НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 641
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
А бе според мен си ѝ отговорила на място, ако е била от тези, които знаят, че си на режим и въпреки това ти бутат неща които знаят, че не консумираш.
Хубаво е, че си се извинила, ама и ако не е от най-темерутестите, няма да си позволи да ти предлага повече, така че има и потенциално добра страна реакцията ти.

# 526
Oncee, забавно ми стана, като го прочетох това. Така едно време на една предишна работа, много им беше омръзнало на колегите от сладки и такива неща. Започнаха да купуват хлебчета, нарязани салами, луканки, кашкавали и т.н., та всеки да си прави хлебче с нещо. Диетуващите взимаха от саламчетата и подобни неща, а който не беше на диета, си приготвяше хлебче с нещо по вкуса му. Друг колега правеше суши и т.н.

Трябва и съобразяване да има с другите.Един бивш колега пък никога не взимаше, защото се чувстваше зле от тестени. Според него, имаше непоносимост към глутен.

Но не разбирам защо трябва всеки да се обяснява защо не иска. Да поканят един път, който иска да си вземе и това е.

# 527
  • Балчик
Аз май днес ще лунувам. Не съм яла от вчера от 14 часа и не съм гладна. До момента съм на едно кафе с малко сметана и вода с оцет. Купих си едно биволско мляко кисело, 7%. Може да си направя айран и с него да изкарам до довечера. Не ми се яде, но ми се пие нещо. С айрана няма да не нито фаст, нито лунуване, ама... А може на водичка да си изкарам.

# 528
Пак казвам, не е нужно всеки да прави фаст. Кой както се чувства. Лично аз навремето от 90 дневната диета най-много харесвах как се чувствам по време на водните дни... Grinning Ако не можете повече от 18:6 или 16:8- правете толкова. Няма нужда да припадате Stuck Out Tongue Winking Eye  При мен постепенно се случиха нещата. Simple Smile
С черпенето е хубаво да се съобразяват, но за съжаление не го правят винаги...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:56 от dolce miele

# 529
Сложи си сол в айрана.

# 530
Минавам да се поолача.. от себе си. Smirk
чат. Ама една  като извика на висок глас, до Стара планина да я чуят: "Хайде де, вземи си от баницата" и аз и отговорих доста рязко. Признавам си, после ме досрамя и и се извиних- не че съм откаала, а затова, че беше доста твърдо и рязко.
Та така, груба бях, затова ви се оплаквам от себе си. Flushed Трябва да се  стегна, че ще има и други такива случаи, знам....

На зло куче- зъл прът. Нейното поведение е мега нагло.
Защо се извиняваш?
И въобще не става дума за баница.

# 531
Някои хора се кефят умишлено да се опитват да те саботират. Игнор.

При близки повече ме дразни. Примерно приятелка със страхотна фигура се опитва да ме убеди, че "добре си така, не отслабвай повече". А аз едвам съм влязла в здравословното BMI... Понякога се чудя защо се прави подобен уж загрижен коментар.

# 532
И аз не бих се извинила. Веднъж така отрязах една колежка, че още сме в лоши отношения, а минаха години. Правила някакво руло и донесла на работа. Предложи няколко пъти и накрая реши, че ще стане съвсем нахална и ще отчупи парче, което ще ми даде в устата. И... Стана весело 😀 Мразя някой да ме насилва да ям нещо, а още повече мразя да ям храна, която някой е опипал. Има една група колежки , за които съм темерут и не могат да приемат, че не съм, като тях. Не харесвам да ми нарушават личното пространство, всякакви излишни близости от сорта на прегръдки, целувки и хранене в устата също са ми прекалени. Същите много добре знаят това и на всеки празник търчат да ме целуват и прегръщат. Същата работа е с яденето. Чиста агресия и опит за налагане си е това за мен.

# 533
Мен май повече от нетактичното  предлагане на почерпка/храна ме дразни когато някой с много добра фигура се опитва да ме убеждава как съм си добре, нормална, за какво ми е да отслабвам още...при това без да съм се оплаквала колко съм дебела и колко още искам да сваля- фразата "ау, толкова си отслабнала, стига толкова!" си е дразнеща. В същото време да се кахърят за някакви излишни 2-3-5 кг... Simple Smile А, и от време на време отбелязват небрежно, че май съм напълняла леко (когато всъщност съм свалила няколко кг). Grinning
Не съм много социално общителна и аз Laughing Не обичам фамилиарност (която често граничи с преструвки, лицемерие, интриги) и фалшива близост. Просто не мога да общувам със 100 човека, всеки от тях с различен характер...Друго е като сте по-близки с някой и сте се опознали и си знаете границите. А пък фактът, че не съм пушач ме праща почти директно в категория аутсайдер- имам чувството, че почти всеки пуши...Познайте дали не са се опитвали да ме приобщят към пушенето Laughing Ами, нека им е странно, ама няма да стане Smiling Imp
Лимонче, а как пък мразя да предлагат на детето ми да пие от бутилката с вода на друго дете... Rolling Eyes Аз дори от моята чаша/бутилка/сламка не и давам- винаги си има нейна напитка.

# 534
Оооо, това последното слава богу не ми се е случвало. Те децата и без това не взимат нищо от друг освен мен, баща им и една от друга. И те са темерути, като майка си 😀 Малката даже не яде храна от майка ми. Взима я и я дава на кака ѝ да я провери, ако тя одобри чак тогава яде 😂 Малката не обича и да я пипат и предупреждавам предварително, че иначе пищи.

# 535
Това с водата ми е най-гнусното (за другите майки си е нормално 3 деца да пият от една бутилка Flushed )...Да не говорим как предлагат всякакви джънкове- сладки, солени...Ами, рязко смених детската площадка.
Не критикувам познати и приятелки, че споделят една чаша/сламка с децата си- стига да не предлагат на моето дете.

# 536
Ох, намерихме се 😀 Мислех си, че само аз мисля така.

# 537
Ами, реално...не мога да знам кой от познатите ми има примерно херпес , ковид или друго. Да не говорим, че от подобно обменяне на устна "флора" няма нужда... Grinning

# 538
  • Балчик
Хаха, бройте ме и мен в отбора на непушачите и предпочитащите дистанция. Ужасно ми е неприятно някой да ме прегръща и целува, освен майка, татко, сестра, зет, мъж, племенници, деца. Това е близкото обкръжение! Останалите много ги уважавам, но не ги искам в личното си пространство.
Майка ми все казва, че от бебе ми е това. Когато ме е целунала за първи път, съм се намръщила и ревнала. Simple Smile

# 539
Не знам...откога стана модерно да си веган/вегетарианец, да събираш разделно отпадъци, да не ядеш месо (заради което уж се причинява световното замърсяване и вредни емисии Joy ), но пък е извънземно да не пушиш?! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт