Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 947
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Здрава и успешна година на всички!

Нашето училище също е над нещата.
Събрали са всички 7ми класове в стола. В двора хич не съм влизала, но се виждаше тълпа родители.

# 346
  • София
Успешна нова учебна година на всички. Дано е присъствена от началото до края. Нека децата ни бъдат спокойни, здрави, целеустремени и широко усмихнати след края на тази одисея.

# 347
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашите започват утре. Simple Smile
снощи ме изненада - нямало да закусва, защото трябвало да учи. писали си с децата във вайбър групата и се подсетили, че в началото на годината има входни нива.
Айде бе?!
цяло лято намилам, няма кой да ме чуе, сега - входни нива имало.

но има и по-зле. Wink едно дете питаше в коя час да търси "изложението" и никой не можа да му отговори.. Wink
ще наваксват, само да са здрави.

с баща му сме в някаква нирвана. решили сме да не натискаме, каквото стане - това. само да е здрав и спокоен.

Скрит текст:
Sad
Скрит текст:
миналата седмица изпратихме в последния му път сина на наши приятели. Sad сякаш нещо се пречупихме. каквото и да става, само да е жив и здрав.
може и да ни мине след време, но засега така сме го решили.

# 348
  • София
st Dobri

Това, което си написала е съкрушаващо.
Дано да не е дете, макар че всяка загуба на човешко същество е тежка, независимо от възрастта.. Sad

# 349
  • София
Най - важното да са живи и здрави. Всичко друго са бели кахъри.
Нас днес ни изненадаха с нов предмет. На фона на всички тия нови предмети и предвид важността на 7 клас, ще учат руски😟. Предходните години учеха само АЕ.
И другото с което ни изненадаха, че в междучасията ще си стоят в стаята и само по изключение ще ходят до тоалетна. Сутринта гледах по ТВ и министър на образованието и Ангел Кунчев и двамата казаха децата да прекарват колкото се може повече време на вън.
Ако това се окаже истина, тъй като децата ни казаха, че ще стоят само в стаята,сме решили да се обърнем към медиите.

# 350
видях снимки от първия учебен ден. Sad ама са едни мерки....

на една учителка маската ѝ виси под брадичката, на друга и там я няма, децата всичките са без маски...
там, откъдето минахме днес, не са само 1, 5 и 8 клас, а всички накуп.
по обяд ученици на тумби, на тумби се изнесли от училището и хапват дюнери.
на една пейка преброих 10 и се отказах да броя.

# 351
Ако знаете каква програма са ни направили явно заради ковида , синът ми прати снимка. Напушва ме на смях. Всички разказвателни са ги сдвоили. Примерно имат един от дните- 2часа история, два часа мат и два часа физика и  накрая музика да станат седем. Сдвоени са и Бел и английския също. Верно че сме над нещата и всичко освен изкуството е друго качество, но все пак... Синът ми както винаги търси позитивното - поне чантата няма да е тежка...

# 352
  • София
Аз винаги съм смятала сдвоените часове за по-добро решение. Учила съм в гимназията така и все се чудя защо не е практика навсякъде. Имаш да готвиш максимум 3 предмета, чантата е по-лека, има шанс да е само веднъж седмично-изтърпиш го и ти се махне от главата. 😃

# 353
  • София
st. Dobri, много сили и стабилна емоционална подкрепа от приятели и близки  пожелавам от сърце на вашите приятели. Наистина най-важното е да са ни живи и здрави децата, а резултатите от НВО -каквито, такива... Затова сме ние, родителите - да съумеем да им покажем как да извлекат най-положителното дори и от най-неизгодната ситуация.
Ние все още нямаме програма за утре, изобщо не обичам изявления от рода на "Привечер проверете на сайта...". Ами може и утре сутринта, ако искат, ние сме свикнали с екстремни ситуации...

# 354
  • София
Аз винаги съм смятала сдвоените часове за по-добро решение. Учила съм в гимназията така и все се чудя защо не е практика навсякъде. Имаш да готвиш максимум 3 предмета, чантата е по-лека, има шанс да е само веднъж седмично-изтърпиш го и ти се махне от главата. 😃

Не съм го погледнала от тази страна, но определено има логика Simple Smile А аз се издразних, че биологията е двоен час за седмицата. 

При нас онлайн откриването не сработи, което не беше драма за тийна, ама утре сутрин с песен тръгва Simple Smile))

# 355
при нас са на блокове - има време за преговор, за затвърждаване, за нов урок и упражнения по него...
и за мен е по-добрият вариант.

# 356
  • София
На блокове е много по - добре да са часовете. На МС са му така и му е идеално. Подготвя се за 3 предмета и носи най - много 3 учебника + 3 тетрадки. Понякога и по - малко, когато един от блоковете е ФВС или ИТ
Обаче до училището на девойката още не са достигнали тези новости, нищо че е иновативно 😂 Ох, да минава тази година и да се маха от това училище, че нищо хубаво не мога да кажа да него.

# 357
  • София
И при наборката са на блокове. Нямам впечатления от такова обучение, защото при баткото има блокове, но те са в гимназията и не се бе получавало да имат само веднъж седмично един предмет (повече от 2 часа са седмично).

Да са здрави децата, а от там и другото да се нареди...
Добри, съжалявам за случилото се

# 358
Миналата година имаха сдвоени уроци по история и по ЧП. Нямаше такова нещо като удобство в това. Нито пък имаше време да се разтакават или да преговарят. След изпитване се преподаваха  два урока един след друг и то без междучасие. Без да е научен първия урок, да е поне затвърден с домашно и така да  се надгражда  им шляпваха втори урок. За ученето на два последователни урока съще не беше удачно решение. За мен е голям минус това сдвояване особено за предмети със взамосвързани уроци като физика, химия и т.н. То затова като се преподава урокът у дома материалът се чете, отговаря се на въпросите след урока, решава се домашно  и тогава се продължава нататък. Вероятно има деца които се връщат от училище научили нещата само със слушане, но е всички са такива и не по всички предмети.

# 359
Здравейте!
Желая една успешна и спокойна учебна година на всички!
Запис и от мен с един мързелив, с мутиращ глас и все по-често недоволен от живота седмокласник!
Не знам как ще е, да сме здрави, все ще я избутаме някак годината.
Днес в двора на училището беше някаква лудница,иначе ще бъдат в една стая, с малки междучасия и без да излизат на двора.
Като видях седмичната програма...косата ми се накъдри и изправи няколко пъти, а като включа и частните уроци става пълна какафония.
Та цяла вечер седя, гледам в една точка и се чудя дали ще имам нерви да премина отново през това.
Имам , нямам, ще ми се наложи, къде с валидол, къде с нещо друго. Joy
Ще намирам подкрепа при вас!

Общи условия

Активация на акаунт