Паническо разстройство - 45

• 43 636
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Цюрих
Аз да питам за психотерапията-колко е нормално заплащането за час консултация?Каква е тарифата?Тук попаднах на една терапевтка онлайн и се чудех просто.Те нали не изписват хапчета?Само психиатрите?Или и те могат?

# 556
             Добре дошли в Новата тема!

Старата тема

Не се чувствайте обезверени, без изход, самотни в проблемите си!
Винаги има надежда!

Здравейте искам да попитам има ли някоя майка или жена,което се е чувствал като мен,паник атаките отминаха ,случват се по 3/ 4 пъти на ден,понеже съм бременна в 6 месец пия само хомеопатия,но натрапчивите  мисли и усещания си останаха,през целия ден,както и когато лягам и се будя усещам странни неща,освен това че си приписвам  постоянно разни болести че имам и си мисля да не умра от нещо,имам моменти,когато мозъка ми изключва,все едно не съм аз,имам усещания който не мога сама на себе си да обясня,нереални и измислено може би,все едно  вярно нещо става,мисля си че наистина усещам и предчувствам че ще умра,нищо не ме радва,разнообразява  или ми спира мислите,постоянно се самонаблюдавам,например ако си помисля не ми стига въздуха и започвам  да се вслушвам как дишам и какво ли още не,празно ми е,мъчно,тъжноо,поттиснато, място не си намирам,страх ме е да остана сама ,да седя сама или нещо подобно,ходих по врачки,да ми леят куршум,по психолози и психиатър но нищо,мислите ми са си тук.

# 557
ЕМСИ, за съжаление не знам! Нямам им вяра тук. Пък и от две години съм тук.
Ако нещо спешно стане си ходя при Карадалиев в София?

Да си наиша аз какво правя, пиша текстове на някои известни изпълнители, преводи правя на статии на бивши колеги, помагам, като закъсат с някоя програма.
Откакто напуснах БАН нямам нерви и сили да имам шеф диретно на главара.

Офффф, и не свършва бирата в Бургас Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 09:27 от Jerry F

# 558
Сега чета Отвъд волята, преди това четох тайната, Да се чувстваш добре, книжките на Лиус Хей са хубави за нас също.
Психотерапията при мен е 30лв на час.

# 559
             Добре дошли в Новата тема!

Старата тема

Не се чувствайте обезверени, без изход, самотни в проблемите си!
Винаги има надежда!

Здравейте искам да попитам има ли някоя майка или жена,което се е чувствал като мен,паник атаките отминаха ,случват се по 3/ 4 пъти на ден,понеже съм бременна в 6 месец пия само хомеопатия,но натрапчивите  мисли и усещания си останаха,през целия ден,както и когато лягам и се будя усещам странни неща,освен това че си приписвам  постоянно разни болести че имам и си мисля да не умра от нещо,имам моменти,когато мозъка ми изключва,все едно не съм аз,имам усещания който не мога сама на себе си да обясня,нереални и измислено може би,все едно  вярно нещо става,мисля си че наистина усещам и предчувствам че ще умра,нищо не ме радва,разнообразява  или ми спира мислите,постоянно се самонаблюдавам,например ако си помисля не ми стига въздуха и започвам  да се вслушвам как дишам и какво ли още не,празно ми е,мъчно,тъжноо,поттиснато, място не си намирам,страх ме е да остана сама ,да седя сама или нещо подобно,ходих по врачки,да ми леят куршум,по психолози и психиатър но нищо,мислите ми са си тук.
Това е директна диагноза - Депресивен епизод с ГТР с ПР и фобийно разстройство - танатофобия и хипохондрия. Понеже си бременна, доколкото разбрах, ще стискаш зъби. След това бягай на лекар да изпише медикаменти. Врачки и куршуми, ходжи и такива простотии като се пооправиш. В момента си за хапчета. И то Антипсихотик с Антидепресант. Спиш ли нормално?

# 560
  • София
Георги, може ли да ми кажеш защо смяташ, че при мен Деанксит ще помогне? На 11 смятам да обсъдя въпроса с псито. Нещо все ми е гадно, замаяно, световъртеж, кризи, изтръпване. Не се търпи. Уффф пак кръвно и пулс, горещина, прилошаване, главозамайване, преди това ми става едно такова лошо, след това пик на криза, после утихване, след това обикновено получавам разстройство и до един час някъде ми разминава. Сега беше преди минути пика на кризата. Искам да ви попитам, получавахте ли атаки като пиехте АД?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 14:14 от Елдорадо

# 561
Георги, може ли да ми кажеш защо смяташ, че при мен Деанксит ще помогне? На 11 смятам да обсъдя въпроса с псито. Нещо все ми е гадно, замаяно, световъртеж, кризи, изтръпване. Не се търпи. Уффф пак кръвно и пулс, горещина, прилошаване, главозамайване, преди това ми става едно такова лошо, след това пик на криза, после утихване, след това обикновено получавам разстройство и до един час някъде ми разминава. Сега беше преди минути пика на кризата. Искам да ви попитам, получавахте ли атаки като пиехте АД?
Аз да

# 562
Аз да
Но никога не съм имала високо кръвно,само световъртеж,гашвобол,ставаше ми лошо,гадене,силен страх,напрежение и топли и студени вълни,отдръпване на ръце и крака,недостиг на въздух

# 563
Много просто - чист АД не ти помага, значи трябва и още нещо. Най достъпния и бърз начин е с деанксид. Той е 2в1. АД и Антипсихотик.

# 564
Аз не само 1 в началото,но немога да бъда сигурна ПА ли беше премина за 1 минута...обля ме силна горещина...запари ми корема...от там се надигна паника и скочи пулса...и всичко премина, на другия ден отново усетих обливащата топлина направо ми гори корема и цялото тяло,но този път не изпаднах в паника и нямах сърцебиене и мина за секунди...аз пия заедно с АД и флуанксол и клонарекс,който вече започнах да спирам...пия ги от около 2 месеца...на моменти пак ме хващат лудите,но всичко отминава бързо не го задълбочавам и мисля и предизвиквам,както преди...все още усещам страх от време на време и гадене и виене на свят...но още от 1вия ден на моето лечение аз започнах малко по малко да ставам момичето, което бях преди всички тея гадости...сега дори започнах работа,а до преди това даже до магазина не исках да отида....и аз мисля,че щом до сега не ти е подействал АД,значи не е твоето лечение.От къде си?Ако си някъде близо до ямбол мога да ти препоръчам страхотна психиатърка...тя е и психотерапевт .Някой беше питал за цена за час при психолог...в ямбол идват 2ма мъже от Бургас...много ги хвалят за когнитивно поведенческа терапия...1 час е 40лв.

# 565
Аз не само 1 в началото,но немога да бъда сигурна ПА ли беше премина за 1 минута...обля ме силна горещина...запари ми корема...от там се надигна паника и скочи пулса...и всичко премина, на другия ден отново усетих обливащата топлина направо ми гори корема и цялото тяло,но този път не изпаднах в паника и нямах сърцебиене и мина за секунди...аз пия заедно с АД и флуанксол и клонарекс,който вече започнах да спирам...пия ги от около 2 месеца...на моменти пак ме хващат лудите,но всичко отминава бързо не го задълбочавам и мисля и предизвиквам,както преди...все още усещам страх от време на време и гадене и виене на свят...но още от 1вия ден на моето лечение аз започнах малко по малко да ставам момичето, което бях преди всички тея гадости...сега дори започнах работа,а до преди това даже до магазина не исках да отида....и аз мисля,че щом до сега не ти е подействал АД,значи не е твоето лечение.От къде си?Ако си някъде близо до ямбол мога да ти препоръчам страхотна психиатърка...тя е и психотерапевт .Някой беше питал за цена за час при психолог...в ямбол идват 2ма мъже от Бургас...много ги хвалят за когнитивно поведенческа терапия...1 час е 40лв.
Дайте ми съвет и на мен как да се отърва от тези ужасни неща

# 566
Дайте ми съвет и на мен как да се отърва от тези ужасни неща
Няма универсално решение. И махането на тия неща иска време. Както съм писал и преди минимум 1 година, а може и цял живот. Ако не ви харесва - въжето. В крайна сметка за да стигнем всички до това състояние, сме се прецакали яко. Съответно и отминаването му е свързано с кардинални промени и време. Това състояние идва за средно 4 години до пълното му разгъване. После ние около 6 месеца осъзнаваме какво става. Още 6 отказваме да приемем, че ни хлопа дъската. Но като се примирим, почва лечението. То е комплексно. Хапчето АД, бензото и психотерапията. При много хора това работи. Но и много хора разчитат на хапчето. То обаче не лекува. То замазва и дава на мозъка време да си прави каквото си иска. Та това време е за психотерапия. Затова АД са патерица. Обучаваме се наново да живеем по нов начин. Междувременно умираме около 4-5 пъти дневно. И все така няма умиране. Затова пак казвам налягане на парцалите и активно лечение сред природа или с физическа дейност. Психолог. И хапчето след някакво време ще бъде спряно. Но въпреки всичко е възможно и да не бъде спряно. Тогава се примиряваме и живеем с това, както много хора с автоимунни заболявания, кръвно, щитовидна жлеза и т.н. Това е положението. Който не му харесва... Да си намира начин.

# 567
  • София
Аз явно съм още на първите 6 месеца. Днес няколко атаки, кръвното седи около 130/85-90 вдигах и пулса за кратко, но гаденето, световъртежа, замайването, горещината и всички екстри бяха с пълна сила. Поне кръвното се вдигна до 150 и падна бързо, нямам май вече покачвания като преди, дано да нямам и за в бъдеще. Ами аз съм отишла на планина и тишина, правя сладко от сливи и се разсейвам, но не ми се получават нещата. Може би на кръвното малко влияе и надморската височина, сега съм на около 950м.

# 568
Аз явно съм още на първите 6 месеца. Днес няколко атаки, кръвното седи около 130/85-90 вдигах и пулса за кратко, но гаденето, световъртежа, замайването, горещината и всички екстри бяха с пълна сила. Поне кръвното се вдигна до 150 и падна бързо, нямам май вече покачвания като преди, дано да нямам и за в бъдеще. Ами аз съм отишла на планина и тишина, правя сладко от сливи и се разсейвам, но не ми се получават нещата. Може би на кръвното малко влияе и надморската височина, сега съм на около 950м.
От колко време си пиеш АД...не можеш да имаш толкова силни симптоми ако АД ти действа...поне Моята пси така ми обясни...нали уж това е смисъла на АД да не усещаш гадорийте,докато се пренастроиш да живееш с тях все едно ги няма...да се научиш да живееш с тях и да разбереш,че те са част от теб и ти си част от тях....

# 569
  • София
Вече месец и половина го пия Есцитила. И днес ми е кошмарен ден с всички екстри. На 11 съм при пси и ще обсъдя сериозно въпроса. Не мога това положение да го понасям. Имах затишие, но сега пак бури. Преди два дни пак имах, но беше еднократно, за два три часа отмина всичко, а днес е пълна гадост. Реве ми се, а откакто съм на АД не мога и да рева. Та така.

Общи условия

Активация на акаунт