Астрология - 18 тема

• 37 630
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
Според мен няма такова противоречие. Едни аспекти могат да имат различни тълкувания и проявления. Хората обичайно ги разчитат по начина, по който им се иска да се проявят, и когато се реализират по друго възможно направление - отчитат несбъдване на прогнозата, защото просто са игнорирали другите варианти, вкопчени в този, който желаят.

При мен няма такова "несбъдване". Случват си се нещата - според звездните констелации и това, което е зададено по натал.

# 466
  • София
Да, първоначално и аз смятах че намалената заплата и разпадът на фирмата в която работя ще е сигнал за смяна на работата и при по добри условия. Но поради известните ни причини не можах да пътувам във връзка с новото предложение, след това всичко затвори, капсулира се и предложението за работа е в статус замразено. По същият начин астролог ми беше разчитал картата и не смятам отново да му се доверя не само заради това обстоятелство, но и защото познаваемостта му се оказа нулева.

# 467
  • в 1001-та нощ
Проблемът до някъде е и в това, че ако въпросът е - какво да очаквам по отношение на работа - астрологът ще погледне какво е възможно и ще даде прогноза, без да се разгледат другите хипотези на проявление на този аспект, защото за тях не се пита. А това, което ще каже е вероятност, възможност, която може и да не се прояви.

# 468
И стигаме до извода, че няма смисъл от астрологията. По-добре нищо да не се очаква, от нищо да не се страхуваме и да живеем свободно и необременени от страх  божий или от натална карта.

# 469
  • София
Аз се опитвам да проумея точно това, че от една страна в астрологията има категорични показатели за даден аскпект и той се случва по един или друг начин и в същото време пак при категорични показатели даден аспект не се случва. Отчитам и свободната воля на човек при взимане на решение, но когато нещо е толкова силно че промея живота на човек тогава като че ли собствената му воля е по-малко изразена и нещата някакси се случват. Имам предвид и при положителни и отрицателни аспекти.

# 470
  • в 1001-та нощ
Как да няма смисъл - има, разбира се, но зависи човек какво иска да види. Аз гледам по-глобално, машабно - за тенденции, благоприятни моменти, проблеми - и с какъв хоризонт са. По време на ретро Меркурия - ми се закучиха много неща, и точно на 3.11 - всичко, като с магическа пръчица се разплете. И аз го очаквах, не се нервирах, знам защо и до кога е така. Това не ме е спряло да си работя за интересите. Не е да чакам на Меркурий да оправи всичко. Правя това, което е нужно и зная кога ще има резултат.

# 471
Може би този абзац би кореспондирал на някои търсещи души, които се опитват да  намират отговорите в астрологията. 🙂

На мен целият текст ми хресва, по принцип Ирина ми е любимка, но нещо изчезна.🤔

"Приемете Астрологията като небесна музика. Планетите са Божествени ноти и инструменти. Как ще ги комбинираме, каква симфония ще създадем, зависи от нас. Да се учим да чувстваме и разбираме по-добре Божествения замисъл! Човешката душа е една мелодия. Тя не е статична графика, а пътуващ танц и музика в развитие. Такъв е и хороскопът. Тук идва нашата специфична роля. Старата Астрология произвежда гадатели. Може би затова е била изгорена на кладата. Те все още са изучавали как работи небесният часовник и са откривали събитийност, без да разбират, че това са влияния, които могат да бъдат използвани по различни начини!
Бог не харесва ограничената предсказателност, тя убива Неговата творческа същина. Уран (планетата на Астрологията) е висшата октава на Меркурий, чрез него са слезли всички гении измежду хората и техните открития. Дали тази планета не се явява представляваща Божествения универсален Разум? Кой още не се е убедил в способностите на Бог и Уран да заличат живота за една нощ и да възкресят същия за една минута?!
Единният има правата и способностите да пренареди и пренебрегне всички звезди, за да изпълни една чиста Молитва! Единствен Той може да го направи! Казват, че великите Духовни Учители са извън влиянието на планетите. "
От тук

# 472
Казват, че великите Духовни Учители са извън влиянието на планетите. "
Не съм съгласна с това! Категорично!!! Точно те са под влиянието на силни ВИСШИ планети !

# 473
Не съм съгласна с това! Категорично!!! Точно те са под влиянието на силни ВИСШИ планети !
Във ведическите материали е обяснено много добре. Трябва да се поразровя , бях си запазила една много хубава картинка.

# 474
Във ведическите материали е обяснено много добре. Трябва да се поразровя , бях си запазила една много хубава картинка.
Въпроса е какво означава думата "извън". Според мен абсолютно всеки един въплатен човек изпитва безмилостното влияние на небето, може да се каже че великите Учители имат същите, дори и много по-трудни и тежки аспекти, но знаят как да се справят с тях, как да канализират енергията в правилна посока. От такава гледна точка може да се каже, че те са "извън влиянието на планетите", не им влияят както магнита не влияе на някой метали. Реално металите не са "извън" влиянието на магнитното поле, то си го има, но просто не взаимодейства с тях.

# 475
Въпроса е какво означава думата "извън". Според мен абсолютно всеки един въплатен човек изпитва безмилостното влияние на небето, може да се каже че великите Учители имат същите, дори и много по-трудни и тежки аспекти, но знаят как да се справят с тях, как да канализират енергията в правилна посока. От такава гледна точка може да се каже, че те са "извън влиянието на планетите", не им влияят както магнита не влияе на някой метали. Реално металите не са "извън" влиянието на магнитното поле, то си го има, но просто не взаимодейства с тях.

Много вярно написано. Ще добавя само това.
Така наречените духовни хора, познават достатъчно добре принципите на сътворението, които влияят, както на света в нас, така и извън нас самите.
А, що се отнася до астрологията, тя не е задължителна за никой. Ако искаш, иди на астролог, врачка, гадател, лечител, екстрасенс, хипнотизатор и т.н. Това е твой избор, както и твой е избора, дали ще повярваш на казаното или не.

# 476
vortexwvz, интересно сравнение. Хареса ми : - )
Металите обаче не са ли с различни свойства?

Желязото се повлиява от магнитно поле, с помощта на него наблюдаваме т.н. явление магнетизъм.
За златото, със съгласна . Не случайно то е символ и в духовните книги.
Намерих картинката ; -)

ако някой има затруднения с превода, ще преведа Blush

# 477
А, що се отнася до астрологията, тя не е задължителна за никой. Ако искаш, иди на астролог, врачка, гадател, лечител, екстрасенс, хипнотизатор и т.н. Това е твой избор, както и твой е избора, дали ще повярваш на казаното или не.
Да, ходила съм и съм вярвала. Нали това казвам...че всичко си случи освен нещата тази година, за което си мисля че глобалната ситуация е виновна

# 478
  • SF
Декемрви 2020 Юпитер и Сатурн се преместват във Водолей ама това едва ли значи, че нещата ще се оправят.

По-скоро тогава може би ще имат проучвания и отговори за ваксината. Ще стане бавно, но ще бъде сигурна и стабилна. Simple Smile Приемете моята прогноза с намигване, но и с пожелание тя да се сбъдне!

Hrispa, на тебе верен ли ти е часът на раждане? От къде знаеш в колко часа си родена?

# 479
Декемрви 2020 Юпитер и Сатурн се преместват във Водолей ама това едва ли значи, че нещата ще се оправят.

По-скоро тогава може би ще имат проучвания и отговори за ваксината. Ще стане бавно, но ще бъде сигурна и стабилна. Simple Smile Приемете моята прогноза с намигване, но и с пожелание тя да се сбъдне!

Hrispa, на тебе верен ли ти е часът на раждане? От къде знаеш в колко часа си родена?
Ха дано!!! 🙏
То и в момента вървят проучвания/ тествания на ваксини...а някои страни вече вървят и ваксинации....

Общи условия

Активация на акаунт