НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 632
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Момичета, моля за мнение, знам че доста от вас ги следят тия показатели и са наясно.
Та, трябва ли да се тревожа или не? 
Уточнявам, че изследването е от сутринта като преди това не бях яла около 36 часа, понеже фаствам на лунните фази.
Ниските нива на глюкозата от това ли са?! А тоя холестерол висок ли е или е приличен?

# 571
Е, щом не си яла толкова време преди това, най-вероятно няма за какво да се тревожиш. Но дай и други резултати- "нормални", с хранене предния ден. Тогава как е КЗ? Аз лично не бих се изследвала точно след фаст- освен ако не мога да си премеря КЗ вкъщи. То е ясно, че ще е ниска. Как се чувстваш? Ако се чувстваш добре, значи не е притеснително.
За водата- може и да се задържа вода. Аз ходя по повече от 3 пъти дневно (даже и когато съм задържала вода). А дали говори за проблем 3 пъти не знам. Зависи и колко е урината. Може и да е временно.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 17:55 от dolce miele

# 572
  • София
Скоро за холестерола говорихме. Така не е показателен. Освен общ, трябва да има HDL и LDL.
За водата. Има дни, в които ходя много често по малка, има дни - 2 - 3 пъти на ден. Не мога да хвана на какво се дължи. И аз пия по около 3 литра.

# 573
Момичета, моля за мнение, знам че доста от вас ги следят тия показатели и са наясно.
Та, трябва ли да се тревожа или не? 
Уточнявам, че изследването е от сутринта като преди това не бях яла около 36 часа, понеже фаствам на лунните фази.
Ниските нива на глюкозата от това ли са?! А тоя холестерол висок ли е или е приличен?

Всъщност, триглицеридите ти са най - зле. Би трябвало да са под 1.

# 574
Глюкозата нисичка, може да е заради фаста, но ако няма симптоми на хипогликемия, няма място за притеснение. Все пак е добре да се следи и в моменти, когато не е било непосредствено след фаст. Това е моментна снимка, а е важна тенденцията.
Холестеролът така само общ, не казва нищо съществено.
Триглицеридите са височки, но може пак да е заради фастването. Ако организмът освобождава от мастните запаси, може да има моментно увеличение. С други думи, след фаст непосредствено, не е много добра идея да се прави изследване, освен ако не иска човек да види какво се случва и да сравни със "стандартно" хранене.

# 575
  • Sofia
Разбрах ви, много благодаря за мненията и разясненията. Изключително рядко се изследвам и изобщо не съобразих да го направя друг ден, а не след фаст. Ще имам предвид следващ път.

# 576
  • Балчик
Да се отчета с днешния резултат. 77,7 кг. КЗ 5.9. Много съм доволна. Вчера успях да изям само рибата със салата, яйца не ми се ядяха.
Днес минавам на двукратно хранене, че да не станат големи липси в организма, въпреки добавките, които пия.
Но другата седмица планирам още един 48 часов фаст.
Много съм доволна от отражението си в огледалото, като за този етап, не като идеал въобще.

# 577
Джемма, чудесно! Blush Много ти се радвам на постиженията Simple Smile
Аз вчера бях навън с едни дънки-цел които доскоро не можех да закопчея. Е, вярно, не посмях да седна с тях, че да не стане беля, но за ходене са ми добре. И не се очертават паласки около талията. (В квартала има една жена- с не много излишни кг, обаче от 100 метра я разпознавам по това, че винаги е с панталон/клин с ниска талия над който обезателно стърчат всичките паласки...ако слагаше панталони с нормална талия, изобщо не бих я забелязала)

# 578
Джемма, много са 48, поставяш тялото в екстремна среда
има тема тема за интервалното, виж я, ако много си се навила има едно eat-stop eat, т.е ядеш през ден, но пак е екстремно
не се оставяй без храна 48 часа, изтощаваш тялото, после ще ти го върне с наваксване, той организма е умен и складира, освен нали, че ти започваш да си полуадеватен
бързи резултати постигам с неядене вечер и с 36 часов фаст в понеделник и 24 в петък
умната и полека, аз го знам какво е да те бие адреналина на празен стомах...

лицеви опори за всички с увиснала кожа, за коремна преса също работят
за лицето - ген е,  бръчки имам само като се смея, а съм на 45, не се мажа с нищо

# 579
  • Балчик
Привет, момичета. Честит празник! Вчера не писах, имах минус 200 гр. Днес имам минус 100 гр-77,4 кг съм. Захарта ми е 5,6.  Зарадва ме глюкомерът! Продължавам с хранене веднъж дневно + сутрешно кафе със сметана.
Чувствам се бодра, жизнена, никакви депресивни мисли, никакеа неадекватност! Напротив.
Скрит текст:

Вчера срещнах една позната, толкова ми стана мъчно за нея. Разплака се и ми сподели, че не се чувства добре, че има чувство, че скоро ще умре, изпадала в депресии, панически атаки. Дай ми, вика съвет. Нещо психически се е сринала. Нищо не ѝ споменах за хранене, просто я посъветвах повече разходки на чист въздух, без усамотение. Но според вас този режим дали би ѝ помогнал? Мъжът ѝ е починал, свекърва ѝ взела детето при нея и видимо жената има нещо свързано с психиката. [\spoiler]

# 580
Честит празник, момичета! Green Heart

Джемма,
Скрит текст:
Според мен би могла да и предложиш и нещо, свързано с храненето,защото това е начин човек от една страна да си отвлича мислите, от друга- все пак да прави нещо позитивно за себе си.
И друго да питам, разбира се не знаем ситуацията, ама как така свекървата ще вземе детето при нея??!! Или просто го гледа, да не прибързвам да обвинявам бабата. Ill Дай и кураж и в тази посока, ако ти е възможно- да си вземе детето. Пак казвам, не знаем ситуацията. Но със сигурност ако детето е с нея, нещата ще са други.  И ако можеш, посъветвай я да се консултира с психолог.  
Моят кантар не отчита грамовете, да взема да си направя един празничен подарък освен- електронен кантар.Smiley Защото на моя старичкия забелязвам, че килата например са под определан цифра, но друго си е човек да види, стимулиращо е. Пък аз все ги закръглям и отчитам кръгли числа.Grinning
Нещо да питам, че не можах да намеря в указанията за режима, може да съм пропуснала- овесените трици може ли да се хапват по малко? Който е бил на Дюкан ще ме разбере. Smiley Тогава любимото ми ядене бе сутрешната закуска- кисело мляко с малко трици и канела. Smiley А сега като се прави с истинско пълномаслено мляко, ще е още по-приятно. Blush За лененото семе разбрах и слагам по малко понякога в киселото мляко, супер е.

Тази сутрин си направих един брънч Wink - извара, зехтин и половин авокадо. Ама много вкусно! Relaxed В момента го хапвам бавно като ценител и пиша тук. Blush Знам, че изварата не е достатъчно мазна, затова малко зехтин добавих и авокадо. "Олимпус" е днешната извара, затова добавих мазнинка. Има една много по-хубава- "Рожен", хем мазничка, хем вкусна, ама я няма навсякъде.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 11:31 от oncee

# 581
  • Балчик
Ох, на мен изварата не ми е от любимите храни, но понякога и аз я употребявам, когато е собствено производство. Сега обаче спрях да вземам мляко, поради намалената консумация.

Скрит текст:
Детето е при свекървата, точно поради проблемите на майката, жената помага. Посъветвах я да се обърне към лекар, но не зная какво щр направи, защото каза, че се страхува. Не ми е толкова близка, че да я заведа. Нямаше и да си позволя съвети, ако не беше ги поискала. Дано се оправи, защото въпреки, че е само позната, ми стана много мъчно и искрено и желая да се излекува.[\spoiler]

# 582
  • София
Тежки психически проблеми не могат да се излекуват с диета.
Психиката винаги е водеща, тя влияе на физиката, а не обратното.

# 583
Да, този режим помага при депресии много. Особено в началото, когато мозъкът е преминал скоро към новото “гориво”, буквално е като нов. Аз бях като преродена първите месеци. Сега вече съм привикнала и нямам такива еуфорични настроения Joy, но липсата на умора и черни мисли си е налице. Заради увеличените мазнини има бонус и повишено либидо, особено в началото - те действат като стероиди (естествени) на хормоните. А няма как да си депресиран и с повишено либидо, нали Simple Smile
Отклонения в аутистичния спектър при деца също се повлияват много добре на тоя режим, те въобще не трябва да близват глутен.

# 584
  • София
Помага при депресии ако просто се чувстваш зле физически, заради излишни килограми и когато ги свалиш, ти олеква и на душата. При тежки психически проблеми, ограниченията в храненето дори могат да ги усложнят.

Общи условия

Активация на акаунт