НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • В полите на Пирин планина
Да и аз така си мислех да пробвам, всъщност. Без хуск. Само трябва да си взема бадемово брашно или бадеми и да си направя брашно в блендера... Simple Smile

# 271
  • Пловдив
Тази пица я правя вече всяка седмица, но слагам по 2-3 яйца, без сол, риган и хуск. Свърши ми чесъна на прах, но не виждам разлика без него.

Мога да кажа, че много се харесва вкъщи и никога не остава Smile
А може ли да е с пр.мляко или по-добре с вода?
и...180* не е ли малко като темп.за пица?

# 272
Може и с повечко брашно, да. Аз след първия път, когато спазвах всички точно, си я моделирах по май вкус.

Цялото пакетче моцарела от 200 гр изсипвам, 2-3 яйца (ако са малки, 3), 4-5 лъжици бадемово брашно, черен пипер и половин чаша вода. Оставям малко да поседи, горе долу коллкото да загрее фурната и така.

Сестра ми като я прави по оригиналната рецепта, много й се трошеше. Но с повече яйца го няма този проблем.

# 273
Пълнена прясна чушка със сирене.
Пакетче сурови ядки без сол.
Защо без сол?
Те суровите са си без сол по принцип.
Така е. Не знам защо. Защото не ям печени и солени, та по инерция. Всъщност, може всякак да се хапват.

# 274
Само да не са купешки печени, защото освен солта, слагат и брашно.

# 275
Даа, аз затова и не купувам и не ям купешки печени.
Освен брашното, слагат и прекалено много сол за моя вкус.

# 276
Аз не ям печени ядки. Купени пък съвсем. Сурови са ми по-вкусни
А пицата изглежда много съблазнително. Сега нямам бадемово брашно, понеже ме мързи да си правя режимни печива, но тази пица ще се пробва задължително.

# 277
Джемма, страхотна промяна! Браво. Сигурна съм, че и сега има значителна промяна към добро Blush Няма по-стимулиращо от промяната в изражението, когато се чувстваш добре отвътре това си личи и отвън Sunglasses
Стаси, Hug И аз ще пробвам с повече яйца, отдавна и се каня на тази пица. Yum

# 278
Здравейте Hug
И аз съм малко по пътищата, та затова не пиша много, пък и имам задържане. Прегрешавала съм- с плодове и една салата с царевица. Та стоят си тези само 3 кг минус. Но не съм демотивирана, знам, че има такива периоди, пък и си знам "греховете".Sunglasses

Джемма, невероятни снимки, браво, поздравления за предишния резултат, сигурна съм, че и сега ще го постигнеш! Hands V А за това, че си се депресирала след загуба на куче- съвсем нормално. Heartpulse

Цвете мое- и аз обичам студена храна, май сме някакъв минимален процент от хората, ама е много удобно.Smiley

Момичета, да ви питам нещо. Имам проблем с освобождаването на стомаха, малко ми е по-трудно от преди, когато си ядах всичко. И това поражда и други проблеми. Това между другото е една от причините да не съм правила от години Дюкан, освен тази, че вече не мога да гледам пилешко. Satisfied Та мислех си, че в този режим като се хапват повече мазнини този проблем няма да се яви, но при мен се случи. Някой има ли такива преживявания? Как се справяте? Blush

За пътуванията- аз обикновено нося ядки, идеята със сурова чушка със сирене също много ми допада.  Варени яйца също съм носила- ако не е 40 градуса. Smiley

# 279
Забравих да кажа- мързеливото ми похапване вкъщи или за навън е нарязан (на тънко) кашкавал/гауда/едам+ нарязана шунка по същия начин. Навивам на ролца в количество според апетита. Могат да се добавят подправки, пушен червен пипер или други, както и разни добавки.

# 280
Момичета, да ви питам нещо. Имам проблем с освобождаването на стомаха, малко ми е по-трудно от преди, когато си ядах всичко. И това поражда и други проблеми. Това между другото е една от причините да не съм правила от години Дюкан, освен тази, че вече не мога да гледам пилешко. Satisfied Та мислех си, че в този режим като се хапват повече мазнини този проблем няма да се яви, но при мен се случи. Някой има ли такива преживявания? Как се справяте? Blush
Аз съм само на мазнини и протеини и от много време няма абсолютно никаква драма на този фронт - лесно и бързо е като на другия.

# 281
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ончее повечко мазнинки сутрин, с кафето на мен ми вършат перфектна работа. Като не ме мързи да си забъркам кафето в блендера с кокосово масло става още по-добре. Друг вариант, който съфорумките хвалят е голяма чаша - 500мл хладка вода на гладно. Хубаво прочиства.

# 282
Ще добавя и смляно ленено семе с малко вода (или кисело мляко, заквасена сметана), може и смесено с масло.

# 283
Супена лъжица сутрин натрошено ленено семе, смесено със сусамов тахан (небелен) върши чудеса с дебелото черво. От години това ми е закуската.

# 284
Благодаря за съветите, момичета! Hug Ще ги пробвам.
Небелен сусамов тахън- не бях чувала. Thinking А напоследък срещам в магазините фастъчен тахън, лешников също. Опитвали ли сте ги?

Аз намерих едно какаово масло. В една малка кутийка, пише за вегани, ама пък масло е. Хареса ми, че е какаово, че кокоса много не ми допада. Та ще започна  от него да слагам в кафето, да видим как ще е.

Нещо друго се сетих- в правилата пише без кореноплдони зеленчуци. И лука и чесъна ли избягвате? Че без лучец и чесънче някои манджи и салати хич не са вкусни. Satisfied

До края на седмицата закривам сезона на динята. Smiley  И се надявам след като намаля много плодовете кантарчето да помръдне. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт