Просто споделям

• 4 560
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Значи детето може да бъде свидетел на показването на слабостите на бащата, мрънкане, алкохол и т.н. Даже да му бъде ментор (тук направо падам 😂). Но на похотливите увлечения и слабости на майката (превод:да създаде семейство) в никакъв случай не бива да става свидетел.
Изводът: алкохолът, мрънкането и депресарството са най-виша добродетел, новото семейство- най-жестокият грях и метод за мъчение на деца. 😂😂😂

# 46
  • France
16 годишна да бъде подкрепа и ментор на 45 годишен? !?!? Не може да си сериозна?
Сърбят ме ръцете да докладвам темата на модератор, преди да стане обичайната клоака за СО. Все пак авторката е на 16.
ПП. Няма европейски съд, който да предпише родителските права на баща заврян в панелката на родителите си, в депресия и начален алкохолизъм, за сметка на майка, която е реконструирала семейната клетка

# 47
 Точно така, няма как бащата да получи права изобщо, освен ако дъщерята сама не пожелае тъй като е достатъчно голяма сама да реши къде да живее и съда да я  подкрепи законно след решението и.

# 48
Djaky,в тотална грешка си и може да си коригираш мнението. Подчертаните ти цитати се отнасят за моето дете- син, не за авторката. Описвам хипотеза.
Пълнолетието не скъсва връзката с родител. Бързата връзка на майката не гарантира удачен и рационален избор на партньор.

Viviana91, не зная какво си имала предвид, но така написано звучи зле. И съфорумките явно така са възприели написаното.
Пък дали изборът на майката е бърз или удачен, няма как да знаем, още по-малко да коментираме. И стана ясно, че в случая майката изобщо не се опитва да попречи на връзката с бащата.

# 49
Благодаря ви на всички за коментари. За тези които казват че не е моя работа щастието на баща ми, може би на думи сте прави, но в действителност няма как да стане, няма как да не ми пука за него и за това в какво състояние е, каквото и да е той е мой баща...А и той винаги се е отнасял много добре с мен, почти никога не ми е повишавал по-сериозен тон, даже мога да кажа че ме е глезил един вид. За развода на нашите няма една причина, поне от моята гледна точка, карали са се за какво ли не, дори и за някакви тъпотии, за които доре не разбирах защо се караха... Някой път майка ми му се дразнеше на някакви дребни работи и понеже тя е доста гръмогласна и като се развика то става караницата. Не знам вече сега като малко по-голяма си мисля, че просто са били доста различни като хора и е нямало как да живеят заедно знам ли... Майка ми е как да кажа, малко по-властна така обича да нарежда и да е каквото каже... с времето и аз се нагодих на нея като по-малка много се опълчвах така да кажа, докато сега ако не е за нещо което много сериозно ме касае, се съгласявам лесно с нея. Докато баща ми е малко по свит така... смисъл за мъж може би. Докато сегашния и прител е малко по-ефе ли как да го кажа... но пък с засега почти не са се карали по-сериозно, дано да е така и за напред. Щом с майка ми се разбират и знам ли тя го обича може би, щом е щастлива, за мен не е проблем, аз го възприемам като един вид съквартирант... Не знам, просто от сега нататък ще се опитам да прекарвам повече време с баща ми, за да го разсейвам повече и дано както казвате с времето да му мине малко по малко. Simple Smile

П.П.  В отговор на последните няколко по-странни коментара ще кажа, че нашите са си официално разведени и баща ми си плаща издръжката...

# 50
Браво, Маги. Личи си, че си много зряла и интелигентна за годините си. И неегоистищчна и помагаща!
Радвам се, че разсея съмненията за баща си и за новия мъж-ефе на майка си пред госпожите тук...

# 51
magibless, много ми харесваш, звучиш разумно и премерено (за разлика от други тук във форума). Но сега е времето да си поставяш цели и да вървиш към тях. Ние, възрастните не сме безгрешни, приеми го. Променяме се с годините, разминаваме се понякога. Баща ти е млад мъж, ще се стегне. Не го мисли толкова.
Много късмет ти пожелавам!

# 52
  • France
Съчувствам ти, защото знам, че не ти е леко. Разбира се, че обичаш баща си, той ти е родител. Но и да искаш, не можеш да му помогнеш. Просто не е по твоите сили. И не трябва да се чувстваш виновна за което. Пробвай всеки път да сменяш темата и да му напомняш, че си там за да имате хубави моменти, а не да го виждаш как страда. Намирай други сюжети за разговор. Така поне като си там ще го разсейваш.
Пожелавам ти спокойствие, а на майка ти щастие, за да имаш един хубав пример пред теб.

# 53
  • BG
Ох, дете, аман от властни и контролиращи майки !  И аз имах едно такова чудо. Спасявай се при баща си ! Като се роди бебето ще стане още по-лошо. Смятам, че е по - добре да се преместиш за постоянно при него. Нищо чудно майка ти да ти тропоса бебето и  да изчезва с ефе-съпруга по развлечения. Предстои ти да завършваш училище, не ти трябва да се разсейваш с  ревящи бебета и грижите по тях. Остават ти две години до пълнолетие. Помисли за промяна на родителските права и говори за това с баща си.

# 54
Авторке, така , както го описваш, родителите ти не са били щастливи един с друг и е по-добре, че са се разделили. Хубаво е, че обичаш баща си и те е грижа за него, а и както го описваш изглежда добър човек. Прекарвай време с него и са занимавайте други неща, не с обсъждане на майка ти. Нали си имате някакви неща, които правите заедно. Идете за риба, или знам ли. Баща ти ще се съвземе и ще си намери компания. Още млад мъж, финансово осигурен,  скоро ще го налазят разни жени. Мъжете рядко остават сами след развода.
Не се тревожи.

# 55
Ох, дете, аман от властни и контролиращи майки !  И аз имах едно такова чудо. Спасявай се при баща си ! Като се роди бебето ще стане още по-лошо. Смятам, че е по - добре да се преместиш за постоянно при него. Нищо чудно майка ти да ти тропоса бебето и  да изчезва с ефе-съпруга по развлечения. Предстои ти да завършваш училище, не ти трябва да се разсейваш с  ревящи бебета и грижите по тях. Остават ти две години до пълнолетие. Помисли за промяна на родителските права и говори за това с баща си.

Къде да се спасява - при старите баба, дядо, мрънкащия тати, дето обича да си попийва!? От кого - а, от плачещото бебе, дето още не се е родило.
Възрастна жена си, не ти отива да настройваш едно дете срещу майка му, която не си виждала и чувала!

# 56
Момичето не е казало, че новия мъж на майка и се държи кофти, или че нещо я тормозят. Явно и тя се е научила да не противоречи на майка си  и да се приспособява.
Още три години е самостоятелен човек.

# 57
  • BG
Джаки, не настройвам никого. Просто имам повече житейски опит с такъв тип майка и мога да предвидя някои неща в поведението.

Да се редактирам - излизам от темата, за да не ви дразня.

Адашке, не се хаби да пишеш. Аз те разбрах, ама повечето не.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 15:36 от Вивиана Енева 634968

# 58
Та това бебе ще е нейно братче или сестриче!!! Какво ще прави при баща си и баба си и дядоси в дядовата ръкавичка. Да не слуша ревящо бебе, а да слуша почерпан баща???

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 15:57 от Mamma

# 59
Джаки, не настройвам никого. Просто имам повече житейски опит с такъв тип майка и мога да предвидя някои неща в поведението.

Ти откъде разбра какъв тип човек е майката? От думите на едно дете? След 15-20 г. ще си даде сметка, че най-много дължи точно на майка си.
Стига с житейския опит, всички го имаме. Изобщо не можем в конкретния случай да видим истинската картина на нещата.
Ще ти дам конкретен случай с бивша колежка, много близки бяхме. Мъжът й месеци наред не вземаше заплата, фирмата била затруднена. Обаче всеки ден почти в определено кафе с приятел и две дами, семейни също. Тя издържа семейството, имат двама сина. Стигнаха до разправии, той дори не скри, че има връзка. Нагъл до крайност. Обаче, ако питаш синовете, той не е лош, майка им нервна. Ами нервна ще е, издържа четирима, той с нейните пари плаща пиенето на любовницата.
Та смехотворно и грозно е да прикачваме епитети на непознати, щото нашата майка преди 40 г. била някаква си...

Общи условия

Активация на акаунт