Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 275
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Дистанция в класа няма да има, каза си го съвсем ясно човекът. Тва е положението. Балончета щели да правят. Ако детето ти има малшанса да се озове в заразено балонче... такъв му бил късметът. Малоумници, без извинение!!! Никъде не съм чула да се планира учебната година по подобен начин.

# 631
  • София
Иска ми се да видим в класовете на отроците и внуците на факторите как ще е.

# 632
  • Варна
И на мен. Даже много държа да видя.

# 633
https://dnes.dir.bg/svyat/ispaniya-zatvarya-diskotekite-i-noshtn … a-vrashta-maskite
Хората вече взеха да налагат мерки, втората вълна иде. Ние, засега - главите в онуй място, дето слънцето не свети.

# 634
Аз също държа някой да отговори на въпроса на децата, дали могат да се заразят в училище. Аз отказвам да ги лъжа. Министър Вълчев, хайде, обяснете го на децата, че няма страшно!

# 635
Това което ме тревожи като родител е това, че детето ми ходи с ГТ на училище. Другото което е, че едно е ДЯ и ДГ, а друго е училище, това като филтър за болни и дезинфекция. Притеснявам се и колко ли ПСР теста ще мога да си позволя финансово, предвид факта че ще има извиване на ръце, защото няма ясни правила по които се диагностицира Ковид и къде да търсим лечение, ако е този вирус. Масово хората сами плащат за тестове,а после ги препращат от болница на болница докато зазлеят.
Факт е и, че баналните вируси намаляха след като учениците минаха на ДО.
Това са ми притесненията -липсата на точни правила за ситуацията.
Аз изказвам мнение, като родител на деветокласник.

# 636
Като че ли твърде малко се коментира ходенето на училище с градски транспорт. Може би никой от хората, които вземат решения не са се качвали в часовете, когато учениците започват и приключват училище. Тази блъсканица, това уплътняване...Каквито и мерки да има в училище, качат ли се децата в автобуса или метрото, попадат в друга "стратегия на балончетата". Някои деца сменят по две или повече превозни средства и при всяко такова пътуване в пиковите часове се увеличава рискът да се срещнат с вируса. Това по четири пъти на ден обикновено. В тази блъсканица маските не помагат, все някой ти диша и кашля в лицето. Много голяма част от учителите се качват и споделят това преживяване...Няколко от сериозните клъстърни заразявания през последните месеци тръгваха от автобусите на работниците и една от първите мерки беше да ги спрат.

# 637
Дистанция в класа няма да има, каза си го съвсем ясно човекът. Тва е положението. Балончета щели да правят. Ако детето ти има малшанса да се озове в заразено балонче... такъв му бил късметът. Малоумници, без извинение!!! Никъде не съм чула да се планира учебната година по подобен начин.
Той е по-разбирач от СЗО? От специалисти по епидемиология в местен и световен мащаб? Машаллах, аферим!
И наистина искам да някой да поеме отговорност. Едно дете да се зарази и да развие синдрома, подобен на болестта на Кавазаки и да умре, кой ще го е убил? /да не дава Господ! / Или ще се докарва вода от 9 кладенеца, че то детето се е заразило от баба вкъщи, а не от излизането и пребиваването в задължителното училище!

# 638
Точно, защото има и фактор ГТ, не е необходимо да се мери с един и същ аршин в цялата държава. В училището на децата ми никой не ползва ГТ. Просто няма спирка, която да е в някаква приемлива близост. И понеже градът не е чак толкова голям, тези, които живеят по-далеч и не ги карат с коли, щат не щат вървят пеша. Просто няма вариант ГТ.

# 639
Ще пуснете ли децата 2020-2021 учебна година на извънкласни занимания - спорт, танци, езици...?

# 640
Защо не отидеш като доброволец в някоя Ковид болница? Ще го минете по-бързо и няма да се занимаваш.
За доброволец едва ли ще имам време, но съм посещавала отделения в карантина заради вируса. Не ме мисли, аз не живея в буркан, пък ей на - жива съм още.

Sparkles едва ли някой ще си пусне детето с температура на училище. Но пък сополи и кашлица са друга бира.
И аз не бих, но как да взема бележка?  Ако лекарят не може да пише просто ОВИ на какво основание ще остане детето в къщи? Ще ме накарат още първия ден да ходя да давам пари за тестове.А и безплатни да са, не е ли по-добре да изчакам три дни да видя накъде върви вируса, може тестът да е по-полезен на някой друг. Не е късно после да се тества детето, недай си боже ако се наложи. А ако не се теств,а достатъчният престой без симптоми в къщи ще минимизира риска за другите когато се върне
Разсъждаваш на база опита на Мама Ру - а нея може да са я метнали, може и детето да е било здраво и наистина да не е имало основание за болничен. На мен през март ми издадоха болничен с диагноза ОВИ.

[/quoteПреди един месец и аз бях болна хрема, кашлица/ в началото беше ларингитна/, еди ден температура.  Ходих при личната, жената каза, че клиниката не е за КОВИД, но впредвид силната кашлица ме посъветва да си направя тест . Даде ми 1 ден болничен, предстояха събота и неделя.

# 641
Точно, защото има и фактор ГТ, не е необходимо да се мери с един и същ аршин в цялата държава. В училището на децата ми никой не ползва ГТ. Просто няма спирка, която да е в някаква приемлива близост. И понеже градът не е чак толкова голям, тези, които живеят по-далеч и не ги карат с коли, щат не щат вървят пеша. Просто няма вариант ГТ.
Ако трябва да ходи пеша, трябва да тръгва още вечерта, за да стигне в 7.30

# 642
То и КОВИД е ОВИ / остра вирусна инфекция/! Smirk

# 643
Нещо, което четейки ме осени като положителна практика, а реално не я харесвам чак толкова при нас в Канада.
Всяка година децата са в различен клас - с различни ученици и учители.

Попълва се декларация в края на учебната година с кои 2 деца желае да е в един клас детето и всяка година 3те паралелки от един випуск се променят като се вземат под внимание точно конфликти, способности, приятелства и т.н. Не винаги са в един клас с приятелите си, но се случва доста често.

Имаме и доста смесени класове като 5/6 клас заедно и 7/8 традицонно бяха все заедно от над 16 години в нашето у-ще поне. Така щерка ни си намери приятелки от 6ти клас, като беше тя в 5ти и много си подхождат като характери.

При нас са на у-ще от 9 до 3.35. С пътуването с автобуса са навън от 8.30 до 4 часа.
Нямаме баби, занимални и гледачи. Ходи на извънкласни занимания от 6 до 8 приципно в някои от вечерите, като ние я водим , чакаме и вземаме.

Ако не ми се налагаше да работя и аз бих останала на ДО с детето си. Или направо на домашно обучение с учители ДО по някои предмети. Но за да имаш частните учители или у-щата (частните у-ща са в порядъка на 20-35К на година на дете, при средна заплата на родител към 35К) то трябва да работиш стабилно.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 21:15 от Анонимен

# 644
Иска ми се да видим в класовете на отроците и внуците на факторите как ще е.
Съд сигурност техните отрочета, поне не пътуват с градски транспорт по 1ч в едната посока.Няма равен старт

Общи условия

Активация на акаунт