Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 347
  • 864
  •   1
Отговори
# 390
Скрит текст:
С годините човек започва да разбира точно какво иска и не е склонен да прави толкова компромиси, защото му е писнало от повечето повърхностни идиотизми, битовизми и елементаризми.
Обикновено по-сериозните, по-интелигентните и критични към себе си хора срещат най-много трудности в създаването на връзка. Не от неувереност, а от това, че повърхностните неща и страсти откровено ги отвращават.
Дали всяка жена заслужава семейство, това никой не може да каже. Вероятно има такива, за които не е препоръчително и не би трябвало дори.
Дете може да имаш и сама, стига да можеш да го отгледаш, както финансово, така и с достатъчно отделено внимание и време. Ако детето е всъщност приоритет.
Връзки може да има на всякаква възраст. Няма да ти дам съвет излизай, за да си намериш, щото това, дето е по улиците и баровете не е гаранция, че е стока, а с проба и грешка понякога човек само си губи ценно време. Вероятно отговорът е някъде в теб - в интересите ти, в средата ти.

Най-смисленият коментар, който прочетох дотук. Евала!
Аз съм на 36, също неомъжена, без деца, но пък и не са ми приоритет.
Отдавна осъзнах, че да се задоволяваш с трохи в една връзка с човек, който не може да те разбере, само и само да запълниш самотата си, е най-грешното възможно решение.
Самотата често е по-страшна когато се усеща докато си сред неподходящите хора, тогава е задушаваща..
Ако съдим по съветите по-горе за активно включване в интернет сайтове, социални мероприятия, курсове, хобита и т.н. - на теория да, но на практика, рядко можеш да срещнеш някого така.
Животът е прекалено кратък за да се задоволяваш с каквото има, и тук не става дума да бъдеш надменна или прекалено претенциозна.
Човек сам преценява с кои неща може да направи компромис, стига да са налични други, съществени такива, заради които би си струвало.
Възрастта никак не е от значение, говорим за човек със собствена стойност, не за застояла стока, така че в никакъв случай не бива да се чувстваш сякаш нямаш право да държиш на критериите си, както доста хора смятат.
Когато си осъзнала какво искаш, няма как да се примириш да бъдеш с човек, който няма да го разбере - в крайна сметка всички заслужаваме човек, който ни разбира и обича заради самите нас, с хубавото и лошото, не защото можем да му дадем нещо (или родим дете) - смятам, че това е най-важното в едни отношения - връзката между двама души, а не 'неизбежното' продуциране на дете от нея, което да бъде по-важно от любовта между двойката, която го е създала.
Може да звучи като клише, но най-пълноценните връзки всъщност се получават, когато
Скрит текст:
напълно приемеш и заобичаш времето ти сама със себе си - когато се чувстваш пълноценна и удовлетворена така, без да имаш нужда от никой друг да ти осмисли живота.
Тогава неочаквано се появява възможност, ако си късметлийка - със също толкова завършена личност, която да не търси симбиотично сливане, а истинска връзка, която да помага и на двамата да се развивате заедно, вместо да се вкопчвате. Някой, с който се постига истинска интимност - сексуална, интелектуална, емоционална, някой, с когото се смеете заедно, с който можеш да бъдеш истинска, без да се страхуваш, че ще те съди или разбере неправилно.

От сърце ти желая да получиш това, което искаш! Hug

Прилича на клише, звучи като клише, мирише като клише.
Но може да е..., знам ли? Добър съвет?

# 391
Аз няма какво да кажа на авторката,, освен че и тя има право на семейство. Това заслужава ли или не, не седи така. По-скоро въпросът е Искаш ли го? Или не? И защо не го искаш? Не е необходимо да ни обясняваш. Важното ти да си наясно със себе си.
И да питам - какво лошо има набор 80? Аз пък покрай мен виждам набор 90 и нагоре - не са цвете за мирисане.... Набор 80 мъжете поне ходиха на армия, от тях става нещо, набор 90+, са сякаш меки китки.... Пфу....

# 392
С годините човек започва да разбира точно какво иска и не е склонен да прави толкова компромиси, защото му е писнало от повечето повърхностни идиотизми, битовизми и елементаризми.
Обикновено по-сериозните, по-интелигентните и критични към себе си хора срещат най-много трудности в създаването на връзка. Не от неувереност, а от това, че повърхностните неща и страсти откровено ги отвращават.
Дали всяка жена заслужава семейство, това никой не може да каже. Вероятно има такива, за които не е препоръчително и не би трябвало дори.
Дете може да имаш и сама, стига да можеш да го отгледаш, както финансово, така и с достатъчно отделено внимание и време. Ако детето е всъщност приоритет.
Връзки може да има на всякаква възраст. Няма да ти дам съвет излизай, за да си намериш, щото това, дето е по улиците и баровете не е гаранция, че е стока, а с проба и грешка понякога човек само си губи ценно време. Вероятно отговорът е някъде в теб - в интересите ти, в средата ти.
...... всички заслужаваме човек, който ни разбира и обича заради самите нас, с хубавото и лошото, не защото можем да му дадем нещо (или родим дете) - смятам, че това е най-важното в едни отношения - връзката между двама души, а не 'неизбежното' продуциране на дете от нея, което да бъде по-важно от любовта между двойката, която го е създала.

Именно, човек те обича заради това, което си, а не защото трябва непременно нещо да му дадеш, в случая дете. Появата на дете е вследствие на любовта между двама души, естествено и нормално продължение на връзката им, а не на мисли помеждуим от рода на "ние се обичаме такива каквито сме, приемаме се, роди ми и съответно направими едно дете". И да, едно дете става приоритетно и важно, и не толкова, защото е смисълът на всичко, центърът и бла бла бла, а защото е едно напълно безпомощно и беззащитно същество, което се нуждае от обгрижването и подкрепата на родителите си. Това не означава, че тяхната любов е омаловажена. Да, има двойки, които след появата на дете се отчуждават, има и такива, които се примиряват с битовизми те и новата реалност и започват да я карат по течението. От самата двойка зависи да осъзнае сериозността на промяната, която настъпва с появата на едно дете. Когато въпросната двойка проявява търпимост един към друг, разбиране, защото появата на новия човек поразтърсва безгрижната им до този момент любов, тогава и любовта им става по-силна и важна, защото са сплотени и си помагат в този нелек момент да отглеждат и възпитават дете.

# 393
Аз бих посъветвал Марина да си търси за половинка мъж, който е доста близко до нея като разбирания и манталитет, мисля че такива към които тя се насочва, или вече е срещнала, биха могли само да я наранят. Но все пак не изключвам да бъде щастлива и със някой по-обикновен човек, който ще я уважава и цени много. Нека да потърси и чужденци, след като с много българи изглежда че не си допадат, може там да и е късмета. Груби и нахални мачовци директно да ги отбраздва, няма смисъл според мен да си губи времето и чувствата с тях, дори и като компания за кафе.

# 394
Марина, може би вече са те посъветвали тук, но нямам време да чета. Ако си готова, роди си детенце, има как. Ако имаш подкрепата на родителите ти, ще ти е по-лесно. Няма вечно да са млади и здрави. После спокойни си търси партньор, без бързане и притеснения.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 12:49 от Nataka

# 395
Страшни есета като от книга за себепознание Simple Smile

Забива се в клишета и се обяснява на момичето какво и как била истинска любовта и какво е редно или нередно да се прави като компромис.

При все че самата авторка признава, че отношенията и с мъже досега са били без любов, а от някакво време изобщо ги няма. Това не е равносметка, която повечето хора биха били щастливи да си направят на 38.

Тя може да е прекрасен човек с много качества, но очевидно съдейства по някакъв начин да е тази ситуация.

Нито е фатално, нито е непоправимо - само че не разбирам как й помагат съвети за успокояване и как правилния щял да се появи. Все едно тя е пасивна и си ако съдбата е достатъчно добра към нея, удря джакпота, ако не - страда.

Щастието трябва да се търси и да се приеме, че по пътя може да има и болки и разочарование, и какво ли не. Пак 100 пъти по-добре, отколкото да се стои в нищоправене, необичане или в тропане с крак - аз съм супер, не мърдам от позициите си.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 12:41 от Teodora Yolcheva

# 396
Не е баш момиче на 38.

# 397
Стига вече с тия подмятания за възрастта.
С момичешки и веселяшки акъл може и да си на 80 години.
За отношението ти и радостта към, насладата от живота възраст няма.
Някои са лелинки още от тийн възраст, изтъкани от комплекси и предразсъдъци, но пак живеят и се радват по своему на живота.

# 398
Със силно религиозен човек не бих се занимавала. Колкото и да е свестен, ще е клиширан и ограничен в много сфери на живота, пък и ще иска да те привлече към вярата му. Права си да не започваш връзка с такъв, Марина.
Лошото е, че на твоята възраст несемейните мъже са мамини синчета, егоисти или особняци. Сигурно има и изключения. Понеже съм минала по пътя на Марина, лично аз на нейната възраст бях отворена и благоразположена към разведени мъже, но тези, които срещах, не искаха други деца или ново семейство. Моят съвет към авторката съм го дала. Ако се престраши, след време няма да съжалява. В момента имам две деца, родих ги на 42. Щастливо разведена съм и много си обичам децата.  Доста ми е трудно, още повече, че бащата не помага особено, а родителите ми са възрастни и на тях им е трудно с двама 4 годишни палавника. Но щастието да бъда майка не бих заменила за нищо. Съвсем наясно съм обаче, че децата и любовта към тях не може да запълнят липсата на партньор. Отворена съм за такъв, но не ми е самоцел. Не бързам и нямам притесненията, които имах преди децата. Биологичният часовник не ме притиска, радвам се на живота и на децата си. Ако се появи добър човек, добре е дошъл. Но предпочитам разведен с деца като мен или вдовец с деца. Ергените на тази възраст според мен си имат причини да са сами. Да не говорим, че и много разведени си живеят като ергени - я до полата на мама, я като вечни бохеми.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 13:22 от Nataka

# 399
Да не се лъжем, но семейството не е за всеки човек.
Има хора, на които това им е противопоказно, както и такива, с които е по-добре семейство да не се създава.

Здравейте момичета,

Замислила съм се как се случват семействата, как намерихте половинката? Къде се запознахте, през какви трудности минахте, лесно или трудно беше...
Аз съм едно остаряло момиче на почти 38, на което все не му се случва това най-хубавото със семейството. И събирам идеи, всякакви. И едно редче да ми напишете, пак ще съм благодарна.

За мен момичетата са до 18-20 години. От там-насетне сме си жени. Не го пиша случайно, впрочем.
Начините за запознаване и създаване на семейство са всеизвестни. Едва ли някой е открил в тази тема нещо ново.
Или става естествено и нецеленасочено. Или човек си търси с тази цел /скрита, явна - цел е/ в съответни клубове, форуми - места, където се събират и комуникират различни хора.
А дали ще стане после семейство - това никой никога не може да го каже и гарантира. То и семейните модели са много разнообразни, също.

# 400
  • Пловдив
Скрит текст:
Със силно религиозен човек не бих се занимавала. Колкото и да е свестен, ще е клиширан и ограничен в много сфери на живота, пък и ще иска да те привлече към вярата му. Права си да не започваш връзка с такъв, Марина.
Лошото е, че на твоята възраст несемейните мъже са мамини синчета, егоисти или особняци. Сигурно има и изключения. Понеже съм минала по пътя на Марина, лично аз на нейната възраст бях отворена и благоразположена към разведени мъже, но тези, които срещах, не искаха други деца или ново семейство. Моят съвет към авторката съм го дала. Ако се престраши, след време няма да съжалява. В момента имам две деца, родих ги на 42. Щастливо разведена съм и много си обичам децата.  Доста ми е трудно, още повече, че бащата не помага особено, а родителите ми са възрастни и на тях им е трудно с двама 4 годишни палавника. Но щастието да бъда майка не бих заменила за нищо. Съвсем наясно съм обаче, че децата и любовта към тях не може да запълнят липсата на партньор. Отворена съм за такъв, но не ми е самоцел. Не бързам и нямам притесненията, които имах преди децата. Биологичният часовник не ме притиска, радвам се на живота и на децата си. Ако се появи добър човек, добре е дошъл. Но предпочитам разведен с деца като мен или вдовец с деца. Ергените на тази възраст според мен си имат причини да са сами. Да не говорим, че и много разведени си живеят като ергени - я до полата на мама, я като вечни бохеми.
Авторката е без деца и доколкото разбирам от написаното от нея, тя иска преди всичко мъж за връзка, а не да бърза да роди и после да мисли какъв (друг) мъж да търси по-нататък. Не всяка жена е склонна да бъде с мъж, който вече има дете от друга жена. Дори и много от майките с деца не искат татковци с деца, въпреки, че това би следвало да ги постави в равни условия и да са свикнали да са по-търпеливи и отговорни покрай грижите за децата си.

# 401
  • MI
Наистина прекалено много клишета. Намеците или директното посочване на възрастта е заради биологичния часовник, който си е нещо съвсем обективно и не зависи от това колко ти е веселяшки акъла. Ако не държи да има деца е различно, но тя не е намекнала нищо подобно.

И определено на 38 си жена, а не момиче. Хубаво е и да мислиш и действаш като жена, с не като неориентирано девойче.

# 402
Какво означава "да действаш като жена"? Да "даваш шанс" на повечко мъже? Или да "понамалиш изискванията"? Или може би да се запишеш на народни танци, щот' там е събран каймакът на мъжкото общество и ще те огрее?
Самият факт, че си родена жена, е достатъчен, че действаш като жена, не като мъж.
С днешният напредък на медицината и до 50 години е възможно жена да роди (освен в случаите, когато здравето категорично не го позволява). Има и други варианти.
Не видях авторката да пише, че спешно иска дете и затова ѝ трябва мъж. Начини да имаш дете и без мъж има също много.

Като почна да чета мнения за тиктакане на часовници, изтърване на последни влакове, държание на жена, дори и баба ми не мога да си представя, щото и тя не мислеше по тоя начин. 
Огромна част от чуждоземните ми приятелки родиха над 40 първите си деца - някои с мъже, някои без, някои естествено, някои инвитро, някои със секцио. Имам такива и които категорично пък не искат деца. Други имат и по 4 накуп.
Правилно и грешно няма. Правилното е според желанията и опита на всеки отделен човек. От съвети да се бърза през глава няма никакъв смисъл.

# 403
Ама тя наистина е добре да не лежи на тази кълка за напредъка на медицината. Тези, които са минавали през мелачката асистирана репродукция знаят.
От другата  страна е  бизнесът -  “донорски материал”.
Още малко да извадите вълшебни пръчици и да я забремените само докато си говорим.
Simple Smile

# 404
  • MI
Какво значи да действа като жена, а не момиче ли? Да гледа реалността в очите, а не да си заравя главата в пясъка. И да спре да търси неподходящи мъже например.

А, и някои не живеем в България, та знаем че се ражда по-късно. Но знаем и как са препълнени клиниките за асистирана репродукция. А като някой идея си няма какво е да минеш през това е по-добре да замълчи.

Общи условия

Активация на акаунт