ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 469
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
Amelin,

а на теб назначиха ли ти обременяване с глюкоза?

Pandy-iv, моето в 29+5 беше 1750 и я водят една седмица напред. Сякаш в точно определена седмица всичките имат еднакви мерки и теглилки. Не се притеснявай, ако държиш да помогнеш с обръщането, прави си упражнения за това - има ги в интернет и видеа в Ютюб
Sweet dreams, и аз имам от време на време такива усещания, уж съм вманиачена в интимната хигиена, гладя бельо. Ако изключиш гъбички, може наистина да е от изпотяване. Така или иначе лайката няма да навреди

# 166
Това което Дели е постнала съм го чела и на доста други места, мисля че произлиза от кампанията Safe to sleep (преди Back to sleep), създадена още през 1994г. в резултат на партньорството между няколко институции, включително Асоциацията на американските педиатри и др. Ето сайта - https://safetosleep.nichd.nih.gov/
В тази кампания се говори за доста неща свързани със съня, не само чувалчетата.

Dagny, цъкни "advanced" (долу вляво) и ще излезе бутона Proceed.

# 167
  • София
Йеееее фИграта съм!!! Чувствам се тъпа, но доволна, че вече знам как да просийдна Grinning Grinning

# 168
Pandy-iv, аз си направих профилактично на своя глава обременяване, там няма проблем. Бебето ми е с една седмица напред от самото начало. Или съм забременяла по-рано, или генетично не им се вписва в таблицата с мерките Simple Smile

# 169
Pandy-iv, моето в 29+5 беше 1750 и я водят една седмица напред. Сякаш в точно определена седмица всичките имат еднакви мерки и теглилки. Не се притеснявай, ако държиш да помогнеш с обръщането, прави си упражнения за това - има ги в интернет и видеа в Ютюб
Sweet dreams, и аз имам от време на време такива усещания, уж съм вманиачена в интимната хигиена, гладя бельо. Ако изключиш гъбички, може наистина да е от изпотяване. Така или иначе лайката няма да навреди
Ами аз до скоро бях на Флажил.Другата седмица ще пускам пак МБ, но това усещане е повече към уретрата, отколкото към влагалищета. Вчера го нямах това чувство,днес пак се появи. Заради хемороида се мия след всяко посещение в тоалетната, кърпата и бельото ги пера на 60 градуса. Ще се измия с лайка, че в момента нямам смрадлика.

# 170
Pandy-iv, моя сладур на последната ФМ в 30та седмица, изкараха го 1800. Бях писала в предните странички. Специалистът по ФМ ми каза да си направя глюкозно обременяване. Следящата АГ каза, че няма нужда, глюкозата ми била в норма и не надавам много. Аз реших да си го направя, поне да ми е спокойно. Ами изненада и сега на диета ме сложиха. Да уточня след теста пуснах и щитовидни хормони и ходих на ендокринолог, че след такива резултати е добре такъв специалист да те види. Та тя ме сложи на диета и си взех и глюкомер.

Просто споделям моят опит. Бях доста неприятно изненадана. Нямаме и диабет в семейството.
Надявам се да ти е било полезно, а да не съм те стреснала.

# 171
Да ви кажа честно ми се иска да не го бях чела това от линка ...
Dagny коя песен на Металика ?
Днес бях на преглед 30с. и 2 дни  бебо е 1315 гр , за една седмица е качил само 100 гр ... а майка му 700гр.
Моя Аг казва че всичко е наред , а за болката да си купя колан за бременни . Лошото е че не мога да намеря такъв в моя размер (https://www.hippoland.net/medela-podd-rzhasch-kolan-za-bremenni-razmer-s-200-0820)

# 172
  • София
Enter Sandman @_@

Аз се меря всеки понеделник. Миналия от по-миналия бях +300 гр, а този спрямо миналия +1100 гр. Плача.
Тоя колан май не е много измислен за сега (жеги и всичко) има едни поддържащи отдолу само, май са по-ок.

Леле колко сте напред. Аз съм още в 29г.с. Как ще дочакам ФМ в 31 - не нам.

# 173
Значи ето точно сравнение, Моничка, се пада с моя термин в една и съща седмица ни смятат, но ние тежим 2 420, по последни данни, та или термина не ми е верен или нашата мома верно е много голяма 😂😂😂

Спокойно, мойта миналата седмица (33г.с.) беше 2600, просто като цяло си расте по голяма

# 174
Dagny аз имам такъв само за отдолу , но доктора ми каза изрично да е голям и да хваща корема и че моя не върши работа.

# 175
  • Пловдив
Аз умишлено не отворих пуснатия линк. Мисля, че нямам нужда от такъв тип информация, злощастия винаги са се случвали не може да се стремим всячески да избегнем всичко, практически е невъзможно...недай си боже и докато суче може да се задави и да е с фатален край. Една майка трябва да е позитивна, поне според мен /изключая случаи, когато има реално установен проблем/.

# 176
  • София
Аз гласувам за позитивна и информирана Grinning
Все пак има рискови фактори за избягване. Другото е Божа работа вече.

# 177
Здравейте, днес мина и моята ФМ. 30+6 г.с бебчо тежи 1390 гр. върви с няколко дни назад, но казаха,че няма нищо притеснително. Разположил се е с главата надолу. Беше доста шавлив по време на прегледа,но така и не се завъртя да му видим лицето. Явно ще се гледаме чак като се роди. Примирих се,че няма да имам хубава снимка за спомен, не че държа но... тайно се надявах. На мен от два месеца не са ми пускали изследвания и реших утре на своя глава да отида да си пусна, главно заради хемоглобина,че все ми е нисък и да видя дали не е паднал още повече. Иначе и на мен не са ми правили обременяване с глюкоза, аз от вас научих за това нещо. Питах АГ и каза,че нямам никакви признаци и да не го правя,но не знам до утре какво ще ми хрумне.

# 178
Това с мерките на бебоците е много относително  според мен.. Първо си е особеност на индивида второ доста мнения има, че когато са на долу с главата не може точно да се измери главичката, краченца итн.. и от там, често грамажа излиза не точен.. Нашият в 31 г.с беше 2014гр. лекарката нищо не спомена за обременяване.. каза че си е голям просто имал и дълги крачета...
С баткото помня, точно преди да се роди го мериха казаха че ще бъде голям поне 3700гр а той се роди 3250гр ... Така че спокойно ако лекарите не виждат нищо друго притеснително няма нужда от притеснения някои вървят малко напред, други назад... Simple Smile

# 179
Аз отворих сайта и хвърлих едно око, но не е за притеснителни майки наистина, но това което най - много ми направи впечатление е да поддържаш температура в стаята 19-22 градуса! Как за Бога да стане това като навсякъде се казва, че не е хубаво да ползваш климатик! Е добре де ама лятото навън е 40 градуса, аз не живея под земята!!!

Общи условия

Активация на акаунт