Априлски мами 2021 ❤️

• 52 286
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Аз на 30ти запазих час за ранна ФМ, тогава ще съм в 13г.с. До скоро пиех витамини Елевит, които са комбинация от различни видове, но ги спрях, защото много ми се гади от тях. Сега пия само фолиева. АГ ми каза да изследвам витамин Д и Б12, ако не са ОК може би ще ми изпише още нещо. ПКК и урината са ми добре, цитонамазка не са ми взимали, но правих преди 4 месеца и мисля, че е излишно.

# 481
Аз съм на ФМ на 28 септември. За сега не съм си правила никакви изследвания, предстоят тази седмица мисля, пия фолиева и витамин Д.

# 482
Дами, ако някоя желае да сподели.. ходихте ли на биохимичен скрининг и къде? Освен фолиева киселина, приемате ли други витамини? Как са първите ви изследвания и цитонамазка?
На скрининг ще ходя в терапията във Варнатази седмица , от изследванията всичко ми е наред само желязото ми е ниско , пия Феро Фолгама

# 483
Здравейте, момичета от мноого време не съм се включвала. Днес влизам в 13 г.с. и  съм на ФМ на 25ти в Щерев , като ми казаха да отида ден по рано за да дам кръв. Цитонамазка и на мен не са ми взимали, иначе на 2.09 изследвах ПКК, урина, глюкоза, креатинин, урея, АсАТ, АлАТ, апк. Фосфатаза, Протримбин. Вр ии Фибриноген... не бяха излезнали резултатите, когато бях при лекарката и другата седмица ще ги коментираме. От това което виждам май всичко е в граница, ноо за да съм честна нищо не ми говорят и не знам какво съм изследвала Joy  иначе пия фемибион 1 както и още продължавам с дуфастона (2х1поне е вече и го спирам края на месеца), превантивно имам и назначен Клексан, като и него се надявам на 25ти да ми го спрат Blush

Момичета при вас какви са на този етап симптомите и как се чувствате?

# 484
Аз съм в 9-10 г.с. и както нищо ми нямаше.. тази вечер започна гаденето и повръщането. Относно ФМ, няма ли начин в един ден да стават изследванията и прегледа?

# 485
Моят скрининг го правих в МЦ Фемина и в един ден стана взимането на кръв и прегледа. Сега имам уговорка с моята лекарка на 29ти и тя ще ми прави вече всякакви изследвания и ще ме записва като бременна вече официално Champagne
Ами има ли момичета с домашни любимци, правиха ли ви вече изследване за токсоплазмоза? Къде ми хрумна да прочета малко точно преди лягане и мисля че няма да мигна, докато не го пусна това изследване Close

# 486
Имаме коте вкъщи и когато разбрах, че съм бременна го заведохме за тест за токсопласмоза. Вземат му кръв и резултата в готов за няколко минути, показва дали в момента е болен, или някога се в срещал с болестта. Споделих отрицателните резултати с докторката, която ме следи, мнението й щом и двата резултата са отрицателни е, че е излишно и аз да се изследвам. Единствено вече си събуваме обувките пред вратата и директно в шкафа за обувки, за да не внесем нещо отвън и котето да се докосне и съответно зарази.
Сега в сряда съм на Papp-a тест в 12г.с, но ме знам дали и сега ще е феталната морфология?  Още в 6г.с чухме сърдечна дейност и още тогава ме записаха в списъка на бремвнните и платих пакета с изследвания който включва и фвталната морфология. Дано е сега понеже нямам търпение да видя по-подробно бебчето и да разбера повече за него.
Моят скрининг го правих в МЦ Фемина и в един ден стана взимането на кръв и прегледа. Сега имам уговорка с моята лекарка на 29ти и тя ще ми прави вече всякакви изследвания и ще ме записва като бременна вече официално Champagne
Ами има ли момичета с домашни любимци, правиха ли ви вече изследване за токсоплазмоза? Къде ми хрумна да прочета малко точно преди лягане и мисля че няма да мигна, докато не го пусна това изследване Close
Когато правихме изследването на котето, докато чакахме резултата, докторите ми обясняаваха, как най-вероятно, съм се срещала вече с болестта и имам изграден имунитет, много преди да имам домашен лпбимец. И че опасенията ми са излишни, много е малка възможността сега за пръв път да се срещна с нея по време на бременността. Недей да св притесняваш излишно, направи изследването за да си спокойна, ако си с коте, не му чисти ти тоалетната, измивай хубаво плодовете и зеленчуците, които хапваш и всичко ще е наред. ❤

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 10:09 от AnMary

# 487
Много благодаря, Рени! Още днес ще се обадя за час да направим на котето изследване Blush
Весел ден, момичета!

# 488
Аз бях на преглед на 16-ти и бях в 7+4. Следващият ми час ще бъде чак в 12 седмица за феталната морфология. Струва ми се доста време без преглед. Вие колко често ходите на прегледи- през колко време? На мен все още не са ми пускани никакви изследвания и това малко ме притеснява дали е нормално.

# 489
Момичета днес ми първата фм 12+4дни като на последния преглед беше 5 дни напред, страшно много се притеснявам дали всичко ще е наред, дали се е развило правилно дали няма някакъв проблем, оффф извинявайте помрънках ви но всички около мен ме успокояват и ми казват за не мисля за това,обаче не ми е толкова лесно😔

# 490
Аз днес бях на преглед, 9 г.с., чухме пулс и ми взеха цитонамазка, микробиология и лабораторни изследвания. Каза ми да отида след около месец на следващ преглед.

# 491
Станислава, всички сме с твоите притеснения, особено когато прегледа наближи. Аз често сравнявам моите снимки от ехографа с други  от същия период в интернет и търся буквално “под вола теле”. Стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред при всички ни ❤. Чакаме да ни зарадваш с добри новини!

# 492
Pipi, до колкото ми е известно от приятелки, които са правили ФМ, всичко им е било в един ден. Явно е практика в Щерев да ги разделят в два дена.

# 493
Не знам нормално ли е, в мен ли е проблема обаче аз изобщо не мисля за прегледите, какво ще бъде наред или какво не. Считам, че нещо се подреди в мен с първата бременност( да кажем, че всичко беше като приказка, която за няколко часа се превърна в хорър филм и този филм продължи 1 година след раждането)  и сега си обещах, че няма да мисля изобщо за нищо и наистина не мисля. Не съм записана като бременна все още, нямам изследвания, имам час за ФМ на 28 и ще видим какво ще стане, днес лекарката ми каза, че няма да я има до октомври месец ( е, не остава много ) и след това ще правим всички изследвания  и т.н ...вярвайте- моето аз отпреди 7 години нямаше да изтърпи и щях да съм огън и жупел , а сега просто се съгласих и това е. Странна работа 🤨

# 494
Rachel Bean, какво е станало след раждането?

Общи условия

Активация на акаунт