НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 687
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • Балчик
dolce miele,  следващата цел е, ако мога до Коледа 69 кг, ако не-колкото по-малко, толкова по-добре. Знам, че колкото си по-лек, по-бавно се сваля. Затова от тук нататък вече всеки минус е добре дошъл.

# 316
Лейди, така е. Като разбере някой "въглехидратен" човек (разбирайте похапващ вгх през няколко часа) и направо не може да си представи що за мъчение е това да не ядеш 1 ден, какво остава за повече... Simple Smile
Натка, сещаш ли се за рекламата "Не си ти когато си гладен"? Laughing Определено подобно нещо не ми се случва на този режим, то и преди не се случваше точно това, но усещането за причерняване (след повече часове без храна) не беше от най-приятните...
Джемма, до Коледа са 4 месеца, напълно постижимо е Blush
Нещо за развеселяване Grinning
Скрит текст:
Незаменими картофи- за здраве и в храненето...И подобаваща снимка на картоф върху диван Joy

А също и колко полезен за доставяне на омега 3 е хлябът Бонус- 200 гр дневно Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 14:06 от dolce miele

# 317
Мда, сега чувството за глад е съвсем различно. Идва на етапи,  не е агресивно,  а съвсем леко пристъргване в стомаха и минава за известно време, ако не му обърнеш внимание.
Докато преди беше жестоко, направо се разтрепервах, прилошаваше ми, трябваше ми нещо сладко веднага.
Джемма , малко по-бавно ще е, но е възможно. Пък и по-важно е как се чувстваш,  а за килограмите колкото толкова, все е успех.

# 318
Браво, Джема!

# 319
Вчера бяхме на една вечеря, моя близка щеше да се разплаче от глад (бяха забравили нейната порция), отстъпих й моята, че бяхме поръчали едно и също. Аз си изчаках другата без никакъв проблем. А бях на доста повече часове без храна от нея. Определено се поздравих мислено, че вече не съм робиня на внезапни, остри огладнявания.

# 320
поздравления, Джемма 🌺🎈
бях много разочарована, като се отказа предедишния път
сега кротичко ти се радвам Simple Smile

# 321
  • Балчик
поздравления, Джемма 🌺🎈
бях много разочарована, като се отказа предедишния път
сега кротичко ти се радвам Simple Smile
Благодаря! Съжалявам, че съм те разочаровала. А толкова много бях постигнала, практически всичко... Този път няма отказване, дойде ми акъла в главата. Дет се вика по-добре късно, отколкото никога. Simple Smile

# 322
Днес още -1 кг Blush И по-важното е, че сутрешната КЗ беше 4,66- това ми е най-важният показател (и черният ми дроб вече не бълва огромни количества глюкоза нощем). Simple Smile

# 323
  • София
Кръвната захар не се отделя от черния дроб, но карай!

# 324
  • Балчик
dolce miele, браво!
И аз имам минус 700 гр днес. Но КЗ 6,5.Sad

# 325
Не знам как точно да тълкувам това твърдение, затова ще подмина Wink
Джемма, при мен КЗ се повлия много трудно, хем най-високата на гладно ми е била около 6...

# 326
  • Балчик
dolce miele, и при мен този път е така. Предният бързо видях 5 на глюкомера, но сега варирам още между 6-7.

# 327
  • София
Джемма, при мен КЗ се повлия много трудно, хем най-високата на гладно ми е била около 6...

Кръвната захар влияе на функциите на черния дроб, а не обратното. Справка - уроци по биология от 7 клас. Може и някой учебник по медицина.

# 328
  • Балчик

Кръвната захар влияе на функциите на черния дроб, а не обратното. Справка - уроци по биология от 7 клас. Може и някой учебник по медицина.

Става въпрос за:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D1%8E%D0%BA%D0%BE%D … D0%B5%D0%B7%D0%B0

Основните функционални отправения на орган включват:

черният дроб е най-голямата храносмилателна жлеза, която секретира жлъчка (жлъчен сок) с основно значение за смилането и резорбцията на мазнини;
участва в обмяната на въглехидратите, като трансформира резорбираната от червата глюкоза в гликоген, складира в неговите клетки и при нужда освобождава глюкоза;

Още за Черен дроб (hepar) | Анатомия от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC% … D1%80%D0%BE%D0%B1

Справка: медицинска енциклопедия

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 15:36 от Джемма

# 329
  • София
Не исках да се заяждам. Следя темата и ми е важно да сме коректни с изразите, защото за по-новите в режима настъпва объркване. Черният дорб не произвежда глюкоза, а я отделя при точно определени състояния. Изразът беше неточен и може да бъде подвеждащ за новите момичета в темата. Извинявай, ако съм прозвучала рязко. Исках да поясня.
✌✌✌

Общи условия

Активация на акаунт