Отговори
# 30
     Здравейте,мам4ета.
     4естита ни теми4ка,за което благодарим на авторката Mr. Green
     Имам някакви проблеми и не ми се отваря последната страница от старата и първата страница от новата тема така 4е ако съм изпуснала нещо важно ще ме извините.
     Моми4ета,в много голяма 4уденка съм и не знам какво да правя.Зна4и в испания е забранено на 4астни фирми да предлагат услуги за замразяване на стволови клетки,защото се стимулира даряването им.По този на4ин се претендира вси4ки да имат равен шанс за лекуване,не само тези който имат пари и могат да си го позволят.На мен това ми се струва страхотно разбира се и искам да даря.Оба4е проблема е 4е не във вси4ки болници го правят.Аз имам право да раждам в две болници.Едата,която съм си избрала е по дале4е,но е най добрата в неонатални грижи и там изпращат бебетата,когато имат проблеми.Но там не взимат стволови клетки,скоро ще го правят,но не и докато аз родя.Другата болница,в която имам право да родя ми е с 20 км по близко,но не ми харесва.И ако има проблем с бебето ще го първата болница,която споменах а мен ще ме оставят там и ще сме разделени.И не само това,там просто не ми харесва,ходила съм в бърза помощ в на4алото на бременноста и въобще не останах доволна от лекарите.Но пък там може да се направи дарение на стволовите клетки,а аз много искам да го направя.Направо незнам как да постъпя.От другия понеделник запо4вам подготвителния предродилен курс,който организира държавната каса и ще го води моята акушерка та ще говоря с нея също.Вие какво бихте избрали?
    Бубе,добе си дошла,хайде от тук нататък само хубави неща да ти се слу4ват.

# 31
Здравейте, бъдещи щастливи мами!  wavey
Въпреки че нас с бебчо ни няма в списъка с термините, ние се чувстваме част от групата, което за мен се оказва ново и вълнуващо преживяване. Напоследък доста се ровя в сайта и намирам много полезни и интересни теми и мнения.  smile3529 Поздравявам съзателите му, както и всички, които добавят подобни теми / в случая визирам Кръц Кръц/   newsm10
Ще се радвам и ние с бъдещата ми дъщеричка да влезем в списъка, но повече от всичко искам да пожелая на всички ни спокойни и осмислени последни дни преди голямото събитие, с което, сигурна съм, без изключение ще бъдем много щастливи!
Поздрави!  breastfeeding

# 32
  • Стара Загора
Тук съм Mr. Green
Ха здравейте мамчета Hug
Дени4ка моят списък е следния : 20бр. памперси, 2бр.шишета+2бр. каучукови биберони, мокри къпрички, течен сапун, термометър, лигнин, лекопласт, ношници /2бр./, чехли, тоалетни принадлежности.
Буби добре дошла у дома и се пазете с бебчо Heart Eyes Напълно те разбирам...аз след 17 дена в болницата имах чувството, че съм на някой друг свят като ме изписаха а пък ти след 60 дена си представям Blush
Леля Зеля заслужи си биричката...и на промоция кебапченца  beer cook  Mr. Green
heart честито ти първа придобивка за бебчо и честит ти девети месец  bouquet

# 33
Здравейте

Честит празник smile3525

Бубе, добре дошла Hug Мъничко остана Flutter

Фрики , защо пък си мислиш недай си Боже, че ще ти трябват по-специални неонатални грижи. Раждаш си нормално, живо и здраво бебче и не ти трябват никакви специфични грижи. Heart EyesМисли положително Peace Сама си прецени, но наистина е голяма възможност. Тук се иска доста пара и въобще не се знае след 20г. примерно ако потрябват, дали ще са съхранени както трябва... newsm78

Теди, количката ти е извънземна. С нея определено ще минаваш през всич1ки препядствия Mr. Green

Аз отдавна съм изпрала и изгладила всичкооо Mr. Green Гледам докато има слънчице, всичко да изсъхне и да го прибера. Освен дрехите на бебо изпрах и цялата къща. Пердета, дамаски, зимни дрехи и якета. Останаха само палтата и костюмите, но тях на химическо smile3521 Всичко е прибрано в пликове и чака. Така ще ми е по-лесно. Защото когато му дойде времето за зимните дрехи, ще имам грижа по бебко, а и ще съхнат по-бавно Crazy

Амина, заповядай при нас, леко добременяване и накрая красива принцеса Hug Само кажи за кога ти е термина, коя бременност ти е и ще те изтипосаме на първата страничка при другите мами Grinning

Херка ами защо каучукови, аз си взех силиконови биберони, ама и аз незнам защо. По-добре ми звучи някак си Crazy

# 34
  • Стара Загора

Херка ами защо каучукови, аз си взех силиконови биберони, ама и аз незнам защо. По-добре ми звучи някак си Crazy
Такива искат тука но шишетата са обикновенни..приличат на такива за сироп за кашлица Crazy Те са ако евентуално нямам кърма да го храня със шишетата. Макар, че аз много искам да си го кърмя и дано хич не опирам до тези шишета Crossing Arms После остават за болницата и ги дават на циганките дето нищо не носят за раждането...отиват като нагодени свати Mr. Green

# 35
Ааааа ясно, те тва е да си циганка Mr. Green

# 36
Честит празник!
Бубе, честито прибиране у дома. Радвам се, че си добре и стискай колкото може повече. Спокойствие и почивка и съм сигурна, че ще се справиш перфектно.
Кръц, много грижовна домакиня си. Аз поклрай дрешките на малката кака и вечното й нощно напикаване, не мога да стигна до зимните дрехи още Само с бебешките съм готова. Confused
Вчера си купихме количка. Ще пусна снимка.
Най важното момичета е, че краят наблеижава, всички сме само с поносимите неразположения и скоро ще ставаме мами на малки сладки бонбони Grinning малки
Приятен ден на всички

# 37
 bg честит празник
нека сме горди че сме българи, дано да направим така че децата ни да се гордеят също 

ами аз съм като сумнамбул с този запушен нос  Mr. Green
немога да спя, цяла нощ пера, простирам - подреждам  Crazy
и поне три пъти инхалация си правя с лайка, засега гърлото ми се оправи поне, остава да се преборя и с тази хрема - като започна да кихам няма спиране- ще рухне кооперацията Joy

# 38
Мачо, много е сладка стаята Heart Eyes Количката е супер, а тези чаршафки ги имам и аз, бежаво и синьо с кученце и магаренце Flutter И да ти кажа хич не съм грижовна домакиня, ами умирам от страх, че бебо ще ме завари неподготвена Crazy Та гнездя яко - както Евелинка казва Joy

# 39
  • -
Здравейте от мен!Чудесна нова темичка! Peace
Ние с бебо сме добре,в петък сме на доктор.Донесохме кошарката вече в къщи и аз започнах да пера и гладя дрешките.Почти съм готова с покупките вече-коритце,дъска за повиване...А за моя багаж за болницата...имам списък и само тъпча в един сак като катерица Joyно още не е подреден.Да ви се оплача пак започнаха да ми се надуват много краката,ръцете много ме болят и нощем ми се схващат краката и пак пия магнерот.
Искам да питам дали сте наясно с новия закон за болничните-дали ако родим преди 01.10.ще ни хване завареното положение?
Лека вечер на всички от мен! Simple Smile

# 40
И ние изгладихме и наредихме вече дрешки пеленки ,хавлийки.
На мен за клиниката ми искат-2 ношници,чехли и тоалетни пренадлежности за мен.В някой от форумите бях чела и за много дебели превръзки -взех си и от тях те като памперс.
Искат ми естествено изследванията /те са готови/,лична карта ,копие от свидетелсвото за брак и л.карта на съпруга.
Лека вечер от мен и целувки на бачетата.

# 41
Здравейте пак!  smile3525
Естествено, че трябваше да дам инфо, за да ни има с бебо в списъка...Терминът ми е на 01.10, това ще е първото ми бебче, момиченце (не вярвам и на 3D-то да сгрешат) и живеем в София. Слава на Бога, добре сме, не пия никакви витамини или нещо специално, но ям мноооого плодове и зеленчуци, изследванията ми от миналата седмица са прекрасни, бебчо е още високо и дебелее с дни...Понеже не съм първа младост (в днешни времена не малко мами се впускат в кариера...а и капризни сме, докато си намерим тати  Wink ), малко закъсняхме с най-важното в живота на една жена. Все пак, по-добре късно, отколкото никога, нали?  preggo Исках да кажа, че на 35 вероятно ще раждам секцио, но още не е съвсем сигурно.
И за да не прекалявам с многословие, само да се оплача, че в къщи не ми дават да купя НИщО предварително (аман от суеверия!!!  smile3506 ). Аз, естествено, скришом взех, изпрах и изгладих поне няколко пелени, но основно подготвям списъка, по който таткото ще пазарува, докато ние сме още в родилното. Поне ми остава удоволствието да се ровя и обикалям магазини, за да избера онова, което трябва и харесвам.
Е, леко и спокойно до края на всички! Здрави и красиви бебета!  newsm32

# 42
  • София
valka77, няма значение кога ще родиш! Важното е към 01.01.2007 г. да си все още в болничния от 135 дни.

Аз моят багаж за болницата ще го приготвя след петъка, когато съм на Училище за родители в тина киркова и се надявам там да ми кажат точно какво да нося. Иначе за нощниците странно, че ви искат - в тина киркова доколкото знам си дават стерилни нощници от болницата. Не може със собствена. Но да видим - в петък ще кажа!

Момичета, да ви попитам! Какви биберони взехте за бебо, колко броя и каква марка. Аз се чудя дали да не си купя комплекта на Авент за новородени - 4 шишета са, 2 малки и 2 големи. Нещо не мога да преценя... В чуденка съм и за козметиката...

Имам една позната педиатърка - ще взема и с нея да се посъветвам.

Хайде лека вечер от мен!

# 43
heart - по препоръка на кака ми / въх от кога не съм и казвала така/ комплекта за новородени на авент си струва и ти излиза по евтино, отколкото да ги вземеш шишетата по отделно, та аз ще си го купя  Hug
valka77, няма значение кога ще родиш! Важното е към 01.01.2007 г. да си все още в болничния от 135 дни.

smile3521

Леля Зеля заслужи си биричката...и на промоция кебапченца  beer cook  Mr. Green

Само ако се присъединиш, няма само аз да напълнявам  smile3515 smile3516 smile3534

Кръц- няма страшно то ще си изчака детето, пък и ти не бъди скромна сега виж от кога си готова  Hug завиждам, да не се разсърдиш нещо

amina - не се ядосвай за глупости, дали сега или после все тая, ама после поне няма да гладиш ти, гледай от към веселата страна.

Тъй май е време да отида да спя ама пуст форум Tired

# 44
  • Откъм Варната
....И за да не прекалявам с многословие, само да се оплача, че в къщи не ми дават да купя НИщО предварително (аман от суеверия!!!  smile3506 ). Аз, естествено, скришом взех, изпрах и изгладих поне няколко пелени, но основно подготвям списъка, по който таткото ще пазарува, докато ние сме още в родилното...

И аз нямам нищо за бебчо, ама около мен никой не се притеснява и всички казват после после като се роди, предварително не било хубаво, да ама аз като нямам нищо приготвено нещо не ми е спокойно Sad

Общи условия

Активация на акаунт