НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 637
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Балчик
Сега ще пия кафе с малко сметана, в 14 ще хапна 2 бъркани яйца със салата в 17 ще хапна малко рибка със салата.
Аз не съм гладувала много, за да мисля за кой знае какво сериозно захранване.
Когато бях на чай и плодове 20 дена, ей тогава спазвах строга схема на захранване.

# 556
  • Пловдив
Е, как не си Simple Smile Ти си много смела жена, начи! Браво! Щом на 42ч глад му викаш, че не е много...
Радвам ти се! Kissing Face

# 557
  • Балчик
Ами, не знам. С количества няма да се товаря днес, но откъм продукти тоеа съм решила. Ще видя, според зависи как се чувствам или 1 или 2 хранения ще имам.
Аз съм от хората на крайностите явно. Когато реша, мога да не ям без проблем. Но когато ям сладко, нямам граници. Sad
То затова съм на това положение, то е ясно. Аз затова никакви кето десерти и подсладители не искам да ползвам. Добре ми е така без сладък вкус. Иначе съм като алкохолиците, без една вафла, примерно, мога, но само с една не мога. Simple Smile

# 558
Добро утро,

След вчера, -900гр. Доволна съм.

Правих пак на Вили кето хляба, по тази рецепта: https://www.vilistime.com/bg/2018/12/19/keto-hlqb-leneno-bademov … brashno-chubrica/
Дори и снимка имам:
Скрит текст:
1/3 съм си направила под формата на сандвич за обяд, с някакво прошуто или какво е, не помня, и масло. Послушха Херц да не смесвам такива продукти с млечни, иначе щях  и ементал да сложа. Нося си и салата.

Чудех се дали да правя и брауни, по рецептата от супичка, но не си бях приготвила продуктите предварително и леко ме домързя.

Джемма, аз също много се увличам по режимните неща. Но наближава уикенд, ще си правя кето пицата и след нея ми се яде и сладко, та ще си направя, да съм подготвена Bowtie

# 559
Здравейте момичета от доста време се опитвам да спазвам режима но установих че яйцата сутрин за закуска не ме засищат и дори и да им добавя зеленчук след час и половина съм озверяла от глад.
Как мислите на какво може да се дължи?

# 560
Добави им мазнина. Кашкавал, масло, бекон.

# 561
Мен зеленчуците ме разяждат и не ми държат сито. Независимо дали са пресни или готвени. Ако закуся 3 яйца със сланина или масло няколко часа няма да помисля за храна, но добавя ли краставица или особено чушка или домат озверявам от глад.

# 562
Може да добавиш и маслини или авокадо.

# 563
Благодаря за съветите ще пробвам.
Зеленчуци добавям заради фибрите понеже съм с хронична констипация и от протеина още повече се засилва .

# 564
Мазнините също помагат в това отношение, при доста хора. Така че може пък и добре да се отрази.
Мен също не ме засища хранене ако е бедно на мазнини, ама то и в такъв случай бяга встрани от режима така че избягвам да ям така. За над 2 години вече съм свикнала след каква храна колко време да очаквам да съм сита и обикновено се нахранвам така че две хранения на ден са ми добре.
Зеленчуци сега през лятото си ям доста, обичам салати и на моменти нарочно се спирам да не си направя голяма купа салата. То няма лошо, аз не броя всяко грамче въглехидрат... обаче ако се наям със салатата, няма да изям по-същественото и не е добре. И винаги ми е със зехтин и шепа маслини, с нея изяждам и доста магданоз дето иначе би ми омръзнал. Като не са си вече в сезона, не са ми толкова вкусни зеленчуците и салатките ми по естествен начин стават много малки, колкото там да има и нещо свежо да схрускам отстрани. Не ми се отразява на перисталтиката това, явно аз съм "добро прасе" и с всякаква храна мога Grinning По-скоро ми се отразява негативно ако пия по-малко вода или се движа по-малко и съответно гледам и тия неща да избягвам.

# 565
А многото магданоз в салатата за какво точно го ядеш?

# 566
Е, то да не е хапче че за "точно" определено нещо да е. Полезен си е, наумила съм си че ми се отразява добре и си го отглеждам и си го паса редовно. На сравнително късна възраст открих че не бил лошо нещо, имам да наваксвам

# 567
Джемма, браво за КЗ Simple Smile Добре ми звучи хапването което си планирала за днес и даже ако ти се ядат 3 яйца можеш да си ги хапнеш. След толкова кратки фастове няма нужда от захранване, важно е само храната да е пълноценна, а не някакъв джънк и да се яде до засищане. Blush
Стаси, нали ти казах, че лунуването не е било напразно Grinning Чудесно изглежда този хляб.
Аз обичам много магданоз. Напоследък често си го правя на магданозено "песто" Blush Така трае повече, а и мога да го слагам навсякъде- в манджи, върху месо/риба/яйца, на филийка режимен хляб...
Аз още не знам какъв е ефектът от лунуването, че вчера изпих страшно много вода (слънчасах малко навън), а за капак преди лягане като си пих хормона за ЩЗ така хубаво ми залепна за гърлото, че изпих още непланирани 3 чаши вода... Joy Някак не усетих отводняващ ефект вчера, въпреки многото вода... Thinking

# 568
Аз също слагам по връзка магданоз във вечерната салата.

# 569
Относно водата, от известно време пия доста, но...понякога само 3 пъти на ден се 'отводнявам', това ...дали не значи, че имам проблем с бъбреци или сърце...къде отива тооолкова вода...Вярно,че е лято, потене има, но ...преди бях глътка вода-тоалетна до 30 мин., сега....пия до около 3л на ден, не се наливам, пия, когато ми се пие...

Общи условия

Активация на акаунт