НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 652
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Дам, липиден профил. Пуска се общ, HDL, LDL и триглицериди принципно.  LDL обаче е изчислен, на база другите показатели, не го мерят реално. По това което знам, добре е триглицеридите да са ниски, а HDL висок. При това положение, стойността на LDL не представлява проблем каквато и да е стойността. Аз лично се радвам на по-високи стойности.
значи....мин.година от епикризата са ми тия стойности...
Холестерол-6.11mmol/l
HDL-холестерол-1.6mmol/l
TRIG-1.32mmol/l

# 466
Големината на частиците от LDL, доколкото знам е основен критерий, но за жалост у нас май никъде не се прави. Ако частиците са големи, няма никакъв повод за притеснение. Лоши са малките частици. Но ето, че ако при изследване LDL се окаже висок, веднага те слагат на смъртно ложе, едва ли не, и те почват с хапчетата. Без никой да се интересува какво точно е завишено.

# 467
Сложен е въпросът с холестерола и честно казано, много не ме вълнува колко точно ми е. Най-важно за мен лично е да държа нивата на вътрешно възпаление ниски.

mystic woman  моите стойности на холестерола са подобни на твоите, но общия е по-висок и триглиццеридите по-ниски
общ -7,47mmol/l
HDL-холестерол-1,71mmol/l
TRIG-0,92mmol/l
LDL - 5,34mmol/l

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 13:25 от Миоки

# 468
Така е...и лошото е, че има доста хора които биха пили всякакви хапчета- щом са изписани от лекар...Аз сега "трябваше" да пия лекарство за отслабване за 215 лв/месец със странични ефекти като гърчове, склонност към самоубийство, депресия, повишено кръвно... Close
Миоки, и аз така. Повече ме вълнуват триглицеридите.

# 469
Леле, Долче, кое е това лекарство Confused

# 470
Кристи,
Скрит текст:
 MySimba Rage Естествено, в мига в който ендокриноложката ми го предписа вече знаех, че ще ми е бивша ендокриноложка! А евтиния хормон за ЩЗ не искаше да ми предпише- при щитовидни хормони на дъното... Close Даже ме беше пратила в определена аптека откъдето да си купувам скъпото лекарство...

# 471
  • Балчик

Как ви се отразява диетата на гръдната обиколка? С Дюкан нищо не остана, а с НВ ВМХ май по-прилично ми се отразява.
Ох, как засегна болната ми тема. Не мърдат наникъде, да му се не види. Чашка F и ни милиметър надолу. Искам чашка В. Sad

# 472
Въх, не го бях чувала досега Scream

# 473
И аз искам да ми се смалят гърдите, но с много зор едва добутах от чашка G до F (при -26 кг). Подгръдната намаля, ама така гърдите изглеждат някак още по-големи. Май само хирург може да помогне, но като гледах по сайтове резултати преди и след, хич не ми допадна след-а. Болна тема...

Холестеролът тотално го игнорирам. Общият ми е висок към 6, лошият висок, добрият нисък, само триглицеридите са ок - 0,8. Не бих пила лекарства за това...

# 474
Няма разлика и при мен,  освен че се изместиха леко на юг де. Но размерът чашка който качих при напълняването си остана, а са две букви нагоре и се надявах поне едната да върна...

# 475
При мен с напълняване или отслабване се мени само подгръдната. Гърдите са си с постоянна чашка C.

# 476
Аз от чашка D минах на B, е няма такъв кеф, ако не ми бяха станали като печени чушки щях и без сутиен да ходя! Grinning

# 477
Аз съм си много доволна от размера сега, няма да мръдна от ВМ-НВХ, че хем да се вталя, хем да запазя пълна чашка В. Покрай Дюкан и В ми беше станала голяма, доста беше грозно.

Не мога да повярвам, че при над 20кг свалени, може да се намали само с една чашка надолу.

# 478
Моите притеснения са да няма увисване на кожа. Въпреки, че уж кожата ми не е от най-лошите, имам стрии още от детството които с напълняването не станаха повече; само в последните дни от бременността ми се появиха няколко едва забележими в долната лява част на корема- те обаче ще станат невидими при по-малко кг. Засега няма никакви признаци на увисване на кожата, стои си даже стегната. Ще видим по-нататък. И за бюста ми се иска да няма увисване... Blush
Зелка, печени чушки...? Bowtie

# 479
То не знам една чашка ли се води. Принципно буквите слизат надолу, но разликата между 75Ф и 80Ф не е само в подгръдната обиколка май, а и в размера на чашката... Аз се надявах да стигна Д или поне Е, но няма. Приличам на матрона. Sad

Мен вече не ме е страх от увисване, защото висят. Grinning Само гърбът да не ме болеше, тежат пущините.

Четох една статия в Гардиън с интервю на възрастна жена, в нея пишеше, че с възрастта всичко отива надолу, и човек трябва да се научи да го приема, защото нищо не може да се направи. Помислих върху това и вече толкова не ми пречи. И така последно не ми висяха сигурно в шести клас, после много напълнях, отслабвах, пак пълнях, а нищо не скапва кожата и гърдите така както йо-йото според мен.

Общи условия

Активация на акаунт