Животът ми се случва въпреки мен

• 21 900
  • 628
  •   1
Отговори
# 345
Пак не си разбрала, ти започна да се хвалиш с парите си, и ти обясниха, че щастието не е в парите.

# 346
С какво толкова тази свекърва те дразни?
С какво толкова те захапва? Тя сигурно е на 75 + години, на тази възраст имат характерови промени и не се съобразяват много с другите.

# 347
  Решила си да се вкопчиш във форума, но той не ти е проблем.

# 348
Пак не си разбрала, ти започна да се хвалиш с парите си, и ти обясниха, че щастието не е в парите.

само човек, който има много пари може да знае дали щастието е в парите. Тук явно е пълно с богаташи, които от личен опит са се убедили, че парите не ги правят щастливи.

# 349
Скрег,  гледала ли си "Всички  обичат Реймънд"?
Много  показателно  сериалче е за близкият  живот заедно на две поколения.

# 350

само човек, който има много пари може да знае дали щастието е в парите. Тук явно е пълно с богаташи, които от личен опит са се убедили, че парите не ги правят щастливи.
Да кажем хората нямат много, но могат да си позволят живот за какъвто ти с твоите много пари само си мечтаеш.

Обикновено хората с ограничени финанси сами започват разговор за парите, и с изхвърляния от типа “ ако ти кажа колко пари имам, ще се разболееш”. Ами няма, защото никой ни се интересува колко пари и имоти имаш. Вижда си, че не си щастлива, предполагам и в депресия, неудовлетворена от живота си. И си мислиш, че хората ти завиждат. Не съжаляват те. Но ти и това не го разбираш. Искаш да имаш власт, да командваш другите. Та дори и собствените ти деца не искат да са с теб. Доколкото разбрах този проблем го имот с всички хора, край теб. И то защото те са злобни и завистливи. Помисли сама, за какво да ти завиждат. Дай на мен непознатата, една причина за завист.
Като начало прескочи парите.

# 351
Аз съм по-богата...а пък аз съм по-хепи....голямо пишкомерене падало в женските форуми...което би било супер забавно,  ако не беше на нечий гръб.
По-горе има мнение, че не форумът е проблема на авторката. Може и така да е,но всячески се натиска да стане.
Защо трябва да се атакува човек, влязал да потърси вид помощ, па дори и да е изплякал нещо по-арогантно или дребнаво в порив на самоотбрана?...

Не се обръщам конкретно към Skrekkelig, за да не звучи сякаш го раздавам някакъв шМентор, щото не съм, затова само принципни 2 стинки върху ситуацията ѝ като събирателен образ на много такива.
"Кой е пътят ми" от 1вия пост е заробващ въпрос, вменяващ провал у питащия. Мислене в стереотипи за пътища, цели, карми, че и магии, не носи нищо, освен окови.
На мен пътя ми е безпътицата, а целта ми е да нямам цел. А сега де! Вселенският админ ще ме банне от света!! Междувременно един куп дебели книги с мъдрости за прогреси и развития току що ми станаха вповече. Хубаво, че не съм ги чел. Даже май не ги и имам. дгд правилата на сульо и пульо.

Мотивацията зад всяко действие е да изкрънкаш нещо насреща, нещо което ти носи доза удовлетворение. Дори и най-големият алтруист в дъното на всичките си логически вериги е егоист, просто неговото удовлетворение идва примерно от себераздаване, да висне на въжето в името на кауза и т.н. Тоест, отличаващото го от комшията му е различно само на повърхността. Цялата посока на живота е да се преследва някакъв вид щастие, доволство, различно на вкус и цвят според човека, но в същността си именно това - частичка ендорфинна радост.

Ми тогава какъв да е пътя, в мирно време, при свободен човек освен прави това, което те радва, което ти носи щастие. Стига да не нараняваш друг. Колкото можеш, както можеш, ако можеш.
Съответно нищо не трябва да се търпи трайно. Да живееш със стиснати зъби си струва единствено ако е заради човек, когото обичаш повече от себе си. Тогава, въпреки че външно ще си жертвено агне на хуманизма, вътрешно принципа на егоиста е спазен - отвъд съсипващите грижи, надълбоко си удовлетворен, помагаш, отдал си се, реализираш любовта си така, както може.
Във всички останали случаи да се търпи е тъпо. Биеш си камшика, нека другите мрънкат накъде върви тоя свят,  едно време кви семейства имаше и дрън дрън рев по изплъзнали се неосребрени години.
Не трябва да се търпи, особено по инерция и за спорта.
Може и още да се каже, но от 2 стинки минаха в 5 и ще стане голяма инфлация накрая, един чаршаф си стига.

# 352
Скрег,  гледала ли си "Всички  обичат Реймънд"?
Много  показателно  сериалче е за близкият  живот заедно на две поколения.

Колкото и Женени с деца е показателен за чувството за хумор на българските госпожи.
Горещо го препоръчвам, въпреки туй Simple Smile

# 353
Скрек, аз много пъти в тоя форум съм чела, че мъжете се променят с различните жени. И сега ако твоят мъж с теб е стиснат, то с друга жена ще е ларш. Проблемът не бил в мъжете, а в жените. Понеже също съм имала неразбирателства с моят мъж и аз съм си мислила, че проблемът е в мен. Ако беше с друга жена, да го е турила у ред, дето се вика.
Така, че може въпросната кандидатка на мъжа ти и тя така да мисли. И за това да се натиска. Аз честно казано съм на мнение, че кой какъв си е и не зависи от жената. Ама може и да не съм права.
По въпросът с парите мога да ти кажа, че най-важното е не колко имаш, а за какво ги харчиш. Винаги съм изкарвали пари, но имаше период, в който ги харчех повече за семейството и по-малко за мен. Откакто харча повече за себе си съм много по-щастлива. Така че щастието е в парите, ако ще и форума да се пукне. Разбира се на първо  място е здравето.

# 354
Това някоя жена да хареса трите деца толкова много, че да иска да ги вземе заедно с баща им, направо ме разсмя. Патология отвсякъде. На авторката де.

# 355
Ми не. Те са общо шест човекя. Родителите му защо ги пропускаш Wink

# 356
Да си чувала, че щастие с пари не се купува?

# 357
  • София
Правилото "следвай парите" си важи винаги, а особено при разследване на семейни проблеми. Нали именно заради парите и хубавия живот, авторката не иска да мръдне, а търпи, каквото търпи.

Абе с тия пари не трябва ли да сте на някоя скъпа почивка?! Таман няма да гледаш свеки, ще си освежиш отношенията със съпруга, ще се разсееш от разни мисли...

# 358
Проблемът е, че парите са на мъжа ѝ, и тя има достъп до тях колкото и драгите съфорумки

# 359
Ситуацията е “И богатите също плачат”.

Общи условия

Активация на акаунт