СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 073
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
  • sofia
Здравейте! Може ли да ми предложите курс по немски език за девойка, ниво Б2. Тя ще навърши 14 декември месец. За съжаление не можем да посещаваме курсовете на Гьоте, тъй като има възрастово ограничение.

# 211
За теста - от IH вчера ми обясниха, че определянето на ниво е точно, но е необходим и телефонен разговор с  преподавател.
 При моето също излезе C1 -  покри го с 53 точки.
Триша, пусни темите по английски. Надали ще го накарам да пише, но ми е любопитно.

# 212
За теста - от IH вчера ми обясниха, че определянето на ниво е точно, но е необходим и телефонен разговор с  преподавател.
 При моето също излезе C1 -  покри го с 53 точки.
Триша, пусни темите по английски. Надали ще го накарам да пише, но ми е любопитно.
Това беше последното, харесва ми, че винаги има избор измежду много:

Choose ONE of the topics and write an essay (140-190 words). Include an introduction, a mai body with two paragraphs, and conclusion.

1.How can social media bullying be prevented?
2. What is the best way to help someone who is depressed?
3. How can you move out of the "friend zone"?
4. How has texting affected face-to-face relationships?
5. How can we get away from stereotypes and racism? What steps can we take as individuals and as a society?
6. Choose a city you know. How can that city be made more bicycle and pedestrian-friendly?
7. Should there be controls in the way the media portrays celebrities?
8. What can be done to increase attendance at your favorite sporting event?
9. How can a student avoid procrastinating?
10. How can we make education better for kids who have trouble in school?

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 23:10 от ТришаР

# 213
Ако някой има информация за 22-ро, паралелка АЕ/ИЕ има ли момчета, да пише. Много ми е любопитно.

# 214
Триша, мерси. Много интересни теми. В Британика също им дават подобни.  Не мога да разбера защо и обучението по български в училище не е насочено към по-свободното писане по теми, които са близки и любопитни на децата.

# 215
  • София
Защото се изискват умения за формиране и изразяване на мнение, което би трябвало да е основното в изучаване на български език, съответно пак се връщаме към какво са учени да преподават учителите преди 30-40 години и от какво имат нужда съвременните деца.

# 216
Триша, мерси. Много интересни теми. В Британика също им дават подобни.  Не мога да разбера защо и обучението по български в училище не е насочено към по-свободното писане по теми, които са близки и любопитни на децата.
Пишат. От 8 клас в часовете по философия и БЕЛ творят доста литературни и философски есета на най-различни интересни за децата актуални теми.

# 217
Е, нали от тази година ще започнат да пишат и есета. Дори на дзи може да пишеш есе, или греша?
Философията също ми е интересна как ще бъде представена като наука.
А дисциплина, която им отваря очите за политиката в сегашно време има ли? Да разсъждават, да отсяват фалшивите новини (които май са в пъти повече), да гласуват информирано?

ПС. Warwick ме изпревари.

# 218
  • София
Мария, гледах един учебник по Гражданско образование и имаше доста интересни теми. Имаше урок посветен на човешкото достойнство и накрая въпросите за домашно бяха върху един интересен филм, който пресъздава историята на унижението на няколко жени.

# 219
От 8 до 10 клас по философия се обсъждат тези теми. Сигурно зависи и от учителя как ще направи часовете. Нашите не ползваха учебник. На децата явно им беше интересно, след всеки час дискусията се пренасяше и вкъщи. 🙂
От 11 клас предполагам, че по Гражданско образование ще се обсъждат  "нещата от живота".

# 220
Да, на  ДЗИ е есе или интерпретативно съчинение върху определено произведение.

# 221
Почти не познавам рискували с есе. Не се знае кой ще ти го чете, как ще ти го оцени. Който гони оценка, май не рискува.
Иначе за вируса- нарочно го записах на пешеходно разстояние, с английски, онуй обучение с хромбук, как беше. Ако ще вече 5 години да е ДО, не ми пука. Даже по-хубаво.

# 222
  • Пловдив
Да, на  ДЗИ е есе или интерпретативно съчинение върху определено произведение.
Въпроса е как се оценява есето и по какво критерии. Някои "отличници" наизустяват определени тези и си ги пишат в интерпретативното съчинение, съответно пълни глупости се оценяват с 6. Чела съм такава творба, оценена с 5.98 на ДЗИ. Насвяткани една до друга нищо не значещи думи от човек, очевидно не мислещ, но иначе учил, та учил. Смятам, че на есето е доста по-трудно да изкараш такава оценка. Защото вероятността оценяващият те да те ощети е много по-голяма. Така си и мисля. Иначе, и аз в това отношение съм много благодарна на Британика, научават ги от много рано да пишат есета, по определени правила, и то доста добре.

# 223
  • у дома
Триша, мерси. Много интересни теми. В Британика също им дават подобни.  Не мога да разбера защо и обучението по български в училище не е насочено към по-свободното писане по теми, които са близки и любопитни на децата.
Пишат. От 8 клас в часовете по философия и БЕЛ творят доста литературни и философски есета на най-различни интересни за децата актуални теми.
Да-някъде творят есета,а другаде взимат ингервю с Аристотел от отвъдното...

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 19:12 от svetlaem

# 224
Сигурно е хубаво, че ги учат да пишат есе, но аз не бих се сетила какво да напиша по нито една тема Simple Smile Много мразих това в училище, мразя го и сега. На децата ми също не им идва отвътре Simple Smile Когато накрая на годината имаха подобни въпроси и по БЕЛ и по АЕ, проблема беше не как ще се структурира есето или знае ли английски, а какво точно да пише. И наставаше едно тръшкане и питане, а аз също не знам...и така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт