Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 897
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Точно за това ми трябва Simple Smile

# 121
  • София
Би ли споделила откъде взе маската? Струва ми се много добър вариант.

https://shlemove.com/

Аз купих от тук. Има и други варианти по други сайтове.
Относно нейната полезност - мисля, че пази от кихане и кашляне.
В сравнение с текстилна, която се пъха в джоба или се подхвъля насам натам мисля, че е по-безопасна за собственика си.

# 122
  • София
Безопасна е за собственика си от гледна точка, че не се цапа толкова лесно и не се допира по лицето. За предпазване от бацили, предавани по въздушно-капков път не виждам да осигурява почти никаква бариера /освен някоя слюнка, която евентуално ще хвръкне право напред.

# 123
  • София
Здравейте, към родителите, чиито деца са в СС. Имате ли информация за откриването на учебната година. Дъщеря ми е от новоприетите в 4 клас( след изпити през май) и нямам идея как се случват нещата. Предполагам,че заради коронавируса, откриване и тн ще прротекат по различен начин. ( ако изобщо  има).Също така и за евентуални род срещи- в държавното училище, в което бяхме, срещи се правеха към октомври. Как се процедира в СС? Благодаря много!

ПП. Преди малко в ЕД са публикували епидемиологичните мерки. Родителските срещи ще са онлайн.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 17:16 от sanaka

# 124
  • София
Аз се чудя дали да не взема такава - чувала съм, че може да се диша през тях, но никога не съм пробвала:

# 125
https://www.google.bg/amp/s/www.actualno.com/amp/shlemovete-i-ma … news_1495617.html

Иначе по-леко се диша с моделите с клапа.

Аз се чудя дали да не взема такава - чувала съм, че може да се диша през тях, но никога не съм пробвала:

# 126
Такава маска предпазва носещия.
Интересно при това проучване има ли сравнение колко оцветен въздух се изхвърля при хирургичните маски. Те не прилепват изобщо. Поне аз с такава маска се чувствам, че все едно нямам маска и най-лесно дишам с нея.

# 127
Аш, пробвай. Това не е за теб, предполагам, та пробвай на бъдещите ползватели. Моя милост реши да работи с една такава, на втория ден я смених с медицинска, щото нещо замириса. Аз бих взел една кутия медицински и да носят и да хвърлят, един родител не трябва и с тая простотия да се занимава.

# 128
  • в страната на чудесата
Аш, пробвай. Това не е за теб, предполагам, та пробвай на бъдещите ползватели. Моя милост реши да работи с една такава, на втория ден я смених с медицинска, щото нещо замириса. Аз бих взел една кутия медицински и да носят и да хвърлят, един родител не трябва и с тая простотия да се занимава.
една на ден според мен е минимум като разход. Това с дезинфекция на слънце или пръскане със спирт ми се струва голяма играчка, да не говорим, че малко ми е гадно да слагам една и съща маска втори път.
Иначе ако има УВ лампи , които да работят през нощта в стаята би трябвало да дезинфекцират и маската, оставена на чина.
една кутия съм му взела, ще му взема и шлем и толкоз. носи и хвърля маската, а шлем ако решат Simple Smile
и без това кой знае колко дълго ще продължи упражнението Simple Smile

# 129
А защо не използват озонатори вечер-убиват бактериите, а вечер така или иначе са празни класните стаи.

# 130
  • в страната на чудесата
А защо не използват озонатори вечер-убиват бактериите, а вечер така или иначе са празни класните стаи.
Използват. Нощем.

# 131
Аз купих такава маска. Удобна е, защото е извита и дори да се подмята по чина винаги е
с външната страна към повърхностите. Освен това се вижда лицето и не се допира до устата и носа.

Би ли споделила откъде взе маската? Струва ми се много добър вариант.

И аз мисля, че абсолютно нищо не пази тази "маска", въздух влиза отвсякъде, все едно си без нищо.

Аш, аз съм точно с такава сега, изключително добре се диша и не ми се запотяват очилата, както с маските без клапан. Освен това е по-висок клас на защита от обикновените платнени маски. Само чеееее тези аз ги купувам по 6лв., ужасно са скъпи, не знам дали ги има някъде по-евтино. Докато обикновените маски са по 0,80 лв. Затова имам само 2 от тези, за посещение на изключително опасни места, като джи-пи например и въобще поликлиники, дано не ми се налага скоро, пу пу.

# 132
  • София
А перат ли се?

# 133
Оф, не знам, честно, но ми се струва, че ако се изпере, ще се смачка и няма да става. Тя стои изпъкнала, не се опира в носа и устата, затова е много по-удобна от обикновените маски и с нея се диша много по-лесно.

# 134
Конкретно този модел не се пере. Трябва да се оставя на слънце за по 15-30мин. дневно. Има други модели с клапа, по-текстилни - те се перат, като този например:

Общи условия

Активация на акаунт