Априлски мами 2021 ❤️

• 49 058
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
записвам се и аз. На 26 години, първа бременност. Преди 2 дни видях 2-те чертички 😊 следващата седмица мисля да отида на преглед. Желая ви леко бременеене и нека всички сме живи и здрави 🤰 💙

# 121
Здравейте! Да се присъединя и аз. Термин около 12.04. по разни онлайн календари. Все още не съм ходила на преглед, втора бременност ми е и някак по-лежерно го карам. Дано не ми изиграе лоша шега Smile

# 122
Честито, момичета, и лека бременност до финал!
Аз бях писала, че това ми е втора бременност, първата беше безпроблемна и лека преди 4 години, имаме момченце. Преди година и половина след злополучен опит се оказа, че сестра ми има тромбофилия (вече и тя си има детенце) , затова реших да си направя този генетичен тест миналата седмица и аз и се оказа, че също имам. Та започнах инжекции Фраксипарин и тепърва ще ходя по лекари да натъкмим терапията. Та съм на тръни.

# 123
Аз също съм на фраксипарин и аспирин протект през вечер,с тромбофилия 2 нискорискови мутации, да ви питам имате ли болки от време на време пия но шпа но пак си усещам болка

# 124
Аз също съм на фраксипарин и аспирин протект през вечер,с тромбофилия 2 нискорискови мутации, да ви питам имате ли болки от време на време пия но шпа но пак си усещам болка
Аз имах болки преди, но от седмица не.
Аз имам цели три мутации, от които една е високорискова. Може ли да ми кажеш вкарваш ли и въздуха от спринцовката, нали пише да не се прогонва преди слагането. Как става при теб?

# 125
Е, явно зацапването няма да подмине и мен.......
От вчера съвсем леко кафеникаво, днес също.
5г.с.+2 съм.
Отидох на преглед веднага, отново видяхме само плоден сак( 6,5 мм в сравнение с 3.5мм от сряда) и жълтъчно мехурче. Уж нямало проблем. Около датата на менструация било нормално да зацапа. Изписаха ми дуфастон и в края на месеца ще се видим отново за пулс. Нещо не ми харесват нещата, но за момента съм безсилна. 😑

# 126
Аз също бях с кафяво зацапвне но при мен има полип и казаха че е от него много се притеснявам и аз сега няма,но през 20 минути съм в тоалетната да проверя дали не е потекло пак, имам чувството че ще се побъркам но факт няма какво да направим вярвам че този път всичко ще е наред, по въпроса с инжекциите не изкарвам въздуха така са ми показали но явно съм засегнала кръвоносен съд и имам огромна синина на корема

# 127
Проблемът със зацапването май е доста често срещан и в много от случаите всичко си върви нормално. Не се шашкайте веднага, но почивайте повече.
Моето зацапване спря от вчера насам, обаче не смея да се похваля, защото при мен винаги си е рисково. Явно комбинацията от 7 вида лекарства и почивката оказаха влияние. Вчера ММ ми сложи и втората инжекция Хориомон. Сега и аз само чакам да дойде 24ти, за да видим развиват ли се нещата. И на моя преглед в 5г.с.+4дни не се видя ембриона и много се притеснявам ще се развие ли, но освен да чакаме нямаме много други варианти.

# 128
Здравейте пак от мен, вчера бях на преглед. Чухме сърчицето, в 6+4 г.с. съм❤️ Мисля, че това беше най-хубавият звук който съм чувала! Пулса беше малко по-бавен и лекарката ми каза, че по принцип на момченцата им е по-бавен 😃
Обсъдихме и въпроса с пренаталния тест. Вие смятате ли да си правите и ако да насочили ли сте се към някой?

# 129
Здравейте пак от мен, вчера бях на преглед. Чухме сърчицето, в 6+4 г.с. съм❤️ Мисля, че това беше най-хубавият звук който съм чувала! Пулса беше малко по-бавен и лекарката ми каза, че по принцип на момченцата им е по-бавен 😃
Обсъдихме и въпроса с пренаталния тест. Вие смятате ли да си правите и ако да насочили ли сте се към някой?
Супер! Аз съм в понеделник на преглед, ще съм 6+3 тогава и се надявам и аз да се похваля с добра новина. Да, аз ще правя пренатален тест със сигурност, живот и здраве, но още не съм избрала.

# 130
Супер! Аз съм в понеделник на преглед, ще съм 6+3 тогава и се надявам и аз да се похваля с добра новина. Да, аз ще правя пренатален тест със сигурност, живот и здраве, но още не съм избрала.
Аз мисля че се спрях на Vision, разбрах че идват на място и не се налага да се ходи в друг град, зависи все пак от къде сте де.
Пиши след прегледа, дано всичко е наред ❤️ Нашето човече е 9мм. и ми казаха, че върви с 2 дни напред, но все още смятам че е рано да се преценят тези неща 🙂

# 131
Здравейте!На мен ми закъснява с 5 дни.Два положителни теста и утре съм на преглед. Втора бременност ми е.Ще са породени,тъй като малката е на 8м. Страх  ме е дали ще се справя,но бащата и 2те баби ме окуражават 😁

# 132
Добро утро,мами! Леко съм притеснена,тази сутрин се събудих с менструални болки за около 5 минути,нямам кръвотечение,но все пак съм притеснена.На някоя от вас случвало  ли се е?

# 133
Здравейте. Аз намерих темата и само ви четях до сега Simple Smile В 6 г.с. съм, ходих на един преглед, но не беше при моята гинеколожка, тъй като тя е в отпуск. И не ми хареса много лекарката, надявам се сега като отида при тази, при която съм си ходила, да мога да й задам всичките си въпроси относно това какво ми се случва като симптоми, дали е нормално и т.н.
Та сега прочетох за този тест, който сте споменали - пренатален? Това задължителен тест ли е, лекаря ли решава дали да се прави или ти трябва да си вземеш решение?

# 134
Здравейте. Аз намерих темата и само ви четях до сега Simple Smile В 6 г.с. съм, ходих на един преглед, но не беше при моята гинеколожка, тъй като тя е в отпуск. И не ми хареса много лекарката, надявам се сега като отида при тази, при която съм си ходила, да мога да й задам всичките си въпроси относно това какво ми се случва като симптоми, дали е нормално и т.н.
Та сега прочетох за този тест, който сте споменали - пренатален? Това задължителен тест ли е, лекаря ли решава дали да се прави или ти трябва да си вземеш решение?
Здравей и успех и на теб !
Пренаталния тест се предлага от много фирми. Взимат ти кръв и се изпраща в Америка, Англия и др./ в зависимост от фирмата, която си избереш/
Обикновено пренаталния тест се използва за ранно диагностициране на плода със Синдром на Даун,Едуардс и Патау, както и други хромозомни аномалии.
Цената варира от 1200- до към 3000 лв,като зависи какво ще изследваш. Бонус е и разкриването на пола на бебешора.
Прави се след 10 седмица.
Моята доки каза, че се препоръчва за бременни жени над 30тте години, тъй като там рискът бил по-висок. Но, разбира се, ако имаш желание и възможност никой няма да ти откаже. Аз съм на 27г и със сигурност ще направя, живот и здраве.
Биохимичиният скрининг, който се прави в 3 месец може да ти даде отговор на същите въпроси, само че на по-късен етап и не толкова сигурен. ✌🥰

Общи условия

Активация на акаунт