Просто споделям

• 4 636
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • BG
Братан, поздравления за зрялото мислене. Не предполагах, че си на тази възраст.
Бидейки от семейство на разведени родители прекрасно знам за какво иде реч. Моята майка пък след развода избра свободата си.  "Трепането в живота на сам човек " ми е много мелодраматично. При нея зора беше до 40-та та и годишнина - изплащането на апартамента ни. За мен не си струва да травмираш детето си с нов мъж. Тези с вторите бракове колкото и да ни навират в очите щастието си, не им вярвам.Кръвта вода не става.

# 31
Авторката сега навлиза в света на възрастните, много неща са били скрити за нея от родителите и, а дори споменава, че самата тя е избягвала да става свидетел на караници и разправии.
Момичето сега трябва да мисли какво ще кандидатства, да учи и да се развива. Само след няколко години ще трябва да поеме живота си в ръце. Ако бащата го разбираше, нямаше да излива негативи в живота и и да я дърпа назад.

# 32
Човекът, който постоянно ви се оплаква, изчерпва вашата енергия
Прочетете и преценете до колко е добре да слушате постоянно оплакване, мрънкане и нищоправене за премахване на проблема.

# 33
Братан, поздравления за зрялото мислене. Не предполагах, че си на тази възраст.
Бидейки от семейство на разведени родители прекрасно знам за какво иде реч. Моята майка пък след развода избра свободата си.  "Трепането в живота на сам човек " ми е много мелодраматично. При нея зора беше до 40-та та и годишнина - изплащането на апартамента ни. За мен не си струва да травмираш детето си с нов мъж. Тези с вторите бракове колкото и да ни навират в очите щастието си, не им вярвам.Кръвта вода не става.
Кръвта сама по себе си не значи нищо. Вторият баща е много повече баща на дъщеря ми, от кръвният ѝ, които не я е виждала от доста време.

# 34
Плюя в пазва да не стане да се разведа, че после, ако взема и друг да заобичам, тц, тц... Нещастие ще да ме чака, заедно с децата и кръвта. Ще си знам да си кукувам, че да бъдем хепи, да не подложа челядта на нещастие- втори брак. Чувството  към бащата не се повтаря, както и към майката. Кой говори за това? Никой. Става дума, че живота продължава, длъжни сме да продължим, а ако имаме и човек до себе си, какво по- хубаво?
 Авторке, вземи хубавите неща за пример. Как човек се изправя на крака и продължава, как се обича в семейството. Самосъжалението не носи нищо хубаво, ама нищо.

# 35
Лимонче, ти пренасяш тук твоите разочарования. Може пък майката да е изневерявала по време на семейния си живот. Скоростта, с която води нов мъж вкъщи и забременява ме кара да мисля това.

# 36
  • BG
Лимонче, ти пренасяш тук твоите разочарования. Може пък майката да е изневерявала по време на семейния си живот. Скоростта, с която води нов мъж вкъщи и забременява ме кара да мисля това.

Точно ! Има нещо гнило в Дания, защото и мен ми се върти същата мисъл в главата.

# 37
  • София
Айде вече да спрем с филмите. Авторката няма нужда да изслушва кой от кой по-черни сценарии защо родителите ѝ са се развели. Това само би я натоварило.
Момичето каза  “просто споделям”. Няма нужда от дълбоки анализи какво и как, честно, не се ли замисляте, че с тези си думи за майка ѝ ще нараните авторката?

# 38
  • София
Пък и какво ще промени, дори и реално майката да не е, как да кажа, най-добрата? Раздялата, бременността и емоционалното състояние на бащата са факт.

# 39
Айде вече да спрем с филмите. Авторката няма нужда да изслушва кой от кой по-черни сценарии защо родителите ѝ са се развели. Това само би я натоварило.
Момичето каза  “просто споделям”. Няма нужда от дълбоки анализи какво и как, честно, не се ли замисляте, че с тези си думи за майка ѝ ще нараните авторката?
Подкрепям! Нито знаем детайли, нито има нужда да ги знаем. Коментираме ситуацията и как по-спокойно да премине през нея авторката.

# 40
  • BG
Авторката добре прави, че споделя. Пишейки/ говорейки човек  изхвърля калта от душата си .. Лошото е, че няма други близки хора, с които да говори.

# 41
  • Варна
Майката е гонила бащата, пред детето. Изобщо не се вписва в образа на жертва. Най- манипулираните същества в брака са децата. Стараят се да харесват родителските капризи, вкусове, приятели или връзки. Има редица настроени деца, с/у родител. Малтретираните деца също обичат насилниците си. А избора на мама, не е релевантен за едно дете. В цивилизованите държави се обяснява, че детето има само една майка и баща. Останалите са партньори на родителя. Винаги мъжа държи на своето поколение. Независимо от развоя на живота ми, желанията и спокойствието на детето ми ще са приоритет. При развод може да живее с баща си. Всеки мъж има нужда от подобна подкрепа и ментор. Никога няма  да бъде свидетел на похотливите ми увлечения или слабости.

# 42
Каквото ще да е правила, това нас не ни засяга. Важното е, че детето ѝ се чувства щастливо около нея и не го товари с негативни емоции.

# 43
Майката е гонила бащата, пред детето. Изобщо не се вписва в образа на жертва. Най- манипулираните същества в брака са децата. Стараят се да харесват родителските капризи, вкусове, приятели или връзки. Има редица настроени деца, с/у родител. Малтретираните деца също обичат насилниците си. А избора на мама, не е релевантен за едно дете. В цивилизованите държави се обяснява, че детето има само една майка и баща. Останалите са партньори на родителя. Винаги мъжа държи на своето поколение. Независимо от развоя на живота ми, желанията и спокойствието на детето ми ще са приоритет. При развод може да живее с баща си. Всеки мъж има нужда от подобна подкрепа и ментор. Т. е. детето трябва да подкрепя 45 годишния си баща и да му бъде ментор, каквото и да означава това!? Че дъщерята дори не е пълнолетна, бащата й дължи издръжка и грижа. Но СК е без значение явно за теб? Никога няма  да бъде свидетел на похотливите ми увлечения или слабости. Това е толкова отвратително, особено написано в тема, пусната от 16 годишно момиче, че...

# 44
  • Варна
Djaky, в тотална грешка си и може да си коригираш мнението. Подчертаните ти цитати се отнасят за моето дете- син, не за авторката. Описвам хипотеза.
Пълнолетието не скъсва връзката с родител. Бързата връзка на майката не гарантира удачен и рационален избор на партньор.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 15:06 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт