Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 71 273
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Следя сериала по БТВ и ми е интересно по-нататък Нарин ще каже ли на Кемал, че има чувства към най-накрая.

# 106
Здравейте групата, реших, че ще коментирам двете серии заедно, защото те на практика са части от една оригинална серия, поне доколкото си спомням. Дори и да не помня вярно, тематиката е една и съща.
Най-после Рейхан си призна, че ревнува. И е права, че няма как предварително да знае, че това ще и се случи. Но е добре да се вслушва в препатилите, т. е. в мъжа си, защото той е напред в това упражнение с повече от две обиколки. Моят човек много хубаво заглажда неудобството на Рейхан, точно на педагогическия принцип - първо положителното, после необходимостта и накрая възхищението от случващото се. Абе толклова много хубаво покрай тях не е на хубаво.
Старата вещица във вихъра си. няма да критикувам Суна, защото, все пак, трябва да намерят добър повод да я изведат от сериала, а една нова борбена любов няма как да позволи това.
Горката Нарин, все едно гледам Рейхан от първия сезон. И тя партизанин на разпит. Да видим колко ще издържи. Кемал, съпруг и половина, мечтата на нежната половина, май не само в Турция.
Попаднах на един стар клип, правен след гостуването на великолепната четворка в кулинарно предаване. Чудесни за наблюдаване Йозгето и Димирджито.

# 107
Здравейте!

Има ли тема за сериала, създадена от самото излъчване на сериала?
На първата страница има линк за първата изписана, но дава грешка и не се отваря.
И още нещо, има ли преведени серии или се обсъждат  само тези, които се излъчват по БТВ?
Здравейте, имаше тема от излъчването на сериала по бТВ, но беше създадена от друг потребител, който вече не проявява интерес. До скоро първата тема беше активна, но какво се е случило, че вече дава грешка, имам подозрения, но няма как да съм сигурна.
На български преведени серии освен излъчваните по бТВ няма и коментираме тях. Имаме споразумение в темата и тези, които сме гледали на друг език до края на втория сезон, не ги споменаваме и коментираме само излъчваните по българската медия.

Благодаря много за отговора!

# 108
# 109
Здравейте. Следя сериала по БТВ и ми е интересно по-нататък Нарин ще каже ли на Кемал, че има чувства към най-накрая.
До края на втори сезон категоричен отговор няма  😜

# 110
Здравейте групата,
Вчера не можах да коментирам и днес ще направя общ анализ.
Рейхан малко отстъпи ролята си на "партизанин на разпит", както казва Дани, на Нарин и сега е по-откровена с Емир. Чак не повярвах, като накрая си призна, че го е ревнувала. Е той я заплаши, че ще изиска записите от камерите от университета, все пак, и според мен с това малко я уплаши Simple Smile
Иначе поредното му обяснение в любов беше настръхващо, жалко, че пак с чорапите си бяха легнали и сега, ама нейсе.
Много ми хареса Емир как призна на учениците за това, че двамата  с Рейхан са съпрузи. Все пак изначално от там тръгнаха проблемите с ревността. Ако още отначало си бяха признали, нямаше да се случи нищо и никоя от студентките всъщност нямаше да си позволи да обсъжда Емир, камо ли да го свалят открито. Не, че нямаше злобни подмятания тук там заради целувката на Емир, които да развалят настроението на Рейхан, ама те не са драма за умиране.
Яд ме е малко на Суна, че се поддаде на предразсъдъците относно Таджи. Дано поне преди да напусне сериала, да успеят двамата да се изяснят, че в момента Суна малко ми стои като майка си, а това не говори добре за нея. Любов може и да не се развие между двамата, но поне да си останат истински верни приятели. Все пак той й спаси живота, не може и не бива това да се забравя. Все пак хубаво, бил престъпник, но се е променил, Кемал точно затова му даде шанс и му гласува доверие, за да работи при него.
С всяка изминала серия ми става много мъчно за Нарин, но според мен прави грешка, че не казва на Кемал. Колкото по-рано му каже, толкова по-добре. Ако признанието се проточи, това може да е пагубно за семейството им. Тоя Ерхан ми е толкова мазен, че ми се иска да счупя телевизора всеки път, щом го видя. Направо гнусляр от класа.
Горката Джавидан ханъм, Емир ще я праща в селския чифлик. Вече си я представих сред кози и кокошки, как си правят компания...
Хубава вечер на всички и до скоро!

# 111
# 112
Привет, момичета и момчета.
Целта на Емир беше да докаже на Рейхан, че ревността е нещо съвсем нормално чувство и никога да не казва "НИКОГА". А тя с условието си да не се знае, че са женени, искаше да избегне точно ситуациите с подмятането и наистина да е студентка като всички останали, без привилегии. Много е важно какво е поведението, когато ревнуваш - дали си агресивен към човека до теб или искаш да го предпазиш от хората около него, както е в случая. Но и двамата си погъделичкаха егото, че другият го ревнува.
Изобщо, темата с ревността във филма беше показана откъм по-красивата й страна. В началото Емир беше ревнивецът, обвиняващ Рейхан, но сега коренно се промени - ревнува я дори от въздуха, който диша, иска в сърцето и ума й да е само неговата любов.
Суна - за много кратко време беше решена да взима сама решенията за себе си. Но си мисля, че това досие, скалъпено от тандема Джавидан-Талаз, е фалшиво и в него са включени деянията на Талаз. Суна можеше да поговори с Таджи или най-малкото да си помисли защо, аджеба, Кемал му се е доверил и го е взел на работа при себе си. Ама нейсе, филм да става. На Джавидан ще й дойде вповечко и дъщеря й да е с "неподходящия" според нея човек. И пак се питам "има ли такива майки, които като видят децата си щастливи, да се мъчат да разрушат щастието им и да изпълняват майчинския си дълг".
Нарин го закъса като Марко на Косово поле. Мъчи се сама да се бори с гадняра Ерхан, но не би. Мисля си, че намесата на Ерхан при случая с Ойа не е случайност, а той го е планирал. Много хубав и непринуден разговор проведоха Нарин и Кемал за детските си години.
Джавидан отново изпадна в обичайното си състояние - отвратителна беше към Зейнеп. Емир добре реши да я карцира в селския чифлик, за да си събере мислите, ако все още има такива в нея, но змията няма да се предаде толкова лесно.
Но имаше огромна разлика при дублажа на разговора Емир-Нигяр. Някак си не се получи яда на Емир. В оригинала това "хемен!" /веднага/ на Гьокберг не се усети при дублажа.
Това е от мен.
Пожелавам ви хубав ден.

# 113
Но имаше огромна разлика при дублажа на разговора Емир-Нигяр. Някак си не се получи яда на Емир. В оригинала това "хемен!" /веднага/ на Гьокберг не се усети при дублажа.
Абсолютно съгласна!
Първото веднага, а и след това продължавай Гьокберк направо си ги изкрещява, тук не се получи, малко равно ми беше.
След това повтаря веднага два-три пъти, но вече почти в шепот, някак на себе си, а не на Нигяр, както ми се стори тук.
Гьокберк има такива драстични нюанси в говора, при Станислав Димитров не се получават така и се губи ефектът от играта на Демирджи. Радвам се, че съм гледала/слушала сериите в оригинал, иначе може и да не разбереш точно колко добър актьор е Гьок. Иначе при Талаз някак му се получава по-добре дублажът, не знам защо е така.

# 114
Здравейте дружина,

Всичко, което сте написали е точно така. Вчера изгледах 2 серии - тази от вторник и вчерашната. Може да ви прозвучи смешно, но в очакване да тръгна на работа си пуснах интерактивна телевизия заради сериала. Иначе имах и друга алтернатива - да го гледам вечер след работа в интернет, но това е по-добрия вариант за мен. Какво да ви кажа? Мислех, че 4 часа ще са ми много, но май не ги усетих. Серията от вторник беше на Кемал и Нарин. Там наистина облаците надвиснаха. Наистина тяхната история става тъжна. Цигулката когато засвири и ми се свива сърцето. За съжаление "мъже" като Ерхан колкото искаш в действителност. Аз не го разбирам. Този герой не знам какво трябва да предизвика в нас?! В мен предизвиква само ярост. Мазен, нагъл, безочлив. Стана ми такъв още от ретроспекцията, в която разбрах, че е изоставил Нарин. Аз не приемам такива хора. За приятели също. Някак си се разбираме без да говоря с тях. Но какво да кажа за Кемал - героят вече се доусъвършенства. Наистина има хора, които искат всичко да им е перфектно и да под линия. Но има и хора, които заради човека до тях загърбват някои неща. И го правят от любов! Вечерята, на която проговори за първи път този човек ме впечатли. Силен ход на сценаристите. Върнаха ме реалността. Излязох от захарта на красива обич на Рейхан и Емир. Там нещата са толкова хубави, че продължавам да се радвам на техните приключения докато ги гледам. Днес пак го правих. Героят на Кемал търпи един истински ренесанс. Вече се усмихва, изслушва, търпелив е, съпричастен. Без много приказки се разбира с Нарин. Тя, от своя страна, също влезе в неговия тон по някакъв начин. Научи навиците му и се съобразява. Тиквеникът и инатливото магаре вече имат поведение на зрели хора. Затова и червената рокля на Нарин за вечерята и стоеше още по-добре. Ерхан - казах за него. Все повече ме заинтригуват жестовете, диалозите, мислите при Нарин-Кемал. Има много чар там.

Какво да кажа да Суна - точно го няхте написали -> много малко време и беше необходимо да повярва на друг, а не на сърцето си. Това е достатъчно.

Иначе за Джавидан - точно там и е мястото ... на село Simple Smile))

Демирджи - страхотен тембър. Днес пак му обърнах внимание.
Йозге-то ... каквото и да кажа за нея ще е малко Heart

Бъдете здрави дружина! Утре сме пак на линия в 13.30 ч. Simple Smile))

# 115
Здравейте групата,
Днес почти бях готова да целуна телевизора вместо Рейхан. Ей, желязна е! Как успява най-романтичните моменти да ги прецака с разни битовизми, а сега и със следването. Принцът и рецитира любовни стихове, тя му отговаря с Урбанизация и екология...😂 Направо го съжалих Емир, даже повече отколкото, когато преди 2-3 часа видях видео от снимките на третия сезон, в които става ясно, че участва в свободни боеве. 😢
Ей, тая вещица няма спирка. Ама днес беше в общоприетото амплоа на свекърва. Разсмя ме искрено, което с нея се случва изключително рядко, с обвиненията към Рейхан, че е омотала сина и и той прави всичко, за да угоди на храненицата. Някак много познато ми прозвуча...😜
Студентката нещо забрави съпруга, ползва го само за преподавател. 😂 Ама и той къде се заби с тази сестра, малко са им другите екшъни. 🤔
Къдрокоската с медала е на една ръка разстояние от обяснението, ама явно няма да стигне до него без екшън. Кемал вече е в сериозна конкуренция с моя човек. Страхотно сравнение на Нарин между двамата мъже в живота и, страхотно казано, Кемал го заслужава. Сега ми светна, че от появата на Ерхан тя нито веднъж не е нарекла съпруга си тиквеник или пън. 🥰
Съветът на Рейхан го подминавам с намигане, тя много ги разбира тези неща с комуникацията и откровеността. А моят човек в ролята на възпитател в първи клас много ми импонира. 😜
Хубава вечер на всички! ❤️

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:23 от dani_pop

# 116
dani_pop,
Благодаря за клипчето. Не го бях гледал, но показа всичко Wink

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:25 от mravoiada

# 117
Здравейте групата, инфото за свободните боеве и проснатият бездиханен Емир вчера ми дойдоха в повече и реших да релаксирам. Сравних образите на основните актьори в сериала с екранните им превъплъщения. Само да уточня, че всички без Йозгето продължават и в третия сезон. Ето какво ми се получи:

Тук имаше един период, в който много се спореше струва ли си сериалът. Аз се радвам, че успяхме да се запазим като група, която оценява работата на изпълнителите - артисти, режисьори, композитор. Именно благодарение на техния труд, крайният продукт докосва или не сърцата и душите на зрителите. Моето лично мнение е, че много кинематографии могат да се поучат от този проект, направен със скромен бюджет и с талантлив и всеотдаен екип.

# 118
Здравейте банда,
Вчерашната серия ми беше забавна - ученичката се подготвя за тест и ползва съпруга си за домашна подготовка. Само как й даде сърце да говори за Урбанизация и околна среда, докато той й рецитираше стихове, не ми го побира умът.
Все пак ми стана мъчно, като дори и тъпия учител захапа Рейхан за това, че е с привилегии. Аз, ако бях, щях да оставя Емир да го постави на мястото му. Но Рейхан е горда, с оценки и учене ще доказва, че не е връзкарка.
Къде точно сега намери Емир визитката на детектива - не им стигнаха останалите проблеми, сега сестрата на Рейхан ще търси. Той много се разстрои, докато слушаше Рейхан да пее песента на Зейнеп и заради това се реши, ама ще си докарат нови проблеми.
Нарин колко беше права, че Кемал вече е оазис на спокойствието за нея, то тоя мазник Ерхан и мен ме напряга, а тя горката ще изпуши от толкова несподелени неща. Много ми бяха сладки с Кемал на пикника, като търсеха топката. Само що остави жена си с одран врат, без да го промие, дано днес се погрижи за нея.
Джавидан мислеше, че Емир не е сериозен за чифлика, ама той си държи на своето, не пропусна да каже на всеослушание на домашните за новото наказание на маман, да не би някой да не разбере.
Дани, благодаря ти за споделените снимки. Относно клипчетата с побойника Емир, проснат на пода, надявам се да е нещо като тийзър, за да привлекат хората да гледат новия сезон, че много от феновете са се зарекли без Йозге да спрат да гледат сериала. Иначе каква ще е целта да има нов сезон, та да утрепят и главния герой, егати сценаристката, егати чудото. Иначе относно споровете - който не е намерил нещо, което да му допада в сериала, мисля, че вече не коментира тук. Тук наистина останахме само такива, които могат да оценят работата на екипа и да има какво да вземат за себе си от всеки един епизод и всяка една сцена от този проект.
Хубав ден на всички и се зареждаме в 13.30 пред екраните за нова доза красота!

# 119
Здравейте банда,
Вчерашната серия ми беше забавна - ученичката се подготвя за тест и ползва съпруга си за домашна подготовка. Само как й даде сърце да говори за Урбанизация и околна среда, докато той й рецитираше стихове, не ми го побира умът.
Все пак ми стана мъчно, като дори и тъпия учител захапа Рейхан за това, че е с привилегии. Аз, ако бях, щях да оставя Емир да го постави на мястото му. Но Рейхан е горда, с оценки и учене ще доказва, че не е връзкарка.
Къде точно сега намери Емир визитката на детектива - не им стигнаха останалите проблеми, сега сестрата на Рейхан ще търси. Той много се разстрои, докато слушаше Рейхан да пее песента на Зейнеп и заради това се реши, ама ще си докарат нови проблеми.
Нарин колко беше права, че Кемал вече е оазис на спокойствието за нея, то тоя мазник Ерхан и мен ме напряга, а тя горката ще изпуши от толкова несподелени неща. Много ми бяха сладки с Кемал на пикника, като търсеха топката. Само що остави жена си с одран врат, без да го промие, дано днес се погрижи за нея.
Джавидан мислеше, че Емир не е сериозен за чифлика, ама той си държи на своето, не пропусна да каже на всеослушание на домашните за новото наказание на маман, да не би някой да не разбере.
Дани, благодаря ти за споделените снимки. Относно клипчетата с побойника Емир, проснат на пода, надявам се да е нещо като тийзър, за да привлекат хората да гледат новия сезон, че много от феновете са се зарекли без Йозге да спрат да гледат сериала. Иначе каква ще е целта да има нов сезон, та да утрепят и главния герой, егати сценаристката, егати чудото. Иначе относно споровете - който не е намерил нещо, което да му допада в сериала, мисля, че вече не коментира тук. Тук наистина останахме само такива, които могат да оценят работата на екипа и да има какво да вземат за себе си от всеки един епизод и всяка една сцена от този проект.
Хубав ден на всички и се зареждаме в 13.30 пред екраните за нова доза красота!
О, аз не съм си и помислила, че ще убият моя човек. Всъщност, очаквах нещо подобно, но по-скоро като пиене и биене, за да преодолее загубата на голямата си любов или за да търси път към нея. Но нещата са доста по-сериозни. Тизер не е, по-скоро нарочно изтекла информация за създаване на интерес. Ще видим. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт