ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 471
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но ви чета почти всеки ден. Стискам палци на всички да си износим бебетата до термин и да родим леко и по-най-благоприятния начин за нас и бебоците.🌞
Аз вчера бях на трета ФМ в 30г.с. и два дни. Бебка е 1715 грама, седалищно. В 26г.с. беше главично и тежеше 894 грама. Почти двойно е нараснала. Казаха, че отговаря на седмицата, но върви няколко дни напред с големината. И да очаквам голямо бебче по всяка вероятност. Обременяване правих без да има причина за това. До момента не са ми казвали, че върви едро бебето. Изследването моята АГ го пуска рутинно на всичките си пациентки. Резултатите ми бяха ок, само на 60та минута ми излезе гранична стойност( горната граница беше 8.9, а моят резултат беше 9.4). АГто ме прати на ендокринолог за всеки случай. Ендокриноложката се учуди защо изобщо отивам на консултация за тази стойност и предвид факта, че не сме имали причина да правим обременяване. Та за щастие с прегледа потвърди, че нямам проблем. След две седмици ще ходя пак да мерят бебка, за да видят как върви. Последните две седмици рязко ми натежа, явно е имало защо. Но като гледам и по-едрички бебета има. Аз иначе съм +13-14кг вече и се плаша до къде ще го докарам.

# 181
Аз снощи не съм спала от мускулни болки в прасеца и бедрата. Вие имате ли подобни оплаквания?

АГ ми каза, че плацентата ми е зряла група 1-2. Поразрових се из нета и установих, че през цялата бременност трябва да е 0-1, а вече чак към термин 1-2. Ако преносваме става 3група. Някоя, ако е информирана повече, моля за коментар.

Пожелавам на всички да си дочакаме термина и да родим живи и здрави бебчета.

# 182
Хей, мамаситас- бройте и мен за Пловдив Wink Много ще де радвам на живо да си побъбрим по на сладоледче Simple Smile
Много ме радвате Grinning
Ще организираме нещо.

# 183
  • Пловдив
Нямам мускулни болки /случва се веднъж в седмицата примерно да имам спазъм на някой прасец през нощта, но това си ми е нормално/, но вече стъпалата са ми постоянно отекли и направо карастанчовите ме хващат, от 100 чифта сандали/чехли сигурно в 2-3 си навирам крака. Тези дни щях да ходя да меря едни, ама май ще се въздържа, че ако сега ми станат, после ще ми хлопат.
Сестра ми е взела много приятна кърпа за бебето от някъде в близост до новотела май Pretty Home се и казвал магазина, ако пловдивчанки ги интересува тази информация.

# 184
На мен през нощта ми се схваща прасеца и после цял ден ме боли. Заберязвам,че ако пия Магнерот преди лягане нямам такива оплаквания. Чела съм,че е нормално. А за бедрата също понякога,но си имам проблеми с таза и преди бременността,така че и това си ми е в реда на нещата.

# 185
Аз снощи не съм спала от мускулни болки в прасеца и бедрата. Вие имате ли подобни оплаквания?

Приемаш ли магнезий? Ако да, увеличи дозата след консултация с АГ.
Отичане на краката и аз имам от време на време, справям се като пия до 3-4 л вода на ден. Забелязала съм, че се подуват, ако през деня стоя на топло и се потя повече. А и пръстите на ръцете са ми се ошишкали също, даже скоро ще сваля халката, че някоя сутрин няма да мога да я махна.

# 186
  • Пловдив
През деня съм на климатик на 23°, изпия ли 3 литра вода ще си пукна /по принцип не пия вода сигурно повече от 1.5 л макс/, като се прибера от работа докато си пия бирата съм с качени крака на друг стол, постоявам си и полулегнала на дивана, докато нямах оттоци и изведнъж са ми постоянни Smiley
Това да е, поне в 8 месец се появиха...

# 187
Пия магнерот сутрин 1 и вечер 2, но явно трябва да увелича дозата. Нямам отоци, все едно е мускулна треска, така го чувствам. Качила съм 4кг само на корем, а съм в 33г.с. и сигурно на краката ми им дотежава вече..... иначе си стоя на хладно и вечер излизаме с ММ на разходка. До миналата седмица нямах такива проблеми, но явно си е от бременността.

# 188
В 6-тия месец имах повечко оттичане на краката и малко на пръстите на ръцете. Сега вече почти нямам, само ако е много жега и ми се запитат малко краката съвсем леко да се подуят.
Пия си още Магнерота понеже ми помага при стягания и ми отпуска корема. Даже нямам контракции. А в началото към 5-я месец имах леки контракции ниско долу. Сега обаче съм намалила приема му по 1 на ден.

# 189
  • София
Отоци и при мен почнаха, но при повече ходене и стоене в колата. Пръстите на ръцете също са нашишкавяли малко и съм свалила всякакви пръстени.
Аз спазми от време на време си получавам на прасците и бедрата. Но кръст започва все по-жестоко да боли и вече са ми доста безсънни нощите. Нямам никаква енергия за нищо през деня, а то само се трупат задачка след задачка. Даже днес ще имаме гости вкъщи, а аз най-безсрамно се излежавам. Направих един списък какво трябва да се свърши и смятам към обяд да се захвана, че то бива мързел моето, ама чак пък толкова Grinning

# 190
  • София
И моите крака се подуват ако се заседя повече. Задължително си ги кисна в леген с хладна вода вечер. Хем ме разхлажда, хем добре им действа. Нямам спазми, но понякога като се раздвижи девойката ми става много неприятно, особено ако набие лакът Smile Взех и много да се задъхвам, та гледам да не си давам много зор. Обаче е трудно, хич не съм свикнала да почивам активно.

# 191
И аз имам крампи, но сутрин при събуждане...въпреки магнезия. По принцип са имам проблем с тазобедрена става, на 10 години направих първото възпаление. Никога не съм имала наднормено тегло, като по време на втората бременност ми се появи и болка в коляното. След раждането отидох на ортопед и той ми казва: повечето кг са го отключили. Аз му уточних, че съм качила само 10 кг, но според него на 50 кг и 10 + са отключващ фактор...не че има как да е по-малко, сега съм + 10 в началото на 8. Кг са враг на ставите, като няма значение от какво са - равномерно напълняване или бебе в корема. Колкото повече напредва бременността ми и се появяват някакви неразположения, толкова по-активно се занимавам с йога. За мен това е спасението

# 192
На мен краката ми отичаха в 6тия месец, не знам дали защото спрях да ям теста и боклуци, но в момента нищо не ми отича, много рядко в големите жеги и то разбирам само от чорапите! И спазми в краката нямам, но ръцете сутрин толкова ме болят, че едва успявам да си свия пръстите.

А и не ходете да пазарувате във Вис Виталис, много скъпо! Бях толкова горда, че съм намерила ваничка за къпане, която се сгъва, че изобщо не ми пукаше колко струва - 60 лв. Викам нормално е, сигурно са по толкова, същата вана в интернет 45 лв. И сега ме е много яд, че отидох в този магазин

# 193
Хей, мамаситас- бройте и мен за Пловдив Wink Много ще де радвам на живо да си побъбрим по на сладоледче Simple Smile
Много ме радвате Grinning
Ще организираме нещо.

И аз съм от Пловдив и съм "за" за срещи Simple Smile
Аз схващания нямам, но адски ме болят краката. И то не самите крака, ами в хълбоците. Уж било от разтягане на таза, но мен особено отляво ме боли сякаш съм разтегнала сухожилие. Някоя от вас има ли подобни оплаквания? Всяко обръщане на другата страна през нощта ми е кошмар
Краката ми не се подуват, но ръцете са ми понички. Отдавна махнах халката
Lyubka_89 Любче, уж казват, че Вис Виталис е един от най-евтините бебешки магазини, а то явно не е така

# 194
Desolina, аз имам такива болки в свивката и то точно в ляво. При ставане, при сядане, при завъртане, при определени упражнения е силно и пробождащо. Ако съм лежала, първоначално, докато се раздвижа, пак боли. Това си е тазова болка, познавам я

Общи условия

Активация на акаунт