Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 687
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Моят син също е на блок часове, при това имат различна програма за първа и втора седмица, като в някои дни е с 8 часа. Нямат право да напускат училище или да излизат навън, нямат и голямо междучасие. Предизвикателствата са големи тази година.

# 376
Благодаря за темата и успешна година на всички!

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рали, много се радвам като пишеш.
все го мисля твоето момче - за всички е тежка изолацията, но при него са се събрали и училищна и артистична изолация в едно... Sad

ние...
първи ден - първо закъснение.
какво да кажа. оставих ги с бащата-слънце сами да идат до училището и... не бил съобразил трафика!
а тояга де!
като започват в 8:30 и трябва да са там най-късно в 8:15, как трябва да съобразяваш, че да тръгнеш в 8:20!

# 378
като започват в 8:30 и трябва да са там най-късно в 8:15, как трябва да съобразяваш, че да тръгнеш в 8:20!
Много добър час за започване. Нашите почват в 7,30ч.  и ги искат в 7,20ч. в училище. Сега с блоковата система, в дните, в които нямат по 8 часа, а имат по 6 часа, свършват в 12,00ч. И какво пречеше поне тези дни да са от по-късно.

# 379
те са на целодневно обучение.
започват в 8:30 и завършват в 16:00

# 380
  • София
Аз съм в потрес от програмата - всеки ден по два различни разказвателни...
Трябваше да са на кабинетна система- не можело, че имало специално оборудвани кабинети, които щели да се съсипят. После измислиха блок часове, ама за класа на младежа, такива има само в един ден... Всичко останало е 7 часа- 7 различни предмета (не ми се мисли по колко кила ще е раницата с всички изисквани помагала). Отделно имат междучасия по 5 минути, а по средата е физическо...
И за капак- учителката по БЕЛ излязла майчинство и ще я замества една доста неласкаво коментирана дама, която на всичко отгоре има и афинитет към подмазвачите, а моя ги ненавижда... Изобщо "ударно" започна годината

# 381
забравих да си купя бейлис.
това май е за темата за оплкавания, но вие ще ме разберете.
чак сега се сетих, че никой нищо не писа за обяда - ще имат ли, няма ли...
и започват с часа на класния, а после? до колко часа са...
пълна мъгла.

# 382
и при нас не стига , че няма блок системата, ами сложили български 1 и 6 час Anguished
почват от 7.30 и с кола е за 20 мин до училище
но от следващия месец ще пътува сутрин сам и ще сменя два автобуса, та ще тръгва в 6 часа
не ми се мисли
в училище нищо не се е променило от предните години, нито разписание, нито междучасия
явно при нас няма ковид
ама то като се спазват мерките в училище, пък после се натъпчат по автобусите без маски, се обезмисля цялата работа
st. Dobri вземи си нареди приоритети докато е време
без  помагала може , ама без бейлис не

# 383
Здравейте! Честита нова учебна година!
Да е нормална и ползотворна за вас и децата, защото знам колко е важна! Успех!

Влизам с молба при вас. Моля, ако имате време и електронни варианти на учебниците от 6 клас по различните предмети да ми ги пратите на имейла в скрития текст. Благодаря на всички отзовали се!

Скрит текст:
6 клас
Математика - изд. Просвета
Български език - изд. Просвета плюс
Литература - изд. Просвета прюс
История и цивилизации - изд. Просвета
География - изд. Булвест 2000
Музика - изд. Просвета
Информационни технологии - изд. Анубис
Изобразително изкуство - изд. Просвета
Технологии и предприемачество - изд. Просвета

sanita_bg@abv.bg

# 384
Успешна учебна година и от мен!

При нас също е на блоков принцип програмата, за първи път ще й е, ще видим как ще се справи с разказвателните предмети девойката. Физиката като разгледах учебника доста сложна ми се видя... В една стая ще бъдат само, учителите ще идват при тях, ще работи една от лавките, междучасията с маска иначе нямат ограничения на излизането. Няма промяна в началото и края на часовете, не им мерят температурата на входа, но им дезинфекцирали ръцете. С нова учителка по математика сме тази година, дано да се окаже добра. Доста домашна им дала днес, което мен много ме радва Joy

# 385
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Честита нова учебна година!
Да е нормална и ползотворна за вас и децата, защото знам колко е важна! Успех!

Влизам с молба при вас. Моля, ако имате време и електронни варианти на учебниците от 6 клас по различните предмети да ми ги пратите на имейла в скрития текст. Благодаря на всички отзовали се!

Скрит текст:
6 клас
Математика - изд. Просвета
Български език - изд. Просвета плюс
Литература - изд. Просвета прюс
История и цивилизации - изд. Просвета
География - изд. Булвест 2000
Музика - изд. Просвета
Информационни технологии - изд. Анубис
Изобразително изкуство - изд. Просвета
Технологии и предприемачество - изд. Просвета

sanita_bg@abv.bg

Имам част от тях, ще Ви ги изпратя.
И при моя седмокласник няма часове на блокове. Не трябвало да излизат през междучасията (само при нужда), да си носели храна и вода.....това са само част от нещата които ми каза. Не знам колко време ще издържат така децата.

# 386
  • Sofia
Steva , може би имам някои на хартия. Биха ли свършили работа?

# 387
Успешна учебна година и от мен! И при нас няма блок система. Искат децата да имат Ковид пакет ( дезинфектант, мокри и сухи кърпички, тоалетна хартия и сапун). Дъщеря ми се шегува да и купя един джъмбо пакет т. хартия и да го набута в шкафчето, че да не носи в раницата всеки ден. Да попитам ще се комбинирате ли във вашите класове  за закупуването на помагала и по-специално с тези по чужд език? Закупих всичко и ми остана само английският, за който винаги се комбинирахме, но сега май всеки ще се спасява самостоятелно.

# 388
  • София
Аз вече поръчах ( в сайта на училището имаше качени повечето помагала). До момента винаги сме се комбинирали, но тази година не смятам, че е редно някой да обикаля борси.

# 389
Ако аз бях сега в 7 клас, с такава седмична програма, щях да избягам и да откажа да ходя на училище 😂
Дори един по-лек ден няма.

Общи условия

Активация на акаунт