Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Разбира се, че ще преминем.
Това са бели кахъри.
Бъдете здрави и спокойни. 🍀🍀🍀

# 361
Разбира се, че ще преминем.
Това са бели кахъри.
Бъдете здрави и спокойни. 🍀🍀🍀
Благодаря! Hug

# 362
  • София
miglenasky, какво й е на програмата?

# 363
  • София
Честит първи учебен ден! Да ни е спорна, безпроблемна, плодотворна и късметлийска новата учебна година! Нека всички - деца, родители, учители - да бъдем здрави и спокойни по нейното протежение и щастливи в края й! На добър час и наздраве!
Вие поне имате програма, а при нас няма такава дори за утрешния учебен ден. Все още гадаем как ще бъдат разпределени часовете. Нямаме и дата за родителска среща.
Но пък днес видях децата толкова щастливи и доволни, колкото скоро не бях ги виждала. Надявам се годината да е присъствена в цялост, без да има поводи за преминаване на дистанционно обучение (или това да се случва в минимален брой дни)!

# 364
  • София
Ние пропуснахме днешния ден в училище, от което се радвам. Като гледам си е имало и струпвания, и без маски, и си е било като всяка друга година.
Получихме програма. Не бих казала, че е най-добрата, доста недомислени неща има в нея, но каквото такова.
Предполагам, че ще има някакви промени по нея до края на месеца и дано изчистят някои от недоразуменията.
Утре първи час Математика; синът се понамръщи малко, но иначе няма търпение да тръгне на училище.

На добър час на всички седмокласници Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover !
Здрави нерви за нас Wine GlassWine GlassWine Glass !

# 365
miglenasky, какво й е на програмата?
Физика, химия, биология и история в един ден, плюс математика, английски и български.
Не ми се вижда ок...плюс частния урок и за следващия ден, отново подобна програма.

# 366
  • София
При нас няма почти блокове, а за да пазим "уж" дистанция, всички предмети в различни стаи.А уж децата щяха да седят в един кабинет. Не ми се мисли каква дистанция ще спазват тичайки в 5 минутни междучасия от стая в стая.

# 367
Днес останах безмълвна, огромен двор на училището стоеше празен. В тясната уличка пред него беше половината квартал, с дъщеря ми едва си проправихме път до входа. Уж за всеки клас имаше определени часове. Но определено всичките тези хора не бяха от набора на дъщеря ми. Излишно е да казвам, че нито дистанция се спазваше,нито маски някой носеше. Ама то сигурно е опасно само в двора на училището, извън него няма опасност.
И още безумици имаше, но нямам сили сега да пиша. Все пак съм подвързала не знам, колко учебника с все прилежащите им помагала и съм подписала една камара декларации.

# 368
  • На морето!
Честита да ни е учебната година! Да са здрави, усмихнати и успешни и да я изпратят още по-усмихнати! Ние да носим на пиене и магарешки инат!

При нас също помолиха родителите да не влизат в двора, което те разбраха като "тъпчете се по оградата и точно на входа". Изпращах второкласничката и едвам ѝ проправих път в тази лудница.

Иначе наборът започна курса по математика днес. Учителката му е казала, че трудно го е разпознала заради маската и глупавите грешки на входното ниво. Миналата година го хвалеше често и той си я избра с голямо удоволствие. Та се върна посърнал, опитах реалистично да го мотивирам, но вътрешно се зарадвах, че точно това се случи, имаше нужда. Да видим сега колко време ще му държи влага, преди да я подкара лежерно пак.
В събота е на БЕЛ, там бил по-спокоен, но и там очаквам същото, просто отива за първи път и не знае какво го очаква.

# 369
  • В светлината на слънцето
Моите учат на блокове от няколко години. Супер удобно е така и полезно за децата. Много повече се научава. Училището им е приело сега и модела с потоците. Наборът е в най-ранния поток, заедно са 7 и 8 клас. Влизат от различни входове. В класната си стая са, а учителите се въртят. Добра им е програмата.

# 370
  • Русе
И нашите деца не излизат от класната си стая освен, ако не им се ходи до тоалетна, госпожите ще ходят при децата. Няма да имат лафка, стол, кетъринг, само храна от вкъщи. Не знам по-нататък как ще успеят да ги удържат толкова часа само в класната стая да стоят, има по-енергични деца. Освен това отново имат нови деца, вече са 29 в паралелката, а уж тенденцията била да се намалява броя на децата в паралелка.

# 371
  • Варна
Честита ни нова учебна година! Simple Smile Да сме здрави и да я изпратим в пълен състав и с широки усмивки.
На наборката вече й пратиха програмата - има и блокове, и единични часове, ще видим как ще е по-добре. Оглеждаме още кога да наместим тренировките и испанския, че с тази втора смяна все няма време. Засега ще я возя до и от училище, защото не ми се иска да прави навалица в автобусите, а и имам възможност - ще работим поне до НГ от вкъщи.

# 372
  • София
Аз също се надявах на блок програма, но уви, още по неприятно е. Днес са история , география, физика, бел, мат., химия-утре пак това. Най ги мразя от днес за утре.

# 373
  • София
При нас традиционно са с блок програма, което за мен е супер ОК - и аз съм учила по този начин в гимназията и определено го предпочитам. Детето също. Карам я сутрин до училище - правила съм го и преди, понеже живеем далече, а часовете започват в 7:30. Ще я взимам след училище - не ми се иска да ползва ГТ. Влизат през различни входове - разпределението е в зависимост в коя стая са първи блок. По принцип няма да ходят по кабинети, с малки изключения - засега май само по информатика, като имат разписана процедура за почистване на мишки, клавиатури и работно място. ФВС засега на двора, но и това си е практика от преди - ако не вали и температурите не са много ниски. Иначе в салона бяха по 2 класа, но сега са пригодили още едно помещение за салон, така че ще ги разделят. Съблекалните ще ги ползват по график, като по някога на момичетата ще се преобличат в класната стая. Там не можах да хвана логиката - съобразени са вероятно броя момичета в класовете, които имат едновременно  ФВС. Школа по БЕЛ от този уикенд - правиха в неделя тестове онлайн за определяне на ниво и разпределение по групи - график и резултат чакам утре. На математика допълнително няма да ходи, но тя е в МГ и имат доста часове, а и школа в училище. На школата в училище досега бяха по 2 класа заедно, но тази година вероятно ще ги разделят.

# 374
  • София
Здрава и спорна учебна година за всички!
В НМУ вчера са били само 1, 5 и 8 клас (новоприети), защото дворът е много малък. Другите започват днес, само ЧК.
Наборът започва другата седмица, защото сме в Чехия до края на тази Simple Smile За сега цялата компания 8 деца + 8 родителя + 3 организатори + 2 акомпанятори сме здрави (или поне без симптоми)... надявам се така и да остане. Най-много се страхувах от полетите, но се оказа, че и летищата, и самолетите са почти празни и маските са задължителни... надявам се да се приберем здрави.

Общи условия

Активация на акаунт