За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 400
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Моля за идеи за пълнеж на орехчета.   Без варене.     Нещо със сладко и смлени орехи например би ли станало ?       
Варено кондензирано мляко с меко масло.Една кутия мляко/200гр. масло.Може и без масло,но аз слагам защото иначе ми е много сладки

# 616
  • Sofia
Дали ще омекнат с кондензираното мляко?
Слепих ги снощи с масло,орехи и мармалад,но са си твърди и хрупкави днес.Изобщо не са меки.

# 617
Тъп въпрос -може ли да се пържи дребна риба без брашно?

# 618
Тъп въпрос -може ли да се пържи дребна риба без брашно?

Може, най-много да ти пръска повече.

# 619
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дали ще омекнат с кондензираното мляко?
Слепих ги снощи с масло,орехи и мармалад,но са си твърди и хрупкави днес.Изобщо не са меки.

Сложи ги в кутия и вътре сложи една ябълка на четвъртинки, после затвори плътно кутията.
Меденки така омекват.

# 620
Мляхме домати - да има за заготовки за супи, сок, пюре, лютеница... Но много окъсняхме. Мога ли да го сложа във фризера и, когато ми трябва, да вадя от там?

# 621
  • София
Може, ако има място. Ако не - сол и по буркани и утре заварете за капачка.

# 622
Взехме нов фризер и още е празен, ще ги съберем Simple Smile Благодаря! Simple Smile

# 623
Взехме нов фризер и още е празен, ще ги съберем Simple Smile Благодаря! Simple Smile

Криси, много удобно е във фризер в пликчета или кутийки да се наслагат нарязани домати. По възможност не от тия с много сок, а за консерви дето се водят, по-сухи са. През зимата готвя с тях и си ги хапвам като летни. Особено, когато са от собствена градина, са страшно вкусни, все едно пресен домат. И не се занимавам с консервиране, по-лесно ми е и по-добре според мен замразен домат, отколкото варен в буркани. Но, това за мен, де!

# 624
Явно е въпрос на вкус. На мен замразените домати хич не са ми вкусни. Тези в буркани със сол - да. Може и аз да не съм ги замразила правилно, де .

# 625
Явно е въпрос на вкус. На мен замразените домати хич не са ми вкусни. Тези в буркани със сол - да. Може и аз да не съм ги замразила правилно, де .
Да, определено е до вкус. Нищо особено няма в замразяването - режа, в пликчета, в една торба и във фризера, нищо друго. Просто за мен се оказа добър вариант.

# 626
В интерес на истината едно време баба ми беше замразявала цели. Беше го чела някъде. Та те не ми харесаха, на парчета може да са ок.

# 627
В интерес на истината едно време баба ми беше замразявала цели. Беше го чела някъде. Та те не ми харесаха, на парчета може да са ок.

Идеята дойде едно предишно лято при по-голяма доматена реколта на бабите. Раздавах на съседки, чудихме се какво да ги правим и това ни дойде като идея. С цел да се използват за готвене. Сега зимата нося на майка замразени, тя си ги прави на салата с лук, май люти чушлета слага, някакви нейни комбинации. Пък аз, като готвя, си похапвам от тях, парченцата като са замразени, са ми хубави. Но основно в тенджерите отиват. Цели не съм замразявала, по-трудни ще са за употреба. Нарязаните са ми готови.

# 628
Аз нямам градинка, но като купувам домати за салатка и позастоят, хвърлям в камерата цели.
Като ми дотрябва за манджа, мятам в топла вода за около 5 минути.
Люспата пада лесно, домата е удобен за рязане.
Не съм ги тествала за салата, но за манджите ми е много удобно.

# 629
Аз нямам градинка, но като купувам домати за салатка и позастоят, хвърлям в камерата цели.
Като ми дотрябва за манджа, мятам в топла вода за около 5 минути.
Люспата пада лесно, домата е удобен за рязане.
Не съм ги тествала за салата, но за манджите ми е много удобно.

Аз дано не подведох, според мен не са за салата, но на майка и харесва тая бърканица, дето си я прави. Иначе си омекват, като се размразят и не знам, не съм сигурна, че биха се харесали на салата, ама пък......Аз ги хапвам докато готвя, почти замразени, просто така, защото ми харесват. Не бих правила специално салата от тях.

Общи условия

Активация на акаунт