Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 090
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!

Гледах само епизода от неделя вечер /3 сезон/ и то не целия.
Джавидан принуди Фериде с молби и сълзи да заведе детето, за да го види, докато е в болницата. Фериде я съжали и отиде, Емир едва не разбра, че се срещнаха. В крайна сметка се разминахв самата болница. Фериде бе твърде решена да му признае как се е озовала в конака, но не успя да се пребори със себе си. Беше повлияна от думите му, които дословно не можах да си преведа, но бяха в смисъл, че не е вярвал, че ще  се довери отново на жена. В смисъл - благодари и за завръщането му към бебчо.
Хико, както му казват рускините, яко повярва на Сонгюл за "грижите" и нейната "човечност". Ойя успя да и натрие носа и да я изгони, но Хикмет бей я намери в бедняшкия квартал. Да не говорим, че във фрагмана за следващия епизод, обявява Сонгюл за своя жена след един бой с камъни, които изядоха от разгневени комшии. Голяма пародия! Изобщо циркът е пълен!
За Кемалови изобщо няма да коментирам. Психарката Кумру ги върти на малкия си пръст, всички тичат след нея, само Кемал мисли трезво, не и вярва и реши да измъкне Нарин оттам, но тя е абсолютна коза, без да се извинявам за израза. Няма такава глупава история! Пълнеж, пълнеж, но това, което се случва в трети сезон мина всякаква граница. Много олекнаха образите на тримата Тархун. Да не кажа, удариха дъното.

За новия сериал на Йозге. В деня на излъчването не го гледах, но днес си го пуснах и трябва да кажа, че тя ми напълни душата.
Играе добре, с удоволствие и лекота се справя. Естествено, че много от това, което видях ми напомня за определени маниери от играта и в Клетвата, но това е само първи епизод. Рейтингът е доста нисък. В труден ден е, със силни проекти, които вървят с висока гледаемост вече втори и трети сезон, сюжетът е с много клишета, но аз и пожелавам успех и дори 13 серии да излъчат - тя ще бъде още по-забелязана, защото наистина се справя добре, като за възрастта и опита, който има. На мен сериала ми допада, защото   е на съвременна тема, много енергия и свежест струи от екрана, от тези млади хора и определено ще гледам и втори епизод.

# 466
Привет на всички, гледащи и негледащи 3-ти сезон.
Elle Ganovska, радвам се, че е минало, каквото и да е било. Дано всичко при теб вече да е ОК.
Ох, гледам, гледам и не вярвам на ушите си.
Нарин как може да поиска от Кемал да се жени за Кумру!? Не помисли ли за Масал и Кемал как биха се чувствали в такава ситуация? Това ли е любовта й към двамата? Как толкова бързо прие сестра си, дошла от нищото, без да я познава и загърби всички около себе си? Много ми се иска Кемал зад решетките в трейлъра да е скалъпен от него номер с помощта на Суад /полицая/. Да я видя тогава "влюбената" Кумру как ще реагира. Дано само не е заради Кумру - някой нов неин план. Сигурна съм, че Кумру е изчела всичко за заболяването си и сега умело играе всички фази - прилошаване, кръвоизлив от носа, падане на коса, отпадналост и умора.
Сонгюл предаде Фериде, за да си спаси кожата и да не се разкрие тайната й за това как уби мъжа си и прибра паричките на Фериде. Искам този бой с камъните да е заради отношението й към мъжа й. Стига да не го е инсценирала тя, за да предизвика съжаление у Хикмет.
Джавидан не заслужаваше минутите на щастие с внука си, когото искаше да убие още преди да се роди. Но кой ме пита мен, всичко е в главата на Назмие ханъм.
Хайде сега да те видим, Емир Тархун. Рейхан я сравни със земята, без лъжи и с фалшифициран документ от Джавидан и Джемре за акциите /пари/. Натика й чека в ръцете с ужасни думи и я заряза на брега като бездомно коте, за да не кажа нещо друго. Да те видя в тази ситуация как ще реагираш, като има и лъжа, и действие за пари. И отново "мама" е планирала всичко това.
Демирджи ми се струва вече доста отегчен /лично мнение/. Да, сцените със сина му се получават, но гневните сцени нещо ми издишат - гласът му е много монотонен, липсва ми онази ярост в такива ситуации от предишните сезони. Когато Фериде сънуваше, че влиза в стаята му и Когато Фериде си представяше, че му казва истината /Това са препратки към клиповете с тези сцени/.
Започвам да си мисля, че над мъжете Тархун тежи някаква прокоба - все се женят по принуда. Хикмет сигурно е съжалил Джавидан, сега и Сонгюл. Емир беше принуден от баща си, за да го превъзпита. Кемал - заради делото за попечителство. Дано сега не го принудят заради "болестта" на Кумру.
Назмие ханъм започна доста да ме обърква кое е наистина и кое е сън или в мислите на някой.
Докато гледах предишните сезони, си спомних едно поискано обещание от Емир към Рейхан, когато Хикмет им сложи пръстените на пикника. "Повече не ме изоставяй, докато съм жив. Когато те няма, аз се губя, не знам кой съм, откачам, полудявам. Не знам как да продължа и как да живея без теб. Разбираш ли?" Надявам се да осъзнае, че чрез Ийт Рейхан е до него и ще успее да се намери, да разбере кой е, да се успокои и да намери правилния път, за да продължи живота си.
Да видим дали ще ни изненадат с нещо в събота и неделя.
Загледах 1-ви епизод на новия проект на Йозге, но с онлайн озвучка и не издържах повече от 10-тина минути. Тези дни ще го гледам със субтитри. Дано да е нещо по-различно, защото имаше доста турски дизита със студентски историии. Но и от мъжкия състав нещо не съм впечатлена - много са ми "посни и дървени", липсва ми излъчване от лицата им. Въпреки всичко, ще им дам шанс. Пожелавам им успех.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 09:01 от Ваня_С

# 467
  • Русе
Привет на всички упорити и вярващи в Клетвата!
Чета Ви и чакам отзивите Ви с нетърпение, така че да съм в час със случващото се. Значи Кумру няма спирачки и продължава с манипулациите си, казвате. А къде се изгуби майката на Нарин? Да не би да я "заметоха под килимчето?"
Радвам се, че поне един-единствен образ продължава да е здраво стъпил на земята, упорито "пъне копита" и не се поддава на никакви увертюри и манипулации, Кемал. Дано този един образ е в състояние да върне разума в останалите! Дано, ама надали!

# 468
Здравейте . Може ли да  ми каже някой до коя серия е втори сезон и всички ли от него сезон са излъчени по наша телевизия?

# 469
sisi12377, 2-ри сезон е до 245-та серия /оригинал/. По btv го излъчиха целия, но до 196-та /различно е времетраенето на сериите/. А 3-ти сезон се излъчва в момента по турска TV. Не е ясно колко серии ще бъдат. По наша TV не го дават. Гледаме го преведен с руски субтитри или дублиран на руски.
winona, майката на Нарин е там, ама защо ли? Само реве и се чуди при коя от сестрите да отиде, за да я успокоява.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 13:02 от Ваня_С

# 470
  • Русе
sisi12377, 2-ри сезон е до 245-та серия /оригинал/. По btv го излъчиха целия, но до 196-та /различно е времетраенето на сериите/. А 3-ти сезон се излъчва в момента по турска TV. Не е ясно колко серии ще бъдат. По наша TV не го дават. Гледаме го преведен с руски субтитри или дублиран на руски.
winona, майката на Нарин е там, ама защо ли? Само реве и се чуди при коя от сестрите да отиде, за да я успокоява.
Благодаря много!:hibiscus: Ако, недай си Боже, решат, че Ковида им пречи да разтягат до безкрайност сюжета, така бързо ще забрави рева, ще й сложат подходящите реплики и ще сложи всяка от дъщерите си на място. А и не само тях!

# 471
Благодаря много.

# 472
  • Русе
Привет, любители на Клетва!
Не виждам никакви коментари относно сериала и се чудя дали съм блокирана или е загубен интереса?! Или може би няма никакво развитие?

# 473
Привет на всички!
Ванче, благодаря за загрижеността. Не беше Коронавирус, просто една леко упорита хрема, която обаче успя да ме демотивира да правя каквото и да е друго, освен лежане и четене на книжки.
Още не съм гледала последните 2 серии с озвучка, а преди това не смея да коментирам. Winona, серии дават само уикенда и затова новите мнения са малко и концентрирани около понеделник-сряда.
Днес в социалните мрежи циркулира слух, че сезон 3 ще приключи преди края на декември и не се знае дали ще има нов. А и от каквото видях, Фериде беше на косъм да бъде разкрита в болницата. Не знам кой сподели, че Гьокберк му се струва уморен. Това беше и моето наблюдение от сцената в болницата, когато видя Джавидан. Предишният Емир щеше да срути сградата върху главата на майка си в бяса си, а не да се оттегли в тоалетната да си плиска лицето. Явно глупостите на сценарния екип му идват в повече. Даже, колкото и да го обичам, на мен ми се струва даже, че му е досадно чак.
Това е засега от мен. По-натам ще коментирам по-обстойно.

# 474
Здравейте момичета, надявам се, че всички сте добре. Аз гледам всеки епизод по няколко пъти, защото съм заинтригувана каква е идеята на сценаристите, защото определено такава има. Изгледах до 290 епизод с превод и 291 на турски. Аз не мисля, че Демирджи изглежда по този начин, защото е уморен или отегчен. Мисля, че неговият герой е много променен - той вече няма да действа без да знае какво се случва. Плиска си лицето, за да му е хладен умът. Забелязвате ли, че започна да слухти и подслушва по кьошетата, да не издава какво си мисли, да не се издава какво е видял. Тази му стратегия е невиждана до сега. На мен ми харесват тези му действия, въобще това му амплоа ми импонира повече.
Забелязвам, че и пасивите по отношение на Джансу Туман се успокояват. За мен е убедителна в образа на Фериде. В последните две серии е много убедителна в преминаването от чувство в чувство. И двамата с бебето грейват като са заедно, а неосъщественото сбогуване с Емир беше затрогващо и нежно. Но Емир няма да я пусне докато не разбере истината.
Изключително гадна и коварна Сонгюл. Имах подозрения, че Джавидан ще е просто злобарка в сравнение с тази алчна и безскрупулна кучка. А Хикмет отново е в позицията на кръглия идиот, който лесно се манипулира. Честно казано ми е жал за него.
За радост моя, абсурдът в дома на Кемал беше преодолян неочаквано лесно. Друг е въпросът, че шизофреничката едва ли ще се предаде така лесно, но поне това безумно желание на Нарин да ожени Кемал за кукуто повече няма да се случи. Много ми е любопитен преводът на думите разговора между Кемал и Нарин в затвора, където си спомняха за завръзката на техните отношения.
Elle, аз не мисля, че ще спрат сериала освен около паузата по Нова година. Мисля, че ще стигне до май месец, много неща има още да се разплитат, а и този начин на излъчване ту 2, ту 1 серия само в уикенда им дава възможност за реакция. Много са ниски рейтингите, но аз не мисля, че това кой знае колко ги вълнува. Все пак, каналът излъчва турска продукция дневен сериал и през седмицата и през уикенда, а не индийски дивотии, от което едва ли ще се откаже.
Хубава вечер желая на всички и да сте здрави! ❤️

# 475
Здравейте!

Гледах и двете серии от 3 сезон, но нямаше нещо, което да ме вдъхнови, за да пиша. Да продължа коментарите в темата, все пак...
Фериде е за съжаление, но считам, че ако по-нататък или в най-скоро време Емир и каже някои неща, свързани с нейните тайни, само тя и никой друг  - ще си бъде виновна.
Той така или иначе повярва отново на жена, както сам и каза.
Не е глупав, за да не вижда, как детето му се привърза към нея.
Да кажем, че и той свикна с нейното присъствие.
Сега, всичко, което ни забиха в първите серии, относно мислите му, сънищата му, бълнуванията му, докосвания, погледи и пр., явно Назмие се взе в ръце и вече го няма. Има жестове на благодарност, има някакво уважение, но любов аз лично не виждам. Да кажем и той като сина си, се привърза в някаква степен към нея, на подсъзнателно ниво усеща, че Фериде е добър човек. Самотна като него /при живи майка и баща за Емир/.
С две думи - тя трябваше да му разкаже истината за себе си и нейното попадане в конака.
Той я видя в болницата при Джавидан с очите си, после чу разговорите и със Сонгюл, разговора по телефона с Джавидан.
Какво още трябва да се случи и докога тя ще продължава да мълчи, което на практика означава , че го лъже.
Сонгюл е долна мръсница, но и Джавидан не и отстъпва.
Каква омраза и злоба изпитваше към Рейхан...какви думи и казваше в лицето , като " добре дошла в ада", селянка, държанка, простачка, няма да припомням всички мръсотии, които реално бяха планирани, за да я затрият, нея и детето и по-късно. Същото това дете, за което сега рони сълзи и нарича с най-мили думи. Не, няма как да ги сравнявам, да ги различавам и пр. Тези жени заслужават само едно - в тъмна килия до края на дните им. Това е. Сами, за да оценят какво са имали, какво са пропилели и какво са причинили. За Джемре и нейните разходки на свобода - изобщо няма да го коментирам.
Да, към Фериде съм благосклонна - добър човек е, с трудна съдба. Да виждаш какво прави жената на брат ти, това е достатъчно, което изживява. Тя заслужава да намери човек, с който да създаде семейство и да бъде щастлива.
Друг е въпросът, защо Назмие реши, че точно тя трябва да влезе в живота на Емир, но това е друга тема. Друг сценарий.
Колкото до актрисата, няма как да свикна с нея, просто не ми е ок и това е. Има едно пристискване на устните, което ме дразни и гледам устата и, когато го прави, а не играта и или изобщо това, което се случва в момента като чувство и действие. Това си е мой проблем, разбира се. Тя си има и нейните фенове, за което се радвам, защото в крайна сметка си върши работата.
Още съм в чуденка какво е замислил Емир. Ясно е, че има нещо в главата си, не вярвам всички негови предложения толкова набързо да нямат някаква причина.
Не вярвам и Кумру да се откаже от мръсните си планове. Щеше ми се майката и сестрата, предвид всички отрицателни коментари от публиката, да ги бяха оставили в Германия след операцията, но явно няма да се случи това.
Много антипатична героиня, покрай това и актрисата ми е неприятна. Кумру, че и името и такова. Ха-ха!
Майката на Нарин за цял трети сезон, едно нещо да свърши - скриването на паспорта. Всичко друго, което правеше беше едно и също - реване.
Жал ми е за Мелике. Хикмет бей - като му е все едно с каква жена се захваща и все на бедни налита - да беше си свързал живота с тази женица-ангел. Щеше да му осигури любов и мир до края на дните му. Ама къде ти!

Толкова за Клетвата.

За сериала на Йозге. Гледам го, много ми харесва. Различен, свеж.
 Йозге ми е много убедителна, с хубава роля, красива игра. Излязоха и статии за играта и. Радва ме много. Рейтингът е нисък, най-вероятно и ще го спрат сериала, но колкото и серии да има, ще се насладя на актьорите и тяхната работа и ще пожелая на Йозге да не спира да работи върху себе си, да опитва нови роли. Сега и е времето. Млада, красива, талантлива.
Чакам с нетърпение серията в четвъртък.
Започна превод и на бг.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 16:14 от Mydream

# 476
Здравейте, изгледах 192 епизод на турски, явно преводите много ще се бавят. Честно казано, почти разбрах и какво си говорят.
За първи път от началото на сериала Емир действа като разумен човек когато е в проблемна ситуация. Научи за лъжата на Фериде, но след огромната добрина към него и сина му, трябва да е сигурен какво се случва. Проверява, следи, подслушва, не трещи на прима виста. Ама много е добър Демирджито, как рязко променя погледа си, не е истина. Измъчва се, но пред никого не показва съмненията си. Този Емир на мен ми допада, а и бързо развиващото се действие също ме интригува да гледам.
Mydream, разбира се, че няма любов от страна на Емир. Онова романтично лутане в началото на сезона, според мен, доведе до по-бързото им сближаване. Що се отнася до Фериде тя е влюбена до ушите, но е почтен човек и никога няма да се възползва от случващото се. Харесва ми как играе Джансу Туман, винаги е на точното място пред камерата, изключително подготвена е физически, очите и стават стоманени като се ядоса. Много искам с Демирджи да ги видя в истински словесен двубой, в който и яростните им погледи да вземат активно участие.
Аз вярвам на Джавидан и разкаянието и. Не е важно само да получиш наказание, важно е да се разкаял за грешките си. Мисля, че нейната преизподня е в душата и и там вътре е и най-голямото и наказание, килията е просто обитание.
Сонгюл май се уплаши, че Фериде ще приеме предложението на Емир и бърза да вземе мерки по въпроса. Нае бавачка за Ийгит. Стана ми интересно кой ще намери Фериде след падането, ще разкрие ли участието на енгето в него. Въобще, заинтригувана съм.
Що се отнася до сериала на Йозге, гледах няколко откъса от първата серия и не бях заинтригувана, прекалено много клишета от младежки сериали, събрани на едно място. А и не смятам да си губя времето повече, една грешка ми стига. Нека е успешна Йозге, но аз ще си следя мъжа и.
Струва ми се, че Джемре и Талаз ще да в отбора на добрите тоя сезон. Не че разбирам защо са там, но пък ми импонира тази загриженост за хората от екипа да не останат без работа.
За Кумру не знам какво да си мисля. Има всички шансове след операцията, да се излекува от шизофренията и лошотията си, но пък от друга страна кой ще руши спокойствието в дома на Кемал, ще стане там пък много скучно. 😜
Въобще, голям зор тия дизита, с немските бози по-спокойно.
Желая хубава вечер на всички и пишете, момичета, с вас е интересно. ❤️

# 477
Ох, те клишетата са във всички сериали и филми - като започнем от турските, немските, американските и т.н...
Да не говорим за трети сезон на Клетвата, в който Назмие повтаря за пореден път неща, които се случваха с Рейхан и Емир...Опитвайки се да им направи нов прочит, без да отчита факта, че голямата част от публиката се дразни от това повторение, защото двойката е любима и за сравнение изобщо не може да става въпрос, а се предизвиква такова. Неизбежно.
Опитва се да ни покаже един различен Емир,
то няма и как да е същият. Никога вече няма да бъде.
И това е нормалното.
Но аз съм по романтиката, по бурните страсти, така че, лично мен, ако трябваше да харесам Емир от третия сезон - нямаше никакви шансове.
Емир, който не можеше да си намери място от любов, не можеше да стои два часа в офиса и се прибираше да види Рейхан...
Емир, нежният, гальовният.
Емир, мислещият за всевъзможни романтични жестове.
Емир, който пееше, за да утеши любимата си.
Емир, който не можеше да диша без Рейхан.
В този Емир се влюбих аз.
Но...след загубата на Рейхан, нормално е да бъде различен, жив и в повечето случаи дотам.
Видяхме, че дълго време дори синът му не можеше да го върне към живота.
Мисля, че ще преживее в пъти по-лесно лъжата на Фериде.
Просто прекалено много е лъган от любимите си хора.
Емир ще иска само спокойствие, сигурност за сина си и после всичко останало. Като всеки човек и той ще има нужда някой да го погали, да го приюти, но това, което изпитваше като буря от чувства - няма как да се случи. Зрителят повече няма да го види.
Дори и скарани, Емир и Рейхан изпитваха любов до болка, до полуда.
Между другото, нямам идея дали от сценария, дали от липсата на Йозге, а може би и заради двете, но Демирджи показва игра, в която прави образ на Емир - тъжен, празен, пуст, различен. Дори и звук да не издава за Рейхан - той е половин човек без нея. Забрави за себе си, за работата си...
Каква реакция, когато Ойя му съобщи за женитбата на Хикмет!
Емир никога вече няма да е същият.
За Джавидан, разкайването може ли да промени стореното?!
Колко лесно било!
Бих съжалила, бих дала шанс на хора, които допуснали веднъж грешка, са си взели урок. Само, че тя с всяка мръсотия ставаше все по-озлобена и по-жестока. Първо не мога да и простя като човек, който причинява всички тези злини на собственото си дете, а после и към Рейхан. Недопустимо е за една майка да извършва подобни жестокости. Ами само към Рейхан ли? Нека да си спомним какво направи с Хикмет? Тази жена е убийца. Ръцете и са окървавени.
Къде е мястото на хора като нея, ако не в затвора?
Същото е и за Сонгюл.
Убива индиректно съпруга си. А бутането на Фериде по стълбите, ако беше станало най-лошото?
Затова писах преди време, че някои от жените в този сериал са чудовища.

# 478
Привет на всички.
Бях решила да не коментирам без превод, но ще наруша обещанието си /преводите нещо много се бавят/ .
Малко ми е странен "новият" Емир. Mydream много добре е описала Емир, когото познаваме от първите два сезона. Та той само като чу името на Джавидан щеше да събори имението, а когато я видя в болницата, се скри в ъгъла. Да, шокиран е от всичко това, но не усетих и капчица гняв при вида на Джавидан. Та той вече беше говорил по телефона с Рашид и знаеше, че има нещо тайно около Фериде. Назмие ханъм май забрави, че Емир започна проучване за нея. Сега вече знае истинската й фамилия, че е в имението за пари и парите са от Джавидан. Защо не продължи с проучването? Така може да стигне и до истината за Сонгюл. Да, сега не е импулсивен, опитва се да действа по план, но май сметката му ще излезе без кръчмар и пак ще бъде излъган. Опитва се да хвърля въдичката, но рибката нещо не кълве. Да видим в събота и неделя какви изненади ще ни поднесат.
По сценарий стриктно спазват правилото "За починалия или добро, или нищо" - в конкретния случай е "нищо". Не мога да се примиря с факта, че въобще не се споменава Рейхан. Нали всички много я обичаха /Хикмет, Мелике, Ойя/. За Емир е ясно - все още й е гневен и не може да осъзнае това, което е направила за него. Защото, ако беше избрала нейния живот пред този на детето, сега нямаше да изживява всички тези моменти със сина си. Дори и да нямат право да излъчват кадри с Йозге, могат поне да я споменат или да помислят за нея. Не можах да разбера и целта на Ойя, когато облече Фериде в роклята на Рейхан на тържеството за даване име на детето. Ама, нейсе, сериал да става. Дори и да има силна връзка между детето и Фериде, не може да не знае коя е истинската му майка и каква жертва е направила, за да се появи на бял свят.
Скрит текст:
Леля ми е починала млада и е оставила две деца на 3 и 4 години. Вуйчо ми е побързал да се ожени отново, за да има кой да гледа децата. Но снимката на майка им беше на стената, над леглата им.
Хикмет май е сключил само религиозен брак със Сонгюл, но и това ще му излезе през носа. Малко му бяха бедите с Джавидан, та си навлече още по-големи с новата жена. Хем ми е жал за Мелике, хем ме е яд на нея. Толкова години е работила в това имение, как пък на никой не му светна лампичка как, аджеба, точно сега се получават тези гафове при нея. Сонгюл ще подмени целия персонал, а Фериде ще гледа да я разкара и да я поднесе на тепсия на Рашид. Не знам от къде идват тези идеи за толкова лошотия.
За Кемал и Нарин е добре, че кукувицата замина на лечение, но дано успеят да излекуват основното й заболяване. Шахрие и майката на Нарин се оказаха добър тандем, че иначе не знам как щяха да спрат Нарин да замине.
На Джавидан въобще не й вярвам. Като я гледам в предишните сезони как хитро хързулна Джемре да й свърши мръсната работа, т.е. да я отърве от Рейхан, не мисля, че се е променила. Тя си свърши нейната работа сама и постигна целта си да се върне в имението, а Джемре я остави да се бори като свиня с тиква. Много добре знаеше, че и без Рейхан, Емир няма да е с Джемре, но въпреки това, съвсем съзнателно я тикаше към пропастта. Затова не мога да си обясня сегашното поведение на Джемре към Джавидан. Или пък и Джемре преследва някаква цел, не знам. Може би и сега Джавидан ще използва Фериде за мръсните си номера и цели. Няма доказателства за парите и фалшивата лична карта, които даде на Фериде. Ако някой я попита, нищо не й пречи да отрече - тя е голям манипулатор. Да му мисли Фериде - на какъв огън се пече, ако сама не си признае всичко.
Да, Демирджи играе страхотно. dani_pop го е описала чудесно, но на мен ми липсва оня пламък, който ни палеше в първите два сезона. Най-много ми харесват сцените, в които изпитва Фериде и очаква от нея да му каже истината. Щом се е хванал на хорото, ще го играе, а ние ще гледаме.
Това е от мен за сега. Останалото сте го казали вече.
Що се отнася до новия филм на Йозге, гледам го. Харесва ми, че виждам една нова героиня - напориста, позитивна. И тук ни очакват много скелети от гардероба - двамата ГГ имат травми от миналото, а дали ще се преборят с тях, предстои да видим.
За сериала на Йозге.
Скрит текст:
Гледам го, много ми харесва. Различен, свеж.
 Йозге ми е много убедителна, с хубава роля, красива игра. Излязоха и статии за играта и. Радва ме много. Рейтингът е нисък, най-вероятно и ще го спрат сериала, но колкото и серии да има, ще се насладя на актьорите и тяхната работа и ще пожелая на Йозге да не спира да работи върху себе си, да опитва нови роли. Сега и е времето. Млада, красива, талантлива.
Чакам с нетърпение серията в четвъртък.
Започна превод и на бг.
Mydream, ако разбереш нещо по превода, би ли публикувала линк? Предварително благодаря.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 04:14 от Ваня_С

# 479
Здравейте!

Ваня ,чудесно си описала злините на Джавидан, свързани с Джемре. Да, Джемре беше  се побъркала по Емир, но ако Джавидан не и даваше надежди, обещания и не беше я посветила в нейните планове, като съучастник, тя нямаше да стигне до тази пропаст.
Имаше моменти, в които се отказваше, но Джавидан я "учеше" на търпеливост.
Как се радваше само, когато майката на Джемре си отиде от този свят, защото щеше да и изкара всички кирливи ризи.
Каква радост изпитваше да причинява болка, да унижава, да разчиства сметки и то с кого? С хората от семейството си.
Да не забравяме и отношението и към Суна! Колко пъти я разплакваше, унижаваше и не зачиташе като човек.
За съжаление, злото не само в сериала, а изобщо много често остава ненаказано.

Ваня,
Скрит текст:
на лични ти изпратих линк за Моята лява страна -с бг превод.

Общи условия

Активация на акаунт