Майски щъркелови доставки 2021

• 37 743
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Електра, навсякъде са само два ехографа по ЗК. Аз съм била бременна в Англия и в Испания. Знам, че и в България е така.
Друг е въпросът, че в Испания има частна здравна система и мога да си плащам за колкото прегледа искам. В Англия беше непосилно скъпо, та минах само с три (един извънреден имах заради ниска плацента). Момичетата в България също си плащат за всеки ехограф. Чувала съм, че някой лекари в Бг правят ехограф и без пари, но са единици.

# 586
Електра, навсякъде са само два ехографа по ЗК. Аз съм била бременна в Англия и в Испания. Знам, че и в България е така.
Друг е въпросът, че в Испания има частна здравна система и мога да си плащам за колкото прегледа искам. В Англия беше непосилно скъпо, та минах само с три (един извънреден имах заради ниска плацента). Момичетата в България също си плащат за всеки ехограф. Чувала съм, че някой лекари в Бг правят ехограф и без пари, но са единици.

Аз не знам защо си мислех че са повече. Когато бях бременна в България, се следях по здравна каса в Майчин Дом и на всеки преглед ми правеха ехограф. Отделно се следях на частно всеки две седмици и там си плащах за ехографа.

Тук няма държавно здравно осигуряване. Всичко е със застраховки за които си плащаш месечни вноски. И отделно пак си доплащаш някаква част от прегледите. Макар че ние сме късметлии защото мъжа ми като лекар има много хубава застраховка и при определени лекари почти 100% е покрито.  Нямам идея колко е да си платиш ехограф ама другата седмица сигурно ще разбера защото съм си записала час и при друг гинеколог (да си избера между него и този при който ходих вчера) и застраховката едва ли ще покрие два първични прегледа. 🤦🏼♀

# 587
Аз се отказах от държавното осигуряване и ползвам само рецептите, защото НМХ ми е без пари с тях.
Иначе и аз съм на частна застраховка с месечни вноски. Имам покрити много неща, включително и раждане. За съжаление в болницата която съм избрала не са ми покрити всички специалисти и онзи ден платих 90 евро за 4-минутен преглед с ендокринолог, който ми каза неща които вече знаех. За сравнение месечната ми вноска за застраховката е 60 евро.

Да, в Бг понякога се попада на лекари които правят ехограф на всеки преглед, ама както казах са голямо изключение. Да не говорим, че там се плащат и почти всички изследвания и лекарства. Аз тях не ги плащам.

# 588
Аз се отказах от държавното осигуряване и ползвам само рецептите, защото НМХ ми е без пари с тях.
Иначе и аз съм на частна застраховка с месечни вноски. Имам покрити много неща, включително и раждане. За съжаление в болницата която съм избрала не са ми покрити всички специалисти и онзи ден платих 90 евро за 4-минутен преглед с ендокринолог, който ми каза неща които вече знаех. За сравнение месечната ми вноска за застраховката е 60 евро.

Да, в Бг понякога се попада на лекари които правят ехограф на всеки преглед, ама както казах са голямо изключение. Да не говорим, че там се плащат и почти всички изследвания и лекарства. Аз тях не ги плащам.

И ние сме така. Нашата застраховка покрива на 100% докторите които съм си избрала и двете болници между които се чудя но ме предупредиха че някои специалисти в болницата като анестезиолог например може да не са в мрежата и за тях се доплаща 20%. А нашите вноски са по около $700 на месец за мен и мъжа ми. Но поне раждането е покрито че четох че някои застраховки не го покриват и може да стигне между $3000 и $15,000.

Какво мислите за летенето със самолет по време на бременност? Много исках да си дойда в България за Коледа ама се притеснявам дали е добра идея че е дълъг полета... а пък и с тая Корона.

# 589
  • София
Днес беше прегледа при новият доктор и ми откри миома с големина 18мм. Доста се притесних (на предните два прегледа в Щерев нищо не видяха, но и не ме преглеждаха толкова  обстойно Confused).
Иначе бебока си е добре, видяха му се вече глава и малки ръчички, и си отговаря на 8 седмица. Blush

# 590
  • София
Аз не бих пътувала, и то не толкова заради самолета, колкото заради вируса.
 Моята работа е почти невъзможна за вършене от вкъщи, ама ще се опитаме да го измислим някак, за да си стоя вкъщи. Ще пробваме от понеделник да видим дали ще се получат нещата.
  И детето сигурно ще си го гледам вкъщи. Не ми се рискува изобщо и предпочитам да сведа контактите си до минимум.

# 591

И ние сме така. Нашата застраховка покрива на 100% докторите които съм си избрала и двете болници между които се чудя но ме предупредиха че някои специалисти в болницата като анестезиолог например може да не са в мрежата и за тях се доплаща 20%. А нашите вноски са по около $700 на месец за мен и мъжа ми. Но поне раждането е покрито че четох че някои застраховки не го покриват и може да стигне между $3000 и $15,000.

Какво мислите за летенето със самолет по време на бременност? Много исках да си дойда в България за Коледа ама се притеснявам дали е добра идея че е дълъг полета... а пък и с тая Корона.
Аз сега си летях и беше много прилично, докторът каза че е окей до 30г.с.
Само че за Коледа не сме си взели билети, защото мисля че самолетите ще са фраш и ще ни е страх после да излизаме по заведения на закрито и тн.. (заради ковид най-вече). Много неприятно.

# 592
Аз такъв полет в такъв етап от бременността не бих си причинила. Да беше 2-3 часа - ОК. Ма от Щатите е ужасно много.

# 593
Здравейте!
Някой с термин 2-ри Май ? 😊

# 594
  • София
Аз съм за 03.05 живот и здраве 😀

# 595
Желая сладък , пухкав финал !!!❣️
Аз съм за 03.05 живот и здраве 😀

# 596
Здравейте, може ли да се присъединя и аз към вас? С втора бременност съм. Днес минах първия преглед с термин края на май 30.05 или 01.06. Чухме сърце, изписаха ми Утрогестан и Но Шпа, чудя се да ги взимам ли при положение, че нямам никакви оплаквания.

Пожелавам на всички здрави и пухкави бебета и да сме заедно до края Hug

# 597
Момичета, да знаете какъв чай можем да пием? Много обичам да пия чай и сега като захладня, дойде му времето. Любим ми е от мента, мога 1-1,5л да изпия и така замествам част от приема на вода, че с водата нещо не се разбираме. Но не знам дали е разрешен?

# 598
На мен също ми бяха изписали този арсенал от хапчета, с обяснението че всичко е наред и просто за всеки случай да ги пия... След смяна на доктора се оказа че имам отлепване, което сигурно и другия е видял но не е искал да ми каже за да не ме плаши, което е доста некоректно. Аз също нямах никакви оплаквания.

Здравейте, може ли да се присъединя и аз към вас? С втора бременност съм. Днес минах първия преглед с термин края на май 30.05 или 01.06. Чухме сърце, изписаха ми Утрогестан и Но Шпа, чудя се да ги взимам ли при положение, че нямам никакви оплаквания.

Пожелавам на всички здрави и пухкави бебета и да сме заедно до края Hug

# 599
Rosi&Rosi значи да си ги взема нещата.
Но Утрогестана добре а това Но Шпа не се ли пие ако имаш болки?
До сега дори болезнен цикъл съм нямала.
Благодаря ти Hug

Общи условия

Активация на акаунт