Искам да кажа... (173) през август 2020

• 56 184
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 225
  • Euskal Herria
Вече не препоръчват мазнина да се слага върху изгорено.
При нас са високи температурите, добре, че вечер става прохладно. А и има ветрец през цялото време.
Хубав ден, момичета!

# 226
Освен да си купим по един шлем, а? И мен понякога очилата ме спасяват от по- големи поразии.
Кате, звучиш много добре. Все така да си!
Лютиче, дано всичко вече е спокойно.

# 227
Аз съм рязала лук със скиорска маска и много спасява.
Днес адска жега, не се трае.

# 228
Благодаря ви, момичета!
Лук режа под включен аспиратор, няма и помен от сълзи.

# 229
Дъвка при рязане на лук също помага.

# 230
Аз съм пробвала всички трикове-лука го слагам за 10-15 мин в камерата,пускам студена вода до като режа,абсорбатора пускам,не и не. Един път си сложих слънчевите очила. 🤣🤣🤣 Май само те помогнаха.

# 231
Аз съм пробвала всички трикове-лука го слагам за 10-15 мин в камерата,пускам студена вода до като режа,абсорбатора пускам,не и не. Един път си сложих слънчевите очила. 🤣🤣🤣 Май само те помогнаха.

Аз, напоследък ползвам опцията мъж. Не съм плакала скоро.

# 232
Пробвайте моя, действа безотказно - не купувам, не ползвам, не ям лук. Чудни са ми манджите и салатите и без него, умря циганката;)

# 233
Тути, аз също с кеф бих минала без, даже салата отделно си правя, без лук, обаче мъжът ми яде и за мен.

# 234
Тути, не съм рязала лук поне от година и горе долу от толкова не ям... май това е най-доброто спасение Simple Smile

# 235
  • София
Ние се прибрахме от почивката, днес пропуснахме плажа, че нещо беше смръчкано времето.
Сега пере втората пералня и чакам внуците да дойдат на гости.
Лук не обичам, но има някои ястия, които налагат използването му. Ползвам на Тапъруеър резачката, на която се дърпа едно въженце и го нарязва перфектно без да мирише. Много удобен уред.
Когато моята дъщеря беше тийнейджърка не можех да я накарам да си чисти и подрежда стаята. Сега с две малки деца по цял ден това прави, да живее робота прахосмукачка, много й помага. Евала на майките, които успяват да накарат домочадието да чисти!
Сега малко в къщи и в понеделник тръгвам към Лиляна!

# 236
  • Canada
Але, Hug Чета ви, радвам ви се, но като цяло ми е доста смотан период и избягвам да пиша.

Цвете, Мари, Съни, да минава! С безброй белези от изгаряне съм и аз, отдава ми се Joy

Отпуска съм днес, имам нужда да поема въздух. Обещах на домашните любимци да им направя пандишпаново руло с домашното сладко от къпини, някой да има изпитана рецепта?

# 237
Фонс,в готварската книга трябва да има подобно руло,на Сбъдваща.Иначе лично аз не съм правила ✌️.Да минава по-скоро кривия период при теб 🤗!
Нареждам се сред първенците по изгаряния 😁.Нося си разни "медальони" от това по ръцете,на едната даже е от невръстните ми детски години.А заради другите не искам да видя фурна ниско разположена!
След ражданията ми се променя вкуса.Едно време лук не търпях на кюфтета дори,сега манджа без него,за мен не е манджа 😁.А синковеца си го хапва между другото-печен, суров, зелен, червен,лук само да е 😂.

# 238
Кате, това да се чува. Странна година е, но пък и много хубави неща ми се случват, миналия месец се омъжих, в края на месеца чакаме да ни се роди племениче, все още не знаем момче или момиче.
Мари, и ти бързо да се оправяш.
Фонс, виж рецептата на Сбъдваща в готварската книга - https://www.bg-mamma.com/?topic=822303.msg35518405#msg35518405

Никога през живота ми не съм рязала лук, не смятам и тепърва да пробвам. Мен мама за принцеса ме е раждала, няма зорлем да влизам в ролята на Пепеляшка, я. Bowtie

# 239
Пробвайте моя, действа безотказно - не купувам, не ползвам, не ям лук. Чудни са ми манджите и салатите и без него, умря циганката;)
Ползвам същия метод от години и съм много доволна.
Фонсе, имам рецепта за руло, но не е баш пандишпаново, защото има и други съставки освен захар, яйца и брашно.

Общи условия

Активация на акаунт