или икономически специалности.

# 1 421
  • Пловдив
Кога се актуализира статуса "незаписал се" , вчера я записахме, днес още си е така
Сега проверих и е променен, а подадох в 10,30ч.

п.п. Кога се разбира кой ще е класен ръководител?
И какво мислите да правите с тия униформи?

При нас изрично казаха, че класните ще се определят след приключване на приема, през септември, преди започването на учебната година.
Нищо не купувам, освен учебници, на този етап. При нас са пет - поръчахме ги.

За учебници казаха, чак септември...само сега дадоха кои ще са по Англ.език, че били мн.скъпи и да се подготвим ли що...?
И натъртваха на всеки за тия униформи Hushed  Явно шивашката фирма ги натиска...ама и ситуацията предполага да си траем.

# 1 422
  • София
Момичета привет, отново моля за помощ за моите приятели - колебаят се между математическа паралелка в 125 и 127-мо, дали бихте могли да дадете съвет. Чудят се дали да подават за второ класиране или да се записват.
Благодаря от сърце!
За 125-то мат паралелката има отзиви и някаква информация. Може да потърсиш коментари. Разликата в баловете на приетите деца е огромна, като със състезателите се работи, другите явно ги избутват. Дотук се очертава в 127-мо определено по-равномерно разпределение на бала на децата и като цяло по-висок минимален бал. Паралелката обаче е нова и няма как да има отзиви. Към момента Ваня е приета също в 125-то мат паралелката, би трябвало да и стигне на второ за 127-мо мат паралелка, но като цяло бихме желали да не е матиматически профил и да се класира в друга паралелка. Аз лично съм сложила 127-мо преди 125-то, макар да сме от Младост.
Другото на което трябва да се обърне внимание е вторият профилиращ. В 127-мо той е ИЕ, а в 125-то е ФА.

Сърдечно благодаря!

# 1 423
Цитат
Сигурна съм, че в нашите университети ще могат да кандидатстват всички.

И аз имам такива виждане.

mystic woman, при нас само езиковите учебници и помагала ще са с обща заявка от септември.
За другото ни пратиха да си снимаме един списък с учебници и издателства и да си пазаруваме. И аз поръчах.
За униформите ми се струва ранко с оглед ... обстановката, но принас са си едни монограмчета и нямаме някакви специфични такива, слава Богу. Та това ми отпадна като мисъл.

# 1 424
И ние много ги мислихме профилите, обаче младежът взе да залита по компютрите и знам ли му акъла какъв ще е след 3г, ако се сети да се изметне тогава..
Текущото му желание изисква Х и Б,  предвид липсата на кадри в сферата и това, че е с изпит .. то силно се съмнявам, поне в БГ,  да се въведе изискване за хорариум.
А ако след три години се окаже, че искат и хорариум ще го мислим..
Седя и се чудя друго - има ПГзии по химия, очевидно тези деца са с интерес към химията, е да ама те нали нямат хорариум , защото имат специални предмети .. Те какво правят? Как учат фармация или други ?

Учебници и учители ще разберем през септември. Поръчват се общо .. идеално ме устройва,
Родителска след 15-ти да се запознаем с учителите и да си кажат изискванията за тетрадки ..
За момента само униформа трябва да поръчаме

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 14:47 от Mama TAZ

Общи условия

Активация на акаунт