НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 645
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
16 да, но 24,36.....това е абсурд за мен

# 511
Пробвала съм 36, по време на воден ден при 90-дд. Толкова зле не се бях чувствала. Както съм правела и една детоксикация на д-р Михайлов преди години, също ми казаха, че съм изглеждала като болна и пред припадък. И реших повече експерименти да не си правя.

18:6 или 16:8 (обикновено второто, че пия кафе след като обядвам и му капвам сметана, та го броя за ядене)

# 512
Привет от морето. Simple Smile  Първо, тук вирус нЕма, анархия пълна. Второ, храната о. к., з-кафе, сирена /луканка, о - мръвки и печени зеленчуци, в - скара и вино. И сладолед - черен. Предвид сутрешните разходки с км и плуването, се надявам да няма големи поражения.

# 513
  • Балчик
Привет и от мен. По темата за плочки, атлетични тела, мускули, 50 кг, няма да се включа.Simple Smile

Днес минус нямам 78.9 съм си. Обаче наблужава менструацията и вчера ме изби на 4  квадратчета 82% шоколад. Целият е 125 гр, изобщо не го изядох даже половиния, браво на мен. Лакомията е овладяна донякъде. Simple Smile
Вчера бях на работа за първи път от 15.07 и много от колегите отбелязаха колко много съм отслаблала. Даже две колежки ми казаха, че не трябва повече. Да, да 79 кг при 1.65 дали не трябва? Simple Smile
Аз се чувствам добре в едни 64-65 кг, въпреки, че са далеч от идеала. А е имало време, кигато в 58 се чувствах като слон. Но тогава бях на 30, сега съм на 50 г. Така, че едни 65 ме устройват.

По темата за висенето на кожа, имам щастието да имам добър ген, тялото ми не е зле откъм желеподобен вид. Единствено горе ръцете малко искам да стегна и корема още. За лицето тепърва започвам да ползвам разни кремове и серуми, рядко се мацотех досега, не ги обичам много и предпочитам натурални продукти. Парфюми много ползвам, но все си мисля, че цялата тази химия все пак влиза през кожата, част от нея де и не е най-полезното за организма, освен външно. Но не мога да се откажа от всичко като абориген. Simple Smile
Баба и майка винаги мажеха лицата си с това, което режат в момента. Например зеленчук, плод, отделят парченце или кора и търкат. Аз не добих траен тскъв навик, правя го само ако се сетя. Всички казваха, че младеят за годините си.

# 514
Джемма, с домашни зеленчуци и плодове ли? Така де, питам, понеже ние имаме някаква ябълка в градината, смокини и чери домати. Някоя краставица и тиквичка понякога. Даде им добра идея за краставица, ако роди още някоя

# 515
Обелките от тиквичката също действат стягащо. Една приятелка се мацотеше, аз не обичам много да си мажа лицето с разни храни и не съм пробвала.

# 516
Знам от биолог, че мазането с храни няма никакъв смисъл. Дори баналната маска от зехтин и яйце за косата е съвсем излишна, по простата причина, че молекулите в храната били с такъв размер, че изобщо не проникват в тъканта и космите, освен по класическия начин - чрез червата Blush.
Аз от месец насам ползвам всекидневно един уред с ултразвук и електрически импулси за лицето. Мнооого съм доволна. Беше започнало да се появява едно гадно увисване на бузите и около устата. Козметичката ми започна да ми препоръчва едни процедури с професионален уред от подобен род. Споменах пред братовчедка ми и тя ми даде акъл да си купя това уредче за домашно ползване, тя има и е много доволна (тя също е на тоя режим и лицето й е свежо, макар и слабо), вместо да ръся пари за процедури в салон. Ето такова подобно е:
https://www.amazon.it/IOFESINK-Massager-Ultrasonic-Therapy-Lifti … p;sr=1-24-catcorr

# 517
  • В полите на Пирин планина
Това с маската за коса не мога да се съглася, защото ефектът е външно заглаждане. Иначе наистина е важно какво се яде.

# 518
Относно машинки - имам това руло за лицев масаж (ляво) и стилет за акупресура с импулси (с батерия). Вечер пред тв-то ги ползвам - голямото руло за лице и шия, малкото за около очите. Стилета има още един накрайник. Много съм доволна.

# 519
Малко офтопик на тема коса:
Скрит текст:
При мен за косата действа само кератинова терапия, тъй като се отварят първо порите, вкарва се продукта, след което се запечатва. Има ефект половин година, и повече (ако се ползват безсулфатни шампоани и маски).
Иначе за временно заглаждане, като имам време си слагам от конските витамини (А, Д и Е) 2 с. лъжици и кокосово масло 2 с. лъжици, стоя два часа и мия. Но това омекотява и заглажда само до следващото измиване.

# 520
Всички маски, шампоани, балсами и т.н действат повърхностно и държат до следващото измиване. Няма лошо да се правят за добрия външен вид на косата, но не "лекуват" проблемите. Същото според мен важи и за маските за кожата, само дето там ефектът е много по-кратковременен - поне това е моят опит.

# 521
Действително само кремче не помага на кожата. Не и за дълбочинно действие при зряла (застаряваща) кожа. Аз след тия десетминутни процедурки всеки ден усещам как самите мускули се напрягат и загряват под кожата. Тъй като съм категорична, че няма да се бода никога за изклаждане на бръчки, смятам, че това е нещото за мен. А лицето без тлъстинки си има нужда от "подкрепа".

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 13:03 от Arwen Amarantha

# 522
Относно машинки - имам това руло за лицев масаж (ляво) и стилет за акупресура с импулси (с батерия). Вечер пред тв-то ги ползвам - голямото руло за лице и шия, малкото за около очите. Стилета има още един накрайник. Много съм доволна.
Как точно правите масажа на лице и шия?

И, да се похваля, няколко дена ми се хапваха различни неща-тестени, сладоледи...(правих на домочадието), но...посягах към режимната храна, мнооого съм доволна🤗

# 523
Аз днес обядвай с банан и две круши. Много ми се доядоха плодове. Не можах да устоя. Сега се чудя довечера какво да вечерям и дали изобщо да вечерям...

# 524
Минавам да се поолача.. от себе си. Smirk
Днес-  събиране на целия екип, една колежка черпи по голям повод. Ясно е , че имаше всякакви неща. Аз чинно си взех няколко малки парченца наденичка, зеленчуци нямаше, но и не очаквах. Иначе, както обикновено- пълно с банички, сладки и т.н.
Та седя си аз кротко и си хапвам от това в чинийката ми.  Няколко колеги  знаят, че започнах режим и не ме закачат. Ама една  като извика на висок глас, до Стара планина да я чуят: "Хайде де, вземи си от баницата" и аз и отговорих доста рязко. Признавам си, после ме досрамя и и се извиних- не че съм откаала, а затова, че беше доста твърдо и рязко.
Та така, груба бях, затова ви се оплаквам от себе си. Flushed Трябва да се  стегна, че ще има и други такива случаи, знам....

Общи условия

Активация на акаунт