Обещание - сериал (bTV/Kanal 7) - тема 2

• 72 033
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ех, Кемал Тархун, сега си сърбай попарата, която сам си надроби, като приемаш безрезервно Азърбейджанските традиции.
И все пак: азербайджанските традиции! Да бъдем коректни

# 586
Ех, Кемал Тархун, сега си сърбай попарата, която сам си надроби, като приемаш безрезервно Азърбейджанските традиции.
И все пак: азербайджанските традиции! Да бъдем коректни
Благодаря за забележката. Коригирах се.

# 587
Привет съзаклятници,
Всички вече сте коментирали 314 епизод, но не мога да не кажа нещо и аз.
Първо, Дани, искрени съболезнования за случилото се. Бъди силна!
Сега за филма - наистина в тази серия ми стана жал и на мен за Емир. Каквото и да се случи, все той виновен.
Фериде толкова се е запънала, че не може да му прости, че наистина инатът й граничи с егоизъм. Как пък веднъж не се постави на мястото на Емир, да погледне на нещата от негова гледна точка. Ами била му написала писмо, ама кога, след дъжд качулка, в деня на сватбата. Можеше да се сърди толкова, ако му беше признала истината отдавна и то гледайки го в очите. Спомням си Рейхан, винаги беше готова да влезе в обувките на другия и по тази причина дори да смята себе си за по-виновна, отколкото в действителност е - справка разводът им с Емир. Точно тази доброта и наивитет й изяждаха главата неведнъж.
Горките Оя и Мелике - бяха приготвили изненада за Фериде, а тя с нейните капризи обиди и тях. Да не говорим за Нарин, която беше дошла специално, ама кой да види и да вкара малко мисъл, само сръднята към Емир стои на преден план.
Не знам какво трябва да стане, за да прости, щом и прострелването на Емир не свърши работа. Аз съм на мнение, че Емир наистина трябва да се държи с нея като с чужд човек, та малко да й запари под лъжичката. Ама, ако ще вкарват нови герои, по-скоро ще гледаме ревност и хиляди неразбирателства, все пак сериал да става.
Това е от мен засега. До следващи преводи.

# 588
Привет!

Писна ми от тази бавачка. Разбрахме вече.
Крайно време е Емир да се вземе в ръце.
За какво му беше да я примолва толкова и да тича непрекъснато след нея, все едно светът е свършил.
Наистина не мога да го разбера обича ли я, длъжник ли се чувства, жена ли му трябва, бавачка ли му трябва, всичко накуп ли?!
То големи драми, големи обяснения, големи молби и кандърми.
Като не може да живее под един покрив с него да напусне конака веднъж завинаги и това е.Всички ще я увещават, ще я умоляват.
Как пък не му измислиха една жена, необременена от минало, влюбена в него, независима, да бъде над всичко.
В какво го превърнаха!

# 589
Здравейте съзаклятници,
Честно казано, наистина си струва първо да се изгледа серията с превод и тогава да се коментира. А нощес ни изненадаха приятно с превода на 315 епизод.
Точно както си и мислех, проблемът не е в прошката, а в осъзнаването, че болката върви с това дали ти я е причинил чужд човек или такъв към когото имаш специални чувства. Благодарение на Нарин, Фериде си призна всичко, макар че сега пък смята, че чувствата и вече са приключили. Да, ама не. Ами то за нея е ясно, до сега не и се е случвало, но този дето си мислеше, че е възможно да си поиграе с нечие чувства с желание да отмъщава, сега ще се пържи в собствен сос. Но няма лошо, нека. Този му поглед вече знаете, че ми е слабост.
Прекрасна Шехрие! Сърцето и правело чакър-чакър. То и на останлите това им правят сърцата, ама не си признават. Милата, все едно нея искали, така се притеснява да не върнат Кемал. Че къде да го връщат, в собствения си дом е, невестата вече един път се е женила за него по собсвената и молба, тази дето ще я дава до началото на сезона изобщо не знаехме коя е.Ама, което човек сам си направи и най-големичт му враг не може. Факт. Кемал издейства Мюнивер да се види с Кукуто, Нарин даде на майка си официално разрешение  да я информира за случващото се, сега освен да чакат екшън, друго няма какво да се случи. И ще се случи, само да видим до колко ще има общо с  Кумру. И пак да се върна на Шехрие. За какво да правела чай като няма да го пият. И аз си помислих същото, но аз си мисля много неща, които рядко имат отношение към сценария.
За Кемал определено ми е жал - направиха го на глупак, сега му затвориха устата като на вчерашен пишлигар. Въобще, на какво ли не е способен човек заради любовта. Абе май ще видим и такива, на които не е способен, но дано не съм пророк...
Много силни за мен сцени на моя човек, Туман и Миран Ефе. Когато има проблем и изключват за случилото се между тях, действат много единно и в синхрон. Мисля, че ще ни повъртят доста докато се разберат, но аз нямам нищо против.
Жива да не бях, Хикмет спи със Сонгюл. Всички го пазят от какво ли не, премълчават явни неща, за да му пазят спокойствието, а то защо било. Ама и тя как сама си се дъни, помощ не и трябва. Талаз влюбен като седмокласник,  е най-сетне си намери похлупака. То и полицията не можа, ама тая хлебарка ще му види сметката, почти като оная, на която прилича.
На мен пък ми харесва Емир да си носи последствията от грешките. В крайна сметка той е във възраст, в която първо трябва да мисли, а после да действа, не обратното. Още повече, че има претенции за добър, образован и възпитан мъж. Не може да действа като тия, на които раздава юмруци. Както вече съм писала, пораства бавно, но сигурно.
Шо се отнася до Фериде, тя се опита да не се връща в имението, не се получи. На мен ми е симпатична, приятно ми е да ги гледам двамата с Емир. Много ми харесаха във въображаемия танц, едва ли има скептици по отношение на артистичния им талант вече.
На всички желая хубава седмица! И до превод!

# 590
Здравейте група и честита баба Марта!Здрави,румени и засмени бьдете!
Сега за нашите хора 😉Изгледах и двете последни серии и да си призная, много,ама много ми харесаха.Кемал и Нарин-взеха се,почти безпроблемно,Кукуто пак стана център на внимание уви,но бьрзо си отиде .... засега.Да не остане назад,и тя ще се омъжва,ама както и да е.Много раздвижване в отношенията между двамата непознати Емирко и Фериде.Фериде изплю камьчето пред Нарин,и сигурно
й олекна.Трудно й е много-вьрна се заради Игит,но баща му все е пред нея,от стомана да е, всяка среща с него врьща спомените кьм онази злополучна сватба.Емирко рече и отсече-непознати сме вече в кьщи,ама и той само вьрти очи към нея, особено като разбра за чувствата й.Най-накрая се убеди че наистина не иска парите му,нито богатството.Той си я харесва отдавна,имаше някакво пьрвично напрежение между тях още в началните епизоди, което сега мисля ще избие .Много геройски издьржа сватбата Фериде,очаквах да припадне,но се справи.Какви погледи си разменяха като за непознати,направо огьн.Фериде намери сили да изхвърли роклята,за мен това е знак че му е простила,но ще видим.Харесва ми, че дори и да спорят и се карат,има разговори между тях.Те двамата много си приличат, явно затова се и привличат.Хикмет и Сонгюл-тази жена ако не направи зло на някого,не може да спи.Хикмет вижда някакви неща,дано му светне лампичката,иначе Сонгюл ще му види сметката.Джавидан да ми хареса един пьт-сьвестта е заработила, семейството е номер едно за нея и ще се бори като тигрица ,видно е.Талаз ми е смешен-като говори сьс Сонгюл,как си поглажда мустака,но ми се струва че той ще я закопае,знаем какъв играч е.Много силен финал на неделния епизод,Емир се препарира когато Фериде му каза"е добре,обичах те,но погребах тези чувства с роклята и сега остана само.омраза която не стихва"или нещо подобно.Точно от омразата се ражда силната любов,очаквам да видя как точно ще демонстрира омраза,и Емирко какви ще ги вьрши,той е цар на манипулацията.Тази размяна на ролите им е добър подход на сценаристите,ще е интересно какво ще стане.
И последно-танцьт !Ах,този танц колко ми хареса,много повече от двата танца на Нарин и Кемал.Само с очи изразиха всички чувства,великолепна игра и на двамата,особено Джансу!👏❤️
Лека и спокойна седмица на всички,до новите епизоди.

# 591

Честита Баба Марта на всички.

dani_pop, съжалявам за случилото се с майка ти.
Коментирам само 315-та серия.
Не съм съгласна, че Емир си е играл с чувствата на Фериде.
1. Емир каза на Кемал, че взима Ийт и идват. Въобще на ставаше дума и Фериде да ходи. Тя просто се натрапи "Добре, тогава да тръгваме". Чак Емир се изненада.

2. Фериде си призна пред Нарин, че проблемът е в нея - Емир никога не е бил обикновен човек за нея. Създала си е в главата измислен образ и е повярвала в този образ, че даже се е и влюбила. Чудя се даже как прие да бъде свидетел на сватбата, като много добре се знае, че Емир ще е свидетел от страна на Кемал. Сега иска Емир да се чувства дискомфортно дори в собствения си дом, да не може спокойно да вижда сина си. Не я разбирам, не предизвиква в мен съчувствие. Всичко било свършило, изпитва омраза, иска да стоят далече един от друг, а непрекъснато търси погледа му и го чака на вратата.
3. Емир въобще не е знаел за всичко това и не мога да кажа, че си е играл с чувствата й. На него въобще не му е до такива чувства. Сега чак осъзна, че в стремежа си да направи нещо добро за нея, е станал причина за тези чувства. Сега пък ще се вини и ще страда, че не се е усетил и не е забелязал.
Между другото, Емир много лесно го манипулират. Джавидан какви номера му връткаше и той винаги се връзваше. Сега май и Фериде по същия начин ще го върти на пръста си.
Джавидан си показа зъбите, но да видим какъв ще е резултатът, дали Сонгюл ще се запознае със старата Джавидан.
Традициите ми бяха малко вповече, но ще устискам.
Пожелавам ви хубав следобед и до следващия превод.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 19:00 от Ваня_С

# 592
Честита Баба Марта на всички и от мен!

------------
Ами като ще караме Емир да си прави сметка на думите, да внимава какво говори и да си носи подследствията, да го искаме и от Фериде. Защо да мерим с двоен аршин?
Тя вече го мразела, чувствата и били дотук! ОК!
Да видим докога! После какво ще му говори? Друга песен ще запее. Обидата и ще се изпари.
Писах вече. Като и е толкова тежко и непосилно под един чатал с Емирко, да напусне веднъж завинаги. Няма всички да я умоляват, да я успокояват и да увещават Емир да и предоставел време...
Светът няма да свърши с нейното отиване.
Емир познава и по-тежки времена. Детето е още бебе. И то ще свикне.
Ама сериал да става. Тъкмо ще затоплят, ще има 3-4 по-захаросани епизода и  Назмие ще натопи четката в някоя черна боя,  сезонът ще свърши.
Най-вероятно в поредния четвърти ще почнат от а и б...позната история. Само, че с втората любов на Емирко.
Първата няма да се повтори. Тази ще е по-осъзната. Вече семеен. С едно, а дай боже и с две деца в края на четвъртия сезон.
За актьорския талант на Гьокберк - няма две мнения. Точно така - актьорски поглед. Много ми липсва обаче другия негов, леко отнесения, с хилядата нюанса, с цвета на любовта...Дори, когато бяха скарани и и крещеше на Рейхан, сякаш казваше - умирам за теб, не виждаш ли.
Каквото и да стане по-нататък с Емир, за мен Фериде ще си остане завинаги бавачката, която Джавидан изпрати в конака. Жената към която Емир се привърза, прие, на която по някакъв начин се чувства длъжник. Със сигурност някой ден ще я обикне.
Дали ще и каже както на Рейхан: Знаеш ли кога се влюбих в теб?
За мен са неизбежни сравненията с Рейхан. Това са над 240 епизода. Изживени, изстрадани от двамата. Невъзможно е да ги забравя. Трети сезон е новата история на Емир. Но до голяма степен съм съгласна с част от мненията в руския форум - историята е на Фериде някак си, не толкова на Емир. В стремежа си да утвърди позицията на Фериде, след цялата вълна от недоволство и отлив на част от публиката, Емир някак си остана в сянка. Изглежда все гузен, все виновен, все длъжник.
Кемал също го превърнаха в глупак. За Хикмет да не говоря.
Изобщо сезон на жените в пъти повече. И то какви жени!

# 593
Привет, бъдете здрави и щастливи! ❤️
Благодаря за съчувствието! 🙏
316 епизод ще го започна отзад напред. Емир и Фериде вече са в еднаква позиция. И двамата смятат, че причинявайки болка на друг човек ще забравят собствената си мъка. Емир зарови паметта за Рейхан, Фериде- надеждата и любовта си. Колкото Емир може да забрави Рейхан, толкова и Фериде ще спре да го обича. Не само Емир ще пораства, Фериде също. Колко много си приличат двамата - и по раните в душата, и по начина на реакция, и по добрите си сърца. Рейхан беше много различна от Емир и с това го привличаше в началото, след това се влюби, но до края не винаги разбираше смисъла на постъпките и. Няма да му е лесно и с Фериде, но за разлика от много колежки по Клетва, аз не го съжалявам, а го харесвам, защото той не стои на едно място застинал във времето и чакащ всички да се равнят по него, а е открит и емпатиен човек, готов да се вслуша и съпреживее с тези, които го заобикалят.
Не обичам да пророкувам, защото после ще трябва да си търся извинение, но много ми се иска двамата заедно да разберат, че в живота си човек понася много загуби, включително и на любими хора, но за това не носят персонална вина, както и да свикнат да живеят с тази огромна болка, съхранявайки спомена за хората, които обичат. Иска ми се в края на сезона да ги видя заедно с Игит най-напред на гроба на Рейхан, защото тя трябва да знае, че живее в сърцата на любимия и детето си, но те имат до себе си човек, който ги обича и милее за тях. Искам да ги видя заедно и на гроба на гроба на майката на Фериде, защото добрината, на която е научила децата си присъства в бъдещето на дъщеря и.
Тежки думи на Фериде на брега, но в тях няма нищо непреодолимо, точно обратното. Каза му, че е жесток, а не че е лош. Огромна разлика, защото малко преди това той сподели, че се е опитал да лекува болката си с жестокост. Е, няма как да стане. Тук някой писа да ги мерим с един аршин, аз го правя от много време, винаги ги коментирам паралелно и винаги се опитвам да вляза в обувките и на двамата. Емир търси прошка, но това е, защото сам се обвинява, че е постъпил като глупак. Мисля, че Фериде в момента също е ядосана повече на себе си, че се е оставила да се влюби и не може да си прости, че продължава да обича този човек. Точно по неговия пример си го изкарва на него. Това е, нищо трагично и непоправимо по моему между тях. Някой тук спомена, че не е вярно, че се е подиграл с чувствата и. Е, направи го, два пъти. Първият път когато и върна пръстена, а тя го помоли да не си играе с нея. И втория път, когато се опита да я целуне преди сватбата, а тя го спря и отново помоли да не си играе с чувствата и. Ами права е, той непрекъснато повтаряше, че ще се женят заради Игит, нямаше нужда да прави емоционални жестове. Всъщност, шоуто, което устрои на сватбата им беше унижение не само за нея, но и за него, и той го знае. Сега пък тя мина допустимата граница, не може да сравнява раните от загубата и унижението, но сега тя яхна коня и върши глупости. Това имах предвид когато по-рано написах, че всичко Емир го разбира по трудния начин. Сега това и с Фериде ще се случи, ако трябва да сме точни. А Демирджи и Туман играят на макс, много добре си партнират, пресъздават емоциите и чувствата на героите си много убедително. Мисля, че Туман е чудесно актьорско попадение.
Съвсем различно изглеждат Шахбазова и Верел. Щастието го пресъздават чудесно, но очакваната първа брачна нощ все едно от 100 години, по думите на Кемал, си остана само в репликите. Тръпката за мен беше на ниво приятелство от казармата. Иначе прекрасна къна и сватба. И твърде кратко спокойствие. Все ми се струва, че "честитката" не е от Кумру, а просто съвпадение. Умеят сценаристите да правят изненади. Докторката и адвокатът прегоряха във всички дивотии, които им се случиха.
Мисля, че и Джавидан ще оживее и ще заеме мястото на Хикмет в инвалидната количка. Все ми се струва, че поуката е, че Господ си знае работата и всеки понася наказанието си от него. Има смисъл като знаем как в някои части на Турция личното отмъщение е издигнато в култ.
Мюнивер няма да коментирам, тя е майка. Хикмет също, той е баща. Мелике и Шехрие всъщност са добрите феи на двете къщи. Ойя много смирена и разбрана, но когато прегръщаше Нарин се сетих как ги разведе във втория сезон. Хлебарката отново ще има нужда от памперс от страх и това ми харесва. Честно казано, притеснявам се за себе си, свирепа никога не съм била, сега проявяван подобни уклони.
За край ще перифразирам думите за Йозге на един човек, който определено ми липсва тук с мъжкия си поглед върху случките, ах, Демирджи, ах, тези очи...🥰
Общо взето, това си мисля в момента.
Честит национален празник с утрешна дата! Хубава вечер! ❤️

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 21:46 от dani_pop

# 594

Привет, съзаклятници.
Честит Национален празник на всички.

dani_pop, прекрасен анализ на серията.
Аз съм тази, която твърди, че Емир не си е играл с чувствата на Фериде и ще кажа защо. В началото разбирах момичето, когато тичаше на боевете да спасява шефа си - тя е добра и състрадателна и го правеше заради детето, да събере баща и син. Но, когато Емир, почти в безсъзнание, физически я целуна, защото съм сигурна, че той не целуна Фериде, тя вече си  изгради образа в главата и се влюби в него, без да се замисля какъв човек е и каква е болката му. Но за това обвинявам всички около нея /като започна от Джавидан, мина през Мелике, Хикмет и свърша с Нарин/, които не й казаха цялата истина за случилото се още в самото начало, а й даваха на час по лъжичка. Дори самият Емир се изненада от себе си, когато по-късно си спомни за тази целувка. Той все още е изпълнен с гняв към живота, отнел му любимата жена, не иска и да чуе за сина си, който с появата си го е лишил от съпругата му. На всичко отгоре и с майка, допълнително вгорчила живота му. За какви чувства да се досеща или да забелязва в този момент? Душата му е изпълнена с гняв, а очите му виждат само лъжи. Тайните, които разкри за Фериде, подсилиха гнева му - отново е излъган. За него единствената цел остана да я разобличи. Да, тя два пъти му каза да не си играе с чувствата й, но с кои чувства? Той не знае, че тя изпитва любовни чувства към него. Момичето просто не уцели момента - късмет, на всеки може да се случи. Многократните му безуспешни опити да я накара да каже истината го амбицираха още повече. За него беше достатъчно да си признае, че е с фалшива самоличност и е дошла с помощта на Джавидан. Това беше и целта на неговата игра, а тя си мислеше, че трябва да му се обяснява в любов. Затова сега Емир е гневен на себе си, че не е забелязал и не е видял точно тези чувства.

Да се върна на 316-та серия.
Аз бих я нарекла "Гладна кокошка просо сънува". Имам предвид въображаемия танц. Да, Емир за нея е лош, жесток и още каквото се сетите, но защо тогава все е в мислите й, непрекъснато търси погледа му, все изпуска по нещо, когато присъства на случайни разговори. Нали всичко свърши - мрази го, ненавижда го и какво ли още не? Приеми факта, че си бавачка, задължението ти е да гледаш детето и толкова, не да създаваш дискомфорт на всички около теб и да ги товариш с проблем, който сама си си създала. Нима на Емир не му е тежко, когато присъства на къната и на сватбата? Той вече е минал веднъж по този път, нима не си спомня за тези моменти? Да не говорим и за злополучната втора сватба. И двамата изхвърлиха предмети, но в сърцата им остана частичка от хората, с които са били свързани. Не можеш да ги изхвърлиш от сърцето си. Не можеш да изхвърлиш и спомените. Сега борбата ще е да запазят тези частички и спомени, но в мир със себе си, смирили се с болката от тях. dani_pop е описла много хубав край, дано да се получи. Но дано не е в 4-ти сезон, както е написала Mydream, че няма да имам нерви да го изгледам.
Упреквам Фериде относно мълчанието й за Сонгюл. Вече няма причини, няма заплаха за нея - да спаси най-накрая това семейство от нейното присъствие и опасностите, които носи със себе си. Така, както поиска от Талаз да я отърве от Джавидан, така ще посочи следващия в нейния списък.
При Кемал и Нарин - много хубаво, не е на хубаво. Ама да видим какво ни е подготвила Назмие ханъм. Много странно поведение имаше "годеникът" на Кумру. Дано ни покажат защо беше толкова неубедителен и смутен при представянето пред семейството. Дали и той няма пръст в делото с въпросната бележка за Масал?
Това е от мен.
Между другото, когато ви предложих клипа с половинките на актьорите и ви казах, че Джан Верел ме изненада, нямах предвид половинката му, а визията - съвсем различна от тази на Кемал Тархун и друго усещане за характер и темперамент.
Пожелавам ви хубав ден.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 03:21 от Ваня_С

# 595
Честит 3-ти март! Нека бъдем свободни и достойни! Nature Sunny

Ваня, винаги се възхищавам на коментарите ти, защото са детайлни и аргументирани, но и позитивни. ❤️
Моля за извинение, че отново подхващам темата, но нека обясня защо смятам, че Емир си беше поставил за задача да си поиграе с чувствата и. Спомнете си разговора му с Решид, който го убеждаваше, че Фериде влюбва мъжете в себе си, взема им парите и ги зарязва. Емир реши да я накаже с "нейното" оръжие. Според мен, той затова се чувства и толкова виновен в момента. Все пак, тя във всичко друго може да бъде обвинена, но точно в това не. Все пак толкова се заиграха, че вече имат нужда от включване на това, което е в главите им.
Със сигурност и да има 4-ти сезон, няма да гледам. Толкова психическа енергия се хаби, че и 3-ия ми идва в повече. Това непрекъснато търсене на обяснение защо говорят или правят героите едно или друго, е изтощително.
Ето и сега, защо и трябваше на Фериде да сравнява болките, как можеш да поставиш на една плоскост загубата на най-близкия с чувството на унижение. Но явно в дизито среден път няма - или любов до болка или омраза до смърт. Или двете едновременно. 😜
Прекрасен слънчев ден на всички! Бъдете здрави! ❤️

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 08:02 от dani_pop

# 596
Добро утро момичета.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
Искам да попитам относно интрото което гледам в нета защо Кемал се ядосва на Нарин когато качва някакви куфари в багажника и споменава Масал? Може ли някой да ми резюмира? Предварително благодаря.

# 597
Честит национален празник!

Ето превод на промото за 317 серия:

Фериде: Свърши си добре работата, не искам да чуя и дума ...
Емир: Разбирам те, виж, аз за теб съм...
Фериде: Ти сега си нищо за мен
Кемал: Така ще знаем, ще знаем, наистина?
Нарин: Кемал успокой се.
Кемал: Масал е дъщеря ми, разбираш ме, аз съм и баща, баща и
Масал: Татко
Талаз: Джаавидан умира, умира
Сонгюл: Какво!
Полиция: Стигнахме до камерите на Mobese, които виждат мястото, дори отдалеч.
Емир: Какъв инцидент
Полиция: Майка ви е претърпяла инцидент.
Полиция: Извикахме ви за идентификация, кой може да я направи.

# 598

Благодаря за превода.
Да не би Кемал да се съмнява че Масал е негова дъщеря?

# 599

Благодаря за превода.
Да не би Кемал да се съмнява че Масал е негова дъщеря?
Да, получи бележка, на която пишеше, че Масал не е негова дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт