Настъпи лятото - любовният сезон, бременните тук ще сме милион! ~бебеправене 378~

• 31 305
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, благодаря, че ме мислите! ❤
Имах нужда от малко дистанция, отърсване от всякакви мисли и поемане на въздух така да се каже.
Добре съм. Кървях 5, 6 дни, сравнително слабо /не бих го объркала с М/, болки почти нямах. Вече спря. Бях при АГ. Всичко е чудесно - изчистила съм се сама. Чакам си цикъл. Изписа разни витамини. Каза, че може да има проблем и в спермитата, та за това и за ММ изписа витамини, но по-нататък може и една спермограма да се наложи. Праща ме доста неща да изследвам - TSH, Пролактин, Инсулин, FSH, LH, vit B12, vit D3, Токсоплазмоза, ДНК анализ за вродена тромбофилия /това какъв пакет е?/ Това като ми дойде М, че сега са разбъркани хормоните. Каза всичко на 3-5 ден от Ц, въпреки, че за ТSH знам, че трябва на чист ден ... Някой може ли да ме ориентира като сума, това на колко лева се равнява приблизително, за да не търся всичко по отделно?
Иначе Inogynol за мен, ако разчитам правилно и Pregun care Preconception за ММ. Не съм сигурна дали така се изписават. Някой пил ли ги е и имало ли е ефект?
Иначе ендуметриум 4,6, яйчниците каза, че са добре, имам фоликули да не се притеснявам от изчерпан Я резерв.
И така май това е всичко при мен!
Психически съм добре, до колкото може. Отдъхнах, че поне всичко мина без допълнителни усложнения. Борбата тепърва предстои, а победител ще бъде щастието! 🍒🍒🍒

П.С. Честито на всички празнуващи годишнини! Както и на тези видели две чертички! Успех и до финал! 🍀

# 436
Чери радвам се че си добре.
Вярвам, че следващият път всички ще бъде на ред 🍀🍀🍀
Някой от тези хормони могат да минат по здравна каса. Личният ще те ориентира при кой специалист можеш да идеш и да ти ги пусне.
Токсоплазмозата в Рамус е 35 лв пакет за стара и нова инфекция.
Днк вродени тромбофилии е около 200 лв в моята клиника.
Инсулин около 15-18 лв. Него не може по ЗК.
Витамините също са по 20 лв.

Стискам палци 🍀🍀🍀🍀❤

# 437
Чери, радвам се, че е минало по по- лекия начин. Аз тромбофилия скоро изследвах с ваучер в Кандиларов, под 150лв беше.

# 438
Чери, съжалявам за аборта. Пробвай за хормоните да си вземеш направление. Да, ТСХ и Пролактин се правят на чист ден, пролактина май около-след ову. Другите (половите) на 2-3 ден. Витамините зависи, но аз мисля, че са по ~20-25 лв всеки. Провери за ваучери в ОМЕД.
Евентуално и за изследванията за ИР пробвай по каса, но не съм сигурна, че може. Аз 2 пъти съм пускала HOMA, но платено, около 30 лв също, за ОГТТ не знам. Обременяване с глюкоза не съм правила, защото дори само с глюкоза и инсулин на гладно (всъщност с HOMA индекс) си пролича, че имам проблем. Този индекс се изчислява по определена формула. Така че аз просто си спестих гадната захарна смес и си пия глюкофаж (след консултация с ендо, разбира се).
Тромбофилия основния пакет аз пуснах в Национална Генетична лаборатория в Майчин дом - 4 фактора са 100 лв. Единия проблемен ми е високорисков, другия проблемен не толкова, но при всички положения ще съм на терапия, така че разширен пакет не ми трябва.
Ако стигнеш и до имунологични, там вече консултация + набор от определени кръвни изследвания ми беше ~400 в Надежда.
Токсоплазмоза и листериоза и мен ме интересува къде/кога/как/колко... Десетина дни преди миседа си бях взела домашно козе сирене, уж познато семейство с 3 деца ми препоръчаха източника и също си бяха взели - и аз реших, че ще се доверя и с кеф си го ядох... Някакви сенки на съмнение и самообвинение имам понякога в тази връзка.
Както и, че имах контакт с малко коте на вилата, но аз винаги съм имала котки покрай мен и все си мисля, че някога съм изградила имунитет към каквото трябва...

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 21:58 от Mandaria

# 439
чери Heartpulse радвам се, че се оправяш!
лило, вкъщи съм си, мъжа ми е вкъши от март месец, така че не виждам хора, с родителите ми  отказах да се видя, коиот не съм виждала от няколко месеца. Не искам да си правя тест, не само за да не изляза под официална карантина, ами и защото съм леко параноична и току виж излезе положителен, ще има да се притеснявам и да си набивам филмите. Не съм тръгнала да обикалям по магазини и заведения. Hands V Не искам да заразявам никого. Трябваше да пътувам - не съм.

П.С. Ще се изключа за известно време.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 14:17 от ggirl

# 440
  • София
Момичета, някоя от вас пускала ли е изследвания в лабораторията на Иван Рилски? Конкретно за ТСХ, ФТ3, ФТ4 се интересувам - смятам утре да ги пусна, и за да не ме бодат два пъти, тази лаборатория ми е най-удобна.

# 441
Черииии, липсваше ни! Hug Ако това е някаква утеха, аз винаги си казвам че щом не се е получило, не е дошло още моето време. А то ще дойде, сигурна съм! Hug Малко офф топик, знам че имаше работни колебания свързани с нова работа. Не искам да се хваля, но съм доста на ти с кодекса на труда и съм ръководила няколкостотин човека, та ако във бъдеще имаш колебания или въпроси, пиши ми на лично, с удоволствие ще ти дам съвет и ще ти кажа къде има вратички в закона.Yum

Относно витамините, става въпрос за Pregnacare   Аз съм ги пила преди време, около 30 лева са. Впечатления нямам, понеже аз ги пием заради фолиевата киселина. Иначе за хормоните ти препоръчвам да погледнеш във Бодимед, там има пакети хормони с които спестяваш около 20 лева на пакет Simple Smile

# 442
Чери, машина черешова си ти! Като ходиш да изследваш тромбофилия си кажи, че е за вродената, че има и придобита. Аз бая пари дадох, ама прецаках се леко, здраве да е. Ще правите ли изследване на фрагментация на сперматозоидите на ТМ?

Гърл, ако сте се изолирали кардинално, без излизания, без срещи, без пазаруване, ок. Ако не, грам не си права Simple Smile нещо за пътуване обясняваше, амааа може да съм се объркала. Както каза Локо, тоя тест, който искаш да го правиш никаква работа няма да ти свърши, идея си нямаш колко време вирусът ще е в теб, ако го имаш, разбира се. Не ти разбирам доводите и туй то. Не ми се обиждай, това бих го казала и на най-близкия си човек, ако направи нещо такова, Ако ще се изключваш заради моята реплика. Иди направи един тъп PCR тест, ако е излязал положителен да си те следят как го минаваш и после да се направи повторен, за да е сигурно, че не си носител на заболяването. Елементарно е, дали ще се филмираш сега или при + тест, все тая! Правиш го по-сложно за всички твой близки.

# 443
  • София
Sea.sea - може ли да не ходиш в офис, а да работиш от вкъщи? Знам, че всякакви домашни и професионални препарати, а и химии като цяло, включително парфюми, ацетон и тн, са вредни за плода, както и за всеки човек разбира се.

Не, за съжаление ми е абсолютно невъзможно.

# 444
лило, разбирам доводите ти, и аз бих реагирала по същия начин. Не си се объркала, -коригирах си поста, наистина трябваше да пътувам, но не съм. Както казах също, не излизамe, добре че има е-bag. Не се откъсвам заради твоите думи, просто  ми е тъпо целия август, няма какво да кажа или да чакам-не чакам, така че искам малко психическа почивка.
Успех пожелавам на всички, докато ме няма!

# 445
Благодаря, че ме светвате с тези изследвания! Какво щях да правя без вас не знам! 💛💚🧡💜💙
Лило, за сега ще изчакаме още малко със спермограма, само добавки ще пие.
Замислих се сега за придобита и вродена тромбофилия. Аз като вече имам едно здраво дете, не трябва ли да се изследвам за придобита? АГ е написала вродена. 🤔
Raulista, надявам се много скоро да се възполвам от твой съвет. Благодаря! 🤗

# 446
Чери, тромбофилията може да не се развие изобщо до заболяването. Тоест никога да не се отключи, може след години да стане. Това, че имаш едно здраво и сладко детенце, не е гаранция, че нямаш мутации на гените от самото начало. Изследвай си за вродените. После, ако се наложи ( надявам се не) ще ти кажат дали да ги изследваш и тези придобитите.

# 447
Вродената тромбофилия според моите лекари се отключва често след 30+годишна възраст, и е възможно да е имало n на брой бременности преди това без проблеми. От основните фактори на вродената тръгват всички, после ако има нискорискови мутации с корелации с придобитата се правят допълнителните.

Писала съм заедно с Лилоо Grinning

# 448
Ясно, разбрах. Ще изследвам вродена, пък после, яко има нужда придобита.
Марго, да, първото дете на 28 родих, лека и безпроблемна Б и раждане. Сега съм на 35. Може да съм отключила нещо...

# 449
Здравейте момичета! Тайничко ви чета от около година, но мисля вече да се представя, най-вече защото ми е много приятна атмосферата и топлото отношение в темата, а също така съм объркана и не знам как да постъпя. С приятеля ми правим опити от март месец. Притесненията ми са свързани с факта, че съм с наднормено тегло, Хашимото (поддържам от над година TSH под 1 и за сега това не ме притеснява)  и имам нередовен цикъл от винаги. През годините съм ходила на различни АГ, които са ми казвали едно и също, млада съм, с годините ще се нормализира, но в последните 3-4 месеца ми идва на 50ти ден.. Дали сме си срок до нова година да правим опити и ако до тогава нищо не стане да тръгнем по доктори. От половите хормони тестостерона ми е завишен, другите са около нормата и АГ каза, че за сега не било проблем това ( изписа ми Сиофор, който според него и според други медицински проучвания би могъл да вкара половите ми хормони в норма, но от него изпитвам силно неразположение и не го пих дълго. ) От този месец съм се запасила с тестове за овулация и ще се опитам да я хвана, само се чудя от кога да започна дебненето. По темите четох, че при 50 дневен цикъл овулация въобще отсъствала и било безпредметно каквото и да е да се прави преди да се нормализира цикъла.
Дилемата в момента ми е дали да си дадем време до нова година ( което с този дълъг цикъл са си два опита..) или още сега да пускам изследвания и да тръгвам по доктори.
И освен това има ли момичета в групата, които с нередовен/дълъг цикъл и високо наднормено тегло (90-100кг)  са успявали да забременеят?
Надявам се да ме приемете във вашата групичка и пожелавам на всички момичета успех!

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 16:37 от malechka__

Общи условия

Активация на акаунт