СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 395
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Може и така да е. Grinning
Преди 3-4 години свалих едно НВО математика.
Че като запецнах на една задача за работа, ама тя от първите, дето трябва да се решат за две минути точно. Ми каквото и да опитвам, не става. Тръсвам се при мъжа ми, и той започва да мисли и накрая казва: "Ааа, тука сигурно има грешка, не са дали достатъчно изходна информация".
Всъщност грешка нямаше естествено.
Но за последните две години и двамата доста бързо възстановихме всичко по материала до седми клас, та може наистина да си дремят разни неща там в паметта. Simple Smile

# 526
  • Отвъд алеята зад шкафа
Значи както казва Ридкъли - "Всичко, което не можеш да си спомниш, не заслужава да бъде помнено" Joy

# 527
Петя, не е лошо човек да борави с факти все пак - в случая да отвори учебници за 11 и 12  клас по мат за ПП по старата програма, по която все още ще учи и тазгодишният 12 клас.,

Изобщо не говоря за наистина профилирана подготовка, каквато е в МГ.

# 528
Разделени са на алгебра и геометрия. И аз гледах учебниците за 11-и клас за ПП по математика. Два учебника бяха.
Според мен в момента губят, че не ги учат поотделно. По мое време още от пети клас си имаше по два часа геометрия и два часа алгебра седмично. Сега цял срок учат само едното и докато го изучат, забравили предното.

# 529
  • София
Eдна виртуална почерпка от мен за 14-тият РД на Ваня и Николета Simple Smile
Доволна съм, че всичко приключи със записването и посрещаме вече спокойни рождения ден.

# 530
Делят ги на модули, като задължителните ( тези, върху които ще се полага ДЗИ) са четири.
Модул 1 - геометрия и Модул 2 - елементи на математическия анализ ще се изучават в 11. клас, а модул 3 - практическа математика и модул 4 - вероятности и анализ на данни - в 12. клас.
Ако излезем от конкретиката на математиката, модулите в един предмет може да се преподават от един или няколко учители. За всеки модул ще има срочна и годишна оценка. За самия предмет няма да има срочна оценка, но ще има годишна, която ще се формира като средноаритметична от годишните оценки от модулите с точност до 0, 01. В дипломата всеки предмет ще бъде записан с всичките си модули и съответния им хорариум. И да не пропускаме, че може да има и избираеми модули, които могат да са различни в различните училища.
Що се отнася до учебниците по математика ПП издателствата са четири. " Регалия 6" е с учебник в две части ( два учебника) за модул 1 и модул 2, " Веди" е с един учебник за двата модула, " Klett" е с учебник само за модул 1, а " Просвета" - само за модул 2.

# 531
  • София
Петя, не е лошо човек да борави с факти все пак - в случая да отвори учебници за 11 и 12  клас по мат за ПП по старата програма, по която все още ще учи и тазгодишният 12 клас.,

Изобщо не говоря за наистина профилирана подготовка, каквато е в МГ.

А "не наистина" профилираната каква е, след като баш по нея е учен описаният от мен в скрит текст анализ на функция?

Честит Рожден Ден на близначките, Айла! Да са живи и здрави, щастливи и успешни!
Скрит текст:
Моите близначки имат РД утре Simple Smile Всъщност едната днес, ама с доктори спори ли се..Как се раждат две деца в рамките на 4 мин, в 12,02 и в 12,06? Едната за мен си е родена на шести, ама върви доказвай Simple Smile А и сигурно има регламент в такива случаи да се записват на една дата.

Дидева, мерси за обясненията, още по-готино ми се стори. Wink

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 10:56 от пенсионирана русалка

# 532
  • София
Честит Рожден Ден на близначките, Айла! Да са живи и здрави, щастливи и успешни!
Скрит текст:
Моите близначки имат РД утре Simple Smile Всъщност едната днес, ама с доктори спори ли се..Как се раждат две деца в рамките на 4 мин, в 12,02 и в 12,06? Едната за мен си е родена на шести, ама върви доказвай Simple Smile А и сигурно има регламент в такива случаи да се записват на една дата.
Мерси! Моите са секцио и също се водят точно с 4 минути разлика. Ваня е каката Simple Smile
В чужбина съм чела дори за близнаци записани в различни години, родени преди НГ и след НГ.  Както и за близнаци с 2-3 месеца разлика.
Ваня и Ники са родени към 1 през ноща. Вчера не си легнаха и си дочакаха рождения ден Simple Smile
Още си спомням как се опитвах да събудя мъжът ми с твърдението, че раждам. За разлика от филмите той само ме погледна с полупритворени очи и попита дали съм сигурна Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 11:00 от Aila

# 533
  • София
Аз ще водя профил в 11 клас и харесах най- много учебника на "Веди".

# 534
  • София
Да, Айла, ама моите са нормално родени.. Та 4 мин разлика  на лаик като мен му се струват достатъчни за раждане по-скоро на 2 зайчета, не на две бебета, при това доносени, всяко по 3 кг.Laughing

# 535
И на мен ми хареса на " Веди".
Иначе ми направи впечатление и разликата в обема на различните учебници като брой страници.

# 536
  • София
Е, хубава работа. Математиката е онази магия, изучаването на която форматира мозъка на академична вълна, изгражда причинно-следствени връзки и автоматизира решаването на житейски уравнения на подсъзнателно ниво  в по-късна възраст. Без математика е невъзможно изобщо, генерално да се говори за образование, колкото и хуманитарно да е ориентирано, няма никакъв шанс, ако мозъкът не е минал през школовката на математиката, изобщо да се коментира, че някой е образован.
Интелект, като определение е способността от минимално информация да се генерират максимално изводи, а в късна възраст и при един добре трениран ум и при наличието на добра база данни, можем да кажем, че говорим за интелект, ум и образователен ценз.

# 537
  • София
И на мен ми хареса на " Веди".
Иначе ми направи впечатление и разликата в обема на различните учебници като брой страници.
ПП на "Веди" е стегната, теорията е поднесена на много прилично ниво, подходящо за ученик в 11 клас и има много задачи. Освен това двата модула са в един учебник, което е удобно за децата. Все пак един от авторите на "Веди" е Донка Гълъбова, която си е действащ учител. Гледах и на "Регалия", но не ми хареса. Много теория, която един студент трудно би смелил, камо ли ученик.
Говорих с колеги и от 91НЕГ, които също ще изберат на "Веди".

# 538
  • София
Аз пък приключих с математиката до тангенса и котангенса. Тези неща, които изброявате, ми звучат на китайски.
Да не идваме от едно училище:grinning:
Честит рожден ден на Ваня и Ники.Желая им много щастливи години занапред.Всяка с късмета си.
Балове, класирания...за всеки има място под слънцето.

# 539
ganis, опитах се да бъда деликатна, намеквайки единствено за обема, иначе това ми беше мисълта. Joy
Така и не можах да харесам нито един от учебниците на " Регалия" за гимназиален етап. Не само заради теорията, но и заради голяма част от включените задачи. И двете ми изглеждат като лошо сглобени части, събирани оттук-оттам.

Общи условия

Активация на акаунт