НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 684
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • sf
Здравейте, да ви разнообразя малко. От две седмици се опитвам да следвам подобен режим. Ям месо, риба, яйца, зеленчуци, без картофи. Ям и млечни и малко диня и боровинки. Стартирам от много килограми, минус 4 съм. Гладна не стоя, но лакомията ми е голяма. Надявам се да не поддам и да се похваля с още смъкнати килограми.

# 331
  • Балчик
Здравейте, да ви разнообразя малко. От две седмици се опитвам да следвам подобен режим. Ям месо, риба, яйца, зеленчуци, без картофи. Ям и млечни и малко диня и боровинки. Стартирам от много килограми, минус 4 съм. Гладна не стоя, но лакомията ми е голяма. Надявам се да не поддам и да се похваля с още смъкнати килограми.
В началото лакомията не пречи, стига всичко да е режимно. Постепенно се яде по-малко, свиква се.
Днес и аз ядох 100 гр боровинки, това е единственият плод, който ям за втори път на режима. Заредила съм си фризера с пакетчета по 100 гр. Толкова ми бяха сладки, а синът ми каза-киселоч. Simple Smile

# 332
Най-любим израз: да не объркаме новите.
Не яжте лук за да не объркате новите!
И да не изреждам всичко.
Пука им на новите кое как е, като основната им цел е да се преборят с глада общо и с глада към сладко в частност.
Кое, как, защо идва по-късно и тогава вече спокойно обогатява знанията си с четене, а не с питане "може ли да ям....."
И за мен си беше заяждане.
Долче, браво. Пиеш ли още оцет вечер или решението на проблема е било хапчето?

# 333
Долчето май започна по-дълги фастове да прави и това й помогна да свали захарта. Тя ще си каже,  де.

# 334
Здравейте.
Аз разбрах защо ме гони вълчи глад, като си погледнах месечното женско календарче😆😆😆.
Ако и някой друг, сега започващ има същия проблем-да си провери календара😉.

# 335
Мда.. и моя м се появи след дълго отсъствие и съм убедена, че заслугата за това е на режима. Е, вярно, поизмъчи ме, но и си отиде без големи поражения и без прием на хормони, което също не ми се беше случвало  отдавна. Няколко дни преди това, обаче ме мъчи жесток глад, след това пък нямах никакъв апетит.

# 336
  • Балчик
Като споменахте оцет, какъв ползвате? Веднъж пих вода с оцет Родна стряха от Лидл, нищо няма за съдържанието му на етикета, но нещо се усъмних и не повторих.

# 337
По онзи въпрос,
Скрит текст:
тъй като в черния дроб се извършва глюконеогенеза, не считам израз като "бълва глюкоза" за странен, не съм казвала, че черният дроб я произвежда от нищото. При мен се случваше не само когато съм в кетоза, та може да се каже, че при мен си беше постоянно състояние. И по време на режима не спря. И никак не беше гот да си лягаш с една КЗ (през деня беше ок), а да ставаш с по-висока и да се чувстваш като парцал...Заради това след 8-9 месеца упорстване и "дърпане" от хапчета, все пак реших да включа Глюкофаж XR и той всъщност се справи с тази задача. Не се справи обаче съвсем със свалянето на сутрешната КЗ до границите които на мен ми се искаха. А бях на макс доза 13 месеца. От началото на август започнах да правя по-чести фастове, а от 13.08. реших да намаля Глюкофаж XR наполовина. Правя около 36 ч фастове в понеделник и сряда, а в четвъртък и петък - 48 часа. Мисля скоро да спирам хапчето изцяло, реално на половин доза+ фастове КЗ падна трайно до желаните граници сутрин. Да уточня, че преди нямах проблем с КЗ през деня, само сутрешната не беше точно желаната. Скоро мисля да махна изцяло Глюкофажа- така или иначе, още преди да го започна миналата година не планирах да го пия завинаги.
Аз като нова, междудругото, задавах въпроси когато нещо не ми беше ясно, така лесно не се подвеждах Blush  
Таня, да, пия оцет, но има и дни в които забравям. В повечето случаи обаче пия вода с оцет през деня.
Джемма, точно на Родна стряха ябълковия оцет пия. Вкъщи много го харесваме. В темата за оплаквания имаше и такъв оцет с оцетна гъба Grinning На Веда био оцетът също ми харесва.
Лу лу, да, мисля, че фастовете много ми помогнаха. Заради ЩЗ и ниско желязо за известно време ги бях спряла, но пък се влошавах вместо да ставам по-добре. И режима съчетан с малко калории пробвах и пак нищо....Фастовете ми паснаха много добре. Купих си новата книга на д-р Фънг- за мен е интересна и не съжалявам (въпреки че бях чувала мнения, че нищо ново няма в нея, все пак ми е много полезна). Blush
Момичета, аз пък последния път се чудех каква е тази пъпка на челото по никое време... Joy И си погледнах календарчето  Grinning

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 22:23 от dolce miele

# 338
  • Балчик
Благодаря, значи ще си го пия него засега.

# 339
В блога на Дени има и рецепта за домашен ябълков оцет- ако имаш ябълки и ти се занимава..  Simple Smile

# 340
Единственият момент, в който гледам с интерес разни торти и бисквити е....няколко дни преди цикъл. Чак после си давам сметка.

# 341
Никога не съм обичала сладкото, е при повод-без торта, не е празник за мен, но всеки ден-предпочитам соленото.С този режим ми харесва това, че си хапвам точно соленичко, но...някак самият ми организъм си изисква.Имаше момент ядеше ми са само пилешко, вкъщи ме намразиха, че и на тях това правих.После-пържоли.После-суров бадем, не можех без него, после дойдоха прасковите, салата домати с мнооого сирене, сега ми се ядат яйца...при вас така ли е?Имате ли такива периоди? А, понякога всичко това ми омръзва и се чудя какво да ям😁

# 342
Праскови (ама узрели) обожавам, но яденето ми на такива се сведе до веднъж-дваж миналото лято (тогава като си видях КЗ и ми се отядоха Flushed ) и на резенче с размер на 2 скилидки чесън тази година. Иначе да, имам моменти когато ми се яде определено нещо (като салата от домати със сирене или маслини)...или пържоли...или консерва сардини с кисели краставички...или фъстъчено масло с нвх кокосова гофрета. Но имам и моменти когато не ми се яде нещо. Напоследък например много рядко ми се яде тъмен шоколад 85%- а имам няколко броя и си седят. Ако го направя на ганаш/брауни/шоко лава ще ми се прияде- но аз напоследък съм мързелива откъм готвене. Изобщо не ми се занимава със завъртяни рецепти, камо ли с такива за кето сладкиши... Laughing
Ето, тази вечер след 48 часа фаст хапнах малка порция свински черен дроб с лук и доматено пюре и няколко маслини- заситих се много по-добре отколкото очаквах. 2 часа по-късно КЗ е 4,16. Чак не ми се вярва (преди няколко месеца, на макс доза Глюкофаж+ фастове 24 часа не съм измервала подобни стойности).

# 343
Супер си, Долче.
Израза "черният дроб бълва глюкоза сутрин по неизвестни причини" го чух от личната лекарка тук във Франция,  но е вярно че не е чела българските учебници по биология. Доктор Фънг и други лекари говорят за "синдром на зазоряване ". Та по този повод е и ябълковия оцет.
Доктор Берг го препоръчва преди хранене , а и добавя и накакъв сок. По негов пример аз добавям оцет към ферментирал сок от червено цвекло, който не е достатъчно кисел за моя вкус.
Отначало правех много често разни режимни печива и десерти. Ми мина ми.
Вярно, че и мързелът ми е голям, но по-скоро след като се отървах от зависимостите и разбрах, че заместители няма минах на вариант "яде ми се, купувам малко, хапвам и....забравям ".
Имам периоди , в които залитам към яйца, други към пържоли, но при мен май е свързано и със сезоните.

# 344
Таня, при мен миналата година не беше феномен на зазоряване...по едно време, мисля февруари-март 2019, бях започнала да виждам размазано, имах болки в стъпалата и изтръпвания които се "оправяха" колкото повече ходех (което беше странно, дори преуморена си чувствах краката добре и без болки), сутрин се събуждах изморена...Тогава КЗ на гладно ми беше около 6, а гликираният хемоглобин 6% (изчислена средна КЗ около 7). Вярно и, че при дефицит на желязо- какъвто имам все още- гликираният излиза фалшиво завишен. И много ми се искаше да е феномен на зазоряване (тогава още нямах глюкомер), но като започнах Глюкофаж през юни 2019 всички сутрешни симптоми изчезнаха и зрението ми е идеално. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ферментиралия сок от червено цвекло сама ли го правиш?

Общи условия

Активация на акаунт