Седмокласници 2020/2021 - Тема 2

• 35 668
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ако аз бях сега в 7 клас, с такава седмична програма, щях да избягам и да откажа да ходя на училище 😂
Дори един по-лек ден няма.

По този повод един виц:
"Водят първолак на училище...
На обяд той се обръща към родителите си:
- Какво толкова съм направил?! И защо ДВАНАДЕСЕТ години?!!!"

А след това, което видях днес, съм вече твърдо убедена, че много скоро ще минем на ДО.
Отидох да взема синът от училище - ситуацията беше пълен потрес. Поне 200 деца като лавина се изсипваше от стълбището навън, тук таме някоя нервна госпожа и отделно, незнайно защо, други деца, които искаха да влезнат вътре. Общият качамак наброяваше сигурно поне 300 души в невъобразим хаос, без никаква дистанция или ред. Толкова очаквано, след като МОН абдикираха и прехвърлиха топката на училищните ръководства. Имаха цяло лято да изработят механизъм и да се организират по-строго. Дадоха си го по инерция, чакаха МОН да им спусне готов протокол, те пък не го направиха...... и така керванът си върви, кучетата си лаят.... Frowning1

# 391
  • София
А ние сме по всички предмети с нови учители, че и с нов класен. Дано е за добро, защото никой от сменените не ни липсва, но стресът е голям освен всичко друго.
Първи ден мина, върна се гроги, били на чинове и каза, че е толкова тясно, че се схващаш още първия час, а стаята им е с размер на таванско помещение, с един отваряем прозорец, другите заковани. Чудно ще е,но знам, че децата са по приспособими.

# 392
Mrs.Jones, голяма иновация са ви спретнали. Нали не бъркам, ти беше писала, че от тази година училището ви е със статут иновативно?
И при нас назрява конфликт в организацията при второкласничката. Давам си време още ден, два с надежда да се наместят нещата и ще вдигам врява.

# 393
  • София
....
st. Dobri вземи си нареди приоритети докато е време
без  помагала може , ама без бейлис не
Invisible, че то това си е помагало от всякъде, даже за децата - щом мама е спокойна и те ще са Joy

# 394
  • София
При нас засега няма организационни проблеми с набора, но малкият е в същото училище и там е пълен хоас по отношение на занималнята. Оправдават се с липса на стаи, при което децата от нашия клас са разделени да посещават занималня заедно с ученици от два други класа. Къде е прословутото невзаимодействие между различните класове? Пълно безхаберие.

На днешната родителска среща стана ясно, че училището няма екшън план за действие при заразен възрастен/ученик. Или пък е дълбоко таен, защото госпожата ни насочи към директорката за повече информация.
Почти е назрял моментът за сигнал до РЗИ и РУО...Лошото е, че и те ще дадат само някакви предписания и толкова.
А и голяма част от родителите си махнаха маските по време на родителската среща, което е много показателно за отношението към мерките в отделните семейства.

# 395
  • В светлината на слънцето
Утре ще съм на рс и на двамата, та ще видя какво ще кажат при нас за изненадващите ситуации. Иначе нашите имат почивки - междучасията между блоковете са по 20 минути. Излизат навън. Бе добра организация както винаги. Утре им поискаха и здравните карти. Училището има и лекар.

# 396
  • Варна
Честита учебна година на всички. Нека бъде спокойна, късметлийска и благодатна.
В нашето училище няма по-специални мерки - маски, разчертани посоки на движение, някой и друг дезинфектант. Баткото е на самостоятелен чин, малката са двойки.
По всички предмети сме с нови учители- добре, че БЕЛ и математика са с добри отзиви.
Прогамата е с по 6-7 часа, помагалата са доста. Комбинираме се за покупката.
Преместих уроците по математика в неделя, че всеки ден има 2 разказвателни.БЕЛ са през седмицата. Събота ни е отреден за турнирите по футбол. Още не съм наместила окончателно домашни, уроци и тренировки.

# 397
Neri, в кой клуб тренира. И моят тренира футбол...сигурно сме се засичали по турнири, няма начин да не сме Simple Smile Но тази година първенството е в неделя и аз не смея нищо да сложа уикенда, че не се знае Simple Smile
 Школите и трите са през седмицата +тренировки Simple Smile дано остане време за учене Simple Smile
За сега изобщо не се е трогнал че е 7 клас...
Мерките са нормални - маски на влизане и в коридорите. Нормална им е програмата, нямат блокове. Единствено че са си само в класната стая, без по фвс и ит Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 07:50 от MollyBy

# 398
  • Варна
В нашето училище също междучасието след блок е 20 минути, другите са по 10. В 20-минутните задължително трябвало да излизат на двора, в кратките - не можело. Няма звънци. В една стая са, освен ТП, ИТ и ФВС. Не бих определила програмата като лека, но си е значително е по-натоварена в сравнение с миналата година, което си е нормално...
Школата по БЕЛ и математика си е през уикенда, на уроци не е ходила никога и не смятам да ходи. Мисля, че това ще й е достатъчно - като я слушам как повтаря, че "седми клас е най-важния в живота" май по-скоро трябва да я разтоваря от нещо.

# 399
  • София
Мацки, има ли някой представа по кое време излизат изискванията за кандидатстване в различните училища и по- точно кои предмети се взимат от дипломата и как се балообразува?

# 400
Държавният план-прием се утвърждава до 30. април. Преди това обикновено публикуват проект.
Допълвам се, тъй като вероятно доста хора се интересуват от София-град. Тази година проектът е бил публикуван на 30. март, а е бил утвърден на 24. април. За останалите области проектите са започнали да се появяват в края на февруари - началото на март.

# 401
  • София
Честита и спокойна да е новата учебна година! Дай Боже и присъствена . Simple Smile
При нас малките междучасия са от 5 мин, а голямото 15 мин. Вчера в 14 ч се върна умряла от глад поради липса на време за хранене. При третокласника нещата са по-добре организирани. Но като цяло май трудно ще свикнем с безсмислените неща. Такова струпване има сутрин на входа докато влязат и на всяко измерят температурата.

# 402
По отношение на учебниците от миналата година - на сайта на издателство Просвета има безплатни онлайн учебници. Изисква се само регистрация. Има различни варианти - на Просвета, Просвета Плюс, Просвета Азбуки.

# 403
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, някой беше пускал класирането на училищата в София от НВО-2019/2020, припомнете ми къде беше. Sad

# 404
  • София
Дидева го пусна в Ексел. Ето тук: https://bg-mam.ma/p/1232742/41033797 Подредени са според резултата по МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт