За зелените лампи в нашия живот

• 9 048
  • 325
  •   1
Отговори
Здравейте, драги съфорумци, реших и аз да пусна темичка Simple Smile

Ще линк-на две теми, които са много коментирани, много обсъждани, те са ми отправна точка за текущата тема.
1. За „червените лампи“ в моя живот
2. Невъзможните хора в живота ни

И ще дам малко предисловие, ще се постарая да не е и прекален лично, все пак е форум.
Като цяло аз съм от дисфункционално семейство, с две думи. Да, знам какво ще последва - не се оправдавай с родителите, това е детско. Да, така е, но ми е повлияло и сякаш лекуване няма. Като почнем от самочувствие, та до себеобич и т.н. Защо в раздел "Семейни отношения"? Защото когато си неуверен, жертва, прекалено "добър" и някак лоялен, с по-слаби граници (бързо се разкриваш и т.н.), често те налазват неподходящи хора - било то приятели, които само смучат, било то любовни връзки. Да се фокусираме на любовните. Конкретно аз, често привличам насилници, емоционални най-вече, бита не съм била, ама пак...

Знам че имам работа и по себе си, но хайде да карам по същество.

Как да разпознаем зрялата любов, зрялата връзка, свестния партньор - бил той мъж или жена. Кои са ЗЕЛЕНИТЕ лампи за добра и трайна, хармонична връзка, а защо не и щастлив брак?

Червените ги знаем - бързо те притиска за любов, голяма ревност, все бившите са луди.. Кажете малко за зелените светлини, от вашия личен опит.

Ще се радвам да прочета мненията на хора, които също са имали кофти връзки, но сега са в нормална и любяща, и изобщо и как се избягва от този модел.

Стана доста дълго, но като цяло - това е моят въпрос към списващите тук - знам че повечето сте бракувани и щастливи, поне според представеното тук Simple Smile

# 1
Скуката и спокойствието, тишината... Просто усещаш, че всичко е наред, макар и да не е вълнуващо, като по филмите.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 22:00 от Анонимен

# 2
Правите същите простотии и им се радвате...

# 3
Тото 2, не знам кое поредно теглене.
На сто години ли ще разпознаваме евентуалните партньори, светнали в зелено... с чувал опит на гърба си.
Записвам се да чета. Аз нямам отговор на тоя екзистенциален въпрос.

# 4
Подкрепа, уважение към личното пространство, стил, вкус. Споделяне на подобни идеи за живота, хората, семейството.
Казвам подобни, защото няма как да са напълно идентични.

# 5
За мен зелена лампа е другия да те разсмива. Не намерих такъв който да ме приема истинска. Не съм типично същество от женски пол.

За мен зрялата любов е истинската. Приемаш другия какъвто е, бориш се деликатно с недостатъците му и даваш всичко за да е щастлив той. Но пусто его и страх да се довериш ...

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 08:26 от Зуки Су

# 6
Уважаваш изборите на партньора, не се опитваш да го променяш, а единствено го съветваш кое ще бъде по-добре за него.
Комуникацията между двама души винаги е ключът към всичко. Според мен колебаеш ли се дали можеш да споделиш с човека до теб, значи и доверието до някаква степен куца, което е още по-зле. Мисля, че се усеща, поне аз го усетих. Чисто щастие, рядко възникват скандали, често те са породени от инат, но нещата се оправят, защото и двамата правят компромиси. Не трябва да има его в една връзка, защото така винаги единият ще угажда, а другият ще иска да му се молят, извиняват.. Такива неща.

# 7
Скуката и спокойствието, тишината... Просто усещаш, че всичко е наред, макар и да не е вълнуващо, като по филмите.
Скуката ще я изключа, но спокойствието - да. Да се чувстваш спокойна, да не си под напрежение какво и как да направиш, че да се хареса и дали правилно го правиш; тишина, защитеност, заедност, като ти скимне нещо има кой да ти се води по акъла, без да ти придиря, чете конско или задава въпроси, или не дай си боже, да ти се тръшка, мърмори или сърди. Като направиш някоя глупост или щуротия, се обръща на смях. Е, не че не се случва да се повиши тон, но без последствия. Оставено лично пространство без претенции и обяснения. Споделяне, стигане до общо решение чрез разговор, ако сме на различни позиции, пък често сме и на една, вероятно от съжителството, нали казват: "с какъвто се събереш, такъв ставаш", т.е някак еднакво мислене. Хм, това последното не знам зелена или червена лампа е!? Дали не се обезличава човек така? За по-интересно дали да не взема да се правя, че съм на обратната позиция, наопаки, както казват. Joy
При проблеми с роднини да е ясно, че семейството е от двамата + дечицата. Мама, тате, разбира се, че са важни, но не и определящи или даващи тон в нашия живот. Аз съм го писала в друга тема, по една или друга причина не се получиха отношенията ми със свекървата. Пих успокоителни, нервих се, ревах и я отрязах, прекратих всякакви връзки с нея. Но ММ и децата продължиха да поддържат отношения и никога не ги спрях. Както и ММ една дума не ми каза в смисъл, че съм виновна, не трябва така или нещо подобно. Така го решихме, приехме и драма няма. Стана нормалност в живота ни. Та ей такива едни работи......Но и не са само те, де. Хората са различни, различни неща ги държат заедно, важното е добре да се чувстват един с друг.

# 8
  • Бургас
Това да го е грижа.Като започнем от как би се почувствала в дадена ситуация,до това дали ти е спокойно в битовизмите и личния ти комфорт.Да предвижда нуждите ти,като нямам предвид само финансовите.
Да ти дава сигурност и спокойствие във връзката.Да знаеш,че можеш да му имаш доверие.Знам,че последното е изтъркано,но е много важно.
Да можете когато мълчите,да ви е приятно.Да си имате някакви тъпи шеги и думи,които само вие двамата си ги разбирате и се хилите като идиоти,даже с риск да изглеждате глупаво пред околните...Да усещаш,че в отношенията ви има пълнота и да ти е леко

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 23:12 от Nina_Z

# 9
  • на брега на морето
Толкова съм била влюбена в ММ, че дълги години ми светеше само в зелено Simple Smile.

# 10
Давате си сметка какви са дефицитите Ви. Вървете в посока на изчистване на това, не залагайте на чуждите зелени светлини, а обърнете внимание на светлините, които Вие подавате, за да привличате тези с червените

# 11
Когато прочетох заглавието на темата се сетих за зелената светлина на фара, която Гетсби се опитваше всяка вечер да да докосне. Преди години аз успях да се докосна до тази светлина-истинска хармонична връзка, истинска любов. Първата тайна е, че една връзка има нужда от доверие. То е необходимо да скочите с половинката в живота без да се страхувате от препятствията на утрешния ден, знаейки, че ако паднете ще можете да разчитат един на друг. Втората тайна е комуникацията-не само сладките приказки на вечеря, но да споделяте мечтите, проблемите, страховете и най-шантаивите неща, който ви хрумнат.Ако пък и се научите да да четете и мислите на половинката(споко мъже не е трудно) , ще имате най-щастлива дама до себе си. Имайте собсвен език, смейте се заедно, понякога и един на друг. Третота тайна, е че не е необходимо да сте напълно еднакви, там където е така градеде, там където се различавате - допълвайте се. Четвърто всичко материално - време, пространство, богатство няма да развали това което имате по между Ви. Дано открия отново тази зелена светлина.

# 12

За мен зелена лампа е другия да те разсмива. Не намерих такъв който да ме приема истинска. Не съм типично същество от женски пол.

За мен зрялата любов е истинската. Приемаш другия какъвто е, бориш се деликатно с недостатъците му и даваш всичко за да е щастлив той. Но пусто его и страх да се довериш ...

Само един съвет от леличка, ако решиш да приемеш. Зарежи тая работа с боренето, най-малкото щото не ти се връзва с деликатността. Другото много ми харесва.

# 13
  • Бургас
Абсолютно подкрепям.Където има борба,няма щастие и любов.
Всички имаме недостатъци,гледай да няма дефицити(последното е към темата)

# 14
Според мен не съществуват нормални и любящи връзки. Никога в живота си не съм срещала или чувала за хора в подобна връзка. Когато има добри времена между двама души, то те са за кратко и основно в началото. И 20 години да сте добре, на 21 може да станете зле. Винаги има важни проблеми и оцеляват връзките, в които някои теми не се засягат. Моля ако някой реши да ме оборва да не говори за бабите и дядовците си, за старци, които и на 80 години се държат за ръце и подобни легенди и митове за възрастни... Никога не знаем какво има под похлупака на чужда връзка и какво се е случвало там. Никой няма и да ви признае какво се е случвало.

Хората в най-добрия случай се задържат колкото да си отгледат поколението до някаква смислена възраст (не 18), а някои и толкова не изтрайват. Останалите в супер влюбено състояние също са в токсична връзка, просто друг тип - задушаваща зависимост. Няма го този идеал, то затова е идеал - като справедливостта, винаги-честността, човешките права и прочее призраци.

Общи условия

Активация на акаунт