НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 692
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз си готвя с лук и чесън. Особено пък чесъна - 3-4 скилидки, дали имат 10гр в цялата манджа... Чак толкова не му се втелясвам Sunglasses

# 286
Има белен и небелен сусамов тахан. Небелен е по- полезен, но има вероятност да дразни стомаха, ако имаш проблеми с него. По тази причина не ям чесън и кромид лук, и манджите са си екстра.

# 287
Основните ми зеленчуци са лук и чесън.
Избягват се картофите. Нищо няма да ви стане от парче морков или червено цвекло, а глава-целина и разни репи/репички са си основен зеленчук зимно време. А, не трябва да се забравя и тиквата (на раздора ), също може.
Сега има и друго: гликемичен товар, което е съобразено с гликемичен индекс и зависи И от количеството. Така, че внимание в количеството.
И опира до цел, колко въглехидрати ядете , дали сте на кето или палео....

# 288
  • Балчик
Този път и аз не избягвам лук, чесън и моркови, но и не прекалявам с тях.

# 289
Готвя с лук (чесън не обичаме), но аз не го ям.

# 290
Не избягвам нито лук и чесън, нито кореноплодни зеленчуци (само картофите). Grinning Но и не ям по много от тях, салатите ми не са огромни както преди режима Wink В 1 скилидка чесън има около 1 гр вгх, но зависи и от размера и.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 21:38 от dolce miele

# 291
Здравейте.
За мен много се раздвижи темата, което много ми харесва, радвам се и поздравявам всички за успехите!
Аз съм ..почти на режима, но, имам няколко питанки, ако някой може да помогне?
Ще ви напиша няколко хранения, ако може да кажете кое е проблем(освен плодовете, пропуснете ги тях, моля Simple Smile).
Вчера:-закуска -кафе, чисто.
            Обяд-2 кебапчета
            Вечеря-1 варено яйце, 2 кренвирша с кашкавал на скара, салата домати със сирене.

Предходния ден:същото.
Днес-закуска-кафе
               Обяд-3 яйца на очи, кренвирш, салата домати и сирене.
               Сл.закуска-няколко парчета пъпеш
                Вечеря-4яйца на очи, салата домати със сирене.

Някак ...ям, но усещам, че съм все гладна, не мога да разбера защо. Трябва да избягвам съвсем мазното, но...често вечерям с луканка, сирене, кашкавал, маслини....Но, защо е този глад??

# 292
защото си на протеини, нямаш мазнини
кремвиршите и кебапчетата... без коментар
и то всеки ден???

# 293
  • Балчик
Кебапчетата и кренвиршите никак не са добре. Защо трябва да избягвате мазнините, точно заради ниските им нива и високите на инсулин сте все гладна?
Аз ям много мазнини, например обяд от 2-3 бъркани яйца с 1 с.л св мас, салата с много зехтин. Ако яйцата са варени, сиям с тях парченца масло, много ми е вкусно.

Днес съм точно 80 кг. Надявам се утре да видя заветната седмица.

# 294
Seeflower, изобщо не трябва да имаш кренвирши в менюто - това не е месо. Същото важи за луканка и т.н. Не трябва да са ти основната храна, а понякога, ако много ти се яде. Наблегни на риба, месо, яйца. Ако ядеш кебапчета или кюфтета, избираш си месо и мелят пред теб.

# 295
Съжалявам, не помня от колко време се опитваш да се храниш ВМНВХ.
Ще кажа за мен, но не е задължително да е валидно за другите.
В началото основната ми храна беше яйца и месо, някой зелечук за украса. Гонеше ме глад и ме беше срам да си призная,  че си хапвах по 2-3 пържоли. Не разбирах как другите ядат само по една. Закусвах по 3-4 яйца. И пак не си казвах. Глада за сладко беше най-лесен: няколко лъжици маскарпоне с кокосово масло.
Ми мина това време и сега 2 яйца са ми достатъчни , една пържола също ми е достатъчна.  Но и сега кренвирши /салам ям много рядко, а сирене и кашкавал не са ми основна храна.

# 296
Яденето на кренвиршите и кебапчета е защото бях на път, това ми беше най-удобно, но глада си е от преди това.
Няма ли начин да си докарвам мазнини от ...ядки...нещо различно от мас, масло...?
Джемма имам чернодробно заболяване и наблюдаващият ме лекар каза да не прекалявам с мазното или спирам храненето.То, и сега е ...малко  'в нарушение', трябваше да си представя резултатите от изследванията преди месеци, но ...страх ме е, че ако са завишени показателите, ще трябва да спра това хранене, а съм 12 кг надолу...

# 297
Повече мазнини се ядат в началото, след това се намаляват (в смисъл се яде месо с мазнини, а не сухо/филе/бут, масло за яйцата , колкото да не залепват...) за да гори тялото собствената мазнина.
Погледни д-р Берг (той е на кето и ИГ ,но има наистина интересни идеи). Аз го открих по повод съмнения за чернодробни проблеми след сблъскване с един актуален вирус.

# 298
  • Пловдив
Снощи правих пиле капрезе...май тук някой беше постнал рецептата. Пил.филе с дом.сос и моцарела.Ами стана много вкусно, обаче сигурно трябваше 2 порции да си сипвам...не ме засити. Добавих и две варени яйца и пак ми беше не точно заситено...незнам защо.

# 299
  • Балчик
Другарчета, ура! Видях седмичката. Тази сутрин съм 79.8 кг. Още повече се мотивирам!

Общи условия

Активация на акаунт