Август месец най-любим,чакам с нетърпение деня незабравим! Тема 12

• 28 209
  • 665
  •   1
Отговори
# 165
Честито Йони, да ви е здрава и щастлива малката госпожица Heart а на тебе бързо възстановяване.

# 166
Честито на новородилите мамчета! Да са ви живи и здрави бебчетата 💙❤ На мамите бързо възстановяване ❤💙

# 167
Здравейте, в тази обстановка извършват ли се домашните посещения от педиатъра?

# 168
Николаева, при нас дойде педиатъра на домашно посещение още в деня на изписването, мисля че почти всички ходят, не съм чула някой да е преустановил тази практика.

# 169
Относно мамите, хранещи с АМ
Беба е родена на 18.08, при изписване на 22.08 ни дадоха АМ 50 мл и казаха така да го продължа.
Вчера 23.08 дадох 60 мл, а днес 70 мл ли.трябва и докога така?
Давам АМ Хип  и там има таблица общ обем 70 мл ( 60 мл вода+2 лъжици), но като направя тази комбинация, реално сместа не става 70 мл , а си остава🤔
Моля за разяснение, тъй като педиатъра ще дойде чак утре.

# 170
  • София
Дейзи, би трябвало да ти се промени количеството смес като сложиш вода и сухото мляко. Аз първо слагам водата и измервам 60 мл. например, после слагам 2те лъжички и накрая затварям и бъркам. Винаги леко се повишава сместа. Аз за момента се водя по таблицата на кутията на Хипп и наддава доста добре нашата.

Във вашия случай беба е на седмица и малко, така че влизате в графа 1-2 седмици, следователно би трябвало да даваш на всяко хранене 60 мл. вода с 2 лъжички мляко. Като стане на 3 седмици вече минавате на 90 мл. вода с 3 лъжички. Освен, ако педиатърката не предпише утре нещо друго.

Имай предвид, че нашата би трябвалод а яде по 90 мл., обаче почти винаги си оставя едни 10 мл. накрая, които не изпива. Така че детето ще си покаже колко му е нужно.

# 171
Здравейте.
Тези дни не усещам силни движения, вчера за първи път от седмица го усетих да хълца. Явно слиза надолу вече. Ставя тясно. Или майка му го стресира покрай всички проблеми.
И контракции имам. С първото ми изтекоха водите, сега всеки ден се чудя "Да тръгвам ли, раждам ли" 😄
Имам и друг проблем. Не искам да се ражда сега, а му е време. Всеки ден излиза нов проблем в семействата ни, дори забравям, че съм бременна, не мога да се зарадвам, чудя се как да отида да напъвам и да мисля за раждането. След като имаме още 100 неща на главата. Надявам се бебето да донесе щастие и спокойствие.

# 172
Дейзи, би трябвало да ти се промени количеството смес като сложиш вода и сухото мляко. Аз първо слагам водата и измервам 60 мл. например, после слагам 2те лъжички и накрая затварям и бъркам. Винаги леко се повишава сместа. Аз за момента се водя по таблицата на кутията на Хипп и наддава доста добре нашата.

Във вашия случай беба е на седмица и малко, така че влизате в графа 1-2 седмици, следователно би трябвало да даваш на всяко хранене 60 мл. вода с 2 лъжички мляко. Като стане на 3 седмици вече минавате на 90 мл. вода с 3 лъжички. Освен, ако педиатърката не предпише утре нещо друго.

Имай предвид, че нашата би трябвалод а яде по 90 мл., обаче почти винаги си оставя едни 10 мл. накрая, които не изпива. Така че детето ще си покаже колко му е нужно.
Благодаря, аз точно така давам 60 мл+2 лъжички.
Педиатърка ще дойде утре, свързах се с консултант по кърмене и чакам и него тези дни. За момента се цедя, че да видя въобще колко ми е млякото.
Малко съм във филм с това хранене, тъй като имах огромно желание за кърмене, но раждането не протече по план и... в болницата 2 дни хранене на шише с огромни дупки, после докато имам коластра тя нямаше нерви да суче. Ако трябва да съм честна, чуствам се виновна, че нещо не правя като хората.
Знам,че не е фатално и няма драма, но...

Честито на всички нови мами и техните бебоци, пожелавам ви самоо много здраве❤

# 173
За терапията с Клексан - на мен ми биха 4 дни след операцията, тоест докато бях в болницата, след което спрях.

За АМ - в болницата даваха Нан, но за вкъщи си купих Фризолак, не знаех, че не е препоръчително да се сменя мляко и взех това. Вече 10 дни сме вкъщи и пие само Фризолак, защото не кърмя. Изобщо не спазвам това, което е препоръчително, да се храни всеки ден с 10 мл отгоре. Давам й колкото иска. Един път пие 20мл, после 40, после 50...Буди се през 2ч да яде, някой път през 30мин,когато не е спокойна и цукне по малко и това е. Записвам си на лист от няколко дни, за да видя горе долу колко се събира за 24ч и до момента е към 400мл и малко. Но и тя е много мъничка. Роди се 2,890кг и все пак и това има значение. Няма как бебе с 1кг отгоре да яде същото количество като по-малкото, затова не спазвам нищо. В сряда сме на консултация и ще видим как вървят нещата, но визуално като си я гледам е направила по-големи бузанки.
Вода давам след всяко хранене по 1 лъжичка, просто да си оплакне устата. Така каза педиатърката, понеже не е на кърма, а само на АМ.

Здравейте, време е и аз да се отчета Heart на 22.08.20 в 13:25ч.се роди бебе Диманна Heart беше нормално раждане. Друг път ще разказвам подробности. Прекрасно е да си гушнеш бебенцето:heart_eyes:HugHeart

Честито бебче! Живо и здраво да е, а на теб много бързо възстановяване 😊

# 174
За терапията с Клексан - на мен ми биха 4 дни след операцията, тоест докато бях в болницата, след което спрях.

За АМ - в болницата даваха Нан, но за вкъщи си купих Фризолак, не знаех, че не е препоръчително да се сменя мляко и взех това. Вече 10 дни сме вкъщи и пие само Фризолак, защото не кърмя. Изобщо не спазвам това, което е препоръчително, да се храни всеки ден с 10 мл отгоре. Давам й колкото иска. Един път пие 20мл, после 40, после 50...Буди се през 2ч да яде, някой път през 30мин,когато не е спокойна и цукне по малко и това е. Записвам си на лист от няколко дни, за да видя горе долу колко се събира за 24ч и до момента е към 400мл и малко. Но и тя е много мъничка. Роди се 2,890кг и все пак и това има значение. Няма как бебе с 1кг отгоре да яде същото количество като по-малкото, затова не спазвам нищо. В сряда сме на консултация и ще видим как вървят нещата, но визуално като си я гледам е направила по-големи бузанки.
Вода давам след всяко хранене по 1 лъжичка, просто да си оплакне устата. Така каза педиатърката, понеже не е на кърма, а само на АМ.

Здравейте, време е и аз да се отчета Heart на 22.08.20 в 13:25ч.се роди бебе Диманна Heart беше нормално раждане. Друг път ще разказвам подробности. Прекрасно е да си гушнеш бебенцето:heart_eyes:HugHeart

Честито бебче! Живо и здраво да е, а на теб много бързо възстановяване 😊
И аз не знаех,че не е хубаво да сме сменя🤔 утре ще имам педиатър вкъщи и ще видим какво ще каже🤔

# 175
  • Пловдив
Момичета и нашият малък мъж се роди Blue Heart
Преди 4ч, нормално, с няколко напъна, без шевове и хемороиди....бях с епидурална упойка. Като по учебник Yum
Не съм си представяла толкова леко раждане, първият път се измъчих. Вече се изкъпах, ядох, излизах да се видя с таткото и каката. Бебчо спи в детска стая и в 18ч ще ми го дадат. Роди се 2900/50см- Костадин. Има доста черна коса с къдрици Grinning и сини очи, точно като каката е, само че по-мъничко.

# 176
Честит да е Костадин и цялото Ви семейство!
Радвам се,че си имала безпроблемно раждане ❤️  ❤️ ❤️

# 177
  • София
ЙониБони и pepina83, честито!!! Да ви бъдат много здрави и послушни дечицата! Balloon
pepina83, страхотно е, че има раждания като твоето, та да се навият такива като мен втори път на това чудо! Smile

# 178
Здравейте момичета,чета всичко,но нямах време да пиша и аз! Първо честити да са бебчетата на новите мами,много здраве и радост на всички ви! Марая благодарности за отделеното време за пореден път! ❤❤❤
Не знам от къде да започна..
И аз като С.Петрова спрях кърмата веднага след болницата,гърдите ми се запушиха ужасно с буци и страшни болки повече от операцията.. взехме хип комбиотик,в болницата единия ден даваха аптамил на другия нан,не знам защо,но комбиотика ни запече зверски,попитах педиатърката препоръча ми хип комфорт и нещата се оправиха,но коликите много я мъчат,и ние също имаме конюнктивит и ни изписах Тобрадекс капки. За килограмите аз съм на половината за 17 дни малко бавно ми се случват нещата остават ми още 8. Не се наспиваме,спя ако мога през деня за по един час,от няколко дни я разхождам сутрин и малко след 17 часа. Утре съм на гастро в София,след операцията ми се появи някакво стомашно разстройство,имам мнение само от една дама от вас,някоя друга случайно дали има много е гадно! 😡😢 Намрънках се,извинявайте.

# 179
Днес бях на контролен преглед,  заради голямата ципа, която успях да изкарам сама. Уж нямам никакви болки, температура или каквото и да било, днес се видяха съсиреци в матката, а лохиите ми почти спряха тези дни. Дано не се наложи ревизия, но не знам как ще стане сами да излязат тези съсиреци.
Днес бяхме и при педиатърката, много е "доволна" от бебето- чисто , офомено, наддала е достатъчно, няма жълтеница( и тя потвърди), та поне с нея всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт