Животът ми се случва въпреки мен

• 21 790
  • 628
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Трябва сама да си намери забавления. Никой няма да го направи, вместо нея. Аз, ако съм щях да скитосвам, да си купувам дрехи висша мода, да пътувам, ако ще сама по круизи и острови. Абе Долче Вита. Децата да ги гледат детегледачки...GrinningBlushGrinning

# 106
Аз съм чувала, че датчаните живеят доста скромно и животът им въобще не е долче вита. Правят го не от нужда, а такава им е културата.
Аз на мястото на авторката бих изкарала сладкарски курс и бих започнала в някоя сладкарница. Мен лично това ме радва, и все ще се намери такава работа. Аз по природа съм комуникативна, флиртаджиийка и лесно мога да се забавлявам и сама.
Доколкото знам децата и са тинейджъри, вероятно вече нямат нужда от детегледачка. Да ги прати при бабата и при дядото. Аз така правя. Да косат тревата с трактора.

# 107
Божееее... магии, врачки, браузъра забил затова нямам кариера, свеки косяла тревата, тъкмо когато може да се дремне.... защо си учила 3 висши, които явно са без перспектива за работа? Сама се проваляш, просто вземи живота си в ръце и карай напред. Търсиш вината навсякъде само не и в теб. Промяната може да дойде само от теб, няма кой да нареди живота ти.

ти видя ли какви са ми образованията изобщо? Без перспектива за работа са образования от сорта на египтология. Моите и трите са много полезни и винаги може да се намери работа с тях. Сега да ида и без диплома ще ме вземат на работа.

Май ви хвана шубето с врачката - по-лесно е да си драскате неангажиращо във форума, ама опре ли ножа не ви стиска лично да проверите дали драсканиците ви са истина. Ами затова ще си останете невежи на тази тема. Личният опит носи много повече и по-ценна информация от четенето на книжки
Четох какви са, много добри предмети, но в ръцете на правилния човек. При теб си остават безперспективни.
Може и по глупава и необразована да съм от теб, но поне на врачки не се хващам. Язък ти за образованието.

# 108
Нали каза, че обичаш да работиш по земята. Защо не вземеш да си посадиш градина и да отгледаш най-голямата тиква в района, или нещо подобно. Това ще удовлетвори желанието ти за постижения, а пък физическия труд винаги е много ползотворен. Може и на съня ти да помогне.

Съжалявам, ако предложенията ми са неуместни, ама трета неделя гледам едни филми по Инга Линдстрьом.

# 109
  • София
Аз се кефя на гледачки също. Рядко ги срещам. Но ги слушам избирателно. Обикновено започват с похвали. После нещо подочуто или налучкано за живота ми. Ок. После обещания за светло бъдеще, ако ... скръъъц... ми развалят магията. В този момент се усмихвам и казвам, че бързам.

# 110
Психотерапевт и психолог не са едно и също нещо. Щом не чувстваш вътрешна потребност, никой не може да те накара на сила. Жалко. Помагай си с гледачки, те ще вземат решенията вместо теб.

# 111
И що да е жалко? Ти ли ще живееш с решенията ѝ? Има много, много хора, които не могат да вземат решения сами. С психолози, без психолози, терапевти и тем подобни. Имат си нужда от доживотна патерица и толкоз.

# 112
Четох какви са, много добри предмети, но в ръцете на правилния човек. При теб си остават безперспективни.
Може и по глупава и необразована да съм от теб, но поне на врачки не се хващам. Язък ти за образованието.
Точно е язък! Можеш да извадиш момичето от селото, но селото от момичето - не.

# 113
  • София
Тези с вътрешните брождения ги разбирам до момента в който, съвсем загубят твърд разум и навлязат в дебрите на окултното.
Там не се намираш, там се затриваш.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:49 от Ms.Gorgeous

# 114
Никога няма да прежаля едни 100/120 лв, които хвърлих на една гледачка преди време Joy
Тая кво ме е видяла, млада, добре облечена,личи си че има някой лев във джоба, и с поглед на коза...и ме почна. Първо ми наговори куп обстоятелствени, но общовалидни глупости, в които реално всеки ще се разпознае. След това ми сервира, че върху семейството ми тегне магия и от там здравословните проблеми на мой близък, което реално пак покрива 90% от случаите и аз понечих естествено да се бръкна и да я развалям. Cold reading се казва техниката им, но аз тогава не знаех.
Иначе мила srekkelig, похвално е че си във форум и комуникираш проблемите си. Продължавай в същия дух, търси диалог, действа поне малко от малко терапевтично. Дори и да не постигаш консенсус с отсрещните, в малки моменти постигаш консенсус със себе си, а това е много важно. Страшно става, когато се затворим в себе си. Ние сме социални същества, подобно нещо би било разрушително... тогава настъпва истинска,  дълбока депресия. Последва откъсване от света, обезсърчаване, изпадаш в безтегловност, губиш почвата под краката си.
Така че - да, пиши, мрънкай, комуникирай.  Тук, щом в обкръжението си нямаш отдушник. И поработи върху проблема със съня, според мен е крайно належащо.

# 115
Абе давайте си парите да ви развалят магии, уроки и всякакви други подобни глупости, а не се концентрирайте върху реалните проблеми. По-нагоре беше споменато, че проблема на авторката е в потъването в битовизмите покрай отглеждането на 3-те деца и реално липсата на други цели. При жена ми също се получи нещо подобно, когато и двете ни деца тръгнаха на градина/ясла и тя остана вкъщи за известно време. Нямаше проблем и да не работи, финансово не сме имали никакви проблеми. Обаче постоянно изпадаше в някакви депресивни състояния, карахме се много, изобщо кофти картинка. Така продължи около половин година докато си намери подходяща работа с работно време позволяващо да се занимава с децата. От тогава като си има занимание и собствени професионални цели се чувства много по-добре, въпреки че редовно мрънка заради натоварването от работата.
От друга страна виждам жени, които не работят и си гледат децата с кеф, някои дори за целта родиха и 3-то дете, така че е до човека. Някои не могат да стоят забити вкъщи, други пък това ги устройва.

# 116
  • Обран бостан ;)
Пеехме една песен на времето:

"на сърца ни да олекне
да живей живей труда"

# 117
Нали каза, че обичаш да работиш по земята. Защо не вземеш да си посадиш градина и да отгледаш най-голямата тиква в района, или нещо подобно. Това ще удовлетвори желанието ти за постижения, а пък физическия труд винаги е много ползотворен. Може и на съня ти да помогне.

Съжалявам, ако предложенията ми са неуместни, ама трета неделя гледам едни филми по Инга Линдстрьом.

имам градина

Скрит текст:
Точно е язък! Можеш да извадиш момичето от селото, но селото от момичето - не.

Кое село? И какво му е на селото?

steliosi, знам, че има хора като теб и заради тях пиша. А от плявата се е видело, че нема отърване . Май единствено игнор помага.

По-нагоре беше споменато, че проблема на авторката е в потъването в битовизмите покрай отглеждането на 3-те деца и реално липсата на други цели.

беше споменато, но не е от мен и не е вярно. Хората си дрънкат, но ако искаш да разбереш истината за мен трябва да слушаш само мен, а не да се разсейваш и подвеждаш по хорски приказки.

# 118
  • София
Скрек, всеки път едно и също.
Пускаш пост/тема, заемаш отбранителна позиция и накрая на теб всичко ти е окей, останалите са някакви недоразбрали тулупи, които ти И завиждат.

Къде е проблема точно?
Баба ми си имаше приказка - побояла работа. Аз само ще допълня - асъл!

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:24 от Ms.Gorgeous

# 119
Скрек, всеки път едно и също.
Пускаш пост/тема, заемаш отбранителна позиция и накрая на теб всичко ти е окей, останалите са някакви недоразбрали тулупи, които ти И завиждат.

Къде е проблема точно?
Баба ми си имаше приказка - побояла работа. Аз само ще дополъня - асъл!

А ти каква позиция заемаш като те нападат?

Общи условия

Активация на акаунт