Отговори
# 180
Доста преувеличени са коментарите, затварят ни не се издържа до кога така... Еми моля ви, имаме връзка с останалите държави, наясно сме как беше при тях. Братовчедка ми в Рим излизаше до магазина само с смс, другата в Атина също.. При нас никога не е било толкова строго. Можеше с членовете на семейството да се излиза спокойно, просто предупреждаваха да не се събира на тумби народа в парка. По-скоро сплашване на обществото имаше, но си е нормално. Самите лекари, чувайки се с колеги в други страни бяха много притеснени и уплашени. Трябваше да се подсигурят с предпазни средства. Нямаше нищо в началото, много от тях сами си купиха всичко. Народа ако едни прости маски ползва няма да е зле, ма и те се носят по абсолютно малоумен начин.

# 181
И аз съм за дистанционно обучение.
В качеството на какъв? Родител? Учителка? Или на последното ти превъплъщение на 45-годишен мъж без деца?

# 182
Доста преувеличени са коментарите, затварят ни не се издържа до кога така... Еми моля ви, имаме връзка с останалите държави, наясно сме как беше при тях. Братовчедка ми в Рим излизаше до магазина само с смс, другата в Атина също.. При нас никога не е било толкова строго. Можеше с членовете на семейството да се излиза спокойно, просто предупреждаваха да не се събира на тумби народа в парка. По-скоро сплашване на обществото имаше, но си е нормално. Самите лекари, чувайки се с колеги в други страни бяха много притеснени и уплашени. Трябваше да се подсигурят с предпазни средства. Нямаше нищо в началото, много от тях сами си купиха всичко. Народа ако едни прости маски ползва няма да е зле, ма и те се носят по абсолютно малоумен начин.
А сега как са мерките в Рим и Атина, още ли са с смс-и? Децата тръгват ли на училище? В други Западноевропейски държави вече са присъствено.

# 183
Категорично за присъствено обучение, имам първокласничка не е нормално да учи онлайн....Как по-точно се учи онлайн първи клас? Хубаво е да има опция онлайн за който е категорично против, но не съм съгласна да ми налагат своето мнение хората, които го искат. Уважавам чуждото такова ,но аз не съм съгласна за моето дете да учи онлайн.

# 184
Аз съм ЗА присъствено и нищо не ме успокоява. Разсъждавам така: вирус има, ваксина няма. Извод: трябва да продължим да живеем някак с него. Изолацията не е начин, защото не може да бъде постоянна. Затварят ни, седим вкъщи, откачаме, случаите намаляват, новините тръбят, че се справяме добре. Пускат ни, народа плъзва, случаите се увеличават и пак започват да ни плашат със затваряне. Докога? Не може да я въртим тая въртележка до безкрай. Освен това подочух, че имунитет към тоя вирус не се изграждал. Колко е вярно не знам, но ако е така, значи изолацията наистина не е решение, защото помага, ако си седим вкъщи и изчакаме да отмине, но не помага, ако отминаване няма. Така разсъждавам аз. Затова съм ЗА присъствено и ПРОТИВ дистанционно. Ще ни се наложи да живеем с вируса, но не е нужно да го правим, оставяйки децата си необразовани. В рискова група съм, с астма и други проблеми, но не смятам да се крия. Взимам разумни предпазни мерки и каквото сабя покаже.
+ 1000 и да добавя само, че не искам детето ми да се заразява никога от нищо, но точно толкова не искам да му се осакатява душицата, живеейки като затворник.

# 185
Аз съм ЗА присъствено и нищо не ме успокоява. Разсъждавам така: вирус има, ваксина няма. Извод: трябва да продължим да живеем някак с него. Изолацията не е начин, защото не може да бъде постоянна. Затварят ни, седим вкъщи, откачаме, случаите намаляват, новините тръбят, че се справяме добре. Пускат ни, народа плъзва, случаите се увеличават и пак започват да ни плашат със затваряне. Докога? Не може да я въртим тая въртележка до безкрай. Освен това подочух, че имунитет към тоя вирус не се изграждал. Колко е вярно не знам, но ако е така, значи изолацията наистина не е решение, защото помага, ако си седим вкъщи и изчакаме да отмине, но не помага, ако отминаване няма. Така разсъждавам аз. Затова съм ЗА присъствено и ПРОТИВ дистанционно. Ще ни се наложи да живеем с вируса, но не е нужно да го правим, оставяйки децата си необразовани. В рискова група съм, с астма и други проблеми, но не смятам да се крия. Взимам разумни предпазни мерки и каквото сабя покаже.
С астма сте и ще пратите детето си на училище? Надявам се, знаете, че е животозастрашаващо за Вас, ако евентуално донесе вируса вкъщи? Разбира се, зависи от тежестта на астмата, може би Вашата е много лека🤔 Няма ли да се безпокоите, ако го прегръщате например? След като децата са безсимптомно в повечето случаи, но е много възможно да са заразни?

# 186
  • Най-красивата страна
Аз съм за ДО.
Но детето ще бъде в 5 клас.
Справя се чудесно.
За мен здравето е приоритет.

Но едва ли някой ще ни пита кой какво иска..
Най-лошия вариант е децата да започнат присъствено , след месец заразата да пламне в училищата и пак да учат ДО.

# 187
Вени, защо смяташ, че това е най-лошият вариант? Питам добронамерено. Мисля, че така ще стане.

# 188
  • Варна
Не само ще я пратя на училище, но и аз ще отида на работа. Нейната работа е да учи, моята е да вадя пари за да имаме покрив над главата и храна на масата.

Най-малко се страхувам, че училището ще ми донесе зараза вкъщи. Моята работа е далеч по-рискова, тъй като всекидневно контактувам с медицински кадри, идващи директно от болниците. Както казах, за мен изолацията не е начинът.

# 189

С астма сте и ще пратите детето си на училище? Надявам се, знаете, че е животозастрашаващо за Вас, ако евентуално донесе вируса вкъщи? Разбира се, зависи от тежестта на астмата, може би Вашата е много лека🤔 Няма ли да се безпокоите, ако го прегръщате например? След като децата са безсимптомно в повечето случаи, но е много възможно да са заразни?

Направо да ми поръчва некролога а?
Ама че глупост. Аз съм със съдово заболяване. В рискова група съм. На ден се срещам с много хора, дъщеря ми ходи на детска градина. Отказвам да се стресирам по тоя начин. Не искам да прецакам и психиката на седемгодишно.

# 190
По дяволите! По-добре аз да се заразя и да пукна, отколкото детето ми да живее като затворник!

Нали си даваш сметка, че никой не говори за вечно ДО?!
Това е временна мярка предвид съществуващата в страната обстановка.
Нищо няма да им стане на децата, важното е всички да сме живи и здрави в крайна сметка - нито ще затъпеят, нито ще  се повредят непоправимо.

Как ще се очаква да преборим заразата с връщането на децата в училище? Ако ги върнем, със сигурност ще има покачване.

# 191
Давам си сметка, че няма по-постоянни неща от временните мерки.

# 192
High-speed, sigma моля ви, споделете как се справяте със стреса. За някой от нас в определени моменти е парализиращ. Трудно е да се намери баланс. Как е при вас, въобще го няма, нагласа, позитивно мислене? Питам, защото буквално ще съм за лечение ако нещата продължават с години. Объркваща и плащеща е и самата разнопосочност в мнения на специалисти. В поведението на отговорните в държавата.

# 193
  • Варна
Валерия, порови из форума. Мисля, че имаше подобна тема някъде. Да не спамим тук, тази е за съвсем други неща Simple Smile

# 194
По дяволите! По-добре аз да се заразя и да пукна, отколкото детето ми да живее като затворник!

Нали си даваш сметка, че никой не говори за вечно ДО?!
Това е временна мярка предвид съществуващата в страната обстановка.
Нищо няма да им стане на децата, важното е всички да сме живи и здрави в крайна сметка - нито ще затъпеят, нито се повредят непоправимо.

Как ще се очаква да преборим заразата с връщането на децата в училище? Ако ги върнем, със сигурност ще има покачване.
Колко временна? До кога?
Каква е обстановката в страната, колко процента от населението се заразява на ден?

Общи условия

Активация на акаунт