НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 135

• 34 398
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз качвам мигновено от готов нахут, който продават по суперите. Може би не е от самия нахут, а от мазнините и овкусителите, които бутат вътре, но вече изобщо не купувам.

# 691
Хайде, бе!
"Качвам мигновено от мазнини и овкусители"
Какво? 2-3 килограма вода?
Принципа за пълнеене/омазняване е съвсем различен. Отказвам се да обяснявам, който се интересува ще намери информация от сериозни източници.

# 692
Момичета, да мина и тук да се похваля. Онзи ден успях да направя първият си 24 часов фаст. Първите 22 часа даже не бях и гладна, след това ми се зави малко свят, но и това отмина. След него успях да видя на кантара килограмите от преди да забременея. За 3 месеца общо 17 кг свалени.

# 693
Ууу 17 кг за 3 месеца! Това е забележителен успех, поздравления.
Малко ми е жал за теб обаче, ще трябва да си подмениш изцяло гардероба  Grinning

# 694
Сега тъкмо си влизам в дрехите от преди бременността. Обаче ако успея да сваля плануваните още 10 килограма ще ми се наложи 😀 Нищо, обичам да пазарувам. Особено ако съм във форма и не ми се налага да крия недостатъци.

# 695
Браво! Поздравления!

# 696
  • София
Днес пусках кръвни изследвания, искам да попитам за някои показатели:

Общ холестерол - 5.09 (3.50   -  5.20) . Преди режима беше 5.72
HDL - 1.83 (1.10    -   2.10)
LDL - 2.95 (до 3.60)
Триглицериди - 0.58, като преди режима бяха 0.84
Мисля, съотношението добър лош холестерол е добре?

За първи път кръвната захар на гладно е над 5 (5.06 - реф. 3.5 - 6.2), като до сега e била винаги 4.5 - 4.8
Инсулин на гладно - 4.38 (4.0 - 24.0)
Доколкото изчислявам, нямам ИР. Има ли нужда да правя натоварване с глюкоза?

Пикочна киселина - 295 (155    357), като преди режима беше 331

И единствените, които ме притесняват са:

СУЕ - 25 (0 - 25)
pH - урина - 8 (4.5 - 8.0)

Мисля, че всичко при мен се повлиява добре. Само тези СУЕ и pH урина никога не са били в горната граница.

Благодаря на всеки, който би коментирал.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 16:56 от miamim

# 697
Според мен, няма нужда от натоварване с глюкоза.
Захарта може да е повишена моментно. Инсулинът ти е добре, така че тази глюкоза е произведена от черният ти дроб според нуждата на организма. Триглицеридите ти също са добри. Ако нямаш оплаквания, продължавай в същия дух. Утайката може да е повишена в следствие на някаква инфекция. Повтори изследванията след месец примерно, ако се притесняваш.

# 698
  • София
Благодаря за коментара Flowers Hibiscus

Като цяло се чувствам супер. За първи път изследвам инсулин, все си мислех, че високото кръвно налягане е от това. То друго неизследвано не остана. Факт е обаче, че съм спряла лекарствата за кръвно от 2 - 3 месеца може би. Пак го вдигам, но спорадично (1 - 2 пъти в седмицата или по-рядко). То и с лекарствата беше така.
Продължавам напред Grinning

# 699
Поздравления!

# 700
  • На брега на реката
Темата, от няколко дни замря!

Имам чувството, че Джемма се засегна и спря да пише, а нейните постове бяха много полезни и мотивиращи и пораждаха дискусия. Абе, темата живна доста!
Аз не съм от редовно списващите, но това е една от любимите ми теми и признавам си, че ми липсват нови отговори в нея!
Винаги се получава така! Вмъкне се някой да размахва пръст и темата замира.

Момичета, не обръщайте внимание на провокативни коментари. Полезни сте и чакам с нетърпение да се раздвижат нещата!

# 701
Добро утро,

Замря, да. И аз това забелязах. Аз не пиша, понеже няма какво да пиша. Освен, че не мога да намеря мотивацията си. Малко ме е срам от мен си.

Мислех другата седмица да направя пак някой и друг ден яйчен фаст. Пред МЦ съм и всичко ми се яде, голям глад ме гони.

# 702
Добро утро Blush
Скрит текст:
Аз бях на море, а след това веднага се подготвяхме с ученичката за новата учебна година. Помагалата и учебниците им тежат 100 кила, имах и други задачки и още се възстановявам Stuck Out Tongue Winking Eye
Имаше отклонения от режима на морето, но последните 2 дни (откакто се прибрах- което е ироничното) ми разказаха играта. Така се преуморих, че веднага се обади ЩЗ- задържане на вода, подпухване, отпадналост...сега чистя много вода.
Петък и събота съм на фаст, днес може би ще имам само едно хранене (евентуално с леко похапване по някое време), че не се и чувствам гладна. Simple Smile

# 703
  • В полите на Пирин планина
На мен току-що ми казаха, че съм отслабнала видимо. Simple Smile Усещам си дрехите леко хлабави, но не съм особено стриктна, честно казано. Но и да ям нещо "странично" е в минимално количество и явно не ми се отразява. Една позната каза "Изглеждаш чудесно!", което си е супер комплимент...

# 704
  • Балчик
Преглеждам темата, но нямах желание да пиша. То във всяка тема се намират умници да размахват пръст.

На 15.09, тчно три месеца от началото бях 75,8 кг и 5,6 КЗ. Обаче нещо с дефекацията имам проблем два дни, днес съм 76,3 и КЗ 6.0.

Общи условия

Активация на акаунт