СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 398
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Айла, пожелавам от сърце успех на Ваня.

Балът в 133-то на 4-то е много нисък за френската паралелка. Някоя млада дама е извадила късмет.

# 496
  • София
Знаете ли, аз съвсем не разбрах откъде се появиха толкова много места в 133-то. Първоначално обявените за четвърто бяха по-малко.
Бендива каза, че е имало някакво вътрешно прехвърляне, но нещо пак не ми стана ясно.

# 497
  • София
Тази млада дама, няма как да е прехвърлена вътрешно с бал 391, 5.
Признавам, на мен също ми се сториха леко стресиращи тези балове под 400 за 133-то.

# 498
  • гр.София
Според мен,момчетата отидоха в 1 и 2-ра АЕГ.    А там /2-ра/има едно неприето с бал 409.5, веднага "след чертата " и такъв бал се е появил в 133.  Или е ново дете,или е прекласирано.
Кофти са го разиграли класирането .  Явно за да си спестят по-нататъшните усилия-за 5-то,6-то.
Първо си мислиш,че има само едно свободно място за момче, в последния момент 2 деца си изтеглят документите и местата стават много. И това за един час трябва да реагираш.   Пиша за АЕ-РЕ паралелка.
Какви вътрешни размествания да правят, всяка паралелка си е сама за себе си /все едно е друго училище/ ? Отказваш се от руска паралелка ,подаваш за френска и минаваш класиране по реда.

Извинете,пак редактирам,но няма да трия горното. Не се връзват нещата.  Във 2-ра АЕГ са подадени документи   от класираните момчета на 4-ти , вчера .  А в 133 се освободиха днес 2 места.
А момчето с бал 409.5 е "прелетяло" в рамките на 5 минути между училищата. Голям екшън ще да е било.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:25 от blanc

# 499
  • столицата
Аз вече съм на вълна учебници. Училището на набора вече е публикувало списък (браво!) и случайно установих, че има повишение на коричната цена на 2-3 учебника...това в рамките на 2-3 години. Примерно бил е 11 лв., сега е 13.80... да живей втората употреба учебници, че с набор 2003 се озъбвам всяка година....поне в 11 клас са с малко предмети вече.
Чак пък такава инфлация за 2г. Голям бизнес. Ние имаме някои учебници за 8 клас. Ако някой има интерес, да ми пише на лични. За София.

# 500
  • София
Според мен,момчетата отидоха в 1 и 2-ра АЕГ.    А там /2-ра/има едно неприето с бал 409.5, веднага "след чертата " и такъв бал се е появил в 133.  Или е ново дете,или е прекласирано.
Кофти са го разиграли класирането .  Явно за да си спестят по-нататъшните усилия-за 5-то,6-то.
Първо си мислиш,че има само едно свободно място за момче, в последния момент 2 деца си изтеглят документите и местата стават много. И това за един час трябва да реагираш.   Пиша за АЕ-РЕ паралелка.
Какви вътрешни размествания да правят, всяка паралелка си е сама за себе си /все едно е друго училище/ ? Отказваш се от руска паралелка ,подаваш за френска и минаваш класиране по реда.

Извинете,пак редактирам,но няма да трия горното. Не се връзват нещата.  Във 2-ра АЕГ са подадени документи   от класираните момчета на 4-ти , вчера .  А в 133 се освободиха днес 2 места.
А момчето с бал 409.5 е "прелетяло" в рамките на 5 минути между училищата. Голям екшън ще да е било.
Детето с 409.5 е дошло да се запише в 12 часа днес точно, когато бившия беше там.
След това обявиха тези ново места и той звъня да пита как така се появиха час по-късно толкова места и са му казали че не се нови деца, а разменят. Има приети в една паралелка, а искат друга и Явор са се образували две двойки. Затова и баловете са ниски, явно тези деца са с такива барове.
Иначе и аз си мислех как така се появи това дете 1 час преди края. Явно си права.

# 501
  • София, Лагера
А аз да вкарам малко спам, предвид късния час и изпитите чаши вино. Моля, ако не ви се гледа узбекски сантиментален клип за мотивиране на момче, не отваряйте
Скрит текст:

# 502
  • В средата на времето
Първа са публикували на сайта си резултатите от 4-то класиране.

Скрит текст:
КЛАСИРАНЕ В ПЪРВА АЕГ НA 04.08. 2020г. ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В VIII КЛАС

Новини

август 05 , 2020

На 04.08. 2020г. комисия, назначена със заповед на директора УД- 761/22.07.2020г, след разглеждане на подадени документи на кандидат-гимназисти за обявеното 1 /едно/свободно място за момче в паралелка I ЧЕ- АЕ, II ЧЕ- ИЕ за учебната 2020/ 2021 година след изтеглени документи по чл. 69 и чл.70 от Наредба №10/ 2016 г. на МОН за прием в 8-ми клас извърши класиране в зависимост от бала на кандидатите, както следва:

Име,презиме, фамилия     Общ Бал/точки/

С. Х                                            420,000
    В. Д                                            409,500
    К. Р                                            408,000
    С. С                                            401,000
    Д. С                                            379,000
    А. К                                            372,500
    Н. Г                                            365,500
    Д. Р                                            365,000
    Д. И                                            346,000
    К. В                                             342,000
    Е. И                                            304,000

Комисията реши обявеното свободно място за МОМЧЕ  в 8- ми клас по Наредба № 10/2016 г. в паралелка I ЧЕ- АЕ, II ЧЕ- ИЕ за учебната 2020/2021 година да бъде заето от С. Х с общ бал 420,000 т.

# 503
  • край голямата локва
-
. ...При записването днес в СМГ изрично посочих, че държа да са в различни класове.

Това наистина ли е възможно, нали по наредба надплановия прием за близнаци е за паралелката в която единият се е класирал, а не за училище? Или има промяна?

# 504
Формално е така, но при четири абсолютно идентични паралелки едва ли е проблем.

# 505
  • София
Какъв е шансът да са готови различни варианти за началото на учебната година? Смятам за най-правилно да определят инструкции и да оставят всяко училище да се организира по свой начин и да даде своите идеи. Аз четох за хибриден модел в САЩ, с половината клас присъствено, другите от вкъщи и има камера във всеки кабинет, насочена към учителя. Колко ли ще бъде ефективно, но сигурно има и други полезни модели, които трябва да се използват.

# 506
  • София
Петя, не е лошо човек да борави с факти все пак - в случая да отвори учебници за 11 и 12  клас по мат за ПП по старата програма, по която все още ще учи и тазгодишният 12 клас.
Скрит текст:
Дъщерите ми, цели 3 на брой, завършиха НЕГ с профил точно  математика. Всъщност училището грам значение няма (давам моите за пример, понеже ти попита за НЕГ), всеки  с профилирана мат по старата система, независимо къде е,  ги е учил същите неща..И понеже съм човек, който супер харесва тази наука, само по този предмет имам  пълна представа какво са учили през годините, с кеф съм си разглеждала учебници. И повярвай ми, много повече е ученото от това да знаят какво е инфлексна точка катод ефиниция. Учили са всъщност абсолютно всичките стъпки в изследването на функция - определяне на дефиниционната област, четност и нечетност, периодичност, асимптоти, растене и намаляване, локални екстремуми, най-малка/най-голяма стойност, вдлъбнатост и изпъкналост, пресечни точки с координатните оси, начертаването на самата графика (картинка + таблица). Интересно как би станало това , ако не знаеха и за граници нещата, и за производни, и какво е инфлексна точка..И това си е  заложено по материал, не е индивидуална приумица на учител-ентусиаст, огромен дял в учебника е , как ще го пропуснат въобще.. Отделно учиха и комплексни числа в 12 клас, малко интегрално смятане също в помощ на избралите да следват в чужбина, като за последното конкретно не съм сигурна, че беше по програма, по-скоро не.

ПП Шарлотче, и си права, и не си. Simple Smile
Скрит текст:
Малко е  трудно сравнението на нивата по мат в  ДСД профил мат и лайстунг - и на двете места има неща, които в едното са учени, в другото - не. Колкото и да е странно, немските паралелки или въобще не учат, или много бегло минават през тригонометрията, докато ДСД паралелките по старата система задълбават и в тригонометрични уравнения, и в тригонометрични неравенства освен в останалата тригонометрия. В дяла статистика обаче лайстунг са учили доста повече от бг паралелките.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 01:23 от пенсионирана русалка

# 507
  • София
Момичета, от приетите в 127-мо, може ли някой да снима бележката, която дават за представяне в старото училище! Може и на лично съобщение. Подадох заявление за помощта за осмокласници, уж я приеха социалните, сега пък ми се обадиха, че не пишело изрично, че детето е записано в новото училище... Не помня как беше формулирано, но би трябвало да пише. Нали затова уж трябваше да послужи - в старото училище да видят, че сме записани в ново. Та пак трябва да ходя, за нова бележка. Дано в училището проявят разбиране, защото последния път като ходих казаха, че само такава бележка издавали, друга нямало...
Бележката я занесе още същия ден синът ми в старото училище и е останала там, не мога да я снимам. Мисля че пише в нея, къде е записано детето. Странно ми е, че я искат и при социалните, тя не е ли само за пред старото у-ще?
Айла, явно това й е бил късметът на Ваня! Успех!
по темата за малките подаръчета от учителите
Скрит текст:

# 508
  • София
Момичета, в коя група във фейса се търсят новите съученици? Аз намерих една и сина ми пусна заявка, но не му я приемат.

# 509

В нея просто си намират групата на випуска. Може админът да спи и затова да не го приемат веднага.

Общи условия

Активация на акаунт