Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 282
  • 864
  •   1
Отговори
# 405
Какво означава "да действаш като жена"? Да "даваш шанс" на повечко мъже? Или да "понамалиш изискванията"? Или може би да се запишеш на народни танци, щот' там е събран каймакът на мъжкото общество и ще те огрее?
Самият факт, че си родена жена, е достатъчен, че действаш като жена, не като мъж.
С днешният напредък на медицината и до 50 години е възможно жена да роди (освен в случаите, когато здравето категорично не го позволява). Има и други варианти.
Не видях авторката да пише, че спешно иска дете и затова ѝ трябва мъж. Начини да имаш дете и без мъж има също много.

Като почна да чета мнения за тиктакане на часовници, изтърване на последни влакове, държание на жена, дори и баба ми не мога да си представя, щото и тя не мислеше по тоя начин. 
Огромна част от чуждоземните ми приятелки родиха над 40 първите си деца - някои с мъже, някои без, някои естествено, някои инвитро, някои със секцио. Имам такива и които категорично пък не искат деца. Други имат и по 4 накуп.
Правилно и грешно няма. Правилното е според желанията и опита на всеки отделен човек. От съвети да се бърза през глава няма никакъв смисъл.

Frosty, не се хаби. Като гледам болшинството от коментиращите, разбира се с малки изключения, са предимно на мнението, че жената има срок на годност и най-важното нещо на света е да си реализира тиктакащия часовник, преди да е престаряла и вече за нищо да не става - т.е. да е неспособна да роди. Въртим, сучем, все към този извод водят коментарите, някои по-директни, други по-деликатни - но все с присъщия покровителствен и леко иронично-хаплив тон, докато обясняват на авторката как изобщо не бива да се успокоява с разни врели-некипели от рода на "имаш време, не бързай, имаш стойност и т.н.", понеже най-добре е да хваща някой потентен мъжки екземпляр и да влиза в коловоза на българското семейство, защото влака заминава, часовника спира, птичките отлитат...и изобщо - на човек докато чете му иде да си пререже вените.

Всеки има различни приоритети в този живот, НЕ по-малко важни и значими от тези на останалите.
За доста жени все още приоритет е именно намирането на половинка на всяка цена, раждането на дете, един вид - да не останат по-назад или да няма кой да ги гледа на старини...аргументите са много и всичките сме ги чували.
Нищо чудно, че има толкова разводи, изоставени дечица и ескалиране в отношенията, стигащи до домашно насилие и летален изход - понеже хората не виждат или не смеят да си направят една трезва равносметка и да преценят те този живот как точно искат да го живеят, а после да намерят някой със сходни виждания, интереси и интелект, а като отмине първоначалната еуфория от постигането на заветната цел и прогледнат в какво са се забъркали, вече става трудно.

# 406
  • София
Според мен подходът е в грешната отправна точка - търси мъж за семейство, а не мъж, с когото да има любовна връзка. Ако аз съм мъж и пред мен се появи жена, която очевидно е с идеята за семейство, ще дам назаден, ще ме дострашее. И като жена, ако някой тръгне с идеята да се жени за мен, не само назаден ще дам, а и изведнъж ще се окажа много заета с работа. Първо харесването и любовта, пък после както стане - може да се развие връзката към семейство, може и да не се развие.

# 407
  • Наблизо
Какво означава "да действаш като жена"? Да "даваш шанс" на повечко мъже? Или да "понамалиш изискванията"? Или може би да се запишеш на народни танци, щот' там е събран каймакът на мъжкото общество и ще те огрее?
Самият факт, че си родена жена, е достатъчен, че действаш като жена, не като мъж.
С днешният напредък на медицината и до 50 години е възможно жена да роди (освен в случаите, когато здравето категорично не го позволява). Има и други варианти.
Не видях авторката да пише, че спешно иска дете и затова ѝ трябва мъж. Начини да имаш дете и без мъж има също много.

Като почна да чета мнения за тиктакане на часовници, изтърване на последни влакове, държание на жена, дори и баба ми не мога да си представя, щото и тя не мислеше по тоя начин. 
Огромна част от чуждоземните ми приятелки родиха над 40 първите си деца - някои с мъже, някои без, някои естествено, някои инвитро, някои със секцио. Имам такива и които категорично пък не искат деца. Други имат и по 4 накуп.
Правилно и грешно няма. Правилното е според желанията и опита на всеки отделен човек. От съвети да се бърза през глава няма никакъв смисъл.

Frosty, не се хаби. Като гледам болшинството от коментиращите, разбира се с малки изключения, са предимно на мнението, че жената има срок на годност и най-важното нещо на света е да си реализира тиктакащия часовник, преди да е престаряла и вече за нищо да не става - т.е. да е неспособна да роди. Въртим, сучем, все към този извод водят коментарите, някои по-директни, други по-деликатни - но все с присъщия покровителствен и леко иронично-хаплив тон, докато обясняват на авторката как изобщо не бива да се успокоява с разни врели-некипели от рода на "имаш време, не бързай, имаш стойност и т.н.", понеже най-добре е да хваща някой потентен мъжки екземпляр и да влиза в коловоза на българското семейство, защото влака заминава, часовника спира, птичките отлитат...и изобщо - на човек докато чете му иде да си пререже вените.

Всеки има различни приоритети в този живот, НЕ по-малко важни и значими от тези на останалите.
За доста жени все още приоритет е именно намирането на половинка на всяка цена, раждането на дете, един вид - да не останат по-назад или да няма кой да ги гледа на старини...аргументите са много и всичките сме ги чували.
Нищо чудно, че има толкова разводи, изоставени дечица и ескалиране в отношенията, стигащи до домашно насилие и летален изход - понеже хората не виждат или не смеят да си направят една трезва равносметка и да преценят те този живот как точно искат да го живеят, а после да намерят някой със сходни виждания, интереси и интелект, а като отмине първоначалната еуфория от постигането на заветната цел и прогледнат в какво са се забъркали, вече става трудно.
Всъщност повечето хора казаха,че е добре ако държи на собствено дете ,да си го направи и на спокойна глава да си търси партньор.

# 408
Защо да не може и мъж да търси жена с цел семейство?
От къде идва логиката, че мъжете масово се страхуват от семейство и само женичките обикалят като гладни чакали около идеята за семейство и уют?!
Ако е на 25 години, то и жена би трябвало да се страхува от брак на тия години, не само мъж. Но за възрастни индивиди да говорим за страх и отдръпване, ще трябва да е някой незадоволен мачо, който го играе много ценен екземпляр или тотален егоист. С такъв и връзка да няма човек обаче... камо ли да го увещава за семейство.

# 409
Не знам, не знам. Когато бях бременна и отидох да си направя нормалните изследвания как се развива плода, ме поеха едни сопнати доктори, които казаха много неща за моята късна възраст и типичните за нея рискове за детето.

Бях на 36.

# 410
  • София
не казвам, че мъжете се страхуват от семейството, а че когато все още не познаваш някого и още от първата или първите срещи усетиш, че целта е семейство, е малко плашещо. И за жените е същото - едва ли някоя жена се чувства добре, когато от първа-втора среща усети, че мъжът иска семейство, още без да се знаят. Трябва време, да се види дали изобщо се харесват, дали си допадат, пък семейство или е е доста нататък.

# 411
Не знам, не знам. Когато бях бременна и отидох да си направя нормалните изследвания как се развива плода, ме поеха едни сопнати доктори, които казаха много неща за моята късна възраст и типичните за нея рискове за детето.

Бях на 36.

Това, че са доктори, не е гаранция нито за интелект, нито за възпитание.

# 412

Бях на 36.
Те у нас искат и да си напълно обръсната за гинекологичен преглед и крещят, ако си оставил и косъм. Нещо, което на други места (може би освен в Саудитска Арабия) не споменават дори.
Чувала съм доста неприятни коментари от гинеколози зад гърба на 42 годишните им пациентки, които правят опити за забременяване. Пак само в България. Може и в Африка или Сомалия така да коментират, но от там наблюдения нямам. Имам от други места, където дори над 45 е нормално да забременяваш и да правиш опити за дете.

# 413
Жената не търси просто мъж да си живее живота и да се забавлява с него, а семейство. Семейство обикновено включва и дете. И възрастта си е проблем, колкото и да се отрича. Тепърва трябва да търси, да се опознае с потенциални партньор и да се опознаят.
Ако тя и мъжът търсят сериозна връзка, семейство и дете не разбирам защо това би отблъснало другия. Тя няма време да се пробва, че да види той как ще е, пък дали е стане, дали не.... сваля картите от рано и ако това е нейния човек няма да се уплаши.

# 414
  • София
Да не впряга каруцата пред коня. Първо е забавлението и опознаването, романтичния период, после семейството и детето. Иначе ще привлича само някакво смотаняци, които искат някой да им върти къщата и да им роди дете. Тогава и забавление няма да е имало, а само битовизми.
Как така не разбираш - никой не обича да го обвързват сериозно още от самото начало. Изглежда като по старите комедии - хващат го мъжа/жената от вратата и хоп, в гражданското!

# 415
Имаше един кандидат, дето на втората среща ме пита дали ще си сменя фамилията като сме станели семейство..
Бързо се покрих.

# 416
  • София
А мен едно гадже бързо-бързо искаше да ме заведе при техните да ми покажат даровете за булката.  Ужасих се и набързо приключих историята.
Същото важи и за мъжете - не обичат още от самото начало да им говорят за семейство.

# 417
Именно заради подтекста, че се търси кой да е (годен) да запълни вакантното място, а не специалния човек. Права си, Андариел.

# 418
  • MI
Мис Чичи ме изпревари. Blush Видяхте ли въобще заглавието на темата?! Марина иска семейство, не някой за приятно изкарване. За огромната част от хората семейство включва И дете. Пък си разтягайте локуми колкото искате. Ако беше казала че не държи на това, съветите щяха да са други. Между другото, и Мария Кюри е имала деца. Wink

Повече мъже, търсещи жена за семейство съм виждала, отколкото жени всъщност. Rolling Eyes Не за да им чистят всъщност, а за да не останат сами.

Вие какво си представяте, че Марина отива и като маниак започва да пита кога ще се женят на втората среща ли?! Никой с мозъка си не би го направил. Но на моята 40+ романтична приятелка например проблемът й е, че все гледа тръпката основно, дава 101 шанса щото имало привличане. А времето си минава. И сега идете й изнесете тези високопарни речи както се е отчаяла на тема че няма да има деца най-вероятно. На чужд гръб и 100 камшика са малко.

# 419
Аз не виждам какво лошо има конкретната жена да си създаде семейството без много да умува, при наличието на партньор със същите нагласи. Гаджории и ергенски живот с години първо не е ясно дали я устройват, и второ - може изобщо да не ѝ се налага да внимава да не уплаши кандидата.
Аз имам много колеги, които се жениха в късна възраст, без много философстване, придиряне и приказки за трошици във връзката. Намерили си човека и толкоз.
Ако съветничките тук са семейни повечето, или от тези, които предпочитат да останат сами, до появята МУ, то не виждам с какво са полезни по темата.

Общи условия

Активация на акаунт