НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Затова ям боровинки или нещо друго със закуската. На обяд малко зеленчук и това е. Много обичам печени чушки, но понеже рядко ми се занимава да пека, та по една на ден ям, че да има за по-дълго.

Аз ям и млечни. Не много, но ям. Било кисело мляко, било бри или подобни. Само гледам и с тях да не прекалявам, по 3-4 хапки. Но пък риба, месо и яйца, не ги мисля толкова.

Мен ме спъва на Дара проблемът Bowtie

# 241
Аз махнах прясното мляко в края на юли. Млечни като бри, кашкавал, сирене, рикота, моцарела си ям, но заради ниско желязо не е ежедневно. Сметана към кафето също си позволявам. Най-трудно ми беше ограничаването на прясното мляко и от доста време го отлагах...

# 242
  • София
Млечни не обичам, плодове пък - изобщо. Зеленчуци много рядко ми се прияждат.
Единствено от доматите не мога да се откажа. Ежедневно си хапвам по 1 домат било то със закуската или пък с месото на обяд. Ако ям салата ще е зелена с домат или пък домат с пресен лук или кромид.
Качих 5 килограма в двата "пандемични" месеца, когато бяхме хоум офис. То пък съвпадна с Великден, та и козунаци поядох. Депресията ме налегна и се бях предала Grinning
После свалих 2 и така си и останах, но се чувствам добре.
В момента съм 58 кг на 165 височина, 42 години. Под 55 ми е по-добре обаче Joy

# 243
Направо ме съкрушихте с това, че печените чушки не са много режимни. Open Mouth А защо суровите са по-добър вариант, наистина не разбирам.
Ох, с тези неголям брой зеленчуци ще има проблем май... Ще прочета пак всичко и ще преосмисля дали режимът е за мен.... Пък и не ми се брои. Да тегля, да смятам.... уф, не е моето.
Аз , честно казано, реших, че като ям месо, риба, млечни, яйца и зеленчуци- нещата са ОК  Знам, че плодовете трябва да по-малко, както  и другите закачки. Ама ако трябва и зеленчуците да огранича, хм...
И май не съм чела достатъчно за режима, ще отивам на поправителна сесия и тогава наистина ще реша дали ще мога да го правя или да търся друг.
Съвсем НЕ.
Зависи от човек и неговите цели.
Мен ме подуват зелените салати, не ги обичам, а и преди години имах проблем с такава готова, явно "обогатена" с някоя и друга бактерия (при това цял живот съм яла само и единствено зелена салата, измита лично от мен, но като е писано да се случи....).
Има хора, които ядат много салата , а също и препоръки да се изяждат от 7 до 9 чаши салати (доктор Берг). Явно не им пречи.
Готвени и ферментирали зеленчуци ям, но просто си следя обема на стомаха и следователно на храната. Нямам нужда от "запълване", но това е при мен.
Преценявайте си. Изяжте си месото и си дояжте със салати или каквото искате, но без да преяждате. Не обратното, след леген салата няма да имате място в стомаха за основното,  но има риск да сте гладни след 2-3 часа.
И пробвайте. Ако издържате минимум 5 ч без храна е ОК менюто, но при 3 основни и 3 междинни хранения сте на грешна пътека и ще си бъдете гладни и дебели.
Търсете си вашата печеливша стратегия. Има и вегетарианци, които се хранят ВМНВХ.
Статията на Анна Хален я припомних за ориентация в количеството и евентуалните причини за проблеми с теглото. Няма да отслабнете, ако ядете колкото 90 кг спортист нито колкото 10 годишно дете.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 20:08 от tania6

# 244
Благодаря много на всички за отговорите! Hug

# 245
Здравейте,колко яйца трябва да се ядат на ден?

# 246
Колкото ти се ядат.

# 247
Здравейте,колко яйца трябва да се ядат на ден?
Чак пък да трябва..
Някои дни нито едно не ям, други дни (по-често) по няколко, то остана и яйцата да вземе да ми брои някой Grinning
На повечето хора няма какво да им стане от много яйца, най-много да им омръзнат.

# 248
Наскоро четох статия от италианска нутриционистка (кето ориентирана), каза че не се препоръчват повече от 36 яйца на ден. Grinning

# 249
  • Балчик
Аз ям по 2-3 яйца, но не всеки ден, днес например не ядох.
Да се похваля, днес съм 80,6 кг (знаете, стартирах 91 на 15.06). Съвсем малко ме дели от целта на първия ми етап( така ми е пи-лесно, на етапи с по-лесно достижими цели)А тя е до 01.09 да съм влязла в категорията 70+, дори и да е 79,9 кг. Simple Smile Ще успея. Днес ще ям 3 пъти обаче, като количество не е толкова много, но ядох 2 пъти вече, а съм канена на едно събиране довечера с платен от домакините куверт. Ще изям салатата и месото само.
Двете ми хранения до тук включват 300 гр свинско варено от буркан, 1 кофочка 20% масленна сметана, няколко пържени тиквички и сурово зеле салата.
Дежурните упражнения и върве е 3.5 км са изпълнени сутринта. Simple Smile

# 250
Аз лятото избягвам да купувам яйца. Има една бабичка от махалата, знам, че ги е събрала същия ден. И други я знаят и много бързо изчезват. Grinning Та от нея гледам да купувам- хем пресни, хем от дворни кокошки. Grinning
Но в горещините избягвам, макар че също обичам.

И аз да се похваля- имам 3 кг надолу от 5 август. Tada Обаче стартовите килограми няма да казвам, квалифицирана информация са. Sunglasses Joy

# 251
Аз съм -8 кг за около месец, -5 кг от тях са от началото на август. Да не ми е уроки Grinning Преди това доста месеци въртях едни 2-3 кг нагоре и надолу...а ноември тежах с 2 кг по-малко, отколкото съм сега- покрай ЩЗ и ниските железни показатели качих почти всички свалени кг дотогава, въпреки режим и внимаване. Та на практика още "чистя" щетите...

# 252
Браво на всички!Дадохте ми страхотна мотивация с резултатите си!

# 253
  • Балчик
Ехо, никой не пише. Аз нямам минуси, задържах се в 80.7 кг. Но имам още няколко дена да постигна първата цел- а тя е до 01.08 79 кг.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 21:53 от Джемма

# 254
  • Пловдив
А защо спря режима Джемма?

Общи условия

Активация на акаунт